Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MisaHr.

16.2.2023 14:29
MisaHr.

XXX.XXX.21.112

Dobrý den všem,
v jedné diskuzi jsem narazila na téma možnosti léčby muchařiny pomocí pijavic, chci se zeptat jestli se tu nenajde někdo, kdo by měl s touto metodou zkušenost, hledala jsem i na zahraničních stránkách a nedaří se mi o téhle konkrétní indikaci nic moc dohledat. Děkuji za případné reakce Míša.

16.2.2023 17:37
kallisto

XXX.XXX.61.218

A jakým mechanismem by ty pijavice měly pomoct od muchařiny?

16.2.2023 18:09
Pipilota

XXX.XXX.153.199

No jedna z teorií je, že pijavice naředí krev.
Muchařina se v mnohých případech dá ovlivnit vynecháním jádra v krmení, nebo opravdu razantním snížením jádra (ale i pšeničné otruby, žádné přehnaně výživné seno a tak). Za mě je určitě levnější vyzkoušet úpravu výživy, než na blint přikládat pijavice.
Ale pokud to pomůže, dejte vědět. (jsou i chovatelé co nedají dopustit na homeopatika)

Za mě zatím nejosvědčenější je bránit hmyzu ve štípání koně - sítě a repelenty. A tlustý kůň se vážně víc potí a tím je pro hmyz lákavější - to zas vysvětluje tu výživu. (ale pokud je možnost si vybrat, tak si koně s tímhle problémem ani nepořizovat, neb se hodně prodraží)

16.2.2023 19:11
Horsana

XXX.XXX.40.140

Kristova noho, prečo, prečooooo????

Nie, koňovi to nepomôže, nemá absolútne ako.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.2.2023 08:16

kallisto napsal(a):
A jakým mechanismem by ty pijavice měly pomoct od muchařiny?

By mě taky zajímalo. A hlavně, kolik těch pijavic bych potřebovala na koně, vážícího 500 - 600 kg?

17.2.2023 08:17

MisaHr. napsal(a):
Dobrý den všem,
v jedné diskuzi jsem narazila na téma možnosti léčby muchařiny pomocí pijavic, chci se zeptat jestli se tu nenajde někdo, kdo by měl s touto metodou zkušenost, hledala jsem i na zahraničních stránkách a nedaří se mi o téhle konkrétní indikaci nic moc dohledat. Děkuji za případné reakce Míša.

Viz výše.

Nehledejte pijavice, ale úpravu KD. Nám docela pomohly extrudované lněné granule + mazání problémových míst olivovým olejem. Případně holt deka.

MisaHr.

17.2.2023 08:45
MisaHr.

XXX.XXX.30.30

Nevyšilujte, já to nechci zkoušet, prostě jsem na to narazila a přemýšlím jestli to může nějakým způsobem fungovat, nebo je to jen moderní trend a tahák na peníze - něco ve stylu, za všechny vaše problémy můžou paraziti, zničíme je biorezonancí. Překvapilo mě, že se tomu věnují veterináři s milionem titulů, ale nějaká odborná studie nikde nic, a podle všeho je to teď mezi majiteli muchařů nějaká nová móda.

Když jsme u muchařů, dám další téma do diskuze - máte někdo zkušenost s desenzibilizací? I tomu se dělala obrovská reklama a stála za tím zvučná jména, nikdy jsem ale nenarazila na nikoho, kdo by potvrdil, že to zafungovalo. Otázka je opět čistě ze zvědavosti.

17.2.2023 08:49

Ona je to teď móda nejen u muchařů. Tím se "léčí" podlomy, dušnost, alergie, f jako fšechno.

17.2.2023 09:08
Pipilota

XXX.XXX.153.199

Tonoucí se stébla chytá.

17.2.2023 09:41

MisaHr. napsal(a):
Nevyšilujte, já to nechci zkoušet, prostě jsem na to narazila a přemýšlím jestli to může nějakým způsobem fungovat, nebo je to jen moderní trend a tahák na peníze - něco ve stylu, za všechny vaše problémy můžou paraziti, zničíme je biorezonancí. Překvapilo mě, že se tomu věnují veterináři s milionem titulů, ale nějaká odborná studie nikde nic, a podle všeho je to teď mezi majiteli muchařů nějaká nová móda.

Když jsme u muchařů, dám další téma do diskuze - máte někdo zkušenost s desenzibilizací? I tomu se dělala obrovská reklama a stála za tím zvučná jména, nikdy jsem ale nenarazila na nikoho, kdo by potvrdil, že to zafungovalo. Otázka je opět čistě ze zvědavosti.

Já ne. Řešili jsme viz výše.

17.2.2023 10:24
Horsana

XXX.XXX.40.140

MisaHr. napsal(a):

Áno, imunoterapiu absolvovalo pár mojich klientov, samozrejme predtým alergénodiagnostika, vyšiel Cullicoides všetkým. Dva frízy a dva haflingomixy.

Ďalšia sezóna neporovnateľne lepšia, kone mali chvosty, hrivy, samozrejme repelentovali, dekovali, omega 3 kyseliny atď.

Akurát ďalšiu sezónu už nikto prachy dávať nechcel, nechali to tak a kone sa odrbali príšerným spôsobom znovu...lenže pri alergii je to proste tak.
Chápem, že cena terapie ľudí odrádza, chápem, že veľa ľudí proste tie prachy nemá, alebo nedá, prípadne nedodrží čo má, aj to sa stáva.

Kortikoidy nikto dávať nechce, tak radšej sa pozerajú na koňa s boľavými ranami. Zas akonáhle sa kôň rozdrbe do krvi, ten typický alergický zápal nahradí neutrofilný a prestane to tak svrbieť, samozrejme ale kôň sa rozškrabe znovu, inde.

Závisí ale aj od vážnosti prejavov, sama koňa s touto alergiou mám, príznaky decentné, zvláda iba s repelentom a nejakým patlámo na prepúciu, ale to patlem tak všeobecne, mentolovým tekutým púdrom, alergizuje ho niečo úplne na konci sezóny, testovať som ho nedávala, pretože príznaky má fakt mierne, začínajú na konci jesene a o mesiac má pokoj, má komplet hrivu, chvost, všetko.

Zatiaľ...

Je 24/7, pri rieke, v lete bez príkrkmu, je to hucul.

17.2.2023 10:39
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
By mě taky zajímalo. A hlavně, kolik těch pijavic bych potřebovala na koně, vážícího 500 - 600 kg?

Pokud je to jak u člověka, tak cca od 6 víc.
Jedna stojí kolem 250. Chodí se co 2 měsíce, cca na dvě až tři sezení, pak může být pauza až několik let.
Na křečáky mi to pomohlo.
U muchaře si to neumím představit.

17.2.2023 10:45
Horsana

XXX.XXX.40.140

Varaxi napsal(a):
Pokud je to jak u člověka, tak cca od 6 víc.
Jedna stojí kolem 250. Chodí se co 2 měsíce, cca na dvě až tři sezení, pak může být pauza až několik let.
Na křečáky mi to pomohlo.
U muchaře si to neumím představit.

Jop, na kŕčové žily ok, priateľ ale nakoniec aj tak išiel na operáciu, ale on samozrejme tiež nedodržiaval, čo mal, akurát nosil ten podväzkový pás na nohe, heh.
Ale chodil na to časteješie a chodil do nemocnice k odborníčke, nie že mu to robil niekto, kto v tom zacítil príležitosť si privyrobiť....

Sarkoid, čo liečili pijavicami som sem už dávala...

19.2.2023 09:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

MisaHr. napsal(a):

Desenzibilizovat čili znecitlivovat muchaře bych nezkoušela.
Jednak mi to přijde jako týrání a druhak je kůň větší a silnější než já a pokoušet se domluvit s koněm, šílejícím z hmyzu, nemusí být až tak bezpečné.
Snad by to šlo s nemuchařem. Ale i tomu bych dala nějakou ochranu očí. Ostatní místa by měl zvládat díky ocasu.

19.2.2023 10:19
Horsana

XXX.XXX.40.140

sisi58 napsal(a):
Desenzibilizovat čili znecitlivovat muchaře bych nezkoušela.
Jednak mi to přijde jako týrání a druhak je kůň větší a silnější než já a pokoušet se domluvit s koněm, šílejícím z hmyzu, nemusí být až tak bezpečné.
Snad by to šlo s nemuchařem. Ale i tomu bych dala nějakou ochranu očí. Ostatní místa by měl zvládat díky ocasu.

Desenzibilizácia znamená, že koňovi sa mimo sezónu podáva pod kožu vakcína, obsahujúc malé množstvo alergénu, podľa toho, na čo je kôň alergický.

Přidejte reakci

Přidat smajlík