Činčila + osmák v kleci je to dobře ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Juny činšilka :D

21.9.2015 18:35

XXX.XXX.217.142

Ahoj ! Mám dotaz budu ráda za odpovědi od více uživatelů :) !
Pořídila jsem si činčilu...Dala jsem jí k osmákům do klece jsou přátelský spí spolu...A jsou úplně v pohodě..Jsem si vědoma že osmák a činčila je každý jiní a i každý jindy spí..Ale ipro jejich a dobro a moje svědomí se chci zeptat jestli je to dobré.. ? Činčilce dávám krmení pro ně a osmákům zase to svoje...Jak říkám jsou v pohodě, spí spolu, máčknou se kolem ní a spí, neubližujou si...

Neregistrovaný uživatel

22.9.2015 15:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Juny činšilka :D napsal(a):
Ahoj ! Mám dotaz budu ráda za odpovědi od více uživatelů :) !
Pořídila jsem si činčilu...Dala jsem jí k osmákům do klece jsou přátelský spí spolu...A jsou úplně v pohodě..Jsem si vědoma že osmák a činčila je každý jiní a i každý jindy spí..Ale ipro jejich a dobro a moje svědomí se chci zeptat jestli je to dobré.. ? Činčilce dávám krmení pro ně a osmákům zase to svoje...Jak říkám jsou v pohodě, spí spolu, máčknou se kolem ní a spí, neubližujou si...

NE, není to dobré!
Činčila a osmák jsou si sice podobní, ale už jejich biorytmus je odlišný! A ne, neudělají si kompromis!
Činčila je noční zvíře, osmák denní. Když osmák spí, činčila dělá bordel, a zas naopak. Tato dlouhodobá disharmonie vede ke stresu a končí řežbou mezi druhy (není nic výjimečného, že činčila zabije osmáka a obráceně, jsem chovatelskou činčil a přesně, když toto soužití někdo zkusí, končí to tragicky a u mě pak shání novou činčilu). Problém nenastane hned, ale dostaví se během půl roku nebo v období dospění činčily/osmáka a nebo pak období říje (nevím, jaká pohlaví máte).
Takže oddělit!
Je úplný nesmysl chovat více odlišných živočišných druhů pospolu. Jako je nesmysl chovat morče a králíka dohromady, tak je stejný nesmysl chovat činčilu a osmáka dohromady.

Bylo by dobré si o chovu daných zvířat něco načíst, než začneš experimentovat...

22.9.2015 17:18

XXX.XXX.217.142

Mám 3 holky osmačky 1 osmáka a činčila je holka...

Neregistrovaný uživatel

22.9.2015 18:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Juny činšilka :D napsal(a):
Mám 3 holky osmačky 1 osmáka a činčila je holka...

Viz. diskuze hlodavci

Přidejte reakci

Přidat smajlík