Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.165
Dobrý večer,mám roční samičku belgického obra a její chování je velmi agresívní --- dám seno do jeslí - v okamžiku je rozmetáno a rozházeno po kotci -- dám ji směs ječmene a granulí do misky - bere ji do zubů a mlátí s ní -- dám ji vodu do misky - miska letí nato šup vzduchem - pohlazení nepřipada vůbec v úvahu - vrčí a útočí přednima tlapama :o) ---- dá se její agresivita nějak zmírnit???-- / podotýkám,že ji nikdo nikdy neublížil - ba právě naopak - u nás jsou králici velmi vážení a opečovávání / -je to u ní vrozené anebo jsem ji pouze nesympatický ???? - samozřejmě jednu radu znám
---ale já ji chtěl na chov
KAREL:o)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.41
Zkuste ji připustit. Případně ji ukažte kdo je šéf.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.210
Asi také bych ji, pokuď je dost stará, připustil a třeba se zklidní.
Já mám takouvouto divošku novozélaňďačku a řekl bych, že je to vrozené. Zdá se mi, že má neustále říji. Na ruce útočí, ale když jí dám ruku na hřbet, tak hned nastavuje. A to pořát ,ať je březí, nebo i když kojí. Zřejmě nymfička :c). Již jsem jí několikrát sliboval, že půjde, ale když ona potvora má prvotřídní mladé...
Toto ale ještě jde, horší je když po Vás králík stříká močí. Jeden náš kolega měl samce, který když se mu něco nezdálo, tak na něj z kotce vyskočil a začal si to sním hned vyřizovat. Tak že na tom jsme ještě relativně dobře :c)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý večer,mám roční samičku belgického obra a její chování je velmi agresívní --- dám seno do jeslí - v okamžiku je rozmetáno a rozházeno po kotci -- dám ji směs ječmene a granulí do misky - bere ji do zubů a mlátí s ní -- dám ji vodu do misky - miska letí nato šup vzduchem - pohlazení nepřipada vůbec v úvahu - vrčí a útočí přednima tlapama :o) ---- dá se její agresivita nějak zmírnit???-- / podotýkám,že ji nikdo nikdy neublížil - ba právě naopak - u nás jsou králici velmi vážení a opečovávání / -je to u ní vrozené anebo jsem ji pouze nesympatický ???? - samozřejmě jednu radu znám
---ale já ji chtěl na chov
KAREL:o)
Měla jsem tu samici zakrslíka - sice neměla takový vztek na misky a seno, ale jak dal člověk ruku do kotce, mohl si být jistý, že na něj vlítne a poškrábe ho (někdy i kousla!). Já ač v té době asi 12 letá jsem se nevzdala, vzala kožené tlusté rukavice a hladila. prostě jsem na ni v klidu mluvila a mazlila, i když na mě "vrčela", dupala a snažila se mě poškrábat. Trvalo mi to asi 1,5 měsíce a většího mazlíka jsem až na nově přinesené 2 ušáčky neměla. Později měla mladé a úplně v pohodě.
Ovšem je fakt, že ji někdo vyhodil asi 2 dny po Štědrém dnu na zahradu do sněhu, takže lidi asi nezažila moc v dobrém ani před tím. Kdoví.
Takže bych to ještě nevzdávala a to připuštění bych možná též zkusila - některé to uklidní (jo, hormony dělají divy ). Zuzka F.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi také bych ji, pokuď je dost stará, připustil a třeba se zklidní.
Já mám takouvouto divošku novozélaňďačku a řekl bych, že je to vrozené. Zdá se mi, že má neustále říji. Na ruce útočí, ale když jí dám ruku na hřbet, tak hned nastavuje. A to pořát ,ať je březí, nebo i když kojí. Zřejmě nymfička :c). Již jsem jí několikrát sliboval, že půjde, ale když ona potvora má prvotřídní mladé...
Toto ale ještě jde, horší je když po Vás králík stříká močí. Jeden náš kolega měl samce, který když se mu něco nezdálo, tak na něj z kotce vyskočil a začal si to sním hned vyřizovat. Tak že na tom jsme ještě relativně dobře :c)
Takového stříkače mám doma, ale útočí jen na chlapi, na mě to nikdy nezkusil. Je to sice zakrslík, ale i tak ta sprška stojí za to. Vyskočí, ve skoku se otočí a pustí to. Tím pádem ochčí komplet všechno okolo. Ale postupem věku přestal. ZdeňkaZ.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.3
děkuji všem za rady --tak já se pokusím ji připustit --- uvidím co bude dál ---krásného a veselého silvestra přeje všem KAREL
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.1
Dobrý den,
přispěji svou troškou do mlýna, spíš příhodou než radou Měli jsme zakrslou králíčici, byla nádherná, ale byla hrozně agresivní, když jsme ji krmili, tak jsme jí museli nejdříve podstrčit nějaký pamlsek, aby měla plnou pusu a nemohla kousnout a pak v rychlosti doplnit žrádlo. Ona dokonce štěkala, když se nás snažila podrápat.Dožila se 6ti let a měli jsme ji rádi, ale o mazlení se mi mohlo jen zdát. Nyní máme pár klálíků na chov jen na maso. Oba jsme dostali cca v roce, takže nevíme, jak se měli před tím. Samici máme cca 4 měsíce, je taky agresivní, po misce hned hrabe, takže musí člověk dávat opravdu pozor, aby mu ji nevyrvala z ruky a vše nevysypala. Teď v zimě je to dobrý, když drápne, tak má člověk bundu, ale v létě bych to mnohdy pěkně schytala
Samec je ostražitý, ale né agresivní. Myslím, že samice jsou prostě "divočejší"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.71
Měla jsem samici Mm, a byla horší než vzteklej pes. Kousala, škrábala někdy úplně řvala s otevřenou hubou. A to mám všechny samice hodné až vymazlené. Její dcery jsem si nechala ty nejhodnější, a stejně ve dvou letech začaly být agresivní, teď jsem si nechala ještě jednu její vnučku a už začíná taky vrčet. Asi to bude v genech. Králíci, které zkazil špatný majitel se časem zklidní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Měla jsem tu samici zakrslíka - sice neměla takový vztek na misky a seno, ale jak dal člověk ruku do kotce, mohl si být jistý, že na něj vlítne a poškrábe ho (někdy i kousla!). Já ač v té době asi 12 letá jsem se nevzdala, vzala kožené tlusté rukavice a hladila. prostě jsem na ni v klidu mluvila a mazlila, i když na mě "vrčela", dupala a snažila se mě poškrábat. Trvalo mi to asi 1,5 měsíce a většího mazlíka jsem až na nově přinesené 2 ušáčky neměla. Později měla mladé a úplně v pohodě.
Ovšem je fakt, že ji někdo vyhodil asi 2 dny po Štědrém dnu na zahradu do sněhu, takže lidi asi nezažila moc v dobrém ani před tím. Kdoví.
Takže bych to ještě nevzdávala a to připuštění bych možná též zkusila - některé to uklidní (jo, hormony dělají divy ). Zuzka F.
Měli jsme samici Albínu, kříženka novozéland. samice s kaiforn. samcem, na tu ráda vzpomínám, byla spolehlivá jako hodiny. Taky agresivní, ale až jako dospělá. Velmi dobře se připouštěla. Že je březí, se poznalo podle toho, že zjihla jako beránek. Skvělá matka, pořád jako beránek. Vůbec jí nevadilo dát ruku do hnízda.Po odstavení mladých - ďábel. Ruku by vám ukousla. Naposledy měla mladé v 5 letech. Třeba to bude u vás taky tak. E.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.131
Je to vrozené,ale většina samic se po mladých sklidní-mám 10 samic,některé jsou neskutečně milé a přítulné,některé se dají-nemusí nějaké mazlení,ale jsou hodné,neublíží.Měla sem tu a mám i trochu bláznivky,ale vyloženě agresívní sem žádnou samici nem ěla-při odchovu mladých jsou hodné všechny a najednou se chcou hladit i ty co to nikdy nemusely,jde vidět,že ukrutně závidí,že si hraji s králíčaty.Co se týče dědičnosti,někdy se to dědí někdy ne,po divoké samici mám dcery,jak neobyčejně hodné,tak trochu bláznivé,a dokonce se mi stalo,že po jednom samci byly agresívní králíčata,bylo to samcem-protože samice,které tyto mladé měly ,už měly králíky moc hodné,jak předtím i po tom s jinými samci.I když samec byl hodný,potomstvo bylo ostřejší-pravda je,že valná většina se v dospělosti dala dohromady ,ale jeden samec byl tak agresívní,že skončil v mrazáku,i když byl nejhezčí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.165
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zkuste ji připustit. Případně ji ukažte kdo je šéf.
Tak jsem vyzkoušel připuštění - samice se trošinku zklidnila - 13.ledna porodila mladé a hned druhý den rozhazala hnízdo a je po nich ------přemýšlím zda ji mám ještě dát šanci KAREL:o)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.41
To bude asi prvňička. To se stává u prvňiček, dejte jí ještě jednu šanci, někdo dává i dvě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.3
Já to měl taky,říkám jim bojový plemeno,ale jako máma je perfekt.Když jsem vedle ní položil brýle,skočila po nich,vzala do zubů a odhodila 2 metry.Jsem myslel,že je po nich.Ale jinak na mladý je hodná a nikoho k nim nepustí..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.131
mě prvničky nikdy nic nerozházely a jsou na hnízdo opatrnější jak staré samice.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.71
Rozhodně jí šanci dejte a počkejte s tím na jaro. To se daří zapustit všechny samice. Zase tady budou vyskakovat zdatní chovatelé, že jim samice odchovávají mladé i v lednu při minus 20. Toho si nevšímejte a na to jaro určitě počkejte. Pokud ta samice za něco stojí, na jaře vám odchová 100%. Pokud ne tak asi svíčková.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.210
klepnount
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.210
tak jí klepněte
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.2
Mám takhle divokou kříženku, jakmile jsem strčil ruku do kotce, mručela a skákala po ní, jednou mě vzala zuby za kůži na malíčku, teď má mladé, vstupné do kotce je pár lístků pampelišky, očuchá mi ruku a můžu si s ní dělat co chci, zato mi zase začala trojčit samička Vss, přesně jako v příspěvcích přede mnou, v kotci revoluce, vytahané seno, misky odtahané až dozadu do kotce, jakmile šáhnu do kotce, skáče po ruce,, mručí, ale na připuštění je ještě mladá, necelých šest měsíců, takže se s ní ještě nějaký čas budu kočkovat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.234
Já mám opačnou zkušenost.Měla jsem hodnou samici, a jak jsem ji připustila,stal se z ní ďábel až dokud malí nevylezli z hnízda.Pak se zklidnila....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.58
Tak to je tou pubertou podle to ho jak je stará :DD já mám doma 9ti měsíční a chová se stejně a je to tim že je mladá a chce mít malí :DD ale jelikoš mi to dělá taky když jí dám do klece žrádlo vyjíždí po mě ale,já jí jednou rukou držim ale ne tak aby ji to bolelo -tou druhou rukou jí dám žrádlo :))
a je to hned pohoda ale nevim jak jí to mám odnaučit :(( je to těžký chci jí to odnaučit ale nejde to
:((( ale je to fakt těžký s nima no...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.158.122
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
klepnount
klepnout vás
Lye

XXX.XXX.153.11
Mám 1 roční samičku. Je to čistokrevný teddy. Dříve vyrůstala s dvoumama psíkama. Ale to byla normální. A všichni na ní byly hrozně milí. Mohlo jí to nějak ovlivnit ?
Postupem času se zhoršila a dali mi jí.. Já nevím co s ní je. Když je u mě v kleci vrčí a chce útočit. Ale jakmile ji vytáhnu (Po dost dlouhé době) tak začne být milejší. nejhodnější je když je venku. Veterinářka říká, že by jí kastrace moc nepomohla.
Už nevím co s ní mám dělat...
rester

XXX.XXX.147.59
Dobry den, mam 9-ti mesicni samicku zakrsly teddy dva tydny po kastraci. Pred ni se rada nechala nosit, cesat i mi spala na rukou ale ted nic z toho nechce. Dokonce na me zavrcela kdyz jsem ji chtela vzit na ruce, musim ji umyvat brisko ma citlivou kuzi...coz se mi nedari nechce se dat. Prosim o radu, dekuji.
rester
napsal(a):
Dobry den, mam 9-ti mesicni samicku zakrsly teddy dva tydny po kastraci. Pred ni se rada nechala nosit, cesat i mi spala na rukou ale ted nic z toho nechce. Dokonce na me zavrcela kdyz jsem ji chtela vzit na ruce, musim ji umyvat brisko ma citlivou kuzi...coz se mi nedari nechce se dat. Prosim o radu, dekuji.
Je malá, na polévku ale dostačující.
rester

XXX.XXX.147.59
Koukam ze jsem dala dotaz na spatnou stranku.
Petro27

XXX.XXX.59.243
Musíte jí ukázat pořádnou dominanci, jinak dominuje ona vás. Je to ve všech sociálních kruzích zvěře a lidí. Králíci se většinou nepokoušejí dominovat lidi. Když to zkusí, tak nesmíte ustoupit a poklonit se jim. U králíků funguje sklonění hlavy dolů opatrněji. Když to nezabere, tak jsou tu jiný metody. Hlavní je že jste v kontrole vy.
Dobrý deň, ja sa chcem tiež podeliť o naše skúsenosti zo zajkom. Priateľka dostala malého izbového zajačika, od rodiny ktorá žila mimo slovenska. Zajačik, keď bol malí, tak bol milučký, dal sa hladkať, teraz ho máme 4 mesiace Keď sme ho dostali bol malinký. S časti je tomu tak aj teraz. Máme ho v byte a voľne pobehuje. Včera sa s ním priateľka chcela maznať a on ju stále vyňuchával ( teda je to samička ) a behal okolo jej nôh, potom vyskočil na ňu a stále ňuchal ale tak agresívne. Potom ju uhryzol a zopakovalo sa to niekoľko krát. Tiež dupal nôžkami keď okolo nej behal. Nevieme čo sa stalo, prečo ostal agresívny práve na priateľku. Ku mne sa správa veľmi milo, chodí za mnou a olizuje ma, nechá sa hladkať. Budem veľmi vďačný, ak vie niekto poradiť čim to môže byť, prípadne čo robiť aby to prestalo. Máme ju veľmi radi. Pripadá mi jej reakcia ako keby cítila iné zviera, máme veľkého zajka v chlieviku a hnevá sa. Druhá možnosť ako keby ona chcela byť so mnou a priateľku vyprášiť z bytu. Ďakujem vám za vaše rady. Rady ako zajo na smotane, naozaj nemusíte písať.
rapotacka11
napsal(a):
Izbový?
Králík je králík.
Jestli jí je 6 - 10 měs. připustila bych ji.
Asi je v říji.
Některý králík může být "ostřejší".
Nestojí o muchlování.
Měla jsem mazlivého i "agresívního a nečistotného..
Mám samičku, která mi 2-3 den po připuštění přehrabuje podestýlku, až do porodu.
Snaží se vyhrabat noru.
Je to výborná matka, tak jí to odpouštím.
V králíkárně mi to nevadí.
Do bytu bych si králíka nikdy nedal.
Max.akvarijní rybičky.
borax
napsal(a):
Mám samičku, která mi 2-3 den po připuštění přehrabuje podestýlku, až do porodu.
Snaží se vyhrabat noru.
Je to výborná matka, tak jí to odpouštím.
V králíkárně mi to nevadí.
Do bytu bych si králíka nikdy nedal.
Max.akvarijní rybičky.
Také jsem toho názoru,kralik je kralik ,i když malý,patří do kralikarny,ne do bytu..
Mišmaš

XXX.XXX.123.10
Zdravím mam sedmi měsíční samici zakrsleho králíka..... Která je velmi agresivní pořad hrabe jak ve dne tak v noci.. Uz nevim co s ni mam dělat... Říkám ji ze uz na ni nemam nervy ze půjde pryč (což bych nikdy neudělala).... Vyjíždí po nás předními tlapamy... Prosim poradit co stim... Co jsme měli králíka u rodičů tak ta byla strašně hodná ale tady ta obluda je pravý opak
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejspíš je v říji,takže buď připustit nebo kastrovat,ale někteří králíci prostě mají takovou povahu a nic se s mimi neudělá.
Mišmaš
napsal(a):
Zdravím mam sedmi měsíční samici zakrsleho králíka..... Která je velmi agresivní pořad hrabe jak ve dne tak v noci.. Uz nevim co s ni mam dělat... Říkám ji ze uz na ni nemam nervy ze půjde pryč (což bych nikdy neudělala).... Vyjíždí po nás předními tlapamy... Prosim poradit co stim... Co jsme měli králíka u rodičů tak ta byla strašně hodná ale tady ta obluda je pravý opak
Připustit.
Georgi

XXX.XXX.168.10
Agresivního králíka těžko předěláte.V drtivé většině je určitě lepší ho zabít protože potomstvo bude velmi podobné.Za dlouhou dobu co králíky chovám, jsem zažil případ, kdy mi agresivní králík před jejich rozdělením (byli dvouměsíční) zlikvidoval dva vlastní sourozence.Jednomu strhnul kůži na boku.S tím jsem se nikdy u nikoho nesetkal.Prostě příroda je mocná čarodějka.
Templar

XXX.XXX.169.66
Cus.. Máme doma ročního králíčka satén Rex beránek. Koupily jsme ho od mala. Doma jsme měli v tu dobu už starého paráda 10ti leteho. Všechno bylo v pohodě spali spolu v kleci leželi na sobě měli se rádi byli obě samicky.mame je v bytěnna volno. Před nedávnem nám ten starší umřel stářím tak sme pořídili dalšího zakrslika. Dovezli jsme ho domu udělali samotnou klec kde bude. Máme je oba na volno. Ten roční jak zjistil že je tam nový kamarád tak to nechce překousnout a útočí na toho malé normálně byho sežral nechce se kámošit. Normálně ho loví .. Asi chce ukázat kdo je tady šéf. Co s tím spraví seto? Díky za rady. Cus
Templar
napsal(a):
Cus.. Máme doma ročního králíčka satén Rex beránek. Koupily jsme ho od mala. Doma jsme měli v tu dobu už starého paráda 10ti leteho. Všechno bylo v pohodě spali spolu v kleci leželi na sobě měli se rádi byli obě samicky.mame je v bytěnna volno. Před nedávnem nám ten starší umřel stářím tak sme pořídili dalšího zakrslika. Dovezli jsme ho domu udělali samotnou klec kde bude. Máme je oba na volno. Ten roční jak zjistil že je tam nový kamarád tak to nechce překousnout a útočí na toho malé normálně byho sežral nechce se kámošit. Normálně ho loví .. Asi chce ukázat kdo je tady šéf. Co s tím spraví seto? Díky za rady. Cus
Odpověd je ne, nespraví se to!
Jeden ze samců bude prostě dominantní a budou to "jatka". Takže buď chovat samostatně, nebo jen jednoho.
Mimoto ten zápach ze značkování si teritoria by jste časem stejně neustála.
Debí123

XXX.XXX.28.228
Vy by jste neměl na této stránce co dělat. Tady se lidi ptaj na rady s jejih malíma mazlíčkama,a né na pitomé komentáře.
Debí123
napsal(a):
Vy by jste neměl na této stránce co dělat. Tady se lidi ptaj na rady s jejih malíma mazlíčkama,a né na pitomé komentáře.
Na blbou otázku se jinak odpovědět nedá a mimochodem Váš králík Vás má plné zuby, králík není kočka , jasně dává najevo , ze nechce , tak mu dejte pokoj . Je to jeho klec a jeho teritorium...
Dobrý den, mám stejný problém. Asi roční samice na krmení reaguje agresivně - prská a útočí. Dokonce mi i škrábla při výměně misky s vodou. Zkusili jsme jí i připustit - porodila sedm malých a roztahala je po kotci. Nyní čekáme měsíc až se po porodu vyčistí a upraví se laktace a půjde na pekáč. Je to hrozná sviňucha. Teď je tři týdny po porodu a začala si tahat seno do rohu kotce, jako by si stavěla hnízdo. Připuštěná v žádném případě není. Setkal jste se někdo s tímto jevem?
jarka-ká
napsal(a):
Dobrý den, mám stejný problém. Asi roční samice na krmení reaguje agresivně - prská a útočí. Dokonce mi i škrábla při výměně misky s vodou. Zkusili jsme jí i připustit - porodila sedm malých a roztahala je po kotci. Nyní čekáme měsíc až se po porodu vyčistí a upraví se laktace a půjde na pekáč. Je to hrozná sviňucha. Teď je tři týdny po porodu a začala si tahat seno do rohu kotce, jako by si stavěla hnízdo. Připuštěná v žádném případě není. Setkal jste se někdo s tímto jevem?
No měli jste ji připustit hned po roztahání, asi je opět v říji... :) zkuste znova
jožin - I zvířata mají různé povahy, jako lidi. U zvířat je to ale jednoduché. Prostě se vyřadí z chovu. Kdysi jsem to zkoušel napravit a povedlo se, ale jenom vůči mne. Manželku napadala pořád a tak chovná nechovná, šla. Přitom to byla dobrá matka, ale pak i některé mláďata to občas podědí. Takováhle selekce je důležitá a jsem rád, že to berete tak jak to je.
Lemulka75

XXX.XXX.238.188
Dobrý den,
pročítám tady příspěvky ohledně agresivních králíků. Máme samce 7 měsíců, katastrofa. Ze začátku, asi ve 2 měsících poprvé zaútočil na mě a pokousal mě. Hlavně na ruce, nemohla jsem nic sebrat ze země, z gauče.... Nepomohlo vůbec nic co mi radili na veterině jako obrana. Pak začal útočit na nohy, kouše, to už mi začalo vadit. Na chytrých diskusích mi radili chodit doma v gumákách a podobně. To odmítám. Pak začal útočit i na děti a kousat je. Neskutečné čuně, na záchod ani omylem, ochcat na co přijde nejlépe.
Nevěřím, že kastrace pomůže, už jsem se naštvala a je v kleci. Při každém krmeni, už od mala rve jídlo jako pitbul. Lítá zběsile jak blázen. Myslím, že tohle asi kastrace nespraví. Malého pokousal do brady, drží se a nechce pustit jen při podání mrkve. Myslíte, že je tohle normální?

Někdy se prostě takový králíci vyskytnou a nedá se s nimi nic dělat.Pokud se mně vyskytne agresivní králík v chovu,končí velice rychle v troubě.Ony se tyto vlastnosti i dost dědí.Za mě bych strčila dotrouby i toho zakrslíka.To není pes aby se to odnaučil.
Lemulka75

XXX.XXX.238.188
Mám ho z CHS. Kdybych ho pobrala někde ze zverimexu, tak by mi to tak netypické nepřišlo.
Ráda bych ho dala pryč, ale kluci za něj prosí. Milují ho i takhle... Dnes mu sáhli i do klece, hladili při zrádle a nic... Asi dle nálady pana samce. Řekla jsem: jednou hryzne a jde z domu.
Lucyla

XXX.XXX.93.137
Dobrý den,
Mám zakrslého kralíčka (holku), 4 roky, když jsem ji dostala byla docela hodná, ale trochu agresivní postupem času se to zhoršilo a nedá se pohladit. Teď už se kolem ní nedá ani projít hned vrčí a útočí na nohy, když ji dávám jídlo hned se útočně rozeběhne. Takhle zlá nikdy nebyla. Napadlo mě jestli by mohl být problém s prostředím. Má teď sama pro sebe celou místnost a klícku se záchodem jinak si může dělat co chce, vůbec ji nezavíráme. Nemáte nějakou radu jak z ní udělat normálního mazlíčka?
Teď když má celou místnost pro sebe tak si hájí teritorium. Agrese = teror. Teror = strach. Prostě tou svou agresí vytváří strach u případných vetřelců. Dá se to otočit třeba plácačkou na mouchy, kdy při každém jejím útoku dostane ránu a ten strach bude mít ona a útočiště bude hledat v kleci. Ale to už pak není králík do bytu a v králikárně pude po rukou. Nejhorší králíci jsou s takzvaných chovných stanic. Jsou to jenom množírny, kde jde jen o to vyprodukovat co nejvíc mláďat a se ziskem prodat. On je množitel vlastně každý chovatel, ale s tím rozdílem, že chovatel odchovává tolik mláďat na kolik stačí a s králíčkama je denně v kontaktu. Hlavně při krmení se nechají hladit a zvyknou si tak, že později se nechají vzít i do ruky. Tady se už dá vypozorovat který je jaká osobnost. Proto nedoporučuji kupovat ve zverimexu, anebo z takzvaných chovných stanic. Dnes už na běžných výstavách drobného zvířectva se vystavují i zdrobnělý nebo zakrslí králíci a prozatím je to od chovatelů, ale kdoví jak dlouho. Lucylo z toho už mazlíček nikdy nebude. Je mi líto.
Anytka_Anee

XXX.XXX.20.217
Mezi králíčky jsem vyrůstala celý život. Krmnými tedy. Vždy jsem si vybírala v tom množství takové, kteří mně měli rádi. Kteří byli agresivní, těm jsem se vyhýbala.
Před dvěma lety jsem si pořídila do bytu zakrslíka, kříženého Rexe-samičku. Protože mám zkušenost s králíčky, chtěla jsem si vybrat podle chování samice. Protože "jaká matka, taká Katka". Hledali jsme dlouho, ve zverimexu taková možnost není, atak jsme nakonec dali na krásu. Blbci. Jako malá byla ostýchavá, hodná. Postupem času začala při podávání jídla vyjíždět. Procvaklý prst do krve, dodrápané ruce do krve,... Nikdy jsem se s ničím takový nesetkala. Malé monstrum...Na veterině mi řekli, že ji kastrace zklidní. Váhala jsem bohužel dlouho (9. měsíc to však podstoupila). Teď si dle zkušeností myslím, že čím je kastrace dřív, tím líp. Ale já jí jako malé vážně nechtěla takto ubližovat. Nakonec jsem usoudila, že pokud ji tu chci mít dlouho, jiná možnost mi nezbývá. Takže jakmile to je možné, kolem 6. měsíce, tak šup na kastraci, pokud nemáte v úmyslu, aby žila aktivní sexuální život s mláďátky. Jinak jí hrozí rakovina pohlavních orgánů. Někdy, když ji teď hladím, tak nastavuje ocas nahoru jakoby ani kastrovaná nebyla. Asi ty 3 měsíce prodlení s ní udělaly nějaké hormonální divy či co.
Nevadí jí hlazení, mnohdy čeká, abych za ní došla, ale jakmile začnu šramotit se sáčkem, kde má pamlsky/granulky/..., agresivně běhá po kleci a pak vyjíždí. Musím uznat, že jsem ji naučila na slovo "NE". Přísně a striktně řečené. Rozumí tomu. Dávám misku, a pořád opakuji "NE". Sklápí-li uši dozadu=chce vyskočit a zaútočit. Při sebemenším sklopení uší říkám "NE" a beru misku zase k sobě. Tak postupuji do doby, než jí misku dám. Na misce držím ještě ruku a pořád říkám "NE". Ona misku hypnotizuje, ale poslouchá a drží si odstup. Ví, že bych misku zase vzala. Mám-li ji pod kontrolou, pohladím ji po hlavičce, má to ráda od nosánku až k ouškům. Mluvím na ni klidným hlasem, že je hodná a mluvím na ni jejím jménem. Přestanu-li hladit, zběsile vyběhne až přímo misku porazí.
Jednou z možností, proč je taková agresivní, může být také to, že byla jedináček. Nemusela se prát se sourozenci o jídlo, prostě měla svoji maminku sama a i proto může být zvyklá, že vždy dostane vše, co chce.
Nikdy jsem jí jídlo nebrala, až nyní při výchově a nikdy jí nic nejedla (někdy dostane i malinkatý brambůrek, když mne slyší křupat). Prostě jí nikdy nebylo ublíženo, aby kvůli tomu musela být agresor a vážně nechápu, proč ten boj kvůli blbému jídlu.
Je mi 28 a mé chození po bytě je prostě svižné. Rozhodně nejsem klidný typ, který by se jen tak pomalu vynořil zpoza rohu a mluvil k ní 24/7 klidným, vlídným hlasem. Zkrátka jsem energická a myslím si, že tohle jí nepasuje. Naproti tomu je můj děda, 82 let, který je můj pravý opak. Vždy nám ji hlídá, když jedeme na dovolenou. Skoro dva týdny. Za ty dva týdny je ona k nepoznání! Nevyjíždí, je přítulná, neběhá po kleci jako zběsilá, prostě mi připomíná dědu. Důchodový věk a pohoda, klídek. Děda se jí ty dva týdny věnuje několikrát denně, tj. nejméně 3x. Vždy si k její kleci dá židli, hladí ji, povídá si s ní a ji to asi uklidňuje. (Já jsem s ní bohužel jinak jen 2x denně, protože chodím do práce...ráno vlastně nejde ani počítat, to je opravdu jen chvilku). Granulky, které dostává ráno i večer si vždy chystá dopředu, takže ona nemá prostor být pak nervózní. Jakmile sní tedy večer svou porci granulek a je nasycena, tak vezme děda misku, dá jí tam porci na snídani a uschová pod klecí (máme ji na stole). Ráno přijde a s klidem jen vytáhne misku.
Na stole ji máme z toho důvodu, že když byla na zemi, ohlodávala klec, dělala s tím strašný rámus a vynucovala si výběh po pokoji. Poté, co jsme ji dali na stůl, je hodná. Ze začátku seskočila asi dvakrát. No muselo ji to asi bolet, protože si pamatuje, že seskočit už nemůže. Když jsem doma, je vždy otevřená. Kdysi jsem odešla do práce a zapomněla ji ráno zavřít. Byla ale hodná a naštěstí neutekla.
Co se týká její výchovy kvůli agresi... Vyzkoušela jsem téměř vše:
- Rozprašovač na kvítka - nepomohl, byla akorát mokrá a mohla tak onemocnět.
- "Lištění jí" - nepomohlo, naopak vyprovokovalo. Pokud jsem s těmito jemnými údery pokračovala, docházely jí síly a přestávala. Dlouhodobě ale však nepomohlo.
- Křičení na ni - nepomohlo. Akorát mne slyšeli sousedi.
- Uchopení za hřbet - pomohlo když jsem na ni křičela, ale ona se chudák třepala a měla pak strach a tohle já nechci. Pokud jsem ji jen vzala za hřbet, byla jedině naštvaná ještě víc. Je to však jediné, co na ni zabírá, protože se nemůže bránit.
- Dát jí jídlo až když se zklidní - někdy pomáhá, ale třeba ráno nemám tolik času a na dlouhodobé naučení asi nepoužitelné.
Dominantní jsme bohužel obě dvě a já nemíním ustoupit. Budu s ní pracovat do té doby, než si sedneme. Věřím, že práce a čas nás sblíží.
Co se týká pamlsků... někdy jemně sevřu svými rty pamlsek a dám jí jej. Nevyjede. Na obličej mi nevyjíždí - snad proto, že je zvyklá, že ji pusinkuji a proto jí obličejem neublížím. Může být agresivní a zběsile běhat, ale opravdu na můj obličej nikdy nezaútočí, když jí něco dávám. Je jemná.
Každý z našich králíčků je unikát a mohou mít společné jen něco. Pomohla mi také knížka, která se výchově králíčků týká. Doporučuji pořízení.
Omlouvám se za dlouhý román, snad vám aspoň nějaká část přispěla k porozumění svému miláčkovi :)
Misa12

