Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Trnkobea

1.11.2019 20:00
Trnkobea

XXX.XXX.84.133

Dobrý den, chtěla bych poradit co mám dělat, když jsem zřejmě narazila na podvodneho chovatele zakrslých králíčků. Jak mám zjistit, zda to co inzerujte je pravda a jak se zachovat, když údajný chovatel dodá úplně jiného králíčka než bylo na základě telefonické domluvy, inzerce a fotografií domluveno.

1.11.2019 20:05
kralickova

XXX.XXX.250.170

Předpokládám, že králíčka jste odebírala osobně. Pak je to jednoduché - jestliže se mi nelíbí podmínky chovu a mládě dle mého neodpovídá domluvě a fotografiím, pak nic nepřebírám a odjíždím.

V dnešní době je to kromě dobrých referencí od dalších kupců jediný rozumný způsob pořizování čehokoli ať živého nebo dražší věci. Nelze spoléhat na slušnost lidí...

Trnkobea

1.11.2019 20:23
Trnkobea

XXX.XXX.84.133

Dobrý den, reagovala jsem na inzerát, měla jsem dost náročné a ucelené představy o tom co od kupovaneho zvířátka očekávám. Chovatelka mi potvrdila telefonicky i e-mailem, že je zvířátko z dobrého chovu, že jsou mazlene a dle fotografie jsem si vybrala i barevné zabarvení a délku uší a srsti. Kdyz mělo dojít k předání, chovatelka přestala komunikovat a nakonec přes svého rodinného příslušníka mimo svůj domov, kde měla kralíčky chovat poslala úplně jiného. Dle mého názoru nejen barevně, ale i druhove. Králíčka dle dohody vyzvedavali mí rodiče, protože bydlí k chovatelce blíže. O kralíčkovi mi po telefonu napsala, že je to ten samý, jen sestra, toho našeho prý omylem prodala někomu jinému.
Spíš jsem se ptala, jak mohu ověřit tu chovatelku a i toho králíčka. Barevne zbarvení bych ozelela, ale bojím se, že tohle vůbec není Teddy s PP a vyrazila mi dech délka srsti. Chtěla jsem středně dlouhou a toto je dlouhosrstý

1.11.2019 20:31
kralickova

XXX.XXX.250.170

No o teddy moc nevím, ale nemyslím si, že by bylo více délek srsti teddy... Jen mládě má srst poměrně krátkou a s věkem srst narůstá do standardní teddy délky, čili dle mého není nic divného, když fotky, podle kterých jste vybírala, ukazovaly zvíře se srstí výrazně kratší, než jste posléze přebrala. Totéž délka uší, i uši rostou.

Co se týká PP, pak je pouze jedno jediné v rámci svazu chovatelů a opět jen odhaduji, že pak zvíře musí být tetované. Pak by bylo možné chovatelku ověřit na svazu, zda je členem a jaké plemeno chová. Vy spíše mluvíte o VP tedy výpisu předků, což je jen rodokmen sestavený "pro zajímavost" kupujícímu. Jde-li o VP, pak chovatelku nikde neověříte a "králíčka" už vůbec ne.

Obávám se, že jste situaci sama velmi podcenila. Jakmile by se mi cokoli ze strany chovatele nelíbilo, "mizím".

Qwerts

1.11.2019 20:38
Qwerts

XXX.XXX.227.16

Ta fotka není ideální, ale řekla bych, že se jedná spíš o lvíčka než o teddyho.
Jak už je psáno výše, teddy s pp by byla velká vzácnost, není to uznané plemeno a chovatelka by musela mít povolené novošlechtění.

Pokud nemáte smlouvu, tak s tím těžko něco naděláte, berte to jako lekci a pro příště se z toho poučte

Trnkobea

1.11.2019 20:54
Trnkobea

XXX.XXX.84.133

Děkuji toto přesně jsem chtěla vědět. Nerada bych chovatelce křivdila. Snad mi pošle slibované doklady a já si to pak budu moc ověřit.
Králíčka naživo uvidím až zítra. Lekce to byla řádná a nejen cenově (s cenou jsem souhlasila). Kdyby to neměl být dárek k zítřejším dceriny narozeninám, tak vše zruším. Takhle jsem musela risknout, že zviřatko bude ready.
Moc děkuji za reakce.

3.11.2019 21:16
mlckova

XXX.XXX.157.153

No podle fotky to bude lvíček, teddy mají srst všude stejně dlouhou, a tento bude pěkně velký podle uší, tedíci mají tak do 1,5 kg max, tohle bude macek :), Pokud Vám chovatelka dala jiného králíka , a dala jste za něj víc jak 600kč ,tak bych tam osobně zajela a udělala kravál, narozky nenarozky, protože díky takovým rádoby chovatelům se rozmnožují bastardi, které pak stojí slzy dětí a peníze rodičů za vynaloženou vet. péči... a chovatelka se jen směje že narazila na dalšího blbce, který to s chutí zaplatí ......
A pokud nemá tetování v obou uších určitě není s PP - průkazem původu, tedy původ bůhví z čeho :)

Trnkobea

3.11.2019 23:00
Trnkobea

XXX.XXX.84.133

Toho jsem se právě chtěla vyvarovat a hledala jsem chovatele nebo chovnou stanici. Za králíčka jsem zaplatila 1500 a chovatelka mi po telefonu říkala, že s nimi jezdí po výstavách. Recenze nemá žádné, ale fotky a text u inzerátu překrásné. Dnes mi psala, že papíry mi prý pošle do 5 dnů, protože je teď v nemocnici. Proto nám ho nemohla předat osobně u ní doma. A tetovani nemá, protože je ještě malinký. Stále se snažím věřit. A 5 dnů ještě počkám.

Qwerts

4.11.2019 00:15
Qwerts

XXX.XXX.165.217

Tetování nemá a nikdy mít nebude, zrovna tak PP (max. Vám pošle VP kam si může chovatel vepsat cokoliv ho právě napadne) - nejedná se o uznané plemeno. Paní chová nějaká plemena, která by na PP měla nárok, ale tohle to není.

Jinak má takovou obrovskou nabídku vymazlených králíčků různých plemen, že nelze doufat v nějaký seriózní chov - spíš hobby chov na atraktivitu a dobrý rychlý prodej. (pokud jsou ti dva králíci z fotek sestry, tak je jasný, že kříží cokoliv s čímkoliv)

A toho Vašeho objednaného králíka nabízela k prodeji už v polovině září, tak se nedivte, že už byl pryč

4.11.2019 05:49
mlckova

XXX.XXX.157.153

Trnkobea napsal(a):
Toho jsem se právě chtěla vyvarovat a hledala jsem chovatele nebo chovnou stanici. Za králíčka jsem zaplatila 1500 a chovatelka mi po telefonu říkala, že s nimi jezdí po výstavách. Recenze nemá žádné, ale fotky a text u inzerátu překrásné. Dnes mi psala, že papíry mi prý pošle do 5 dnů, protože je teď v nemocnici. Proto nám ho nemohla předat osobně u ní doma. A tetovani nemá, protože je ještě malinký. Stále se snažím věřit. A 5 dnů ještě počkám.

Právě jste si odpověděla sama :), pokud nemá tetování v uších nemůžete k němu dostat průkaz původu, ale cár papíru , že rodičové jsou Týna a Quido :)
A 1500kč?!!!!! chtěla bych umět rozhazovat peníze jako Vy :) , nejdražší zvíře co jsem viděla na výstavě (s pp) stálo 1300kč a to teda stálo za to :) , jinak ceny tetovaných , podle barevného rázu od 300 do 900 si myslím jsou adekvátní , pokud máte adresu vraťte ho!!!! a malý rozhodně není, schválně ho zvažte, nebo přeměřte ouška docela by mě to zajímalo :)

Za mě rada všem co chtějí králíka: vidět kde žijí, jednání s majitelem, reference, a zejména nejdříve zjistit na co si mám dát pozor při výběru zajocha :)

Jen tak mimochodem, proč právě teddy? Péče o srst je náročnější, zejména u jedinců, kteří mají měkčí bobky a zasychá jim to kolem konečníku a v době přesrsťování docela mazec, 5-ti cm chlupy Vám lítají všude :)

4.11.2019 05:53
mlckova

XXX.XXX.157.153

Qwerts napsal(a):
Tetování nemá a nikdy mít nebude, zrovna tak PP (max. Vám pošle VP kam si může chovatel vepsat cokoliv ho právě napadne) - nejedná se o uznané plemeno. Paní chová nějaká plemena, která by na PP měla nárok, ale tohle to není.

Jinak má takovou obrovskou nabídku vymazlených králíčků různých plemen, že nelze doufat v nějaký seriózní chov - spíš hobby chov na atraktivitu a dobrý rychlý prodej. (pokud jsou ti dva králíci z fotek sestry, tak je jasný, že kříží cokoliv s čímkoliv)

A toho Vašeho objednaného králíka nabízela k prodeji už v polovině září, tak se nedivte, že už byl pryč

A jak Vy víte že ho nabízela ?

