Ustájení pastevni- dotaz platba za box?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MonikaKo

16.2.2023 10:56
MonikaKo

XXX.XXX.24.98

Ahoj, prosím dotaz, děláme pastevní ustájení pro známé. Dříve jsme téměř nepotřebovali zavírat koně na box, ale teď se občas něco zdravotního vyskytne a jde mi o to jestli je normální chtít jinou platbu za koně na boxu... Totiž pro mě je to celkem náročné ošetřovat konečná boxe, kydat, podestylat, vodit na výběh.... Máme jinak ultra levné pastevko , navýšili by jste cenu za ten box?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2023 11:03

Moc hezká myšlenka tu padla v některé z minulých diskusí o výši ustájovného.
Prostě udělat ceník úkonů a podle něj se řídit.

Tady https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3893151/zvysene-naroky-majitelu-koni

Pak se dotyčný majitel maroda může třeba rozhodnout, že si každé odpoledne přijede maroda ošetřit a zajistit sám, a nebudete se muset dohadovat na výši slevy za boxové ustájení a tak.

16.2.2023 12:37
kallisto

XXX.XXX.217.242

Asi by záleželo, jak dlouho by měl kůň marodit.

Zdravotní box by měl být na každém pastevku, nikdy člověk neví, kdy bude muset s nataženou šlachou týden stát, nebo kapat do oka, nebo něco.

Pokud by tam byl kůň pár dní, týden, neřešila bych. Pokud už by to obsáhlo měsíc, dalo by se navýšit o něco málo za nastýlání a údržbu boxu.

Ošetřování bebí pak předpokládám dělá majitel, po dohodě (za úplatu) ošetřovatel.
Tím asi nemyslím, že ošetřovatel zamázne hojivou mastí případný škrábanec, to je doufám běžné.

16.2.2023 13:16

MonikaKo napsal(a):
Ahoj, prosím dotaz, děláme pastevní ustájení pro známé. Dříve jsme téměř nepotřebovali zavírat koně na box, ale teď se občas něco zdravotního vyskytne a jde mi o to jestli je normální chtít jinou platbu za koně na boxu... Totiž pro mě je to celkem náročné ošetřovat konečná boxe, kydat, podestylat, vodit na výběh.... Máme jinak ultra levné pastevko , navýšili by jste cenu za ten box?

Za mě ano.

16.2.2023 15:00
evcusik

XXX.XXX.45.214

MonikaKo napsal(a):

Pokud to znamená zvýšenou zátěž pro vás (=majitel se nestara sám), tak jednoznačně ano.
Jedna věc je péče u boxovaneho koně (kydání, voda, seno) a druhá věc veterinární ošetření, co se týče platby ;)

Taky máme rodinné ustájení, ale to neznamená že nás musí ustajovatel dotovat jen pro dobre vztahy.

JanaJanaJanaJana

17.2.2023 09:28
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Češi mají jednu blbou vlastnost. Co je levné nebo zadarmo, na to koukají jako méně kvalitní anebo si toho neváží.
Takže to prostě nastavte tak, ať ze sebe neděláte blbce....a tak, abyste byla schopna své služby provádět nadále kvalitně.
Nejste charita a vlastnit koně je zbytnost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík