Čím a kdy začít krmit mladé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2015 22:46
verowww

XXX.XXX.46.197

Dobrý večer,
prosim o radu. Mužete mi napsat jak a čím začit krmit mladé. Čekám brzy přírůstky a nejsem si jistá co a v jakém měsíci mohu dávat mladým. Tj. jak dlouho pijí mateřské mléko a kdy se jim začíná dàvat i něco jineho a co dáváte vy ? Moc děkuji Verča.

anonym789

29.4.2015 00:44
anonym789

XXX.XXX.53.50

verowww napsal(a):
Dobrý večer,
prosim o radu. Mužete mi napsat jak a čím začit krmit mladé. Čekám brzy přírůstky a nejsem si jistá co a v jakém měsíci mohu dávat mladým. Tj. jak dlouho pijí mateřské mléko a kdy se jim začíná dàvat i něco jineho a co dáváte vy ? Moc děkuji Verča.

Dobrý den po měsíci co spozorujete že občas už necucávají a baští samy se je vubec nebojte dát od samice pryč. a baští to samý co ostatní dospělí.) nekrmím žádné granule a nic podobného jen to co dům a políčko dá a daří se mi dobře, takže vojtěžka, lušní, kukuřice, zrno, chleba, mrkev atd... at se chov daří.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.4.2015 07:55

anonym789 napsal(a):
Dobrý den po měsíci co spozorujete že občas už necucávají a baští samy se je vubec nebojte dát od samice pryč. a baští to samý co ostatní dospělí.) nekrmím žádné granule a nic podobného jen to co dům a políčko dá a daří se mi dobře, takže vojtěžka, lušní, kukuřice, zrno, chleba, mrkev atd... at se chov daří.

Odborník sa hneď pozná.

29.4.2015 08:54

anonym789 napsal(a):

Ste vo vlákne o králikoch

1.5.2015 04:28
peterdroppa

XXX.XXX.68.114

Myslim ze s tym chcel povedat ze netreba robit vedu mlady zacinaju uchytavat popri starej a podla toho kedy odstavuje ja az okolo 8-tyzdna takze zeru vsetko a je to bez problemov.

1.5.2015 10:23

anonym789 napsal(a):

To si snad se zadavatelky děláte srandu ne?Odstavit mladé v jednom měsíci a nebo ještě dřív?Když samice uhyne, je to o něčem jiném.Tak maličkým králíkům dávat kukuřici, chleba a vojtěšku?Tak to si holka zadělá na pořádný problém.
Kousek mrkve to beru, ale všechno ostatní v tom věku králíčků plně vylučuji.Zrno?jaké zrno?Máte snad na mysli pšenici?
Ze začátku ovesné vločky, oves, později trochu ječmene.Teď jsou pampelišky a kopřivy.Tak po třošce přidávat.Nepřehánět nebo se Vám nafouknou.
Hlavně ať mají seno a vodu.Krmte velmi opatrně ať neuhynou na kokci.
Ostatní Vám snad poradí lépe.Já krmím takto a je to pouze můj názor a zkušenost bezproblémového odchovu králíčků.
Králíčky nechte u matky minimálně 6-8 týdnů.
Přeji Vám hodně úspěchů v odchovu

1.5.2015 19:45
minidvorek

XXX.XXX.148.146

... já také krmim seno, voda, oves, občas mrkev, okus větvičky z jabloně, zavadlé (ne hned utržené) kopřivy super, samici dejte z ruky pampelišku, do vody přidejte acidomit dle návodu, určo nepospíchejte a počkejte 8-10neděl na odstav... nedávejte nic víc, kor změnu krmiva, víc krmiva, jinak vam budou hynout na entero, nebo kokcu spíše když sbaští, přidejte seno...od třetího měsíce už mají lepší trávení a líp si zvykají na škroby - pomalinku přidávat ječmen, ... ale to je jen můj názor, mě se to takto osvědčilo...častěji čistit, někdo vystříkává kotec octem, někdo po čištění trochu zapráší podlahu vápnem, hlavně podestýlat slámou, at nejsou v mokru...ale nikomu nic - toto je jen z rad chovatelů a hodně přečtené...ať se daří

1.5.2015 20:18
verowww

XXX.XXX.46.197

Dobře, moc vám děkuji za info

1.5.2015 21:02
minidvorek

XXX.XXX.148.146

verowww napsal(a):
Dobrý večer,

Http://kralikari.websnadno.cz/Vykrm-kraliku.html - kdyby jste si chtěla přečíst - je tam i detailně popsaný výkrm králíků...

1.5.2015 21:39
verowww

XXX.XXX.46.197

Moc děkuji, už jsem to přečetla... Díky, díky

anonym789

5.5.2015 15:10
anonym789

XXX.XXX.53.50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To si snad se zadavatelky děláte srandu ne?Odstavit mladé v jednom měsíci a nebo ještě dřív?Když samice uhyne, je to o něčem jiném.Tak maličkým králíkům dávat kukuřici, chleba a vojtěšku?Tak to si holka zadělá na pořádný problém.
Kousek mrkve to beru, ale všechno ostatní v tom věku králíčků plně vylučuji.Zrno?jaké zrno?Máte snad na mysli pšenici?
Ze začátku ovesné vločky, oves, později trochu ječmene.Teď jsou pampelišky a kopřivy.Tak po třošce přidávat.Nepřehánět nebo se Vám nafouknou.
Hlavně ať mají seno a vodu.Krmte velmi opatrně ať neuhynou na kokci.
Ostatní Vám snad poradí lépe.Já krmím takto a je to pouze můj názor a zkušenost bezproblémového odchovu králíčků.
Králíčky nechte u matky minimálně 6-8 týdnů.
Přeji Vám hodně úspěchů v odchovu

Aspoň si to čti, když odpovídáš! a když necucaj mléko tak se odstavit mužou, krmim normalně jak se to dělalo dřív zásadně neočkuju. A je zajímavý že mi nic nechcípá. Chcípá to lidem kteří si to přitáhnou nemocný od takovejch jako si ty.

5.5.2015 15:22
bronda

XXX.XXX.98.84

anonym789 napsal(a):
Aspoň si to čti, když odpovídáš! a když necucaj mléko tak se odstavit mužou, krmim normalně jak se to dělalo dřív zásadně neočkuju. A je zajímavý že mi nic nechcípá. Chcípá to lidem kteří si to přitáhnou nemocný od takovejch jako si ty.

Toto je opravdu kvalitní, inteligentní, příspěvek, na nějž tu všichni nedočkavě čekali. Stěží jsem se udržel, abych nedal bod. Vždyť právě to, že se tito "znalci oboru" skrývají v anonymitě, brzdí rozvoj chovatelství.

5.5.2015 18:25

anonym789 napsal(a):

Co to je?Netykej mi nepásla jsem s tebou husy.No odemě by si chovatel nic nedotáhl, protože já mám chov v pořádku.problém by byl zřejmě ve tvém chovu.
A vůbec, škoda času na anonyma smajlík smajlíkPsí štěk do nebe nedoletí

anonym789

5.5.2015 18:52
anonym789

XXX.XXX.53.50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co to je?Netykej mi nepásla jsem s tebou husy.No odemě by si chovatel nic nedotáhl, protože já mám chov v pořádku.problém by byl zřejmě ve tvém chovu.
A vůbec, škoda času na anonyma smajlík smajlíkPsí štěk do nebe nedoletí

Nechápu co se nelíbí asi jinej názor když někdo nesouhlasí tak ti nevoní. A na toho anonyma kdybych tam napsal faltus nebo tom50 což je vlastně jedno a to samé tak je to v pořádku?

5.5.2015 19:10

Nelíbí se mi to tykání.Nejsem si vědoma, že bych dala anonymovi souhlas, to za prvé a za druhé ve vašem příspěvku není nic s čím bych mohla souhlasit.

Jinak můj chov je zdravý a to si budu hájit.Tak že vlastně nesouhlasím s tím co jsi napsal/a že:Chcípá to lidem kteří si to přitáhnou nemocný od takovejch jako si ty./zkopírováno/.

Tak že, prosím nenapadat bezdůvodně.Jasný?

5.5.2015 20:17
verowww

XXX.XXX.46.197

Ještě se zeptam na to preventivní přeléčení kokci. u mladých? Někde píší ve 4.týdnu, někde do 6. týdne a pán kde jsem brala samici, říkal že to dá mladým hned. Snad během prvních pár dní a také samici. Já jim ale davám do vody tu prevenci proti kokci. A přijde mi zbytečné samici přeléčit, když je zdravá. Jinak jsem to tu zkoušela hledat, ale nenašla jsem úplně přesně ten časový horizont kdy přelečit ty mlaďochy. Díky za odpo

Přidejte reakci

Přidat smajlík