XXX.XXX.47.3
Mám 2 ročního králíčka samici a je hodně agresivní. Strčím ruku do klece a už na mě vrčí a útočí předními packami. Nenechá se ani pohladit to bych asi byla bez ruky. Když ji pustím ven z klece tak je to stejně běhá všude možně a když je čas jít do klece opět se nenechá chytit. V životě jí nikdy nikdo neublížil. Už mě taky pokousala protože jsem zkusila se jí postavit a vytáhnout ji z klece ale nepovedlo se. Dá se to nějak změnit aby byla zase normální ? (Je vykastrovaná)

Misa12
napsal(a):
Mám 2 ročního králíčka samici a je hodně agresivní. Strčím ruku do klece a už na mě vrčí a útočí předními packami. Nenechá se ani pohladit to bych asi byla bez ruky. Když ji pustím ven z klece tak je to stejně běhá všude možně a když je čas jít do klece opět se nenechá chytit. V životě jí nikdy nikdo neublížil. Už mě taky pokousala protože jsem zkusila se jí postavit a vytáhnout ji z klece ale nepovedlo se. Dá se to nějak změnit aby byla zase normální ? (Je vykastrovaná)
Naprostý souhlas s rapotackou.
Pacičky

XXX.XXX.217.35
Dobrý den mám skoro roční samičku zakrslého lvíčka, když dávám seno do seníku vrčí a vytaha vše ven , do klece když dám ruku začne útočit ,kousat a vrčet. Když ji hladím v kleci vrčí a nebo jdu k druhému usakovi a začne totálně vrčet. V noci všechnu podestýlku rozháze ven na zem , mohla bych vás poprosit o radu nevím jsi s ní rady 🙂

Pacičky
napsal(a):
Dobrý den mám skoro roční samičku zakrslého lvíčka, když dávám seno do seníku vrčí a vytaha vše ven , do klece když dám ruku začne útočit ,kousat a vrčet. Když ji hladím v kleci vrčí a nebo jdu k druhému usakovi a začne totálně vrčet. V noci všechnu podestýlku rozháze ven na zem , mohla bych vás poprosit o radu nevím jsi s ní rady 🙂
Nechce, abyste sahala do klece nebo na ni. Králíci takoví bývají. Vy máte dva v jedné kleci?
Pacičky

XXX.XXX.217.35
napsal(a):
Nechce, abyste sahala do klece nebo na ni. Králíci takoví bývají. Vy máte dva v jedné kleci?
Ne ne
Každý má svou vlastní klec

Pacičky
napsal(a):
Ne ne
Každý má svou vlastní klec
Nicméně první 2 věty platí.
Lucka22

XXX.XXX.73.122
Máme samici rok starou. Asi před 3 týdny jsme ji nechali kastrovat, 4 dny nám nechtěla jíst ani pít tak jsme museli každý den k veterináři na injekci. Před kastrací to byl přítulný králíček. Přišla se sama mazlit a nechala se i zvednout na klín. Nyní nepřijde, není mazlivá a pokud bych ji chtěla zvednout tak na mě vrčí a škrábe mě. Myslíte, že je to po té kastraci a časem se to zase spraví? Ráda bych zase měla toho mazla co předtím. Podotýkám, že není pořád jen v kleci. Co to jde tak běhá po bytě.

Lucka22
napsal(a):
Máme samici rok starou. Asi před 3 týdny jsme ji nechali kastrovat, 4 dny nám nechtěla jíst ani pít tak jsme museli každý den k veterináři na injekci. Před kastrací to byl přítulný králíček. Přišla se sama mazlit a nechala se i zvednout na klín. Nyní nepřijde, není mazlivá a pokud bych ji chtěla zvednout tak na mě vrčí a škrábe mě. Myslíte, že je to po té kastraci a časem se to zase spraví? Ráda bych zase měla toho mazla co předtím. Podotýkám, že není pořád jen v kleci. Co to jde tak běhá po bytě.
Není vůbec dobrý nápad chtít zvedat králíka 4 dny po kastraci, můžou jí popraskat stehy. Naštěstí ta vaše má víc rozumu než vy, že se tomu sama brání.
efina

XXX.XXX.59.43
Já chovám králíka v bytě a do králíkárny bych králíka nikdy nezavřela.
Myslím, že králík do klece ani do králíkárny nepaří.
Když vidím, jak jsou moji králíci spokojeny, když jich pouštím ven, tak každý den přemýšlím jak to udělat abych jich už nikdy do klece zavřít nemusela.
Proto se snažím dát jim volnost po bytu jak jen to jde.
efina

XXX.XXX.59.43
Když vidím, jak jsou moji králíci spokojeny, když jich pouštím ven, tak každý den přemýšlím jak to udělat abych jich už nikdy do klece zavřít nemusela.
efina

XXX.XXX.59.43
borax
napsal(a):
Je malá, na polévku ale dostačující.
Domácí mazlíčci se nejí.
I psa, nebo kočku by jsi upekl?
arte.P

XXX.XXX.138.149
efina
napsal(a):
Domácí mazlíčci se nejí.
I psa, nebo kočku by jsi upekl?
Kdyby byl hlad Doporučuju nějaký dokument o blokádě Leningradu, se budeš divit, co všechno lze sežrat.
efina

XXX.XXX.59.43
Jenže hladomor není.

efina
napsal(a):
Hmm... Tak ja by som zas nemohol zavrieť seba do bytu. Každý máme svoje videnie. Ideálne je pustiť králika do prírody. A inak , primárne je králik určite v potravinovom reťazci . Takže ja a aj ostatný mäsožravci čo sme tu to tak vnímame... Pekný deň.
arte.P

XXX.XXX.138.149
efina
napsal(a):
Jenže hladomor není.
No a? Králík je býložravec, tedy kořist a spodina potravního řetězce, to že ho dnešní změkčilá doba postavila do role mazlíčka, na tom faktu nic nemění. Nevím, proč najednou tolik lidí pohoršuje králík jako jatečné zvíře. Zajímavé, že u prasat, krav.....to nikomu nevadí, ale jak chce někdo sežrat králíka nebo koně, tak je zle.
efina

XXX.XXX.59.43
Lituji těch lidí co si sem chodí pro radu.
Jelikož jsem myslela, že je tato stránka založená pro nové chovatele, nebo případně o zájemce o chov králíků, nebo jiných zvířat.
Proto bych doporučila jiné stánky, které se chovu králíků zabývají, jelikož tady se člověk nic normálního nedoví.

efina
napsal(a):
Lituji těch lidí co si sem chodí pro radu.
Jelikož jsem myslela, že je tato stránka založená pro nové chovatele, nebo případně o zájemce o chov králíků, nebo jiných zvířat.
Proto bych doporučila jiné stánky, které se chovu králíků zabývají, jelikož tady se člověk nic normálního nedoví.
Rady tady padají. Dokonce i pro chovatele pet králíků (zrovna včera od mě). Ale většina přispěvatelů tady chová králíky na maso (nebo je aspoň jí).
efina
napsal(a):
To já bych zase žádné zvíře doma v bytě nechoval. Pokud to tak děláte vy, je to vaše věc, ale nevím proč se domníváte, že králík nepatří do králíkárny nebo klece. To jakože kůň nepatří do stáje, nebo krávy do kravína? Když tak milujete zvířata, proč je teda týráte v bytě plném pro králíka nepřirozených pachů z dezinfekcí, pracích prášků, aviváží a různých deodorantů a voňavek. Zvířata byla domestikována hlavně na práci a jako zdroj potravy. I ten pes byl původně využíván na práci jako tažné zvíře. Když už toho králíčka doma máte a chcete se tady o tom bavit, tak o zkušenostech anebo o problémech z chovem a nejednat impulzivně vůči těm co mají jiný názor. Tenhle portál byl kdysi o chovu jatečních králíků, kde zkušení chovatelé radili začátečníkům. Časem se sem natáhli chovatelé jednoho mrňavého králíčka i když měli svůj portál, Postupně ti zkušení chovatelé se přestali o diskuzi zajímat. A já se nedivím, když dítka školou povinné začnou poučovat zkušené chovatele, kteří se zabývají chovem mnohdy i déle než půl století.
efina

XXX.XXX.59.43
horal
napsal(a):
To já bych zase žádné zvíře doma v bytě nechoval. Pokud to tak děláte vy, je to vaše věc, ale nevím proč se domníváte, že králík nepatří do králíkárny nebo klece. To jakože kůň nepatří do stáje, nebo krávy do kravína? Když tak milujete zvířata, proč je teda týráte v bytě plném pro králíka nepřirozených pachů z dezinfekcí, pracích prášků, aviváží a různých deodorantů a voňavek. Zvířata byla domestikována hlavně na práci a jako zdroj potravy. I ten pes byl původně využíván na práci jako tažné zvíře. Když už toho králíčka doma máte a chcete se tady o tom bavit, tak o zkušenostech anebo o problémech z chovem a nejednat impulzivně vůči těm co mají jiný názor. Tenhle portál byl kdysi o chovu jatečních králíků, kde zkušení chovatelé radili začátečníkům. Časem se sem natáhli chovatelé jednoho mrňavého králíčka i když měli svůj portál, Postupně ti zkušení chovatelé se přestali o diskuzi zajímat. A já se nedivím, když dítka školou povinné začnou poučovat zkušené chovatele, kteří se zabývají chovem mnohdy i déle než půl století.
Od chovatele z takovými předpotopnými názory bych si svého budoucího společníka nevybrala.
Už se nedivím, proč je králík agresivní.
Jestli je králíček od podobného chovatele, který má králíka zavřeného jen někde venku a na člověka tím pádem není zvyklí může být pravděpodobné, že je králík agresivní.
arte.P

XXX.XXX.138.149
efina
napsal(a):
Od chovatele z takovými předpotopnými názory bych si svého budoucího společníka nevybrala.
Jestli je králíček od podobného chovatele, který má králíka zavřeného jen někde venku a na člověka tím pádem není zvyklí může být pravděpodobné, že je králík agresivní.
Z toho tedy vyplývá, že by většina králíků na maso měla být agresivní. Chápu to správně?
efina

XXX.XXX.59.43
To záleží na chovateli jak je chce použít.
Já psala jako mazlíčka, nikoliv na maso.
efina

XXX.XXX.59.43
Předpokládám, že chovateli, který chová králíka na maso je chování jeho ušáka jedno.
Tomu záleží jen na tom, aby vážil co nejvíc a ne aby se dožil dlouho a měl kvalitní život.
Takže králíkovi dá jídlo, vodu občas uklidí klec a o nic jiného se nestará.
Člověk který má králíčka jako domácího mazlíčka se stará o to aby byl králíček v pořádku aby mu nic nechybělo.
Aby měl dostatek hraček, volného pohyby, správnou bezobilnou stravu apod.
Proto takový chovatel nemůže pochopit chovatele, který má ušáka jako společníka.
Tudíž nemůže takovému chovateli ani dobře poradit, jelikož neví jak se takový králíček chová.
Jelikož králík na maso se moc dlouhého věku nedožije, tedy pokud není na chov.
Chovatel co má králíka jako mazlíka chce aby se společník dožil co nejdelšího věku, aby měl kvalitní život a tak k tomu přistupuje.

efina
napsal(a):
Tak já bych vám domů pustila tak asi 160 králíků,ať se proběhnou.
A představte si,že mám kvalitní chovné jedince i 10let.A přesto,že jsou v králíkárně ,se nechají od vnoučat chovat a hladit a vůbec nejsou agresivní.On totiž v prvé řadě má každý králík svoji povahu a s leckterým nic neuděláte ani kdyste se rozkrájela.

efina
napsal(a):
Předpotopními a není zvyklý. Kolik je vám let a kolik králíků jste už (od)chovala? Že tady máte tak plamenné řeči.
georgi