4.11.2019 06:06
mlckova

XXX.XXX.157.153

Trnkobea napsal(a):
Dobrý den, reagovala jsem na inzerát, měla jsem dost náročné a ucelené představy o tom co od kupovaneho zvířátka očekávám. Chovatelka mi potvrdila telefonicky i e-mailem, že je zvířátko z dobrého chovu, že jsou mazlene a dle fotografie jsem si vybrala i barevné zabarvení a délku uší a srsti. Kdyz mělo dojít k předání, chovatelka přestala komunikovat a nakonec přes svého rodinného příslušníka mimo svůj domov, kde měla kralíčky chovat poslala úplně jiného. Dle mého názoru nejen barevně, ale i druhove. Králíčka dle dohody vyzvedavali mí rodiče, protože bydlí k chovatelce blíže. O kralíčkovi mi po telefonu napsala, že je to ten samý, jen sestra, toho našeho prý omylem prodala někomu jinému.
Spíš jsem se ptala, jak mohu ověřit tu chovatelku a i toho králíčka. Barevne zbarvení bych ozelela, ale bojím se, že tohle vůbec není Teddy s PP a vyrazila mi dech délka srsti. Chtěla jsem středně dlouhou a toto je dlouhosrstý

Pro srovnání takhle nějak by měl vypadat teddy, huňatý až běda :) a malá ouška, ten Váš je má až na zádech :)

https://www.ifauna.cz/kralici/inzerce/r/detail/3450434/teddy-kralicci-s-vp/

Qwerts

4.11.2019 07:06
Qwerts

XXX.XXX.165.217

mlckova napsal(a):
A jak Vy víte že ho nabízela ?

Jednoduše, z FB stránky CHS.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.11.2019 11:14

Krásny ... Už je to tak za 15 stovek=bastardík ... Ale veď , prachy nie su všetko, doležitejšie je potešenie a dobrý pocit. Ak to s toho máte je to v poriadku.

4.11.2019 11:34
dury

XXX.XXX.198.77

Trnkobea napsal(a):

Ta "chovatelka" už s Vámi nejenom houpá, ale přímo tluče o zem.

4.11.2019 14:36
mlckova

XXX.XXX.157.153

Qwerts napsal(a):
Jednoduše, z FB stránky CHS.

no žu tu zakladatelka ani slůvkem nezmínila fb či chs

Qwerts

4.11.2019 15:54
Qwerts

XXX.XXX.165.217

mlckova napsal(a):
no žu tu zakladatelka ani slůvkem nezmínila fb či chs

Ale zveřejnila fotku z inzerátu, takže je otázkou dvou minut inzerát a kontakty dohledat.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/110636644/vymazleni-zakrsli-kralicci-teddyberanekkratkosrsty.php

4.11.2019 17:04
borax

XXX.XXX.91.21

Qwerts napsal(a):
Ale zveřejnila fotku z inzerátu, takže je otázkou dvou minut inzerát a kontakty dohledat.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/110636644/vymazleni-zakrsli-kralicci-teddyberanekkratkosrsty.php

Vymazlení zakrsli kralicci- to mluví za vše!
Každé zboží si najde kupce, že?

Trnkobea

4.11.2019 20:24
Trnkobea

XXX.XXX.84.133

Qwerts napsal(a):

Králíčka jsem vážila, váží 600g a ouška měří 5cm. Jestli mi paní do týdne nepošle PP, jak slibila, tak jí králíčka vrátím. Posílám lepší fotku.
A na zachudek rozhodně naučená není.

4.11.2019 20:37
mlckova

XXX.XXX.157.153

Trnkobea napsal(a):
Králíčka jsem vážila, váží 600g a ouška měří 5cm. Jestli mi paní do týdne nepošle PP, jak slibila, tak jí králíčka vrátím. Posílám lepší fotku.
A na zachudek rozhodně naučená není.

opravdu jen 5 cm, od lebky? zdají se mi větší, kolik má mít týdnů?
Na záchůdek si ji musíte naučit sama, i nové králíky co jsem si dovezla od chovatelů , kteří chovají ne zrovna na mazlíky, jsem naučila, králík není prase (většinou :)), chodí na jedno místo čůrat, do rohu a na temnější místo, většinou i bobkovat, tam ji dejte rohový záchod s peletami a bude chodit tam, všude jinde kde si učurkne otírejte papírovým ubrouskem namočeným v octové vodě. Chvíli to trvá týden i 3 než si zvykne, ale měla jsem frajerku, která neudělala bobek mimo od prvního dne :)
Podle fotky to opravdu vypadá spíš na lvíčka, hlavička není ochlupacená.

4.11.2019 20:57

netetovaný králík žádné PP nemá.

ono ale problém je hlavně v tom, že nic jako chovatelská stanice králíků neexistuje. už z principu věci je to jen habaďura na kupce a způsob, jak prodat líbivé křížence za několikanásobek ceny oceněného králíka s PP.

4.11.2019 21:40
mlckova

XXX.XXX.157.153

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
netetovaný králík žádné PP nemá.

ono ale problém je hlavně v tom, že nic jako chovatelská stanice králíků neexistuje. už z principu věci je to jen habaďura na kupce a způsob, jak prodat líbivé křížence za několikanásobek ceny oceněného králíka s PP.

Přesně tak, jen dobře zvolená slova a kupec se lapí :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík