Libra5
napsal(a):
Narazila jsem dnes na diskuzi věnující se koňským povozům vozícím turisty v centru Prahy a tak by mě zajímalo jaké názory máte na welfare koní zapřahaných do těchto povozů 🙂.
Obraťte se přímo na majitele a domluvte si schůzku u koní. Uvidíte na vlastní oči. Týrané zvíře pozná i laik.
Ano, i mezi vozky jsou lidé dobří a pečující a bezmozci bez citu, kteří koně opravdu týrají.
Ale to je všude. Není to profesí, ale charakterem majitele.
v ČR máme cech fiakristů, a koně, kteří tahají kočáry v Praze, Mariánkých Lázních či třeba v Karlových Varech pod tento cech spadají.
Koně pracují vžy týden tahají a týden mají volno, dělají na směny, ranní či odpolední, pak se střídají, a většina má přes zimní měsíce volno. V K. Varech sem viděla, že měli koně v zimě deky, v Praze mají zase pro horké letní dny k dispozici mlhoviště.
mají pravidelné korektury kopyt, veterinární dohled, dostávají podkovy s odpružením, kočár tahají v páře... mají klasické boxy s dostatkem prostoru, případně mají i výběhy kde se mohouprotáhnout když mají volno.....
Kdyby byl welfare kočárových koní na takové úrovni jakou dokáží nabídnou Fiakristé v ČR, byl by svět krásné místo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

no díky ochráncům skončí v salámu a tím se jejich wellfare určitě zvýší, že
Myslím,že welfare koní,kteří jsou pod drobnohledem veřejnosti de fakto denně ,bude na úrovni o dost vyšší,než poskytují běžná hnusná pseudopastevka ve městech na sídlíštích ,v zahrádkách vnitrobloků za rodinnými domky a podobně.
Kočároví koně pracují,jsou vidět, proto musí být v cajku.
Milovnice koní jásají a oslavují.
Poslala jsem jim několik fotek týraných a utýraných koní.
A taky jsem jim předestřela, co ty koníky čeká, pokud se nenajdou noví vozkové, co si je koupí.
A těm pseudoochráncům jsem napsala, co si o nich myslím.
Je to strašně málo. Vůbec jsem nevěděla, že tahle kauza probíhá.
Je vidět, co dokáže partička zabejčených nedouků.
sisi58
napsal(a):
A taky jsem jim předestřela, co ty koníky čeká, pokud se nenajdou noví vozkové, co si je koupí.
Já na to narazila včera. A aspoň počáteční komenty byly převážně od lidí ,co ví a taky nechápou proč?

sisi58
napsal(a):
piráti, no
tihle zachraňovači zeměkoule, to je prostě škodná.
koně
napsal(a):
Já na to narazila včera. A aspoň počáteční komenty byly převážně od lidí ,co ví a taky nechápou proč?
Už se to táhne roky.
Byly reportáže s vozky. Ukazovali zázemí, koně, management. Všechno. Koukala jsem, co všechno dělají pro koně.
Ta partička posbírala podpisy někde na "maminách" či u zahrádkářů nebo kde. Měli jich 12 000. A proti tomu samotní vozkové nemají nárok.
Navíc mi to přišlo takové pokoutní. A ta fotka padlého bělouše v postraňcích, je přímo zavádějící. A není z ČR.
Pokud by se o tom vědělo mezi koňáky, mohla vzniknout protipetice a určitě by měla mnohem více příznivců.
napsal(a):
piráti, no
tihle zachraňovači zeměkoule, to je prostě škodná.
Jenže to s lidmi umí. Rození manipulátoři. Navíc cílí na ženské a pokud možno na ty s dětmi. To jsou velmi dobré cíle.
Něco ve smyslu "jste matka, jak byste se mohla podívat svému drobečkovi do očí, když nepodpoříte odsouzení této ohavnosti?!"
99,9% těch žen nikdy na koně ani nesáhlo, natož, aby věděly, co je a co není pro koně dobré.
A pokud se před ně nepostaví z druhého tábora stejně emotivní člověk a nevysvětlí jim, po maminkovsku, že když koníšci nebudou makat, tak umřou, vyhrají tihle joudové z "OBRAZ - Obránci zvířat".
tak hlavně že tyhlety stánky, co tam jedou 'pod charitou' a cizincům dávají přemrštěné porce tam Adámek nechává
https://www.youtube.com/watch?v=Q9Reb8qxwxw
Nemluvě o faktu, jak moc asi musela trpět ta prasátka, ze kterých ty šunky sou
sisi58
napsal(a):
Prosím, můžete sem dát odkaz kde je víc rozepsáno o co zase jde?
Opravdu se to už táhne roky... (tak jestli pořád ta stejná skupina, či se toho chytili jiní)
Coudas

XXX.XXX.87.254
Jestli to tak trošku nebude i tím, že dnes jsou koně bráni jako hobby zvižátko a ne jako pracující hospodářské zvíře. Že se takto nepouštějí do sportu. Pokud jde jen o welfare, to jenohem horší u na kdejakém dvorečku, omlouváno přírodou.
Pipilota
napsal(a):
Prosím, můžete sem dát odkaz kde je víc rozepsáno o co zase jde?
Opravdu se to už táhne roky... (tak jestli pořád ta stejná skupina, či se toho chytili jiní)
Jsou to tihle: https://www.facebook.com/obrancizvirat/posts/4822409304476531?notif_id=1640094662856291¬if_t=comment_mention&ref=notif
https://www.obrancizvirat.cz/?fbclid=IwAR1rUrtvE82XRuzZ9bEbKJ8mRTLtz2MGKXXfFqG612Wk35vB4ovy1jH2wLQ
Nevím, zda jsou to, jako sdružení, titíž, ale rétorika je stejná.
Rif Du Madon
napsal(a):
Teď jsem rychle pročetla něco na FB. To už je natvrdo, že to prošlo? Trochu se začínám bát. Pamatujete na tu diskuzi o pětiboji? Jak Jbb řekl, že to směruje k tomu, že zakážou i hobby vyjížďky? Jsem si vtedy říkala, že trochu přehání. No tak asi nepřeháněl.
Petice za uchování rekreačního ježdění, by smetla každého, kdo by se postavil proti. Myslím, že bych byla schopná, si zajet za tím, kdo by tohle propagoval a chtěl zrušit hobby ježdění a vysvětlila mu/jí, zač je toho loket.
I když, přiznejme si, že valná většina kočárových koní se má lépe, než velká část rekreačních koní.
Pokud má někdo koně rád a dívá se kolem sebe, hodně často by zaplakal.
Vždyť kolikrát ty šílené dotazy majitelů koní ukazují, jak jsou na tom se znalostmi welfare koní a vůbec se znalostmi o čemkoli, co se koní týká.
A to je jen vrcholek ledovce. Ti/ty co se zeptají.
Nechci ani pomyslet na ty tisíce koní, co trpí mlčky.
Děkuji za odkaz.
Tak tohle je podle mého opravdový společenský průšvih. Protože o tuhle skupinu koní bylo v prostředí ČR postaráno dobře - neváhám říci vzorově (drobnosti se najdou všude). Opravdu to s týráním zvířat nemá nic společného. Naopak je to škodlivé omezování lidí (jejich výdělku a tím pádem i možnosti mít koně - i ty staré či mladé, kteří nepracují).
Mezi svátky pohledám v emailu jestli jsem náhodou někam nezaložila korespondenci s nimi. Psala jsem jim cca 2 či 3 roky zpět ohledně zimovišť pro poníky od kolotočů (a ano to je týrání, jak jsou na některých místech ČR tihle pony drženi - a neví i s tím rady místní obce ani KVS). To je hodně vážné a smutné téma na konec roku.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Rif Du Madon
napsal(a):
Teď jsem rychle pročetla něco na FB. To už je natvrdo, že to prošlo? Trochu se začínám bát. Pamatujete na tu diskuzi o pětiboji? Jak Jbb řekl, že to směruje k tomu, že zakážou i hobby vyjížďky? Jsem si vtedy říkala, že trochu přehání. No tak asi nepřeháněl.
Nemáte to jedno? Normálnímu obyčejnému člověku smýšlejícímu proti proudu za chvíli zakážou i dýchat.
Coudas
napsal(a):
Nemáte to jedno? Normálnímu obyčejnému člověku smýšlejícímu proti proudu za chvíli zakážou i dýchat.
Pokud si to nechá líbit.
Kolik znáš lidí, co se za svá práva bijí. Vždyť hromada lidí ani nejde volit a pak brblají a nadávají.
Jsem ráda, že žiji v ČR, ale tohle ohýbání hřbetu mi strašně vadí. Jasně, x krát jsem se ozvala a dostala po čuni. Ale zase jindy se mi zadařilo. A o tom snad život je.
Nevzdat to.
Mně spíš mrazí, kam se naše demokracie dostává.
Názor skupiny neeeudovaných lidí + 12 000 (!!!! Praha má přes milion obyvatel!!!!) ad hoc vybraných ani nezasvěcených jedinců zničí živnost x lidem. Přátelé, a to je teprve začátek.....
Dále je uvedeno, že skupina odborníků něco analyzovala-kdo jsou sakra ti lidé???
Lidé, co dělají koně ve velkém, jsou často tvrďáci. Vůči lidem i vůči koním. Na Staromáku jsem posledních 10 let víc než často. Na těch koních je vidět, že ten welfare se opravdu mění k lepšímu. Žádné zlomené jedince nevidím, spíš koně podřimují a nechodí pořád, obzvlášť teď, když nejsou turisti. Takže osobně bych byla max pro omezení práce nad určitou venkovní teplotu. Znám například práci paní Rosické a její koně se mají OPRAVDU dobře. Ve stáji Trojan to také není nijak špatné. Ale ty jejich důvody petice....
Ruch města si dovolím říct, že jim opravdu nevadí, pokud je vhodné zvolený charakter.
Nerovný různorodý povrch města- pche, tak tomu se musím smát.
Práce jim dokonce prospívá, pokud jsou krmení a dostatečně zrelaxováni. Čím déle jsem u koní, tak mám pocit, že pokud není opravdu vychytaný management, koně práci potřebují pro psychickou i fyzickou pohodu.
Takže co přijde dál?
Zajímavé je, že poníci na poutích jsou stále OK.
Chov koní v samotě je také stále OK.
Prodej kaprů na Vánoce taky (stres těchto zvířat je mimochodem prokázaný vědecky).
A mohla bych pokračovat.
Tohle není dobrý.
Poníci na poutích vozí děcka těhle mamin, osamocené konýšky v ohrádce si chodí hladit a krmit, aby měly dětičky zábavičku - což si myslí, že je jejich svaté právo - krmit zvižátka.
Ale na projížďku kočárem z mateřské není a tudíž je to mučení a týrání koní a pryč s tím!!
A kapra přece na Vánoce chce do vany každé děťátko ... (v horším případě ho pak jdou slavnostně vypustit do Vltavy, což se rovná rozsudku smrti)
Svět se v pr...l obrací, chjo!
xanti
napsal(a):
Mně spíš mrazí, kam se naše demokracie dostává.
Názor skupiny neeeudovaných lidí + 12 000 (!!!! Praha má přes milion obyvatel!!!!) ad hoc vybraných ani nezasvěcených jedinců zničí živnost x lidem. Přátelé, a to je teprve začátek.....
Dále je uvedeno, že skupina odborníků něco analyzovala-kdo jsou sakra ti lidé???
Lidé, co dělají koně ve velkém, jsou často tvrďáci. Vůči lidem i vůči koním. Na Staromáku jsem posledních 10 let víc než často. Na těch koních je vidět, že ten welfare se opravdu mění k lepšímu. Žádné zlomené jedince nevidím, spíš koně podřimují a nechodí pořád, obzvlášť teď, když nejsou turisti. Takže osobně bych byla max pro omezení práce nad určitou venkovní teplotu. Znám například práci paní Rosické a její koně se mají OPRAVDU dobře. Ve stáji Trojan to také není nijak špatné. Ale ty jejich důvody petice....
Ruch města si dovolím říct, že jim opravdu nevadí, pokud je vhodné zvolený charakter.
Nerovný různorodý povrch města- pche, tak tomu se musím smát.
Práce jim dokonce prospívá, pokud jsou krmení a dostatečně zrelaxováni. Čím déle jsem u koní, tak mám pocit, že pokud není opravdu vychytaný management, koně práci potřebují pro psychickou i fyzickou pohodu.
Takže co přijde dál?
Zajímavé je, že poníci na poutích jsou stále OK.
Chov koní v samotě je také stále OK.
Prodej kaprů na Vánoce taky (stres těchto zvířat je mimochodem prokázaný vědecky).
A mohla bych pokračovat.
Tohle není dobrý.
Podepíšete petici a jdete spát s čistým svědomím.
Pokud by některá z těch žen měla něco říci světským, ohledně poníků či koníků, neudělá to.
Jednak sama nechá dítko svézt a druhak by riskovala, že bude inzultovaná. Což kvůli nějakému ponclovi neudělá. A ani nepodá TO, protože by se o tom mohl někdo dozvědět a byla by konfrontována. Což taky nechce, kvůli nějakému ponclovi.
Podepsat petici je bezpečné.
No já ty kočáry ve městě mít nepotřebuju, ale rozhodně mě to nepohoršuje a týraná zvířata rozhodně nevidím.
Spíš jsem děsně v šoku z toho demokratického (!!!!) rozhodnutí, kdy proběhl soud bez korunního svědka, na základě právní analýzy pouze z jedné strany.
Tohle je strašně nebezpečné, doufám, že se to ještě otevře.
Coudas

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Pokud si to nechá líbit.
Kolik znáš lidí, co se za svá práva bijí. Vždyť hromada lidí ani nejde volit a pak brblají a nadávají.
Jsem ráda, že žiji v ČR, ale tohle ohýbání hřbetu mi strašně vadí. Jasně, x krát jsem se ozvala a dostala po čuni. Ale zase jindy se mi zadařilo. A o tom snad život je.
Nevzdat to.
Poletošním prohraném boji mne, jakožto obyčejného o cana, byť majitele pozemku, s krajskou státní úřednicí sice boj nevzdávám, ale tak dlouho, abych jej vyhrála asi žít nebudu, ne o na to nebudu mít dost peněz. Váš optimismus chápu, ale nesdílím.
Coudas
napsal(a):
Namám. Chtěla bych dožít nějak v klidu a hlavně co nejvíc soběstačně. Tohle téma mi brnklo o nervy, protože ty koně ze Staromáku potkávám, když jdu z práce a oni do práce (asi na střídání po 15:30). Šlapou spokojeně, vypadají spokojeně. Nakrmení, žádné vyhubliny, postroje padnoucí, koně bez zranění, bez oděrků, nešmajdají, nohy rovné. Na červenou zastaví a v klidu čekají. Když se ze zádu blíží tramvaj, zajedou někam do zálivu a počkají, až projede kolem, opět v klidu. Vždy obdivně koukám, kolik času a práce to někoho asi stálo. Kolik neošizené, normální práce. Ne "práce" nějakého blbečka, co jen žvaní a buzeruje.
Ohledně mamin s děckami...Osobně jsem v době, když jsem byla s dětmi doma, měla totálně vyzobáno a dobrovolně bych se vzdala volebního práva. Proto tu větu "máma vaří a táta čte noviny", neměli se slabikáře vyhodit, ono to má hlubší smysl.
Nějaké skupiny se snaží udělat z lidí nesamostatné blbce, co se sami neuživí ani hlavou a už ani rukama. To se to pak ovládá stáda.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Rif Du Madon
napsal(a):
Namám. Chtěla bych dožít nějak v klidu a hlavně co nejvíc soběstačně. Tohle téma mi brnklo o nervy, protože ty koně ze Staromáku potkávám, když jdu z práce a oni do práce (asi na střídání po 15:30). Šlapou spokojeně, vypadají spokojeně. Nakrmení, žádné vyhubliny, postroje padnoucí, koně bez zranění, bez oděrků, nešmajdají, nohy rovné. Na červenou zastaví a v klidu čekají. Když se ze zádu blíží tramvaj, zajedou někam do zálivu a počkají, až projede kolem, opět v klidu. Vždy obdivně koukám, kolik času a práce to někoho asi stálo. Kolik neošizené, normální práce. Ne "práce" nějakého blbečka, co jen žvaní a buzeruje.
Ohledně mamin s děckami...Osobně jsem v době, když jsem byla s dětmi doma, měla totálně vyzobáno a dobrovolně bych se vzdala volebního práva. Proto tu větu "máma vaří a táta čte noviny", neměli se slabikáře vyhodit, ono to má hlubší smysl.
Nějaké skupiny se snaží udělat z lidí nesamostatné blbce, co se sami neuživí ani hlavou a už ani rukama. To se to pak ovládá stáda.
Ano, dožít v klidu by si přálo asi více lidí. Já si zas nemyslela, že se zrovna já dožiju zániku civilizace. Kdybych byla ta vědma a před 13 lety měla vizi, jak to dnes bude vypadat, tak aspoň to dítě nemám.
Co se povozů pro turisty týká máte samozřejmě pravdu.
etnies86
napsal(a):
A fakt to zakazali? Neprocitala jsem to
Tak at teda zakazou i turisticke jizdarny a další , poniky na pouti měli zakázat už dávno...... Jak to popisujete tak nevidím důvod povozy zakázat
Není důvod. Jen jsou prostě povozy vidět! Takže proč si na nich neudělat jméno?
To se to pak penízky od dárců sypou, když neználci vidí, že tito zvítězili nad vykořisťovateli zvířátek!
Že díky vítězství pak oni zachránění koníci poputují do klobás, to už je nezajímá. Dokonce tam jedna z těch budovatelek napsala, že pokud se majiteli spřežení do roka nepodaří najít nové využití popř. majitele, že své koně nemá dostatečně rád a budiž upálen na hranici!
Tyhle koně neskončí v salámu, někdo je určitě koupí, už jen kvůli tomu neskutečnému charakteru, i kdyby byli prodávání pod cenou.
Otázkou je, kdo bude ten někdo a jestli jim ve finále v kočáře není líp, než v bůhví jaké jezdecké škole či v ruce začátečníka. No, modlím se za ně. Ta jezdecká škola mi z toho vychází hůř.
Ale třeba budou mít štěstí a skočí po nich nějaký šikovný hobby jezdec...jenže takový člověk bohužel/bohudík většinou ví, co hledá.
xanti
napsal(a):
Tyhle koně neskončí v salámu, někdo je určitě koupí, už jen kvůli tomu neskutečnému charakteru, i kdyby byli prodávání pod cenou.
Otázkou je, kdo bude ten někdo a jestli jim ve finále v kočáře není líp, než v bůhví jaké jezdecké škole či v ruce začátečníka. No, modlím se za ně. Ta jezdecká škola mi z toho vychází hůř.
Ale třeba budou mít štěstí a skočí po nich nějaký šikovný hobby jezdec...jenže takový člověk bohužel/bohudík většinou ví, co hledá.
Jsou to koně do kočáru. Asi budou mít nějaké povědomí o vožení jezdců, ale nebudou to koně pro jezdce trénovaní, tudíž není jisté, zda budou pro toto využití vhodní.
To, co umí, dělat nebudou nebo jen zlomek z nich.
Velká škoda.
etnies86
napsal(a):
A fakt to zakazali? Neprocitala jsem to
Tak at teda zakazou i turisticke jizdarny a další , poniky na pouti měli zakázat už dávno...... Jak to popisujete tak nevidím důvod povozy zakázat
Vykázali ich z centra Prahy, nič viac. Je to rozhodnutie mesta, ktoré napríklad nový úrad môže zrušiť.
Zábranský řekl, že nejde o zákaz povozů, ale o konec podpory od města prostřednictvím poskytnutí míst pro odstavení kočárů ve Stromovce a na Staroměstském náměstí.
Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/kone-praha-staromestske-namesti-stromovka-atrakce-turiste.A211220_140107_praha-zpravy_baky
sisi58
napsal(a):
Jsou to koně do kočáru. Asi budou mít nějaké povědomí o vožení jezdců, ale nebudou to koně pro jezdce trénovaní, tudíž není jisté, zda budou pro toto využití vhodní.
To, co umí, dělat nebudou nebo jen zlomek z nich.
Velká škoda.
Koně ze zápřahu není vůbec těžké přejezdit na hobby koně pro vyjížďky. To zvládne i ne úplně skvělý jezdec, stačí mu trochu soudnosti, nemusel nikdy pře dtím ani obsedat. Vlastně je to podstatně jednodušší než s klasickou syrovou remontou. To dnes hledá řada lidí. Sporťáci z nich asi nebudou, ale díky té povaze, co mají, jak jsou zvyklí už opravdu na cokoli, si své nové majitele najdou. Povaha totiž prodává hodně.
Spíš je otázka, jak jsou na tom zdravotně, záda, nohy atd. Ale i tohle se za poslední doby změnilo.
Ta jatka je jen zoufalá hra fiakristů na city a není to úplně dobrý argument, a to v tomto sporu stojím na jejich straně, resp. mě vy.sírá, že o tomhle rozhoduje někdo, kdo pořádně ani neví, kde má kůň hlavu a kde ocas....a když se k tomu vyjádří veterináři, Český svaz chovatelů koní atd. atd., je to jako kdyby bylo ticho.
TOHLE JE JÁDRO PUDLA, tohle je ten průšvih.
Že dezinformace a hlas neerudovaných a ještě menšinový počet hlasů vyhrává nad odbornou veřejností.
Věřte mi, tihle koně mají své místo na trhu. Já bych za takového alespoň relativně zdravého koně svého času dala celkem dost...a co tak vidím poptávku po FB skupinách, je řada lidí, kteří právě takové koně hledají.
Arbora
napsal(a):
Vykázali ich z centra Prahy, nič viac. Je to rozhodnutie mesta, ktoré napríklad nový úrad môže zrušiť.
Zábranský řekl, že nejde o zákaz povozů, ale o konec podpory od města prostřednictvím poskytnutí míst pro odstavení kočárů ve Stromovce a na Staroměstském náměstí.
Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/kone-praha-staromestske-namesti-stromovka-atrakce-turiste.A211220_140107_praha-zpravy_baky
Ale koňský povoz je brán jako dopravní prostředek ne? Může parkovat na parkovacích stáních, ne? :D
"Ta jatka je jen zoufalá hra fiakristů na city a není to úplně dobrý argument, a to v tomto sporu stojím na jejich straně"
Nemyslím že "jen citově vydírají" - opravdu jich většina na toho 1 pracujícího v zápřahu má doma i další (staré, mladé, březí atd.) - opravdu když dojdou peníze, nějak se to zredukovat musí a není zájem o všechny (já viděla v inzerci nejdřív toho vraného starokladrubáka co byl v zácviku na Prahu hned když tyhle očerňovací akce začali - kdo ví jak se mají ostatní koně...)
sisi58
napsal(a):
Jsou to tihle: https://www.facebook.com/obrancizvirat/posts/4822409304476531?notif_id=1640094662856291¬if_t=comment_mention&ref=notif
https://www.obrancizvirat.cz/?fbclid=IwAR1rUrtvE82XRuzZ9bEbKJ8mRTLtz2MGKXXfFqG612Wk35vB4ovy1jH2wLQ
Nevím, zda jsou to, jako sdružení, titíž, ale rétorika je stejná.
Tak jsem četla a četla diskuzi na FB.
"Vítězství" dosáhli aktivisti z hnutí https://www.hlaszvirat.cz/ Jejich "úspěch" sdíleli https://www.obrancizvirat.cz/ (jinak také OBRAZ) a to proto, že se jim to moc líbí.
Obraz byl v diskuzi dotázán, co bude s koňmi teď. Tazatel byl přesměrován na HLAS, který to prý řeší.
Hlas nemůže řešit nic, nejedná se o jejich majetek a koně nemůžou být odebrání, tady přece nikdo neprokáže týrání, pochybuju, že jim je majitelé prodají.
Jsou to jen populistické kecy, aby nakrmili to vakuum, co zde v tomto směru vzniklo.
Vůbec nechápu, jak někdo může mít takovou drzost sproste uvažovat nad tím, jak naloží s cizím majetkem.
https://video.aktualne.cz/dvtv/plicka-konske-povozy-ve-meste-zneuzivani-zvirat-neni-atrakce/r~6f060b9c61d911ec8fa20cc47ab5f122/
(pro zajímavost - a ano je to právník kterého potíže na zimovištích poníků nezajímali, na slušný dotaz před pár lety ani neodpověděl - on ani nikdo ze spolku)
Chtělo by to zorganizovat protiakci... (ale nejsem právník, nepohlídám náležitosti - hodně si myslím že tohle je čistý populizmus)

Pipilota
napsal(a):
https://video.aktualne.cz/dvtv/plicka-konske-povozy-ve-meste-zneuzivani-zvirat-neni-atrakce/r~6f060b9c61d911ec8fa20cc47ab5f122/
(pro zajímavost - a ano je to právník kterého potíže na zimovištích poníků nezajímali, na slušný dotaz před pár lety ani neodpověděl - on ani nikdo ze spolku)
Chtělo by to zorganizovat protiakci... (ale nejsem právník, nepohlídám náležitosti - hodně si myslím že tohle je čistý populizmus)
Jéžiš, to je zase výplod - koně trpí nízkými teplotami (no zrovna v Praze asi není 40 pod nulou), výfukovými zplodinami (Pražáci dýchají jiný vzduch?) a vůbec jsou zneužívaní (zato poníci u kolotočářů se mají skvěle).
napsal(a):
Jéžiš, to je zase výplod - koně trpí nízkými teplotami (no zrovna v Praze asi není 40 pod nulou), výfukovými zplodinami (Pražáci dýchají jiný vzduch?) a vůbec jsou zneužívaní (zato poníci u kolotočářů se mají skvěle).
Tam, kde zvířata trpí, tito aktivisté nepůjdou, je to tam o přesdržku.
Bohužel byli zastánci zrušení slyšet více, než majitelé koní.
Arbora
napsal(a):
Taky jsem to tak pochopila.Že město "jen" zakáže parkování na svých pozemcích.
Zbytek hysterie obstará to úchylné psycho hnutí ,co se jmenuje Kůň není stroj
A kdo vyjede kamkoli se zapřaženými koňmi ,bude pranýřován a odsouzen.
Každým kolem se vyskytujícím, omezencem ,který o koních ,natož zapřahání nemá ani ánunk
Takže nám zanikne další živnost ,přibudou další síly do montoven a koně do buřtů,hurá
Poslechla jsem si toto, není mi moc jasné, jak se koně žrádlem ochlazují. Uměl by někdo vysvětlit? Nikdy jsem o tom neslyšela.
https://www.equitv.cz/audio/kocovsky-fiakry-v-praze-patri-k-nejlepsim-v-evrope-kone-u-nas-netrpi.html
Pěkný článek. Pochybuji, že šílené aktivistky ví o koních alespoň to, co je v tomto článku.
https://www.jezdci.cz/clanky/konec-fiakru-v-praze-je-zacatek-dalsiho-konce-varuje-veronika-rosicka/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=fAqpjssATPN-202112280920&dop_id=14683199
sisi58
napsal(a):
Pěkný článek. Pochybuji, že šílené aktivistky ví o koních alespoň to, co je v tomto článku.
https://www.jezdci.cz/clanky/konec-fiakru-v-praze-je-zacatek-dalsiho-konce-varuje-veronika-rosicka/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=fAqpjssATPN-202112280920&dop_id=14683199
Škoda, že tenhle názor nepustí mainstreamová média. Cenzura je nemilosrdná.
lenacia
napsal(a):
Tqk zrovna paní Rosická bohužel bude zřejmě i spadat pod ty nepohodlné. Je úžasné jak bojuje za koně, už min úžasné je její popírání covidu
Jenže tenhle rozhovor dělá její dcera. To už je trochu rozdíl.
Plus je zde ještě tento rozhovor s Kočovským
https://www.equitv.cz/audio/kocovsky-fiakry-v-praze-patri-k-nejlepsim-v-evrope-kone-u-nas-netrpi.html
Oba mají většinu argumentů a názorů opravdu relevantních (ne všechny).
Každopádně já v tom částečně cenzuru vidím a hyperkorektní doba prostě tyhle lidi do veřejného éteru jen tak nepustí.
Kdyby to nebyla cenzura, tak aspoň někdo nechá někoho z těch dvou mluvit, jelikož ten protinázor JE ZAJÍMAVÝ A ZAJÍMAL BY ŘADU LIDÍ. Tady se prostě nepřímo diktuje, co se má říkat (a důkaz toho všeho je vymazané video Duše K s Calábkem na Youtube - cenzura existuje, akorát ne tak, jak ji známe z dějepisu 20. století).
On se ten problém opravdu tváří jako lokální, ale prostě není a já fakt doufám, že se to ještě opět otevře. Jelikož se nemá dělat zákrok proti fiakristům jako takovým, ale prostě jen na jednotlivce - a tady už s nimi nejsem jednotná se všemi, jelikož vím, jak někteří lidé opravdu dokážou být tvrdí...ale tohle je problém koňařů obecně, s welfare jako takovým to nesouvisí, pokud je opravdu takto kontrolováno.
Podle kritérií "Kůň není stroj" by totiž hned na řadu měla jít jízdní policie - tam ty koně totiž dřou dle mého názoru daleko více a ve stejném prostředí. Zajde se dál?
Tohle je opravdu útok na demokracii a na využití zvířat jako takových. Je opravdu škoda, že tam polopaticky není vysvětleno, proč ta zvířata vlastně tuhle práci potřebují doopravdy. Že je nějaká společnost, která z(de)formovala všechny a všichni si v ní musíme najít místo. Argument, že koně nebudou mít využití, je lichý, je naprosto průstřelný, tam má zaznít, že koně v naší společnosti, aby správně prosperovali jak fyzicky, tak fyzicky, dost často potřebují fyzické vyžití, že idealistická představa domestikovaných koní jen na otevřených pastvinách je prostě pro řadu jedinců mylná, že právě takováto práce nejen že zaměstná koně psychicky, ale také ho při únosné míře udržuje zdravého fyzicky....a že prostě koně můžou mít svého člověka rádi (anebo pozornost lidí celkově, že jim to může dělat dobře), že dobře vybraný kůň do fiakru se může těšit z lidské přítomnosti a z práce pro lidi...a tak dále. Ono se to tam sem tam v těch rozhovorech objevuje, ale není to úplná, jasná informace, kterou pochopí laik....a kdo nechce pochopit, ten k tomu bohužel bude stejně hluchý, toho nezměníme.
A pan radní, který není schopný kritického myšlení, by měl táhnout ke všem čertům....pro toho to stejně byla jistě beztak jen záminka, jak zavřít pusu lidem, kteří si věčně stěžují na přítomnost povozů v dopravě.
xanti
napsal(a):
Jenže tenhle rozhovor dělá její dcera. To už je trochu rozdíl.
Plus je zde ještě tento rozhovor s Kočovským
Oba mají většinu argumentů a názorů opravdu relevantních (ne všechny).
Každopádně já v tom částečně cenzuru vidím a hyperkorektní doba prostě tyhle lidi do veřejného éteru jen tak nepustí.
Kdyby to nebyla cenzura, tak aspoň někdo nechá někoho z těch dvou mluvit, jelikož ten protinázor JE ZAJÍMAVÝ A ZAJÍMAL BY ŘADU LIDÍ. Tady se prostě nepřímo diktuje, co se má říkat (a důkaz toho všeho je vymazané video Duše K s Calábkem na Youtube - cenzura existuje, akorát ne tak, jak ji známe z dějepisu 20. století).
On se ten problém opravdu tváří jako lokální, ale prostě není a já fakt doufám, že se to ještě opět otevře. Jelikož se nemá dělat zákrok proti fiakristům jako takovým, ale prostě jen na jednotlivce - a tady už s nimi nejsem jednotná se všemi, jelikož vím, jak někteří lidé opravdu dokážou být tvrdí...ale tohle je problém koňařů obecně, s welfare jako takovým to nesouvisí, pokud je opravdu takto kontrolováno.
Podle kritérií "Kůň není stroj" by totiž hned na řadu měla jít jízdní policie - tam ty koně totiž dřou dle mého názoru daleko více a ve stejném prostředí. Zajde se dál?
Tohle je opravdu útok na demokracii a na využití zvířat jako takových. Je opravdu škoda, že tam polopaticky není vysvětleno, proč ta zvířata vlastně tuhle práci potřebují doopravdy. Že je nějaká společnost, která z(de)formovala všechny a všichni si v ní musíme najít místo. Argument, že koně nebudou mít využití, je lichý, je naprosto průstřelný, tam má zaznít, že koně v naší společnosti, aby správně prosperovali jak fyzicky, tak fyzicky, dost často potřebují fyzické vyžití, že idealistická představa domestikovaných koní jen na otevřených pastvinách je prostě pro řadu jedinců mylná, že právě takováto práce nejen že zaměstná koně psychicky, ale také ho při únosné míře udržuje zdravého fyzicky....a že prostě koně můžou mít svého člověka rádi (anebo pozornost lidí celkově, že jim to může dělat dobře), že dobře vybraný kůň do fiakru se může těšit z lidské přítomnosti a z práce pro lidi...a tak dále. Ono se to tam sem tam v těch rozhovorech objevuje, ale není to úplná, jasná informace, kterou pochopí laik....a kdo nechce pochopit, ten k tomu bohužel bude stejně hluchý, toho nezměníme.
A pan radní, který není schopný kritického myšlení, by měl táhnout ke všem čertům....pro toho to stejně byla jistě beztak jen záminka, jak zavřít pusu lidem, kteří si věčně stěžují na přítomnost povozů v dopravě.
To rozhodně souhlasím...
Jenže pan radní už se odmítá vyjádřit dál...
Fascinuje mě jak vklidu řekne, že žádní koně neskončí na jatkách, protože ho fiakrové ujistili že mají své koně rádi - jeden z argumentů kůň není stroj je, že koně končí na jatkách- sám sobě si odporuje. Prohlašuje se za vegana a proto nemají koně na staromáku co dělat... Ale statopražská šunka ze zabitých prasat se tam peče dál.
Lidé mě mají za magora, že toto rozhodnutí považuji za podobný k procesu s Mladou Horákovou a Mnichovské Dohodě... Jistě, nikoho pan radní nepopravil, ani nedal Sudety Německu..... On jen za pomoci vykonstruované lži a manipulace s informacemi jisté sorty lidí připraví téměř stovku lidí o živnost, a ani se to neráčil řešit spolu s nimi.
Rozhodl to na základě aktivistů, kteří tvrdí, že nelze poslouchat odborníky u koní, protože z toho mají zisky a jsou zaujatí - po mém protiargumentu na slečnu, zda tedy chodí na gyn. vyšetření k zedníkům na stavbu, protože gynekolog je zaujatej, mě zablokovali-.
Problém toho celého ještě k tomu je, jak to přijme společnost. Já tohle téma se svými kruhy rozebírat vůbec nechtěla, bylo mi jasný, že se akorát zbytečně nas*** :D ale dva nebo tři s tím stejně nezávisle na sobě přišli, a jak "je to super, že jo" (jsme všichni pražáci) a prostě jim to nevysvětlíš, argumenty Hlasu zvířat jsou pro ně víc než 20 let u koní a určitě na 100 koní, možná i víc, pod zadkem (jasně, jsme hobby jezdec, není to nic moc, ale zase málo už to taky není, abych nemohla soudit). A pak jdou a vesele se ládují vepřovým a kuřecím z velkochovů a to je v pohodě (ke vší úctě ke všem, ale tam zas vidím týrání já, ani ne tak u krav jako především právě u prasat a slepic). Jasně, není to repre vzorek, ale takový učebnicový příklad uvažování pražáka ano.
Jedna - jediná! věc mě na tom ale opravdu těší - dle reakcí na sociálních sítích je proti tomuto rozhodnutí valná většina lidí od koní - a to tady je naprosto jasné, že ten zákaz je jen jedna velká křivda. Jelikož koňáci (tím myslím všechny ty, co opravdu vědí, co je to den co den kydat maštal 20 až 30 koní během jednoho dopoledne sám) se málokdy semknou a jsou stejného názoru.
Jinak, lenancio, já vím, jak to myslíš, jen jsi asi prostě použila těžký kalibr co se týče příměru no...a oni to neustáli :D
Měla jsem za to, že v ČR musí žalobce dokázat mou vinu (nebo tedy vinu fiakristů, že týrají). Pokud se tak nestane, nemá nikdo právo mě osočovat, že jsem zločinec a tyran.
Máme zákony a dobrý zákon na ochranu zvířat. Nechť jsou tedy fiakristé nahlášeni na KVS a prozkoumáni jejich koně.
To, co udělal Hlaszvířat a následné radní, je anarchie. Navzdory demokratickému zřízení v ČR, PŘEDEM fiakristy označily za někoho kdo týrá zvířata. Bez důkazů. Jen prostě řekli, že jsou koně týraní. To je nepřijatelné!
Ano Praha má právo, nemít na svém území povozy. Ale ať to neschovávají za pseudo argumenty několika neinformovaných a fanatických "ochranářů".
sisi58
napsal(a):
Měla jsem za to, že v ČR musí žalobce dokázat mou vinu (nebo tedy vinu fiakristů, že týrají). Pokud se tak nestane, nemá nikdo právo mě osočovat, že jsem zločinec a tyran.
Máme zákony a dobrý zákon na ochranu zvířat. Nechť jsou tedy fiakristé nahlášeni na KVS a prozkoumáni jejich koně.
To, co udělal Hlaszvířat a následné radní, je anarchie. Navzdory demokratickému zřízení v ČR, PŘEDEM fiakristy označily za někoho kdo týrá zvířata. Bez důkazů. Jen prostě řekli, že jsou koně týraní. To je nepřijatelné!
Ano Praha má právo, nemít na svém území povozy. Ale ať to neschovávají za pseudo argumenty několika neinformovaných a fanatických "ochranářů".
Jediné, co nelze Hlasu zvířat upřít, je ten fakt, že ta novela zákona na ochranu zvířat, celková jeho úprava, aby opravdu k něčemu byl, má na svědomí mimo jiné právě tato organizace - což je velice chvályhodné. Takže nelze na ně jen házet špínu, abychom byli spravedliví, nicméně tomhle směru opravdu a totálně přestřelili a jestli to tak opravdu zůstane, poškodí tak velkou řadu lidí, kteří se ničím neprovinili - a za to by zasloužili pár facek (dle mého je to dokonce na žalobu za veřejnou pomluvu).
Jinak nevím, jestli má Praha právo nemít povozy na svém území. Je to živnost jako každá jiná a pokud splňuje podmínky a nikde nejde proti zákonu, tak si nejsem úplně jistá, že z právního hlediska lze udělat jen takový jednoduchý škrt...na to máme až moc spletitou legislativu, i když za Hlasem zvířat stojí jakási AK.
Problém šéfa fiakristů je, že ten rozhovor je prostě šílený, nepřehledný, blbě se poslouchá. Paní Rosickou jsem zatím nedoposlechla, ale ten začátek mi přišel nešťastný.
Po dohadování se s laiky jsem už otrávená těmi argumenty, že koně nemají majitelé rádi, mají je jen na kšeft, že kdyby je rádi měli, nedají je na jatky, neumí plánovat, protože se bez platu o ně nedokázou postarat a že jsou de facto hyeny, co jen vyhrožují, že nej parťáka dají na jatka, přitom když je prodají třeba za 5000,-, určitě si je nějaký člověk vezme, nebo se dají do útulku, taky má ten fiakrista poznat, jakému člověku prodává a má dozorovat nového majitele a takové podobné perly.
Ze zoufalství jsem zkusila napsat do Equichannelu, jestli by nezpracovali nějaký přehledný článek, z kterého by i laik pochopil, o co jde a co je a není týrání a že je těm fiakristům ukřivděno.
Nevíte, jestli bude nějaká protiakce? Klidně bych se přidala.
xanti
napsal(a):
Na EQ to dát je k ničemu, to by opravdu mělo jít do veřejných médií, ne do zájmových.
No, ale ti laici i z řad novinářů to musí nejdřív někde pochopit. Laik to vidí tak, že jemu je v zimě zima, koni musí být také, že sám neutáhne kočár, pro koně je to nepředstavitelné týrání, že má podkovy a chodí po rozpálené dlažbě, že mají i jiná stanoviště apod.
Pokud to nabídne respektovaný časopis, může se to šířit dál.
No ale EquiTV, potažmo Jezdci.cz jsou už v dnešní době myslím dost respektovaný portál s dostatečným odborným zastoupením, a na rozdíl od EQ daleko dynamičtější a propracovanější, koukatelnější, aktualizovanější.
EQ už má už bohužel svoje nejlepší léta za sebou, i když tam stále přispívají kvalitní redaktoři.
xanti
napsal(a):
No ale EquiTV, potažmo Jezdci.cz jsou už v dnešní době myslím dost respektovaný portál s dostatečným odborným zastoupením, a na rozdíl od EQ daleko dynamičtější a propracovanější, koukatelnější, aktualizovanější.
EQ už má už bohužel svoje nejlepší léta za sebou, i když tam stále přispívají kvalitní redaktoři.
Prostě mě napadlo kontaktovat Eq., protože se tématu v minulosti už věnovali a mají tam o tom článek. Odkaz na něj se dá poslat i jinam, třeba do ČT.
Klidně kontaktujete lepší média.
Dotaz
napsal(a):
No, ale ti laici i z řad novinářů to musí nejdřív někde pochopit. Laik to vidí tak, že jemu je v zimě zima, koni musí být také, že sám neutáhne kočár, pro koně je to nepředstavitelné týrání, že má podkovy a chodí po rozpálené dlažbě, že mají i jiná stanoviště apod.
Pokud to nabídne respektovaný časopis, může se to šířit dál.
Lidi jsou úplně odtržení od přírody a to i ti na vesnici.
Byli jsme s koňmi na procházce na ruce. Potkali jsme paní, která se ptala, zda koním není ve sněhu a ledu na kopyta zima.
Že potkala lidi s pejsky, kteří měli botičky na tlapkách.
Je to dost šílené a pro koňáky nepochopitelné, ale dnes lidi víc vědí o lvech, tygrech a slonech, než o kravách, koních a kozách.
A pak stačí aktivistkám předestřít srdceryvný příběh koní, kteří ve strašlivých podmínkách velkoměsta TAHAJÍ kočár a mají to v kapse.
sisi58
napsal(a):
Lidi jsou úplně odtržení od přírody a to i ti na vesnici.
Byli jsme s koňmi na procházce na ruce. Potkali jsme paní, která se ptala, zda koním není ve sněhu a ledu na kopyta zima.
Že potkala lidi s pejsky, kteří měli botičky na tlapkách.
Je to dost šílené a pro koňáky nepochopitelné, ale dnes lidi víc vědí o lvech, tygrech a slonech, než o kravách, koních a kozách.
A pak stačí aktivistkám předestřít srdceryvný příběh koní, kteří ve strašlivých podmínkách velkoměsta TAHAJÍ kočár a mají to v kapse.
Ty argumenty Hlasu zvířat jsou tak zavádějící, až bych řekla lživé, že nechápu, že jim na to někdo skočil.
Jestli je pro někoho argument, že před 40 lety v New Yorku měli koně plicní nálezy, tak jakou to má souvislost s dnešním ovzduším v Praze? To je stejné jako tvrdit, že na základě studie čistoty ovzduší na Ostravsku před 40 lety, je dnešní vzduch v Praze špatný. Jakou souvislost mají nehody koní v megapolích typu Londýn, NY atd. se situací v Praze? Záznam na webu o žádné pražské nemají.
Že to Plzeňáku Pospíšilovi nevadilo, že po Plzni tahají léta pivovarští koně po centru rozvážku piva z pivovaru...
Dotaz
napsal(a):
Ty argumenty Hlasu zvířat jsou tak zavádějící, až bych řekla lživé, že nechápu, že jim na to někdo skočil.
Jestli je pro někoho argument, že před 40 lety v New Yorku měli koně plicní nálezy, tak jakou to má souvislost s dnešním ovzduším v Praze? To je stejné jako tvrdit, že na základě studie čistoty ovzduší na Ostravsku před 40 lety, je dnešní vzduch v Praze špatný. Jakou souvislost mají nehody koní v megapolích typu Londýn, NY atd. se situací v Praze? Záznam na webu o žádné pražské nemají.
Že to Plzeňáku Pospíšilovi nevadilo, že po Plzni tahají léta pivovarští koně po centru rozvážku piva z pivovaru...
OT
V Plzni jsou koně,potažmo jejich majitelka ,zaměstnanci pivovaru,reklamního oddělení
Asi nikomu nevadí,že objedou náměstí .Nikde nijak extra dlouho nestojí ,jen před vybranou hospodou shodí pár soudečků max.
Pravděpodobně v těch místech, a v tu dobu ,naštěstí neobchází psychicky narušení příznivci úchylných hnutí
Páry je mi líto jen když jde domů, nebo do práce ,po hodně frekventované strádě městem .Tam si řidiči servítky fakt neberou
koně
napsal(a):
OT
V Plzni jsou koně,potažmo jejich majitelka ,zaměstnanci pivovaru,reklamního oddělení
Asi nikomu nevadí,že objedou náměstí .Nikde nijak extra dlouho nestojí ,jen před vybranou hospodou shodí pár soudečků max.
Pravděpodobně v těch místech, a v tu dobu ,naštěstí neobchází psychicky narušení příznivci úchylných hnutí
Páry je mi líto jen když jde domů, nebo do práce ,po hodně frekventované strádě městem .Tam si řidiči servítky fakt neberou
Viděla jsem ten "stres" těch koníků, jak přejíždí křižovatku směrem do pivovaru (tu u OMV). Paní práskala bičem o sto šest a oni ani nehnuli uchem a v klidu si to docapkali. :D Měli to totálně někde. :)
Ale léta chodí po Plzni a Mr. Pospíšil se pak najednou v Praze vzpamatuje a je z něj spasitel všeho živého. Fakt komedie.
Dotaz
napsal(a):
Viděla jsem ten "stres" těch koníků, jak přejíždí křižovatku směrem do pivovaru (tu u OMV). Paní práskala bičem o sto šest a oni ani nehnuli uchem a v klidu si to docapkali. :D Měli to totálně někde. :)
Ale léta chodí po Plzni a Mr. Pospíšil se pak najednou v Praze vzpamatuje a je z něj spasitel všeho živého. Fakt komedie.
Napsala jsem mu, asi není přes svátky v kanclu. Neodpověděl.
sisi58
napsal(a):
Napsala jsem mu, asi není přes svátky v kanclu. Neodpověděl.
Já to ještě jako podnět poslala do Reportérů, kdysi točili i toho Vydru a dali tam prostor oběma stranám. Třeba by z toho něco edukativního s vyjádřením odborníků vzniklo a konečně se Hlas zvířat, co se jinak jednání s fiakristy vyhýbá, nějak zapojil a vyjádřil. Víc asi dělat nelze.
EDIT: Jukněte na reakce pod tím jeho postem: https://www.facebook.com/judr.jiri.pospisil/posts/4596820550439465
Coudas

XXX.XXX.87.254
Když už se nám blíží ten silvestr, škoda, že není žádný natolik iniciativní spolek, který by dokázal přesvědčit k zákazu petard. No nic, jen takový povzdech.
Coudas
napsal(a):
Když už se nám blíží ten silvestr, škoda, že není žádný natolik iniciativní spolek, který by dokázal přesvědčit k zákazu petard. No nic, jen takový povzdech.
Pokud je mi známo, zábavná pyrotechnika se běžně nesmí používat. Také se nesmí používat v NP a mám dojem, že od příštího roku i v CHKO.
Také je možné, místně zakázat ohňostroje apod. A různě po republice už to mají.
Problém není v zákazu, to je maličkost. Problém je ve VYMÁHÁNÍ dodržování toho zákazu.
Polovina pánů, kteří by to měli hlídat, v civilu bouchá taky.
Coudas

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Pokud je mi známo, zábavná pyrotechnika se běžně nesmí používat. Také se nesmí používat v NP a mám dojem, že od příštího roku i v CHKO.
Také je možné, místně zakázat ohňostroje apod. A různě po republice už to mají.
Problém není v zákazu, to je maličkost. Problém je ve VYMÁHÁNÍ dodržování toho zákazu.
Polovina pánů, kteří by to měli hlídat, v civilu bouchá taky.
Sama jsem byla iniciátorkou vyhlášky zákazu pyrotechniky v naší obci. Stačily mi poznámky zastupitelů typu a proč jako, a co je na tom špatnýho, jak to budeme hlídat, jak to budem vymáhat, však vy si ty zvířata zajistěte ne.... Pamflet, který vznik je naprosto o ničem, a dovoluje petardy na silvestra od 17.00 do teď nevím kolika, 1, 2 ráno... Tudíž pro to mně naprosto nic neřeší, protože když někdo práskne v létě jednu dvě svíce, psi mi to přijdou oznámit do obejváku, ale koně to neřeší. Ovšem tu válku od půlnoci do jedný ustávají hodně blbě.Ale lidem to nevysvětlíte, oni se chtějí bavit, a argument je "tak ty zvířata nemáte míť, dyť je to jeden den v roce". Navíc co vám řeknou jako první, když porušení vyhlášky nahlásíte... no kam jsme to dospěli to se budem jako navzájem práskat, jo. A i když to nahlásíte, starosta odepíše "no jo no, já o tom vím, co mám udělat" Ale jak píšu, je to jen povzdech, protože tohle je pár lidí proti davu, neřešitelný. Jen je opravdu škoda, že na tyhle akce nejsou ti chytrolíni, co vidí ty utýraný koně v bryčce, dost hlasitý a asi je tohle ani nezajímá.
Dnes aktuálně pohled do zákulisí:
https://www.facebook.com/josef.malinovsky/posts/5077102268989596
https://www.facebook.com/josef.malinovsky/posts/5077386485627841
https://www.facebook.com/josef.malinovsky/posts/5077869235579566
Lze sledovat vč. diskuse i zde:
https://www.facebook.com/Jezdci/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.126
Coudas
napsal(a):
Prezijes jeden den. Dej mi svátek. Ohnostroj si delame kazdej rok.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
koně
napsal(a):
Když je někdo totální nemyslící ignorant ,tak si holt bouchá kde chce, a čím chce .Protože je celkově omezený,nedomýšlí ani důsledky svého jednání .
Tak si to užijte,karma je zdarma
Sorry ale svetlice si odpalim na svem pozemku. Zajimavy je ze petardy nevadej ani papouchum ani psum. A světlice uz tuplem ne. Takze dik. Ohnostroj si užijeme.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
lenacia
napsal(a):
přesně tak... Pejsci, kočičky, vpodstatě i koně, zvířata jenž sou s lidmi si mohou víceméně navyknout nebo je to lze navyknout... a chápu proč je to pro práskače vcelku hluchý argument... ale divoké ptactvo na tohle šíleně trpí.
Divoke ptactvo se zabiji ve mestech. Na vesnicich mrtvolky nenajdete. Proc je celkem jednoduchy ze.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Sorry ale svetlice si odpalim na svem pozemku. Zajimavy je ze petardy nevadej ani papouchum ani psum. A světlice uz tuplem ne. Takze dik. Ohnostroj si užijeme.
Vždy jsem vás měla za excentrika. Nu teď už vás nemám za nic, co by mě ještě mohlo nějak zajímat.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Těm psům to tak nevadí, že jsou po Silvestru každoročně útulky plné ztracenců, co při petardách utekli ve stresu svým majitelům...
Dotaz
napsal(a):
Těm psům to tak nevadí, že jsou po Silvestru každoročně útulky plné ztracenců, co při petardách utekli ve stresu svým majitelům...
tomu zase tak úplně nerozumím ani já. Ještě dejme tomu, že utečou někdy během dne, že se vylekají, ale často poslouchám jak utekli ze zahrad nebo se urvali z vodítek o půlnoci... to chce taky občas trochu soudnosti si myslím.
lenacia
napsal(a):
tomu zase tak úplně nerozumím ani já. Ještě dejme tomu, že utečou někdy během dne, že se vylekají, ale často poslouchám jak utekli ze zahrad nebo se urvali z vodítek o půlnoci... to chce taky občas trochu soudnosti si myslím.
Ale tak realita to je, prostě jich je ze dne na den v útulku spousta.
Shodou okolností před 2 hodinami:
https://www.youtube.com/watch?v=dZiLU1l9g94&ab_channel=Jirkavysv%C4%9Btlujev%C4%9Bci
Zmiňují tam i ta divoká zvířata.
lenacia
napsal(a):
přesně tak... Pejsci, kočičky, vpodstatě i koně, zvířata jenž sou s lidmi si mohou víceméně navyknout nebo je to lze navyknout... a chápu proč je to pro práskače vcelku hluchý argument... ale divoké ptactvo na tohle šíleně trpí.
Už víc jak dvacet let se snažím naše dva dnes už důchodce navyknout a pořád je Silvestr uprostřed vesnice vedle hospody o nervy, stres, obavy z koliky a v těch jejich skoro třiceti se bojím, že to s nimi flákne. A to valach jezdil i na bitvy, jak píše někdo výše, občasná rachejtle nevadí, ale ta noční hodinová kanonáda je fakt moc.....
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Copak, kamaradka Petruška se přestala kamarádit, že nemáš do koho rejt?
Dotaz
napsal(a):
Vám někdo šlápnul na kuří oko?
Jinak v Praze pro ty labutě je ten ohňostroj taky super. Některé z nich to, na rozdíl od Coudas, nepřežijí...
Nezrušili už konečne ohňostroje v Prahe?
Ináč súhlas, za mňa je to strašná hlúposť, vyzerá to príšerne, každý to búcha hocikedy, smrad je z toho… toľko peňazí sa zbytočne vyhldí za pár minútový fun… za mńa by bolo fajn rieśenie obecné, ći mestské ohńostroje o polnoci a žiadny pyrotechnika v pzúroch bežných ľudí, ale to je veľká utópia. Tak sedujem koňa, mačky, psa…
Caty
napsal(a):
Už víc jak dvacet let se snažím naše dva dnes už důchodce navyknout a pořád je Silvestr uprostřed vesnice vedle hospody o nervy, stres, obavy z koliky a v těch jejich skoro třiceti se bojím, že to s nimi flákne. A to valach jezdil i na bitvy, jak píše někdo výše, občasná rachejtle nevadí, ale ta noční hodinová kanonáda je fakt moc.....
samozřejmě, nelze to vždy. Ale aspoň o nich víte a máte přehled, staráte se... divoká zvířata nikdo nevidí, neví kde přesně jsou, nebo je to ani nezajímá.
Mimochodem, loni jak žádný velký ohňostroj nebyl se dalo ráno i dýchat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
Dotaz
napsal(a):
Kdyz je majitel ko kot venci v dobe nejvetsiho bordelu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
sisi58
napsal(a):
Vždy jsem vás měla za excentrika. Nu teď už vás nemám za nic, co by mě ještě mohlo nějak zajímat.
Váš problem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
Coudas
napsal(a):
Copak, kamaradka Petruška se přestala kamarádit, že nemáš do koho rejt?
Umíš něco jinyho než všude omílat Petru? Už je to od tebe nudné poněkud. Zkus neco novyho jestli ti na to stačí kapacita.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kdyz je majitel ko kot venci v dobe nejvetsiho bordelu...
Určitě...v našem městě by asi člověk nemohl vyjít týden přes Silvestrem a dva dny po něm, aby eliminoval riziko rachejtlí (a ne, nemyslím tím 1x denně rachejtli, sídliště jsou prostě plná retardu). Takže jo, vzkážu pejskům ať se naučí na noviny. Totez divokým zvířatům nebo zvířatům žijícím blízko nebo ve městech. Nedejboze stresari nebo březí kusy. Kvůli svému psovi trávím raději silvestra u koně na vesnici.
Prostě ty zvířata jsou faaakt idioti, že se to s těmi dvounozcema konečně nenaučila, že silvest je o tom se předvést, kdo je největší retard.
Budiž, drobné světelné tiché rachejtle i chápu a nechci vidět černobíle svět. Ale někdy to nemá s rozumem vůbec nic společného a každý rok s koněm na slušné vesnici si oddychnu, že vše dopadlo OK, žádný úraz nebo proražená ohrada. (A taky se vždy modlím, aby zrovna u nás nechtěla nějaká městská náplava trávit silvestrovský čas se svými městskými zvyky).
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Umíš něco jinyho než všude omílat Petru? Už je to od tebe nudné poněkud. Zkus neco novyho jestli ti na to stačí kapacita.
Ne,bohužel na inteligenta jako jsi ty mi kapacita fakt nestačí.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Arbora
napsal(a):
Ináč súhlas, za mňa je to strašná hlúposť, vyzerá to príšerne, každý to búcha hocikedy, smrad je z toho… toľko peňazí sa zbytočne vyhldí za pár minútový fun… za mńa by bolo fajn rieśenie obecné, ći mestské ohńostroje o polnoci a žiadny pyrotechnika v pzúroch bežných ľudí, ale to je veľká utópia. Tak sedujem koňa, mačky, psa…
Souhlasím s Vámi. Ať se lidem prodavá bezhlučná nízkodoletová světýlka, ohňostroj se vším všudy ať může dělat jen specializovaná firma, kterou si lze objednat. Ale máte pravdu i v tim, že to je utopie. Škoda. Byl by to přínosný kompromis.
Víte ono je to těžké. Dokud si lidi nepřipustí, že slepice v klecovém chovu JE TÝRÁNÍ a že většina vajec, které si lidé kupují, jsou právě z těchto chovů, tak jak mají pochopit, jak moc rachejtle škodí?
Lidi chytne za srdce jen to, co přímo vidí a s čím jsou konfrontováni. Ohňostroj je opravdu a bohužel jen špička ledovce, která není milá, ale děláme přírodě daleko horší věci.

xanti
napsal(a):
Víte ono je to těžké. Dokud si lidi nepřipustí, že slepice v klecovém chovu JE TÝRÁNÍ a že většina vajec, které si lidé kupují, jsou právě z těchto chovů, tak jak mají pochopit, jak moc rachejtle škodí?
Lidi chytne za srdce jen to, co přímo vidí a s čím jsou konfrontováni. Ohňostroj je opravdu a bohužel jen špička ledovce, která není milá, ale děláme přírodě daleko horší věci.
Jenže vejce z podestýlky nejsou o moc lepší.
canka
napsal(a):
Tak třeba ten ČT hnědák je viditelně na několika místech odřený od postrojů....
Nejde o to, chránit s dobrými fiakristy i ty špatné. Jde o to, nezrušit živnost právě kvůli jednomu zlounovi.
Tady by měli nastoupit ochranáři a konfrontovat majitele. To bych i podpořila.
Ale s blbými, nepromyšlenými peticemi se nadělá víc škody, než užitku.
canka
napsal(a):
Tak třeba ten ČT hnědák je viditelně na několika místech odřený od postrojů....
Taky jsem si toho všimla. Paradoxně ten majitel mi přišel nejvíc pečující, nebo to tak aspoň vypadalo, protože jen on tam byl viděn při napájení, i když teda mi přišlo, že ten černý koník by si ještě dal. Jeden kýbl na dva koně mi přišel málo. Nějak řešil bezpečnost.
Mám z toho smíšené pocity. To vylézání z těch boxů je tak o úraz, jak jim to klouže, nevím, jak je to v létě ve vedrech v tom kovovém prostoru snesitelné.
50 litrů vody na směnu šesti koní, a z toho se ještě bere na splachování moči, mi přijde málo, ale třeba to vidím zkresleně.
Dostávala mě paní těch puntíkatých, co ty koně poslala jednou skoro pod dodávku a podruhé vjela do plné křižovatky regulérně na červenou.
Seno jsem tam neviděla, což v diskusi potvrdila paní Rosická, že ho tam nemají. Pak psala, že dostávají oves, pochopila jsem, že na stanovišti, ale nikde to vidět nebylo.
sisi58
napsal(a):
Nejde o to, chránit s dobrými fiakristy i ty špatné. Jde o to, nezrušit živnost právě kvůli jednomu zlounovi.
Tady by měli nastoupit ochranáři a konfrontovat majitele. To bych i podpořila.
Ale s blbými, nepromyšlenými peticemi se nadělá víc škody, než užitku.
Ano, s tím souhlasím..já netvrdím,že všichni jsou špatní...
Ať povozy nechají,ale např. za určitých podmínek..aby ti koně nejezdili za každého počasí,aby měli co zakousnout během té šichty...aby probíhali alespoň občasné kontroly,v jakém stavu koně a postroje jsou...
Dotaz
napsal(a):
Taky jsem si toho všimla. Paradoxně ten majitel mi přišel nejvíc pečující, nebo to tak aspoň vypadalo, protože jen on tam byl viděn při napájení, i když teda mi přišlo, že ten černý koník by si ještě dal. Jeden kýbl na dva koně mi přišel málo. Nějak řešil bezpečnost.
Mám z toho smíšené pocity. To vylézání z těch boxů je tak o úraz, jak jim to klouže, nevím, jak je to v létě ve vedrech v tom kovovém prostoru snesitelné.
50 litrů vody na směnu šesti koní, a z toho se ještě bere na splachování moči, mi přijde málo, ale třeba to vidím zkresleně.
Dostávala mě paní těch puntíkatých, co ty koně poslala jednou skoro pod dodávku a podruhé vjela do plné křižovatky regulérně na červenou.
Seno jsem tam neviděla, což v diskusi potvrdila paní Rosická, že ho tam nemají. Pak psala, že dostávají oves, pochopila jsem, že na stanovišti, ale nikde to vidět nebylo.
Přesně tak..vidím to úplně stejně....to vylézání z boxů kdy tomu jednomu koni se očividně ani nechtělo..napájení taky kapitola sama o sobě...a přesně..to seno...oni se nají ráno a pak co?Když přeci stojí na stanovišti,mohou v nůši dostat seno....
jako, sou to hodně spartaské provizorní podmínky tam. Ae nic co bych považovala za týrání, spíš něco co bych za mě být tím veterinářem co tam chodí řekla, že je třeba nějak napravit, hlavně tu výšku těch boxů? Odřeniny u hnědáka, to by asi chtělo se zeptat. Může to být starší, z doby kdy dostal ty postroje nové než se přizpůsobily?
Seno, jak zaznělo, tak určitě by šlo zařídit... Ale nevěřím že by si veteinář nešimli případných vředů.
Koně vypadají pěkně, nakrmený, klidný...

xanti
napsal(a):
To ale není důvod klecový chov podporovat. O moc lepší sice hangár není, ale podívejte se, jak vypadá vykoupená slepice z klece a jak z hangáru, prostě ten rozdíl znát je.
Já ho nepodporuji, mám domácí vejce od kolegyně. Ale - v klecích mají ty slepice aspoň jakés takés soukromí, v halách jsou nahňácané a v mnohem větším stresu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
napsal(a):
Já ho nepodporuji, mám domácí vejce od kolegyně. Ale - v klecích mají ty slepice aspoň jakés takés soukromí, v halách jsou nahňácané a v mnohem větším stresu.
Aha takze mrnava klec kde se abi neotoci je lepsi a soukromi? Si delas srandu ne???
napsal(a):
První fotka-hala. Druhá fotka-klec.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Aha takze mrnava klec kde se abi neotoci je lepsi a soukromi? Si delas srandu ne???
Si nedělám srandu. Škoda, že nereaguje bodlinka, ta ví ještě lépe.

sisi58
napsal(a):
První fotka-hala. Druhá fotka-klec.
Akorát, že nejsou vidět ty ušlapané soudružky (v hale). Čímž neobhajuji klecový chov, viz výše.

V hale se můžou popelit, můžou se proběhnout. Můžou utíkat před těmi, které je šikanují. Pokud stojí u klapky, kde je průvan, můžou se poodejít. Pracovala jsem v rozmnožovacím chovu, který je defacto stejný jako halový s nosnicemi. Vždy jsme měli k zvlášť ohrádku tzv - marodku, kde jsme dávali slepice poraněné, oklované a mohli je denně ošetřit a pak vrátit do hejna. Samozřejmě, že i tam jsou úhyny. Občas slepice pojde a než ji najdete, tak ji ostatní zahrabou, takže ji najdete po čase v rozkladu, ale několikrát denně se hala prochází. Myslím, že s klecovým chovem je to nesrovnatelné
Ještě když jsem byla na Střední škole,tak mě poslali na praxi do slepičárny,kde praktikovali klecový chov....nevěděla jsem,co mě tam čeká,nikdy jsem to neviděla....
To,co jsem tam viděla,jsem nečekala ani v nejhorších představách..hrozný zážitek..o životě se tam nedalo mluvit..slepice narvané v klecích,oškubané,různě zraněné,oklované,napůl chcíplé..to,jak se tam chovali ty zaměstnanci k těm zvířatům..to nebudu komentovat...vydržela jsem tam 3 hodiny,praxe měla trvat týden..odmítla jsem se tam vrátit..ve škole jsem jim řekla,že pokud mi to neomluví a pošlou mě tam znovu,tak to nahlásím,kam posílají svoje žáky a zveřejním to...a vrátit jsem se nemusela....
Arbora
napsal(a):
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
napsal(a):
Akorát, že nejsou vidět ty ušlapané soudružky (v hale). Čímž neobhajuji klecový chov, viz výše.
Obhajujes. Viz vyse. Narozdil od hal maj v klecich soukromi. Takze obhajujes. Sorry. Hnůj. Timhle jsi u me klesla ma dno a to jsem te mela za rozumnou. Ale tvrdit tu že klec je lepsi jak hala... To sorry ale za ke je to na presdrzku.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Obhajujes. Viz vyse. Narozdil od hal maj v klecich soukromi. Takze obhajujes. Sorry. Hnůj. Timhle jsi u me klesla ma dno a to jsem te mela za rozumnou. Ale tvrdit tu že klec je lepsi jak hala... To sorry ale za ke je to na presdrzku.
Ona nic takového neřekla, jen neměla dostatek informací a domnívala se, že haly jsou skoro stejně špatné.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Leithian, opravdu se Vám zdá, že Váš slovník je v pořádku a slušný? Snad jsme tu převážně všichni dospělí a můžeme komunikovat slušně, ikdyž se nám silně nepozdavá názor druhého.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
evcusik
napsal(a):
Leithian, opravdu se Vám zdá, že Váš slovník je v pořádku a slušný? Snad jsme tu převážně všichni dospělí a můžeme komunikovat slušně, ikdyž se nám silně nepozdavá názor druhého.
Tak zastávat se týrání není názor. Pardon.

Dotaz
napsal(a):
S tou vodou...jestli jsem to dobře pochopila, mají tam jisté zázemí a v případě nutnosti by si snad mohli vodu v zimě někde dotočit, kočí chodí někam na záchod, mají jídlo i pití, takže i s vodou pro koně v zimě by se asi dalo a v létě je přímo tam hydrant....ale:
původně jsem zrušení stanoviště na Staromáku vnímala jako zbytečně hysterickou reakci magistrátu na podnět nějakých ukvokaných ochránců, jenže když člověk vidí to zázemí pro koně v Michli, tak nakonec spíš souhlasím s rozhodnutím města, protože to nemá s jakýmkoliv welfare pro koně co dělat
Pidiboxy z lodních kontejnerů - jak to asi v létě větrá?
Koně chodí cca obden, obden tedy stojí na pidiboxe a na chvíli se možná na ruce jdou projít po areálu - nic moc.
Žerou pravděpodobně 2x denně, možná na noc ještě seno, takže ráno cca možná do devíti a pak až po šesté večer, když mají denní - to taky není úplně ideální.
Zarazilo mne, že jim před zastrčením do boxů nezkontrolovali aspoň kopyta, podkování, jestli něco...nějaké čištění nebo aspoň ovíchovat - celý den na přeskáčku mrholilo - taková trochu bezpéče, no.
Koně mi přišli spíš rezignovaní než poslušní a nebojácní, pokud je zákazník, tak se kočár točí víceméně bez pauzy a to věčné otlapkávání od okolojdoucích lidí...
Možná je to snad nakonec dobře, že to město ukončilo.
Ještě dodatek: paní s flekatejma docela vtipná - mimo držení opratí pracuje ve firmě, která si zakládá na ekologii, protože člověk by neměl myslet jen na sebe, ale taky zachraňovat planetu pro ostatní - a co že tak zachraňujícího dělá? Vozí do firem vodu do watercoolerů, což poměrně vtipné, když v Praze stačí otočit kohoutkem a pitná voda je na světě. Ale tak možná ten pocit, no...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
napsal(a):
S tou vodou...jestli jsem to dobře pochopila, mají tam jisté zázemí a v případě nutnosti by si snad mohli vodu v zimě někde dotočit, kočí chodí někam na záchod, mají jídlo i pití, takže i s vodou pro koně v zimě by se asi dalo a v létě je přímo tam hydrant....ale:
původně jsem zrušení stanoviště na Staromáku vnímala jako zbytečně hysterickou reakci magistrátu na podnět nějakých ukvokaných ochránců, jenže když člověk vidí to zázemí pro koně v Michli, tak nakonec spíš souhlasím s rozhodnutím města, protože to nemá s jakýmkoliv welfare pro koně co dělat
Pidiboxy z lodních kontejnerů - jak to asi v létě větrá?
Koně chodí cca obden, obden tedy stojí na pidiboxe a na chvíli se možná na ruce jdou projít po areálu - nic moc.
Žerou pravděpodobně 2x denně, možná na noc ještě seno, takže ráno cca možná do devíti a pak až po šesté večer, když mají denní - to taky není úplně ideální.
Zarazilo mne, že jim před zastrčením do boxů nezkontrolovali aspoň kopyta, podkování, jestli něco...nějaké čištění nebo aspoň ovíchovat - celý den na přeskáčku mrholilo - taková trochu bezpéče, no.
Koně mi přišli spíš rezignovaní než poslušní a nebojácní, pokud je zákazník, tak se kočár točí víceméně bez pauzy a to věčné otlapkávání od okolojdoucích lidí...
Možná je to snad nakonec dobře, že to město ukončilo.
Ještě dodatek: paní s flekatejma docela vtipná - mimo držení opratí pracuje ve firmě, která si zakládá na ekologii, protože člověk by neměl myslet jen na sebe, ale taky zachraňovat planetu pro ostatní - a co že tak zachraňujícího dělá? Vozí do firem vodu do watercoolerů, což poměrně vtipné, když v Praze stačí otočit kohoutkem a pitná voda je na světě. Ale tak možná ten pocit, no...
Jdete si to zkusit. Pak sem napiste. Dodneska vyvracim hlody ohledně dostihovek. A jak koukam tady. Bude to dlouhej a marnej boj
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jdete si to zkusit. Pak sem napiste. Dodneska vyvracim hlody ohledně dostihovek. A jak koukam tady. Bude to dlouhej a marnej boj
Tak to nějak rozveďte. Jak působí to jejich plechové zázemí na vás? Jak vnímáte, že ti koně 8 hodin nic nežerou atd. Určitě budete mít plno vlastních postřehů. Argument, že je to těžká práce, ale nemá moc co dělat s tím, že je v létě koník zřejmě zavřený celý den v plechovém kontejneru. Proč se domníváte, že je to ok?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neobhajuji. Pouze jsem napsala svůj názor. Můžu se samozřejmě mýlit. A prosím netykat. Jsem stará škola.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Z videa jsem viděla půlku,je to moc dlouhé. Nevím k tomu hlavu ani patu, dělat soud na základě výkřiků jedné a druhé strany pro mne nemá smysl. Jen si myslím, ze to šlo udělat elegantněji, prostě vám vypršela smlouva, my vám ji neprodloužíme. Silná slova z řad vypatlaných ochránců jako je týrání, výzkumy o plicích a podobně bych nahradila nedostatečným welfare koní (kontejnery), který v podmínkách města jako je Praha nelze zlepšit. Já osobně se koňských povozů bojím, nesedla bych na to, stejně jako bych nesedla na motorku, a dnes na silnicích se bojím i v autě, natož jako cyklista, nedej bože s koňským povozem, stach o zvíře by mi v Praze nedovolil jezdit po ulici, sami přiznávaj, že některý řidiči jsou děsný, a že se mezi turistama někdy nedá ani projet. Že se to dotkne spousty lidí a koní, ano dotkne, je to smutné. Ale co se dnes něčeho a někoho nedotýká.
tak neříkám, že je to vyloženě super to video, ale určitě to není zas nic extrémního. nás taky nikdo nelituje, že makáme 10 hodin v práci ;)
ne jako hodně blbé mi přijdou ty plechové boxy, malé, v létě v tom musí být hrozně, blbě se jim z toho leze a určitě by byli radši za nějaké výběhy, pastvu. aspon síť se senem na stanovišti by bylo fajn a v hicech by měli být ve stínu. jestli pak celej den stojí v boxu nic moc. ale nejsou to jediný koně, co to nemají.
zarazilo mě ten jeden vůz s koňmi neměl žádné reflexní prvky? ten jeden byl moc pěkně označenej.
odřeniny byli zahojené ne?
myslím, že se dějou horší věci a jednoznačně bych zakázala ty chudáky na pouti v hypodromu, to mi přijde, že je daleko daleko horší.
jako neříkám, že maj vysněný koňský život, ale který kůň má :(
Tak jsem se taky teda pokoukala, teda hodně jsem přeskakovala, zajímal mě hlavně výjezd a příprava a pak dojezd domů.
V začátku - trochu mě prudí hra na city pana Kočovského, kdy říká, že přijde o živnost mimo kočích i řada řemeslníků, jako jsou sedláři, kováři atd. - to je fakt blbost. Dneska kdo dělá řemeslo a dělá ho aspoň dobře, tak si další klientelu najde velice rychle, a u koní to neplatí dvakrát, ale třikrát tolik.
Jinak obecně jsem na videu neviděla nic, co bych neviděla v minimálně 50ti procentech jiného boxového ustájení )nebo celkově ustájení). Jakože malej box, to je fakt v kdekterý stáji, že v něm stojí 16 hodin denně také není nic neobvyklého (v řadě stájí chodí koně do výběhu 8 - 10 ráno a zavírají se nejdéle ve čtyři) a jestli koně na pauze jsou jenom v boxe, tak to také není nic neobvyklého, v řadě stájí kolikrát ani koně nejdou do výběhu, když je hnusně (zažila jsem několik stájí, kde byli koně na boxe několik dní, aby během deštivého týdne nerozšlapali výběhu - jako fakt). Není to nic, co bych chtěla pro svého koně, ale tady ti mají aspoň výhodu, že opravdu mají pohyb vydatný a na tohle jsou prostě zvyklí.
Koně měli nastláno dost a jako přátelé, to seno jo, kdyby bylo aspoň takovéhle v každé maštali, tak by v řadě ustájení nebyla taková fluktuace.
Plechový hangár asi není nic top, ale to by prostě chtělo v létě vidět, tohle nebudu posuzovat, když jsem tam v létě nebyla. Ale zase, znám "pastevka", kde jsou koně na vyzobaným plácku v létě bez stromů a bez přístřešku, nebo s malým přístřeškem, kam se všichni nedostanou.
To vylejzání z boxu je vskutku deb.ilní, ale zase - už jsem viděla velkou řadu stájí a různých úprav boxů, takže mě to ze židle nezvedá, ale něco by s tím dělat mohli.
Jestli je výběh, to nevíme. A je to škoda. Nicméně jaký prostor jim Praha dala, s takovým hrajou, žejo, co jim zbývá, omluva to není, ale představte si, že něco děláte x desítek let a jste závislí na podmínkách od města - položili byste kvůli tomu tu živnost?
Že ty koně nikdo nevyvíchoval nebo nevyčistil po práci - a to víte jak? Vždyť ta kamera nezabírá všechno, nevíme, jestli se pak ke koním nevrátili nebo jestli tam nebyl ještě nějakej pohůnek, co tohle obstarává....
Jeden kůň nechtěl vylézt z boxu - nojono. Zaprvé - mně se taky nechce kolikrát jít do práce. Druhá věc - je konec sezony, jasně, asi už toho má plný kecky. Není se čemu divit. Ale obecně ty koně šli pěkně, v tempu, do práce, během práce i z práce....
Nesedící cajky u hnědáka jsou fakt průšvih, ale opět - nic, co by se jinde nedělo. Nechci ani domýšlet, kolik lidí jezdí v nepadnoucích sedlech nebo v nevyhovujících bezkostrách a JE JIM TO JEDNO. Tady je to akorát vidět. S tim by měli něco dělat.
Jinak - koně jsou na stanovišti napájeni, v případě potřeby dostávají deky - ty koně dotyčné lidi živí a daní lidé vědí, kdy mají dekovat (víc než kdokoli z nás - do toho bych se jim nepletla). Osobně si nejsem jistá, že je až tak nutné dokrmovat během štace. Nehledě na to, když koně nakrmím, tak by měl mít klid? Tady si zase myslím, že provozovatel ví spíš, co dělá.
Manipulace s koňmi - to je zase neduh všech stájí a ruku na srdce, kdo někdy neudělal/neudělá u koní/s koňmi nejakou blbost? Jinak by je za přestupky samozřejmě měli pokutovat jako každé jiné vozidlo.
Co je nutné říci - v dnešní době dochází ke střetu dvou světů. Obecně je potřeba si uvědomit, že tyhle fiakristi, to je takový koňařský skanzen. Vlastně je to přežitek doby dřívější, kdy koně opravdu byli především k práci a museli si na sebe vydělat. Tam se neřešilo, jestli kůň má výběh nebo jestli nestojí na štontu, tam bylo nutné, aby se nažral a držel se zdravý, jelikož prostě živil svého pána. A častokrát nechodil 7 hodin denně jako tihle ale třeba i daleko víc.....zároveň ale takový kůň měl opravdu vztah se svým pánem, měl to, co my všichni, co máme čas na svého koně sotva třikrát týdně v ustájení, postrádáme a hledáme to třeba v přirozené komunikaci. A plemena šlechtěná k práci pro lidi opravdu ten vztah k lidem mají, já mám chlaďase, vím, o čem mluvím, oni jsou fakt nejvíc spokojený, když pořádně makaj, psychicky i fyzicky, a ta práce je i baví, prostě už je to úplně jinej druh než tachi. Tihle koně tu práci opravdu potřebují, myslete si, co chcete :D
Tohle všechno je potřeba si uvědomit. Že teď je doba jinde, koně jsou pet zvířata, ale nelze říci, že "stará škola" to dělá všechno špatně a že ta zvířata trpí....základní welfare je opravdu splněno, věřím, že tam jsou veti opravdu často a kůň je zvíře zvyku. Přijme opravdu dost a vezme to za své a dokáže v tom dobře žít, když je z toho rutina a nepůsobíme mu nějaký zbytečný stres nebo nepřiměřenou bolest... a kdyby se takhle pustila kamera na celý den do každé komerční stáje, co jich v Čechách je, tak si myslím, že by nám všem bylo z velké řady případů daleko více ouzko. A pak, Kočovský má pravdu, ono stejně po nich už to nikdo pravděpodobně nebude chtít dělat a problém "ochránců" bude vyřešen.
Takže jak napsala lenancia "spartánské podmínky", ale nic neprůchozího. Prostě život pracovního koně. To není nikdy žádný med, ani teď a nebylo to tak ani v historii. Narozdíl od školních koní mají tyhle alespoň pořád jednoho člověka, který umí, a ne tři čtyři začátečníky denně, rycající v hubě a klepající se na zádech jak bedna kytu.
xanti
napsal(a):
Tak jsem se taky teda pokoukala, teda hodně jsem přeskakovala, zajímal mě hlavně výjezd a příprava a pak dojezd domů.
V začátku - trochu mě prudí hra na city pana Kočovského, kdy říká, že přijde o živnost mimo kočích i řada řemeslníků, jako jsou sedláři, kováři atd. - to je fakt blbost. Dneska kdo dělá řemeslo a dělá ho aspoň dobře, tak si další klientelu najde velice rychle, a u koní to neplatí dvakrát, ale třikrát tolik.
Jinak obecně jsem na videu neviděla nic, co bych neviděla v minimálně 50ti procentech jiného boxového ustájení )nebo celkově ustájení). Jakože malej box, to je fakt v kdekterý stáji, že v něm stojí 16 hodin denně také není nic neobvyklého (v řadě stájí chodí koně do výběhu 8 - 10 ráno a zavírají se nejdéle ve čtyři) a jestli koně na pauze jsou jenom v boxe, tak to také není nic neobvyklého, v řadě stájí kolikrát ani koně nejdou do výběhu, když je hnusně (zažila jsem několik stájí, kde byli koně na boxe několik dní, aby během deštivého týdne nerozšlapali výběhu - jako fakt). Není to nic, co bych chtěla pro svého koně, ale tady ti mají aspoň výhodu, že opravdu mají pohyb vydatný a na tohle jsou prostě zvyklí.
Koně měli nastláno dost a jako přátelé, to seno jo, kdyby bylo aspoň takovéhle v každé maštali, tak by v řadě ustájení nebyla taková fluktuace.
Plechový hangár asi není nic top, ale to by prostě chtělo v létě vidět, tohle nebudu posuzovat, když jsem tam v létě nebyla. Ale zase, znám "pastevka", kde jsou koně na vyzobaným plácku v létě bez stromů a bez přístřešku, nebo s malým přístřeškem, kam se všichni nedostanou.
To vylejzání z boxu je vskutku deb.ilní, ale zase - už jsem viděla velkou řadu stájí a různých úprav boxů, takže mě to ze židle nezvedá, ale něco by s tím dělat mohli.
Jestli je výběh, to nevíme. A je to škoda. Nicméně jaký prostor jim Praha dala, s takovým hrajou, žejo, co jim zbývá, omluva to není, ale představte si, že něco děláte x desítek let a jste závislí na podmínkách od města - položili byste kvůli tomu tu živnost?
Že ty koně nikdo nevyvíchoval nebo nevyčistil po práci - a to víte jak? Vždyť ta kamera nezabírá všechno, nevíme, jestli se pak ke koním nevrátili nebo jestli tam nebyl ještě nějakej pohůnek, co tohle obstarává....
Jeden kůň nechtěl vylézt z boxu - nojono. Zaprvé - mně se taky nechce kolikrát jít do práce. Druhá věc - je konec sezony, jasně, asi už toho má plný kecky. Není se čemu divit. Ale obecně ty koně šli pěkně, v tempu, do práce, během práce i z práce....
Nesedící cajky u hnědáka jsou fakt průšvih, ale opět - nic, co by se jinde nedělo. Nechci ani domýšlet, kolik lidí jezdí v nepadnoucích sedlech nebo v nevyhovujících bezkostrách a JE JIM TO JEDNO. Tady je to akorát vidět. S tim by měli něco dělat.
Jinak - koně jsou na stanovišti napájeni, v případě potřeby dostávají deky - ty koně dotyčné lidi živí a daní lidé vědí, kdy mají dekovat (víc než kdokoli z nás - do toho bych se jim nepletla). Osobně si nejsem jistá, že je až tak nutné dokrmovat během štace. Nehledě na to, když koně nakrmím, tak by měl mít klid? Tady si zase myslím, že provozovatel ví spíš, co dělá.
Manipulace s koňmi - to je zase neduh všech stájí a ruku na srdce, kdo někdy neudělal/neudělá u koní/s koňmi nejakou blbost? Jinak by je za přestupky samozřejmě měli pokutovat jako každé jiné vozidlo.
Co je nutné říci - v dnešní době dochází ke střetu dvou světů. Obecně je potřeba si uvědomit, že tyhle fiakristi, to je takový koňařský skanzen. Vlastně je to přežitek doby dřívější, kdy koně opravdu byli především k práci a museli si na sebe vydělat. Tam se neřešilo, jestli kůň má výběh nebo jestli nestojí na štontu, tam bylo nutné, aby se nažral a držel se zdravý, jelikož prostě živil svého pána. A častokrát nechodil 7 hodin denně jako tihle ale třeba i daleko víc.....zároveň ale takový kůň měl opravdu vztah se svým pánem, měl to, co my všichni, co máme čas na svého koně sotva třikrát týdně v ustájení, postrádáme a hledáme to třeba v přirozené komunikaci. A plemena šlechtěná k práci pro lidi opravdu ten vztah k lidem mají, já mám chlaďase, vím, o čem mluvím, oni jsou fakt nejvíc spokojený, když pořádně makaj, psychicky i fyzicky, a ta práce je i baví, prostě už je to úplně jinej druh než tachi. Tihle koně tu práci opravdu potřebují, myslete si, co chcete :D
Tohle všechno je potřeba si uvědomit. Že teď je doba jinde, koně jsou pet zvířata, ale nelze říci, že "stará škola" to dělá všechno špatně a že ta zvířata trpí....základní welfare je opravdu splněno, věřím, že tam jsou veti opravdu často a kůň je zvíře zvyku. Přijme opravdu dost a vezme to za své a dokáže v tom dobře žít, když je z toho rutina a nepůsobíme mu nějaký zbytečný stres nebo nepřiměřenou bolest... a kdyby se takhle pustila kamera na celý den do každé komerční stáje, co jich v Čechách je, tak si myslím, že by nám všem bylo z velké řady případů daleko více ouzko. A pak, Kočovský má pravdu, ono stejně po nich už to nikdo pravděpodobně nebude chtít dělat a problém "ochránců" bude vyřešen.
Takže jak napsala lenancia "spartánské podmínky", ale nic neprůchozího. Prostě život pracovního koně. To není nikdy žádný med, ani teď a nebylo to tak ani v historii. Narozdíl od školních koní mají tyhle alespoň pořád jednoho člověka, který umí, a ne tři čtyři začátečníky denně, rycající v hubě a klepající se na zádech jak bedna kytu.
Cítím to uplne stejně, přesně
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo, přežila jsem, nic jinýho nám totiž nezbývá. Doufám, že tohle štěstí potkalo i ostatní. Ty si strč světlici do oněch míst a odpal se nějakým hodně vzdáleným směrem.
Coudas
napsal(a):
Jo, přežila jsem, nic jinýho nám totiž nezbývá. Doufám, že tohle štěstí potkalo i ostatní. Ty si strč světlici do oněch míst a odpal se nějakým hodně vzdáleným směrem.
sic OT, ale pro příznivce ohnostroje a leithan
je to bezohlednost k ostatním kvůli vlastnímu potěšení. je to zbytečné.
měla jsem totálně vyděšené malé díte, pes v prd... známý to samý. a to nemluvim o těch chudácích ptácích apod.
naštěstí se to už zakazuje ve městěch a věřím, že brzy bude plošný zákaz. v dnešní době už je jistě nějaká alternativa. do rukou veřejnosti bych prodej zakázala už dávno.
takových zbytečných nehod, požárů a vydešených i zraněných zvířat pro pár chvíle debilní zábavy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
etnies86
napsal(a):
sic OT, ale pro příznivce ohnostroje a leithan
je to bezohlednost k ostatním kvůli vlastnímu potěšení. je to zbytečné.
měla jsem totálně vyděšené malé díte, pes v prd... známý to samý. a to nemluvim o těch chudácích ptácích apod.
naštěstí se to už zakazuje ve městěch a věřím, že brzy bude plošný zákaz. v dnešní době už je jistě nějaká alternativa. do rukou veřejnosti bych prodej zakázala už dávno.
takových zbytečných nehod, požárů a vydešených i zraněných zvířat pro pár chvíle debilní zábavy
Zajimavy je ze psum to nevadilo, drubezi nevadilo, konim nevadilo, vysoke v oburce nevadilo, kralikovi nevadilo, zajicum nevadilo, nevadi to ani papouchum. Tak fakt nevim proc bych si mela svwtlice odpustit.
leithian, vy jste fakt tur domácí. U městskýho balíka aspoň chápu, že je debžo a neumí se vcítit do zvířat. Ale koňák, psát takové hnojárny? Jsem si fakt při odpoledni blinkla.
Jo a prosím, zajeďte k nám vysvětlit kobyle, že nemá mít koliku z ohňostroje, že to má vydržet, ne?!. Díky!

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zajimavy je ze psum to nevadilo, drubezi nevadilo, konim nevadilo, vysoke v oburce nevadilo, kralikovi nevadilo, zajicum nevadilo, nevadi to ani papouchum. Tak fakt nevim proc bych si mela svwtlice odpustit.
Jste zářným příkladem rčení: "Kolik hodíš světlic/petard, tolikrát jsi retard."
Co vám dělání bordelu přináší za pocit?
Zkontrolovala jste i volně žijící ptactvo - to je obvykle tak blahem bez sebe, že na to někteří ptáci samou radostí uhynou.
Chlubit se tím ještě veřejně? Jste hrdinka (blicí smajlík)
Víte, že např. Němci prodej pyrotechniky letos zakázali?
napsal(a):
Zkontrolovala jste i volně žijící ptactvo - to je obvykle tak blahem bez sebe, že na to někteří ptáci samou radostí uhynou.
A víte co, od známé jsem se dozvěděla, že přejedou hranice do ČR a tam si pyrotechniku nakoupí a i odpalují.
Prý na ně u nás není metr.
Arbora
napsal(a):
Vy si nikto nesedujete tie zvieratá? Jasné, že tým ohňostrojom hocikedy sa nedá vyhnúť, ale aspoň na polnoc… pes vo vojnej zóne mal úplný chill, mačky tak isto, kôň s domosedanom tiež zvláda ohňostroje v obci s povolenou nohou…
Dobře. Pes, kočka, kůň... Jistě ty si ohlídáme....
Jsk hlídat divoké ptactvo a zvířata?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
lenacia
napsal(a):
Divoke ptactvo chcipa mozna ve mestech kde nema. Kam zdrhnout. Nikoliv na vsi kde si odleti ze zahrad do lesa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
Arbora
napsal(a):
K tomu som sa vyjadrovala vyššie, preto sa pýtam na domáce zvieratá. To je zbytočný stres, ktorému sa dá predísť.
Travila jsem silvestry na statku kde byla obora a velke kotce se zajici. V obore byly dva pary danku a jelen s třemi lanemi a nejaky jejich dorost. Jediny mazlivy byl jelen. Kteryho neli od koloucha jako nalezence. Zbytek se lidi stranil. Presto ze jim nad vybehem vedle i 40m ppd palili delbuchy i svetlice byla vysoka naprosto v klidu. Danci zalezli mezi stromky. Jeleni se valeli nahore v baliku sena a zrali. Zajici v boudach a pozvykovali. Slepice na hale nic. Letos nasich 6 papouchu pro alexe druhy silvestr pro andule prvni. Meli zhasnuto a ticho. Otevreny okno a i oresto andule chrapaly a alexovr sice ne cuceli ale naprosto bez paniky. Takze chudinky divoky zvirata uvykly honum ten silvestr zvladaj lip nez tu vsichni tvrdite. Je fakt ze narozdil od domacich si proste zalezou nebo odbehnou kam chtej.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
lenacia
napsal(a):
Nepotrebujou. Poradi si sami. Dala sem si tu práci a dneska par hodin prolejzala okoli vsi. Nikde zadny mrtvolky chomace arsti a zadny znamky poranenejch nebo mrtvejch zvirat. Chcipne jedna labut co se prerazi o draty a lidi se muzou pos rat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
napsal(a):
Kolil jste vy za zivot videla mrtvejch divokejch ptaku po silvestru? Mimo mesto? Ja nikdy zadnyho. A to ani ve meste. Zato prejetejch zvirat vidam rocne stovky.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nepotrebujou. Poradi si sami. Dala sem si tu práci a dneska par hodin prolejzala okoli vsi. Nikde zadny mrtvolky chomace arsti a zadny znamky poranenejch nebo mrtvejch zvirat. Chcipne jedna labut co se prerazi o draty a lidi se muzou pos rat.
Uvědomujete si, že ti ptáci v noci spí. V noci zas tak skvěle nevidí a hlavně... V zimě se snaží co nejvíce šetřit energií...
Doporučuji shlédnout video xo zde bylo posláno
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
lenacia
napsal(a):
Též sem viděla
Ono buhvi jak to bylo. Svalit to na silvestra je strasne jednoduchy a pohodlny a relevantni info se nedozvite.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53
Jinak dle. Polohy a fotek to rozhodne nemoh nikdo praskat tak blízko aby z toho mely zvirata trauma. To by ta kobyla musela potratit i z honu nebo bourky. A nevim jak moc to ublizuje ale honeni brezi kobyly na lonzi pod detma.... 4 mesice pred porodem. A buhvi jak casto.
Chápu, že se to někomu líbí. Ale za mě by bylo fajn, kdyby byl ohňostroj jen světelný bez ran.
Samy jsme už od 20h naháněli psa ( máme ho krátce dědictví po babičce ) který ze stesu rozkousal branku a utekl.
Od čtvrtka jsem resila, kobylu co mám měsíc, protože jsem nevěděla jak bude reagovat...no odmítala žrát, s lehkou kolikou, dnes již dobrá. A sežente si takhle na večer silvestra veterináře, že. Doma miminko spící u bílého šumu aby ho ty rány nebudili. Jo, super večer jsem si užila.
U nás doma a celkově i u hodně známých se to nesetkává s ohlasem. I třeba právě kvůli malým dětem,když už nemají zvířata .
Nezzie
napsal(a):
Chápu, že se to někomu líbí. Ale za mě by bylo fajn, kdyby byl ohňostroj jen světelný bez ran.
Samy jsme už od 20h naháněli psa ( máme ho krátce dědictví po babičce ) který ze stesu rozkousal branku a utekl.
Od čtvrtka jsem resila, kobylu co mám měsíc, protože jsem nevěděla jak bude reagovat...no odmítala žrát, s lehkou kolikou, dnes již dobrá. A sežente si takhle na večer silvestra veterináře, že. Doma miminko spící u bílého šumu aby ho ty rány nebudili. Jo, super večer jsem si užila.
U nás doma a celkově i u hodně známých se to nesetkává s ohlasem. I třeba právě kvůli malým dětem,když už nemají zvířata .
Proč byl pes večer venku, když víte, že během svátků to za tmy hluchá imrvére?
Protože, je zvyklej venku , tráví tam celý život (a doma by se upekl, má velmi hustou srst ) a za další protože ho máme krátce, nečekali jsme že mu to dělá takovéto problémy. Jinak bych zajistila třeba nějaké oblbovaky. Až do silvestra byl v klidu.
Osobně jsem měla dva psy, kteří to naprosto neřešili...bohužel, nejsem Sibila abych věděla co bude.
Nezzie
napsal(a):
Protože, je zvyklej venku , tráví tam celý život (a doma by se upekl, má velmi hustou srst ) a za další protože ho máme krátce, nečekali jsme že mu to dělá takovéto problémy. Jinak bych zajistila třeba nějaké oblbovaky. Až do silvestra byl v klidu.
Osobně jsem měla dva psy, kteří to naprosto neřešili...bohužel, nejsem Sibila abych věděla co bude.
Když nevím, co bude, tak se připravím na nejhorší.
Pes by pár večerů doma prezil, na chodbě, ve sklepě nebo v garáži nebývá takové vedro. Lepší než psa honit po všech čertech a riskovat jeho zdraví nebo že někomu vlitne pod auto a ohrozí ho tak.
Velmi nezodpovědné, Vaše důvody jsou irelevantní. Kdyby lidí přemýšleli, nebylo by tolik psů bez pána v útulcích no nový rok.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Divoke ptactvo chcipa mozna ve mestech kde nema. Kam zdrhnout. Nikoliv na vsi kde si odleti ze zahrad do lesa.
Podle vás by museli všichni ptáci,vidět v noci. Nevidí. Ti, kteří vidí, jsou sovy.
Denní ptáci vidí asi tak, jako člověk. Chtěla bych vás vidět, utíkat lesem oslněná ohňostrojem. Urazila byste si palici. A to máte mnohem menší rychlost, než ptáci. I blbá moucha je rychlejší, než vy.
Nevím, jak moc rozumíte hadům, ale o jiných zvířatech víte ......!

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kolil jste vy za zivot videla mrtvejch divokejch ptaku po silvestru? Mimo mesto? Ja nikdy zadnyho. A to ani ve meste. Zato prejetejch zvirat vidam rocne stovky.
Jste opravdu tak tupá, nevzdělaná a přitroublá, nebo se jen snažíte rozproudit diskuzi?
Spící pták, vyrušený v noci, nekoordinovaně vzlétne, po nárazu do větví či kmene padá omráčen či mrtvý na zem - pro predátory je to pár desítek gramů vážící jednohubka, jak dlouho tam zůstane ležet?
Vraťte se k hadům nebo se dovzdělejte, pokud chcete diskutovat k věci.
Kdyby hloupost nadnášela, vás by museli pouštět z domu ukotvenou na laně a pouze se souhlasem řízení letového provozu.
napsal(a):
V hale se můžou popelit, můžou se proběhnout. Můžou utíkat před těmi, které je šikanují. Pokud stojí u klapky, kde je průvan, můžou se poodejít. Pracovala jsem v rozmnožovacím chovu, který je defacto stejný jako halový s nosnicemi. Vždy jsme měli k zvlášť ohrádku tzv - marodku, kde jsme dávali slepice poraněné, oklované a mohli je denně ošetřit a pak vrátit do hejna. Samozřejmě, že i tam jsou úhyny. Občas slepice pojde a než ji najdete, tak ji ostatní zahrabou, takže ji najdete po čase v rozkladu, ale několikrát denně se hala prochází. Myslím, že s klecovým chovem je to nesrovnatelné
Diskuze sice už utekla jinam, ale přesto doplním:
Ano, v některých halách se můžou slepice popelit, létat na hřady a svobodně po halách cestovat. Ale rozhodně ne ve všech halách mají takový komfort.
Co jsem viděla já na vlastní oči (v roce 2021, ne před nějakými stoletími), tak si ty slepice z klecí můžou s těma z hal podat křídla. Je to stejná hrůza. Možná jiná ve způsobu, ale stejná v míře.
Coudas

XXX.XXX.87.254
S ...... některými nemá valný smysl diskutovat. Říká se, jak na nový rok, tak po celý rok. Tak zas díky ohňostrojům budu celý rok naštvaná, sprostá a vzteklá 🙂
Zvířata nesedujeme. Psi to naštěstí zvládaj s člověkem v obejváku, dítě už je dost velký, že to zvládne se sluchátkama v zabedněném pokojíčku, nějak si neumím představit, jak nasedovat jalovice a krávy, a u koní největšího stresora držím na ohlávce, asi by se musela uspat něčím silnějším. Letos jsem se snažila připravit aspoň pevným zázemím, mám 6 koní nových a nevěděla jsem, co bude. Tak to naštěstí dopadlo dobře, jak říkám, přežili jsme, protože nám nic jinýho nezbývá, když ignoranty nelze přesvědčit.
Coudas

XXX.XXX.87.254
„Zastávám názor, že využívání zvířat pro zbytečný lidský rozmar by již nemělo být v 21. století tolerováno"
Hm, takže zakažme úplně všem vlastnit zvířata, neboť dnes uz je to jen zbytečný lidský rozmar. Psi jako společníci, jezdecké disciplíny, šou v cirkuse. Stačí jen 12 tisíc podpisů a blb, co si ani nezjistí opravdové slutečnosti.
Dotaz
napsal(a):
Sisi, jste slavná. ;)
https://www.prahain.cz/zivot-ve-meste/stop-konskym-povozum-a-dal-byli-jsme-na-staromaku-mluvili-s-fiakristy-i-veterinarem-1877.html
Pokud by to něčemu pomohlo, klidně se pod to podepíšu i jménem.
A nebyla bych sama.
Pořád je dosti lidí se selským rozumem, kteří mají zkušenosti, mají přehled a opravdu své koně mají rádi i když jim vydělávají peníze.
Všichni tu víme, kolik peněz stojí držení koně. A že kůň pracuje? To je jen v pořádku, jen malá část koní je v pohodě, když se nudí.
I má stará kobyla je na ránu, když nejezdí a je zlatíčko, když se hezky proběhne.
Kdo to máte jinak?
a to je upřímně názor mnoha veganů... že na koních se nemá jezdit ani nijak dál- chovat/šlechtit. že je to zneužívání zvířat, že je to týrání, že sem jim 'zlomí duch' a sou nucení k tomu dělat ty věci.
No a ti pak podepisují tyhle petice...
Ačkoliv tedy souhlasím, že z videa stav těch provizorních stájí je velice tristní, stejně jako omezení vody během zimních měsíců. Nemohu říct nic špatného na stav těch koní... všechno lze vyřešit, nevím jak je řešená ventilace těch stájí, ale všechno co vidím, není na zákaz ale je zcela řešitelné.... A nic z toho nebylo zmiňováno 'ochránci'....
Faktem je, že pan Zábranský se cítí být nadřazen všem, protože je vegan.
Dotaz
napsal(a):
Sisi, jste slavná. ;)
https://www.prahain.cz/zivot-ve-meste/stop-konskym-povozum-a-dal-byli-jsme-na-staromaku-mluvili-s-fiakristy-i-veterinarem-1877.html
Jen je smutný, že tahají rozumy z noname internetových diskusí a nezveřejní názor CZU (Neumanna a spol.), prezidenta asociace, Gothatthardový atd. Prostě jmen koňského světa.
Jdu blejt, velebnosti, Zemana nemám ráda, ale co se týče novinářů, tak má pravdu a chval Bůh že nemám Tv.
xanti
napsal(a):
Jen je smutný, že tahají rozumy z noname internetových diskusí a nezveřejní názor CZU (Neumanna a spol.), prezidenta asociace, Gothatthardový atd. Prostě jmen koňského světa.
Jdu blejt, velebnosti, Zemana nemám ráda, ale co se týče novinářů, tak má pravdu a chval Bůh že nemám Tv.
To je teď asi nějaký novodobý trend. Už jsem pár takových článků viděla, že prostě vystříhali komentáře z FB, napsali odstavec či dva omáčky a šup, článek je hotov.

Pořád říkám, že jednodušší je něco zakázat, než to upravit k lepšímu a následně důsledně kontrolovat (nebo neupravovat, protože současná úprava bohatě stačí, ale důsledně kontrolovat).
Vidíte ten rozdíl?:
zakázat
x
zkontrolovat a případně nastavit legislativní rámec a ten důsledně vyžadovat
Co je jednodušší?
napsal(a):
Pořád říkám, že jednodušší je něco zakázat, než to upravit k lepšímu a následně důsledně kontrolovat (nebo neupravovat, protože současná úprava bohatě stačí, ale důsledně kontrolovat).
Vidíte ten rozdíl?:
zakázat
x
zkontrolovat a případně nastavit legislativní rámec a ten důsledně vyžadovat
Co je jednodušší?
Zakázat.
Protože nikdy nikdo neřešil, že ti, kteří mají dodržování zákonů kontrolovat, nemají mezi lidmi žádný respekt. Je to vidět, že to zmiňuji, se omlouvám, při kontrole dodržování protiepidemických nařízení. Když policajti zakročí, zvedne se vlna odporu a jsou dehonestovaní.
A když nezakročí? "Tak na co je platíme z našich daní???"
A navíc, je jich málo. Aby byli dosažitelní. Tak se to všelijak flikuje, ty menší prohřešky se přehlížejí a všechno to jde do kopru.
Já jsem taky pro dodržování zákonů. A pokud jsou k prdu, tak je neobcházet, ale změnit.
Ovšem taky bych byla pro prověření soudců. Vždycky se velmi nas../zlobím, když vidím tresty za týrání.
Zdá se mi to nebo jsou soudci nepřátelé všech živých tvorů?
Coudas

XXX.XXX.87.254
Já bych po žalobcích, tedy těch hnutích, chtěla přímo konkrétní důkazy o porušení welfare a týrání.
Coudas
napsal(a):
Já bych po žalobcích, tedy těch hnutích, chtěla přímo konkrétní důkazy o porušení welfare a týrání.
Ano.
Ovšem to by nemohli házet všechny vozky do jednoho pytle! To by pak stačilo, nahlásit konkrétního provinilce na KVS nebo na policii.
Tento postup by měl stačit na všechny, kteří nějak týrají koně, ale i jiná zvířata. A jsme zase u toho dodržování zákonů a vymáhání nedodržování.
Coudas

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Ano.
Ovšem to by nemohli házet všechny vozky do jednoho pytle! To by pak stačilo, nahlásit konkrétního provinilce na KVS nebo na policii.
Tento postup by měl stačit na všechny, kteří nějak týrají koně, ale i jiná zvířata. A jsme zase u toho dodržování zákonů a vymáhání nedodržování.
Také ano. Ale zde bylo rozhodnuto na základě jakesi petice a nařčení z týrání na základě toho, že kůň není stroj a nemá co tahat kočár a povožení v kočáře po Praze je přežitek a zbytečný luxus. Udělit zákaz klidně, ale na konkrétní důvod a důkaz, že je welfare porušeno. Pokud ne, zažalovala bych organizace za ušlý zisk. Však maj našetreno na odkoupení těch koní ne.
lenacia
napsal(a):
Se koukněte na stránky kůň není stroj... Mají tam 'konkrétní' odkazy na články. Půlka toho je 15 let starý a ze zahraničí, ale dvě situace z Prahy tam najdete...
A co udělaly aktivistky dobrého v těch dvou případech? Nechce se mi brodit jejich zápisky. Když už jste to zmínila.
lenacia
napsal(a):
nic... neudělali nidky nic... jen lhali a dezinformovali. Ale jsou to jejich argumenty.
Už jsem několikrát řešila týrání zvířat přes KVS. Bydlím na malém městě, pokud by se provinilec dozvěděl, že udavač jsem byla já, měla bych problémy. I tak jsem to udělala. A ty ženy, zastřešené organizací, neudělají nic? To by mě tedy zajímalo, o co jim jde?
sisi58
napsal(a):
Už jsem několikrát řešila týrání zvířat přes KVS. Bydlím na malém městě, pokud by se provinilec dozvěděl, že udavač jsem byla já, měla bych problémy. I tak jsem to udělala. A ty ženy, zastřešené organizací, neudělají nic? To by mě tedy zajímalo, o co jim jde?
o co jim jde? Jsou to čistokrevní vegani, kteří chtějí být vidět. Když půjdete chránit koníšky na políčka kde se o ně nestarají tak jednak by na vás majitel mohl najet autem a druhak to nikoho nezajímá. Tady je to o tom zviditelnit se že donutili politiky alá Zábrask a spol. k tomu utoupit jim a tím udělat precedens k tomu, že mají pravdu... O zvířata jim nejde.
Fiakristé začali bojovat. Bylo na čase.
https://www.jezdci.cz/clanky/fiakriste-napsali-primatorovi-prahy-zadaji-dodrzeni-dvoulete-vypovedi/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=Z1MsZ3QCelk-202201060759&dop_id=14770151
Že by si cech KONEČNĚ najal právníka? Podle mně to musí vyhrát, tenhle "souboj" totiž ze strany magistrátu není vůbec o koních a je vlastně se mi zdá docela protiprávní a hlavně nekorektní /chtějí něco rušit už ani ne za rok a papír ještě nikdo neviděl....anebo jestli někdo na úřadě prostě jenom nemlátil pantem a z toho kdáku se udělal finální verdikt - média udělala/. A to nemluvím o té veřejné pomluvě, na základě které to celé bylo rozhodnuto.
Tam někdo někomu prostě sedí na kuřím oku nebo na parkovacích stáních koní chtějí do budoucna něco jiného, třeba nástupní místo pro veterány nebo segwaye nebo jiné stupidní kratochvíle.
Jinak bravo, Jezdci.cz. Zdá se mi, že velmi kvalitní medium. Snaží se podávat objektivní informace a hlavně, umí česky.
Coudas

XXX.XXX.87.254
A má pravdu předseda. Taky bych to, když nic jinýho nechtěj slyšet, postavila na porušení smlouvy. Mne osob by zajímala věc, na kterou mi nikdo neodpoví, a to, kam tedy umístí ty "odkoupené" zachráněné koně, kteří si na sebe nesmějí prací vydělat, o tom to celý přece je. Kolik lidí má takové možnosti, aby jsme nebyli zase u "beeeee přispějte jinak zavřem".
canka
napsal(a):
No a mě zase přijde naprosto ubohé,že tam uvádí,že by koně museli dát na jatka..klasická hra na city...nevidím jediný důvod,proč by koně nemohli prodat...jaký význam bude mít to prodloužit o rok?Pak koně jako nebudou muset dát na jatka?Totální blbost
Jo, nato mám podobný názor a již jsem ho uváděla výše, že zrovna tohle je hra na city. Nicméně teď ho ty koně jakože můžou živit ještě rok a pak ende šlus. Ty koně pak bude muset prodat, pravděpodobně hodně rychle, jelikož ty koně budou stát fůru peněz, který on mít v případě zrušení povozů nebude a bude muset pravděpodobně prodat komukoli a dost možná pod cenou. Prostě nebude mít prostor na to najít obstojné majitele a ti ochranáři je nakonec nekoupí, nebudou na to mít.
Koní je prostě hodně.
Z tohoto důvodu si myslím, že to trochu hrotí záměrně, že chce spíš poukázat, že ty koně asi nečeká nic dobrýho....
Každopádně jestli hraje na city nebo ne, to je v tomto případě vedlejší. Tady někdo rozhoduje o jeho budoucnosti bez něj na základě velké pomluvy, tak se mu nedivme, že kope kolem sebe. Jak bylo již řečeno, pro ty koně ten život určitě není nic jednouchého a narozdíl od našich hobby koníšků si ten svůj oves tvrdě vydřou :D, nicméně týráni nejsou (a to prostě dokládá i to video, se kterým si Jezdic.cz dali ohromnou práci a všechna čest jejich novinařině). Představte si, že byste dělala Vy koně podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a tak, jak víte, že se to prostě dělá, a přišel by nějakej totální trotl s tím, že Vám berou koně, protože se o něj podle jeho stupidního a neznalého názoru nestaráte dobře? Taky byste asi ve všech směrech nereagovala pragmaticky.
A nezapomeňte, že lidé od koní jsou jen lidé od koní. Dost často tvrďáci, zvyklí dávám svým emocím přímý průchod. Dost často lidé bez škol (ale ne neříkám, že hloupí!!!), kteří žijí tady a teď a nejsou zvyklí myšlenku převalovat ze strany do strany, aby vyhodnotili, jak jí říci, aniž by vyzněla nějak blbě. Jsou prostě takoví "prostí" (opět - ne hloupí), obyčejní, dost často velmi autentiční.
Coudas
napsal(a):
A má pravdu předseda. Taky bych to, když nic jinýho nechtěj slyšet, postavila na porušení smlouvy. Mne osob by zajímala věc, na kterou mi nikdo neodpoví, a to, kam tedy umístí ty "odkoupené" zachráněné koně, kteří si na sebe nesmějí prací vydělat, o tom to celý přece je. Kolik lidí má takové možnosti, aby jsme nebyli zase u "beeeee přispějte jinak zavřem".
Coudas, pokud budou muset, je jasné, kam ty koně půjdou...do turistických jízdáren, do rukou neznalým a do lesa....v mnoha případech nevím, jestli to pro ně bude výhra, v lepším případě na tom budou aspoň tak jako teď.
Coudas
napsal(a):
Inu hnutí Kůň není stroj se chlubí tím, že na tyhle Kočárové koně sbírá peníze. A mají v plánu ty koně, ZDARMA převzít a dát je do nějakých koňských útulků... Jeden dokonce pravidelně zveřejňovali na FB stránkách. Ale už nevím co to bylo, na FB mě zablokovali, když sem se tam slečny ptala, v reakci na tvrzení že veterináři jsou zaujatí a nelze je brát vážně, jestli chodí na gyndu k zedníkům na stavbu....
Mě třeba zaráží, jak zhusta budujeme aktivní ustájení, protože koně pro svůj život potřebují X nachozených kilometrů, zpevňujeme povrchy betonem, navážkou, kde čím.... Budujeme treky......
No a koně, co ty kilometry nachodí v práci, bychom nejradši litovali a zakazovali.
Jako trochu mě mrzí, že tam stojí hlady - ale co si budeme. Oni se s udidlem kulturně nenažerou - podle mě dostávají jádro, to se dá. Ale musí být připraveni vyjet, když se zjeví zákazník, ihned.
Určitě nelze vymotávat jim seno z udidel, případně odužďovat a zpátky uzdit - to už i s ohledem na bezpečnost.
Za mě jsou to velcí frajeři - začínám se zapřaháním a ser.u se přelézt silnic, tohle je pro mě neskutečně dobře zvládnutý výcvik a tihle koně by měli být ukazováni jako vzor.
Kolik hajter, co máme doma, by to nezvládlo ani na ruce?
Pokud jim ty koně drží dlouhé roky, asi to nebude zase tak strašná řehole.
Zaměřila bych se na zjevné týrání, a fiakrům dala pokoj.
Coudas

