Kaj1naa._

XXX.XXX.215.122
Ahojky, mám 8 měsíčního pony hřebečka. Bohužel měla ho jedná holčina která ho naučila sprominutim p*čoviny.. Že když jdeme napást a jdeme zpět domů tak začne kolem mě běhat a vyhazovat že prostě žrát bude, nedává nohy,kouše,kope atd. Poradila jsem si s jedou zkušenou paní a ta mi řekla ať ho to naučím co nejrychleji ať není moc pozdě ale zase ať nespěchám aby toho na něj nebylo moc.. můžu nějaký rady jak bych ho ty věci mohla odnaučit? Děkuji predem🥰
Kaj1naa._
napsal(a):
Ahojky, mám 8 měsíčního pony hřebečka. Bohužel měla ho jedná holčina která ho naučila sprominutim p*čoviny.. Že když jdeme napást a jdeme zpět domů tak začne kolem mě běhat a vyhazovat že prostě žrát bude, nedává nohy,kouše,kope atd. Poradila jsem si s jedou zkušenou paní a ta mi řekla ať ho to naučím co nejrychleji ať není moc pozdě ale zase ať nespěchám aby toho na něj nebylo moc.. můžu nějaký rady jak bych ho ty věci mohla odnaučit? Děkuji predem🥰
To už ti ta zkušená paní neporadila?
Tak ať ti pomůže, že...
Skúsim ti to vysvetliť tak, aby si rozumela. Predstav si, že nemáš vodičský preukaz na osobné auto, v živote si nesedela za volantom, neovládaš dopravné predpisy. A posadíš do kamiónu. A vyrazíš s ním na 1000 km dlhú túru. Vymeň si kamión za "hřebeček" a snáď pochopíš, v akej situácii sa nachádzaš, a že sama na to nestačíš.
(beztak je to troll)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Potřebuješ mít na místě zkušenou osobu.
Bez toho budeš pokračovat v úspěšně započatém díle své předchůdkyně a naučíš ho nejen p***iny, ale ještě navíc jak být nebezpečný lidem.
Aneb na nejlepší cestě k předčasné smrti.
8 měsíční poník potřebuje ze všeho nejvíc stádo. Základní a kvalitní výchovu získá v tom stádě. Taky už plánovat kastraci (jo v roce není nijaký problém). Až se vyblázní z šoků jako odstav a změna koní v okolí atd. - je možné s ním pracovat. Ale jak psali výš, je to práce pro zkušeného dospělého...
Tyhle akce končívají poníkem na jatkách (hůře někde zapomenutým na konci zahrady). A často taky zraněnými lidmi.

Kaj1naa._
napsal(a):
Nerozumím.
Mám poníka a jedna holčina ho naučila číčoviny. Tak když je můj, tak nad ním mám snad kontrolu, ne?
Je ve stádě?
Vám je kolik let?
A je ten poník vůbec skutečný?

To bych chápala jako "mám poníka" a "přede mnou ho měla". Takže slečna ho koupila nebo dostala od té předchůdkyně (nejspíš ho právně vzato nevlastnila ani jedna (spíš rodiče, že), ale to je detail).
Každopádně se kloním k tomu, že tok informací nám opět vyschnul, tak se mé zvědavé srdéčko nejspíš nezahřeje dalšími příspěvky zadavatelky. Jak už to tak bývá.

napsal(a):
To bych chápala jako "mám poníka" a "přede mnou ho měla". Takže slečna ho koupila nebo dostala od té předchůdkyně (nejspíš ho právně vzato nevlastnila ani jedna (spíš rodiče, že), ale to je detail).
Každopádně se kloním k tomu, že tok informací nám opět vyschnul, tak se mé zvědavé srdéčko nejspíš nezahřeje dalšími příspěvky zadavatelky. Jak už to tak bývá.
Ani mé se nezahřeje. Škoda. Pokus o rozpoutání diskuze holt nevyšel.

Doron
napsal(a):
Který Váš příspěvek měl být pokus o rozpoutání diskuze 🤣?
Hádám, že ten úvodní od tazatelky.
Tady nad tím občas špekulujeme, jestli ty extra "blbý" příspěvky (jakože "mám agresivní štěně, mlátím ho, řvu na něj, nepomáhá") nepíše někdo, kdo je jako placený za udržování diskuse. Já si takovou funkci neumím představit (proč by někdo musel udržovat funkční diskusi?), a pokud existuje, tak ji chci (protože tady stejnak přispívám, tak mít za to kačku není od věci), ale spíš si myslím, že jsou to buď vážně provokatéři (se jim tu říká myslím trollové, nudící se děti) a nebo bohužel skuteční držitelé zvířat...
Lepší kdyby to byl placený rozdmýchávač, než majitel, že...

Doron
napsal(a):
Který Váš příspěvek měl být pokus o rozpoutání diskuze 🤣?
Viz Buggyra. Můj ne, ale od Kaj1naa.
A souhlasím s ní i v tom, že je lepší roztleskávačka (přejala jsem od lupus) alias troll či nudící se dítě, než opravdu fyzicky existující majitel. Který má v rukou 8měsíčního pony hřebečka. Se kterým si neví rady.
napsal(a):
Hádám, že ten úvodní od tazatelky.
Tady nad tím občas špekulujeme, jestli ty extra "blbý" příspěvky (jakože "mám agresivní štěně, mlátím ho, řvu na něj, nepomáhá") nepíše někdo, kdo je jako placený za udržování diskuse. Já si takovou funkci neumím představit (proč by někdo musel udržovat funkční diskusi?), a pokud existuje, tak ji chci (protože tady stejnak přispívám, tak mít za to kačku není od věci), ale spíš si myslím, že jsou to buď vážně provokatéři (se jim tu říká myslím trollové, nudící se děti) a nebo bohužel skuteční držitelé zvířat...
Lepší kdyby to byl placený rozdmýchávač, než majitel, že...
Jj, tak už chápu:)!
Jestli ti roztleskávači placení faunou opravdu existují, tak je mi jich i trochu líto.
To nemají hezké a smysluplné zaměstnání:(