XXX.XXX.118.61
Pokud chcete kvalitní králičí maso musíte se o králíka kvalitně postarat . A jestli jste vychovala jednoho nebo dva králíky , pak o nich nevíte nic . když máte králíčka jako domácího mazlíčka pak si uvědomte že žádné hračky a volný pohyb po bytě , mu přirozené prostředí nenahradí .Vnuk dostal zakrslíka jako mazlíka .A je to pěkně agresivní králíček s kterým hýbou hormony . Tak agresivního králíka jsem v chovu neměl pěknou řadu let .Naopak ,králíci které chovám na maso jsou pohodoví a klidní jedinci které při kydání nechám klidně proběhnout . Byt je pro králíka úplně nepřirozené prostředí .
napsal(a):
Rady tady padají. Dokonce i pro chovatele pet králíků (zrovna včera od mě). Ale většina přispěvatelů tady chová králíky na maso (nebo je aspoň jí).
a to je tady prave problem: michani skupin
1) chov pro uzitek
2) chov pro radost
chovatele kraliku na maso a nudici se "zerteri" zaplavujou sekci pet rabbits nevhodnejma, casto dost urazlivejma komentarema.
clovek z vesnice si vetsinou neuvedomi, ze mestaci casto z vokna nevidi ani kousek zelene, natoz pak zvire. pristup ke zviratum obecne se tedy diametralne lisi. chov 1-2 kraliku ma uplne jiny parametry, nez kdyz ma nekdo 50 a vice kraliku.
kdyby se pet kralikari montovali do diskuse chovatelum uzitkovejch zvitat tak, jak to delaji chovatele zvirat na maso, asi by se jim to taky moc nelibilo.
efina

XXX.XXX.59.43
Myslím, že tato diskuze není o věku, ale o chovatelství.
Ale když to musíte vědět, snad Vám bude tedy stačit, že Vám na dotaz odpovídám z práce a zažila jsem již minulý režim.
Na otázku kolik králíků jsem již odchovala ty králíky co mám doma nejsou moji první.
Rozhodně zkušenosti z chovem králíků a jiných domácích zvířat mám.
Proto také vím, že pes který napadne jednou člověka ve většiny případů napadne i po druhé a více krát.
Velký pes udělá víc škody kousnutím, než králík.
arte.P

XXX.XXX.225.72
Ifauno,
doufám, že to čtete, a moc prosím oddělte opět sekce králíků na klasické a pet, toto už se opravdu nedá
Všichni zkušení chovatelé, kteří měli co napsat a byli pro diskuze přínosem už znechuceně utekli, veškerá témata tu momentálně jsou ve stylu - můj králíček má dneska jiné hovínko než včera, čím to může být na to už se nedá ani rozumně reagovat
arte.P
napsal(a):
Ifauno,
doufám, že to čtete, a moc prosím oddělte opět sekce králíků na klasické a pet, toto už se opravdu nedá
Všichni zkušení chovatelé, kteří měli co napsat a byli pro diskuze přínosem už znechuceně utekli, veškerá témata tu momentálně jsou ve stylu - můj králíček má dneska jiné hovínko než včera, čím to může být na to už se nedá ani rozumně reagovat
Dobrý den,
jak píšete, toto rozdělení už na iFauně bylo. Bohužel to nepomohlo a tyto dvě rubriky nebyly správně využívány.
Nyní jsou témata rozdělena do kategorií a diskutující mají možnost kategorii "Králíci mazlíci (pet králíčci)" neotevírat/nečíst.
Děkujeme za pochopení.
S přátelským pozdravem
redakce webu iFauna.cz

iFauna
napsal(a):
Dobrý den,
jak píšete, toto rozdělení už na iFauně bylo. Bohužel to nepomohlo a tyto dvě rubriky nebyly správně využívány.
Nyní jsou témata rozdělena do kategorií a diskutující mají možnost kategorii "Králíci mazlíci (pet králíčci)" neotevírat/nečíst.
Děkujeme za pochopení.
S přátelským pozdravem
redakce webu iFauna.cz
Možno to nepomohlo, no jednoducho teraz je stav ešte horší. Navrhujem zrušiť úplne rubriku králici úplne...
arte.P

XXX.XXX.225.72
jkx
napsal(a):
arte.P:
dobre vam to pan webmaster napsal a ja mu za to dekuju.
kdybyste se masochisticky do sekce pet kralici nemontovala (tak, jako se my nemontujem do sekce vykrm etc.), usetrite si spoustu nervu a diskuse bude vic konzistentni. ostatne, nikdo na vas reakci nevyzaduje. ;-p
I já děkuji redakci za reakci. A montovat se budu, dokud budete šířit bludy. Už jste na králíci.cz opravil aspoň ty info o očkování? Když se toho bude někdo držet, tak si toho svýho miláčka leda tak zabije
Pro admina. To že je rozdělena do kategorií je sice hezká věc, ale podívejte se kdo diskutuje a vkládá příspěvky do všech kategorií. Dám teda na vaši radu a nebudu do rubrik o PET králících vstupovat, Protože jsou ale všude, tak to udělám jako mnoho kolegů předemnou a nebudu na ifaunu vstupovat vůbec. Je mi to líto, jelikož jsem zde našel mnoho přátel, ale dál zde setrvávat nemá význam.

horal
napsal(a):
Pro admina. To že je rozdělena do kategorií je sice hezká věc, ale podívejte se kdo diskutuje a vkládá příspěvky do všech kategorií. Dám teda na vaši radu a nebudu do rubrik o PET králících vstupovat, Protože jsou ale všude, tak to udělám jako mnoho kolegů předemnou a nebudu na ifaunu vstupovat vůbec. Je mi to líto, jelikož jsem zde našel mnoho přátel, ale dál zde setrvávat nemá význam.
Horale plně s Vámi souhlasím a připojuji se k vám.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
macfra

XXX.XXX.132.4
Zdravím,
zkusím se zde poptat, snad tu ještě někdo chodí.
Jsem začínají chovatel (samec a dvě samice)
Jedna samice (kříženec středních plemen a stáří cca 6měsíců) byla po přivezení od známého klidná, nechala se pohladit. Teď asi po měsíci nemůžu dát ruku pomalu do kotce, aby nevrčela, někdy i vyráží a chce kousnout. Co s ní? Dá se už teď připustit a je to případně vhodné takto na podzim?
pozn.: při kontrolách pohl. ústrojí to na říji zatím nevypadá
Díky za případné rady

Katerina1BJ
napsal(a):
Dobrý den, králíci obecně nemají rádi, když jim saháte na jejich věci, nebo do jejich klece. Také to pak může zlepšit kastrace.
Nebo taky ne. Agresívní jedinci se vyřazují z chovu. Nejen u králíků. To je pak už na chovateli.