XXX.XXX.87.254
xanti
napsal(a):
Coudas, pokud budou muset, je jasné, kam ty koně půjdou...do turistických jízdáren, do rukou neznalým a do lesa....v mnoha případech nevím, jestli to pro ně bude výhra, v lepším případě na tom budou aspoň tak jako teď.
No a o to mi jde. Oni chtejí z jednoho "týrání" koně vysvobodit tím, ze půjdou do druhého "týrání". Prostě abych měla xy koní, do ktetých jen cpu peníze, i kdyby jen v seně a pastvě, což by vycházelo na plácnu 12 tis. za rok jeden kůň, měla dost prostoru atd atd, na to musím mít buď jiné příjmy, nebo si vybrečím peníze od lidí. A když zavinili jejich "konec", ať si to teda platí oni. Ve videu koně poměrně mladí, budou tu i kdyby jen 15 let, krát 12 tis. na rok, nepočítám veterinu, kopyta atd, no tak ať si to spočítaj, plus výkupní cena takového koně, nevím, proč by je měli dostat zadarmo. Týrání prokázat nemůžou, takže je nezabaví, takže tak no. A dalo by se to rozvíjet dál a dál, jenže to jsou úvahy jednoho obyč... teď nevím, jak se nazvat. Samozřejmě hra na city s jatkama, no... Prostě prvotní reakce. A vemte si, jakou mají ty koně hodnotu, kolik jich je, a kdo je asi tak zaplatí. Takže tam bych viděla ten problém s tím časem, který potřebují, na sehnaní vhodných budoucích životních podmínek. Když tohle vezmu z vlastní zkušenosti, jen tak na okraj mimi téma, když jsem měla kobylu, kterou ne že bych nezvládla, ale musela jsem brát ohled na okolí, ptala jsem se známé, jestli by se nezeptala dalšího známýho, jestli by si někdo nevzal problémového koně. Někdo o kom ví, že by si poradil a má podmínky. Že jinak ji na ty jatka prostě dát musím, nemám jinou možnost. Odpověď přišla za měsíc a půl s tím, že mám poslat fotku, jak kobyla vypadá, a možná by se někdo našel. Moje odpověď jí byla, že už není potřeba hledat. Takže bych to u fiakristů viděla obdobně, samozrejmě s jinými detaily.
No tady je opravdu problém v tom ty koně udržovat a mít je kde udržovat.
On totiž takový kočárový kůň, pokud nosí i tahá a je relativně zdravý, tak ten by měl v dnešní době cenu 80 000 a výš, já bych za takového koně dala klidně i 100 000 Kč.
Jenže to dneska jen tak nikdo nedá, každý chce skvělou povahu, zdraví a výcvik a nabízí za to orientačně max 60 000...vždyť je to jen kůň na vyjížďky do lesa, žejo. Takže na dobrého kupce by museli čekat a to třeba nebudou moct.
Taky by mne fakt zajímalo, jak si to ti "ochránci" představují....že jim fiakristé dobrovolně dají nebo za pusu prodají svůj majetek, který MÁ hodnotu? :D
V tomhle státě se fakt už asi všichni zbláznili :D
canka
napsal(a):
No a mě zase přijde naprosto ubohé,že tam uvádí,že by koně museli dát na jatka..klasická hra na city...nevidím jediný důvod,proč by koně nemohli prodat...jaký význam bude mít to prodloužit o rok?Pak koně jako nebudou muset dát na jatka?Totální blbost
A ty aktivistky nehrají na city? Tak proč se nebránit stejnými zbraněmi?
Laik ví prdlajs, kam se koně podějí. Navíc v ČR je v současné době jen asi patero jatek, které mohou odporážet koně.
sisi58
napsal(a):
Tak moment. Aktivistky tvrdí, že fiakristé dávají koně na jatka a tak jim znemožní vydělat s koňmi peníze a fiakristé kvůli tomu dají koně na jatka. Hlava 22.
http://kunnenistroj.cz/proc-zakazat
si počtěte.... už jenom ta jednička je fór jako hovado
lenacia
napsal(a):
Četla jsem. Větší blábol jsem dlouho neviděla.
Začínám být alergická na odborníky a vědce z ciziny. Nabízí se myšlenka, že to budou lidé, kteří nedosáhli úspěchů v oboru a tak se vrhli na agitaci a zachraňování. Je vcelku jedno, koho.
Bohužel tím akorát nerozhodnuté lidi namíchnou a odradí od toho, aby brali ochranu přírody vážně.
Hlavně ty "důkazy" těžce pokulhávají.
40 let stará studie z megapole má mít vypovídající hodnotu o kvalitě vzduchu v Praze dnešních dnů?
Argument, že koně v zahraničí kolabují, má co společného s naší kotlinou?
Bez znalosti váhy kočáru a fyzických schopností koně v tahu tvrdit, že je přetěžován, je taky jen o pocitech.
Nehody v Praze se dokládají zahraničními, nebo mimopražskými. A aby jich vypadalo hodně, tak se duplikují. A to, že nějaká Rakušanka v českém lese havaruje se svým povozem, dokazuje, jak jsou dopravní v Praze nehody časté. :) http://kunnenistroj.cz/incidenty

lenacia
napsal(a):
Celé je to výplod na entou! Pane bože, do čehos to duši dal!

lenacia
napsal(a):
a to ste neviděli jejich 'odbornici' na koňská kopyta... mluvila o neexistujících kloubech v kopytu apod...
To mě zaujalo. Nevíte jakých?
napsal(a):
To mě zaujalo. Nevíte jakých?
už si úplně nepamatuji...
ale tady si můžete onu 'odbornici' co se 'bojí' poslechnout... takovou píp bych fakt nejraději nakopala
https://www.stream.cz/zahady/kun-neni-stroj-volaji-ochranci-zrusi-se-prazske-vyhlidkove-kocary-64083032
:D expertka (kdo to určil, čím, jak :D) z Kůň není stroj, která nezveřejní svoje jméno ze strachu z pomsty
Pospíšil: "Ale důsledek nemůže být takový, že ti koně skončí na jatkách a my si řekneme: "vyřešili jsme to":
Plicka: https://video.aktualne.cz/dvtv/plicka-konske-povozy-ve-meste-zneuzivani-zvirat-neni-atrakce/r~6f060b9c61d911ec8fa20cc47ab5f122/ - dojemně reagující na to, jestli mu nevadí policie na koních - "sice chodí po kočičích hlavách a dýchají smog, ale tam je to ve vyšším zájmu ochrany lidí, ne pro lidský rozmar"
Tak přátelé, já mám dneska dost, končím šichtu a jdu domů, to byla fakt tečka za dneškem jako vyšitá :D
Tady nejde o koně, tady jde fakt o konkrétní lidi anebo o flek na živnost pro někoho jiného, teď už jsem o tom přesvědčená. Ta holka je jenom loutka.
(Mimochodem, já myslim, že jí znám od vidění, chodila ve vedlejší vsi do oddílu a pak nevím, kam se po ní slehla zem. Ale vzhledem k věku a tomu, že pravděpodobně dřepí někde v kanclu a pak si občas jde po práci někam zajezdit...bůh ví, jestli má aspoň jednoho svého koně, aby věděla, co to stojí, peněz, času, věčnému přemýšlení, jak co řešit, vhodnost ustájení, jestli se ten kůň fakt má dobře, aby chodil, blablabla.....tak si myslím, že fakt odborně na Kočovskýho a Rosickou nemá ani zdaleka).
Coudas

XXX.XXX.87.254
No já bych ten rozdíl mezi policejními konmi a turistickou bričkou viděla, ne z pohledu zvířete, ale z pohledu toho rozmaru. Ale to je diskuze na dlouhé večere. Nechtějme, aby se z ochranářů stali odborníci. Po shlédnutí videa jeden den s fiakrem by se mohli do welfare opřít s úspěchem.
lenacia
napsal(a):
ale tady si můžete onu 'odbornici' co se 'bojí' poslechnout... takovou píp bych fakt nejraději nakopala
https://www.stream.cz/zahady/kun-neni-stroj-volaji-ochranci-zrusi-se-prazske-vyhlidkove-kocary-64083032
To je ale pipina. Velmi ji doporučím, něco si nastudovat o koních. A kdo se bojí, nesmí do lesa a ke koním.
Staré výzkumy. Případy z ciziny. Tak ať jedou zachraňovat tam. U nás koně ve fiakrech nepadají vysílením.
No a s těmi plícemi koní. Co tak plíce malých dětí? Ty jsou asi ok. Místo zákazu aut, zákaz koní. Tak to je vážně na palici.
K čemu budou Plickovi potřebovat ta místa, kde teď stojí fiakry? K něčemu určitě, jinak by se tak neangažovali.
Ten Klíma musí mít kačení žaludek, když tak poslouchá některé lidi, jak blábolí.
Jo no, vyloženě úmyslné 'nucení' policejního koně jít do davu lidí, kteří po něm mohou hodit petardy, dlažební kostky, jen pro to, že to zvíře je dost silné aby danou skupinu lidí 'prorazilo', to je pro to vyšší dobro absolutně v pořádku. Zato kůň, která tak maximálně ťape krokem, ten má zníčený plíce a nohy.

lenacia
napsal(a):
Jéžiš, to je ale fakt blbka. Pardon, jemnější výraz mě nenapadá. O koních ví kulové (by mě zajímalo, kde má kůň kopytní kloub), ohání se nějakými veterinárními studiemi z Británie (jakto, že nejsou naše? vždyť si to nemůžeme ani ověřit). A výrok, že veterináři jsou zmanipulovaní, protože jsou na fiakristech závislí... Tak snad zvítězí zdravý selský rozum. Tohle je už do nebe volající.
napsal(a):
Jéžiš, to je ale fakt blbka. Pardon, jemnější výraz mě nenapadá. O koních ví kulové (by mě zajímalo, kde má kůň kopytní kloub), ohání se nějakými veterinárními studiemi z Británie (jakto, že nejsou naše? vždyť si to nemůžeme ani ověřit). A výrok, že veterináři jsou zmanipulovaní, protože jsou na fiakristech závislí... Tak snad zvítězí zdravý selský rozum. Tohle je už do nebe volající.
no to mě prostě dostávalo s těmi veterináři... že jsou na nich závislí a nelze je brát vážně....
Proto sem se jich ptala na to, jestli chodí na gyndu k těm zedníkům

lenacia
napsal(a):
no to mě prostě dostávalo s těmi veterináři... že jsou na nich závislí a nelze je brát vážně....
Proto sem se jich ptala na to, jestli chodí na gyndu k těm zedníkům
Jenom malá oprava - kopytní kloub existuje. Ale stejně je to blábol.
Dotaz
napsal(a):
Ale zase ví, že koně dosahují běžně v létě teploty 43 stupňů a za pohybu se vlastně vaří. :)
nejvitpnější je, že vyloženě se sdílel novinový článek, kde měli thermokameru, kterou měřili v největších letních pařácích v Praze teploty, a kůň byl vpodstatě modrej... vyloženě bylo i v nadpisu článku, že koně to maj v Praze nejlepší.
jenže popravdě... si princezna neuvědomuje... co to je střední zátěž.... a krokem tahající kočár fakt střední zátěž není :D :D Střední zátěž je regulerní trénink pod sedlem.
Paní dobornice sice správně cituje první odstavec článku
https://www.equichannel.cz/kdyz-je-venku-horko-koni-je-jeste-tepleji
ale opoměla jednu malou drobnůstku... že tam doslova píší:
Pracujte celkově pomaleji, vyhněte se velkým požadavkům. Opravdu hodně se dá udělat i v kroku či klusu! Kromě toho pomalejší práce je i šetrnější ke končetinám koně, když je letní zem vysušená na beton.

lenacia
napsal(a):
jako jo, existuje, ale pochybuju, že by ti ho ukázala, kdyby měla. Pochybuju že by vůbec uměla kopyto popsat.
Tak o tom nepochybuju , že by hrozilo, že umí popsat kopyto, natož struktury uvnitř.

Dotaz
napsal(a):
Ale zase ví, že koně dosahují běžně v létě teploty 43 stupňů a za pohybu se vlastně vaří. :)
Takže je na konci směny vlastně můžeme sežrat.

Dotaz
napsal(a):
Čili to vysvětluje, proč potřebují fiakristi tolik koní.
No vidíte, to mě nenapadlo!
Tak Plicka se zase včera předvedl:
https://cnn.iprima.cz/porady/hlavni-zpravy/dnes-uz-jsou-jen-atrakci
Jako zpochybňovat odbornost Neumanna a shazovat jeho vědeckou váhu, to je fakt už nemocný.
Každopádně 27.1. velké jednání na Magoši! To jsem zvědavá.

dával sem někdo tu petici?
https://e-petice.cz/petitions/nechme-kone-na-staromaku.html

sisi58
napsal(a):
Veterináři tomu nerozumí nebo jsou podplacení!
Něco v tom smyslu tvrdí Hlas zvířat.
Je to marné, ty aktivistky nepřesvědčí nikdo.
Hlavně, že ty aktivistky jsou takové odbornice!
Mně hlavně vadí, že ta organizace nevystupuje transparentně.
Ať tenhle spor dopadne jak chce, Cech povozníků vystupuje transparentně, všude jsou uvedena jména - jak členů spolku, tak těch, co stojí na jejich straně.
Pod Hlasem zvířat je vidět jen Plicka. A co ten zbytek organizace? Co jsou ti lidé zač? Co je zač ta slečna, která pouštěla moudra do éteru o vědeckých pracích? Tohle celý vypadá na nějakej kamarádšoft s radními, nebo se mi to zdá?
xanti
napsal(a):
Mně hlavně vadí, že ta organizace nevystupuje transparentně.
Ať tenhle spor dopadne jak chce, Cech povozníků vystupuje transparentně, všude jsou uvedena jména - jak členů spolku, tak těch, co stojí na jejich straně.
Pod Hlasem zvířat je vidět jen Plicka. A co ten zbytek organizace? Co jsou ti lidé zač? Co je zač ta slečna, která pouštěla moudra do éteru o vědeckých pracích? Tohle celý vypadá na nějakej kamarádšoft s radními, nebo se mi to zdá?
Celou dobu je v pozadí otázka CUI BONO/ v čí prospěch?
Koně to určitě nebudou.
Nemají Plickovi nějaké aktivity, které by se mohly odehrávat na stanovištích fiakrů? Nebo neměli někdy spor s nějakým fiakristou? Proč se vlastně tihle lidé tak zasazují o odstranění kočárů?
T.

XXX.XXX.103.74
To je už jenom otázka času, kdy někdo vyrukuje s tím že: by měli zrušit dostihový sport protože je nebezpečný, zrušit maratony protože jsou nebezpečné, zrušit rychlostní westernové disciplíny protože jsou nebezpečné, a nejlepší zrušit ježdění na koni protože je nebezpečné. Plus k tomu lze přidat hromadu důvodů proč to nejde
T.
napsal(a):
To je už jenom otázka času, kdy někdo vyrukuje s tím že: by měli zrušit dostihový sport protože je nebezpečný, zrušit maratony protože jsou nebezpečné, zrušit rychlostní westernové disciplíny protože jsou nebezpečné, a nejlepší zrušit ježdění na koni protože je nebezpečné. Plus k tomu lze přidat hromadu důvodů proč to nejde
A jedini chudaci na pouti, matejske budou dál šlapat.
Nemaj to s nami koně jednoduche, ale proč se radsi nezameri fakt na toto zneužívání ponclu
lenacia
napsal(a):
https://www.jezdci.cz/clanky/pripad-fiakristu-muze-mit-dopad-na-dalsi-odvetvi-zni-z-aschk-cr/
Může za mnou nějaká taková aktivní pipina přijít, že svou kobylu ježděním týrám. Co bych jí řekla, nedala by si za rámeček.
Btw už někdo ví, proč se Plickovi tak angažují v kauze fiakristů?