Veverka sibiřská ( Scirius vulgaris exalbidus )

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2014 17:11
selmicka

XXX.XXX.248.245

Zmíním se ,pro zájemce o veverky,že se mi po cca 2 letech podařilo sehnat pár,těchto nádherných veverek z přímého importu a zejména nepříbuzných,Chov lze mít celoročně venku,naopak v zimě dostávájí bílou barvu.Proto v Rusku bělka.V ČR se jedná o vyjimečný chov ,dá se říci i ojedinělý.Měl jsem poptávku v rámci celé Evropy,Ruska a zadařilo se.Jsou větší cca o třetinu než veverky obecné s větším a hunatějším ocasem mohutnýmy ušnímy boltci .
Mohu i pomoci ,pokud by mne zájemce oslovil.Čekám i na veverky altajské a jiné. poddruhy.

RNsmajlík

24.2.2014 08:22
doutrklars

XXX.XXX.24.229

Pěkné, veverky měli vždy můj obdiv, ale nemohu mít vše , tak at se chov daří , bylo by dobré vydržet a vytvořit nějakou ucelenou kolekci, předpokládam, že to je Váš záměr

24.2.2014 11:56
selmicka

XXX.XXX.248.245

Za čtrnáct dní přivezou druhý a nepříbuzný pár,opět z EU.Tím bude vytvořen základ pro chov těchto pěkných veverek.Koncem léta možná pořídím třetí pár.Vše je bohužel o financích..

3.3.2014 21:53
itsdob3

XXX.XXX.105.48

Dobrý den , měla bych zájem o veverky - tel . 777 317 652

4.3.2014 08:10
selmicka

XXX.XXX.248.245

721856405

25.3.2014 18:58
monika.pk

XXX.XXX.206.184

Dobrý den,

již před poměrně delší dobou mne velmi zaujal chov veverek a zvláště pak těch sibiřských. Můžu-li se zeptat - co vše je třeba zařídit - a případně jak - abych mohla veverky chovat? Děkuji velmi za odpověď a přeji pěkný den!

25.3.2014 19:08
selmicka

XXX.XXX.248.238

monika.pk napsal(a):
Dobrý den,

již před poměrně delší dobou mne velmi zaujal chov veverek a zvláště pak těch sibiřských. Můžu-li se zeptat - co vše je třeba zařídit - a případně jak - abych mohla veverky chovat? Děkuji velmi za odpověď a přeji pěkný den!

Dobrý večer.

Ideální je voliera venkovní.Já je mám zatím v bytě v malé volieře,ale již buduji volieru 2x4x2 m s částečním zastřešením a bočními a zadním pozadím proti pruvanu.Jinak se chovají jako veverky obecné i baští to samé.

Na Sibiřské nemusí být povolení k chovu z životního prostředí.( Ověřoval jsem si to telefonicky na tomto uřadě )

25.3.2014 19:28
monika.pk

XXX.XXX.206.184

selmicka napsal(a):
Dobrý večer.

Ideální je voliera venkovní.Já je mám zatím v bytě v malé volieře,ale již buduji volieru 2x4x2 m s částečním zastřešením a bočními a zadním pozadím proti pruvanu.Jinak se chovají jako veverky obecné i baští to samé.

Na Sibiřské nemusí být povolení k chovu z životního prostředí.( Ověřoval jsem si to telefonicky na tomto uřadě )

Děkuji mnohokrát za odpověď, vůbec jsem netušila, že u těchto nemusí být povolení smajlík. Jak jste psal, jsou u nás asi dost těžko k sehnání, že? Nebo to není až tak strašné? Případně, jak se pohybuje jejich cena, můžu-li se zeptat? Děkuji.

25.3.2014 19:43
selmicka

XXX.XXX.248.238

monika.pk napsal(a):
Děkuji mnohokrát za odpověď, vůbec jsem netušila, že u těchto nemusí být povolení smajlík. Jak jste psal, jsou u nás asi dost těžko k sehnání, že? Nebo to není až tak strašné? Případně, jak se pohybuje jejich cena, můžu-li se zeptat? Děkuji.

Sháněl jsem je asi 2 roky a nesehnal.I přez několik kontaktu a obchodníku s exot. zvířaty.Až se mi podařil jeden kontakt,který mi je dovezl až domu z importu i s předávacím protokolem.
Snad se mi v letě zadaří ještě jeden pár z jiného místa EU.Uvidím.

25.2.2015 11:29
selmicka

XXX.XXX.248.237

Stálé usilí v schánění těchto nádherných veverek se vyplatilo.A již mám další skupinu v chovu.Snad se podaří i přislíbené další 2 skupiny v tomto roce k rozříření expozice exot. veverek.Základ chovu by byl vybudován a čas ukáže, zda se zadaří i nějaký odchov.Napříč spektrem informacích mi bylo z několika zdroju řečeno, že odchovu se dočkám až tak za 2 - 3 roky.Poněvadž veverky jsou velmi stresovatelní chovanci z importu a změny biotopu a prostředí jim prý nesvědčí.Chce to trpělivost a uvidí se.I počítám s tím, že zustanou možná i pouze jako expoziční zvířátka v našem chovu, které obdivují zejména děti.Několik barevných variant potěší i oko snad chovatelu.

2.4.2015 18:20
juraj.toth

XXX.XXX.245.72

Dobrý deň prajem, mám možnosť kúpiť párik týchto veveričiek. Strašne sa mi zapáčili a veľmi rozmýšľam nad ich kúpou. Mal by som na vás pár otázok.
Mám klietku o rozmeroch 2*2,5*3m(D*Š*V) stačí pre 1 pár? Zatiaľ sú v nej andulky, takze je tam slabšie pletivo. Aké pletivo odporúčate? Z väčšej časti je postavená z dreva, mám to prerobiť na železo alebo drevenú konštrukciu nepoškodia?
Poprípade by ste mohli priložiť foto vašich voliér ako inšpiráciu.

2.4.2015 18:26
selmicka

XXX.XXX.248.236

Dobrý den,

velikost stačí.Mám pletivo pozink, oka 20x20 mm.Já mám vše kovové.
více je na našich stránkách.

RN

2.4.2015 18:48
selmicka

XXX.XXX.248.236

Přikládám i přeci foto, aby jste nemusel tápat na stránkách.Snad bude i inspirací těm, co mi volají podobné dotazy.
RN

Rýpavá

14.8.2015 11:23
Rýpavá

XXX.XXX.14.142

Nevěřte všemu co napíše jeden pisálek. Pro chov veverky sibiřské je potřeba povolení krajského úřadu stejně jako pro veverku obecnou. Více v paragrafu 56 a 50 zákona 114/1992 Sb Jinak se vystavujete možnosti nemalé pokuty. Jistý pán tady v ČR je překupuje od chytačů v Rusku - samozřejmě bez dokladů. Koupí takové veverky jen podporujete jejich lov a nekalé praktiky překupníků.

1.7.2022 15:06
caroline.fiseka

XXX.XXX.213.245

Dobrý den, chtěla bych chovat veverky sibiřské. Nevíte, kde je sehnat? Pište na email: caroline.fiseka@gmail.com. Děkuji za zprávu

31.3.2023 20:35
Milá. K

XXX.XXX.59.216

caroline.fiseka napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych chovat veverky sibiřské. Nevíte, kde je sehnat? Pište na email: caroline.fiseka@gmail.com. Děkuji za zprávu

Dobrý den. Sehnala jdete. Veverky sibiřské ? A jak je to s chovem ? Povolení atd ... děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík