Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2020 13:35
bonaventur

XXX.XXX.171.211

Dobrý deň,
z koterca, kde mám umiestnenú samicu aj so šesť týždňovými mláďatami vychádza netradičný zápach. Povedal by som, že taký plynový.
Vyčistil a vydezinfikoval (vápnom) som vedľajší a preložil som ich. Po dvoch dňoch bol zápach späť.
Okrem toho, že žerú len asi 30% než obvykle nebadám na nich žiadne zmeny ani ochorenie.
Trvá to už asi sedem dní. Nevie niekto z čoho môže pochádzať ten zápach?

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2020 14:08

Kocidióza,entero.Nemají průjem,nežbluňkají,nejsou přifouklí?

22.6.2020 19:20
ančovička1

XXX.XXX.57.217

Taky myslim kokcidioza..mel byste urychlene nasadit do vody nejaky Sulfamidin, poradte se rychle s veterinarem,aby už nebylo pozdě..

22.6.2020 19:27
Valentko

XXX.XXX.100.59

bonaventur napsal(a):
Dobrý deň,
z koterca, kde mám umiestnenú samicu aj so šesť týždňovými mláďatami vychádza netradičný zápach. Povedal by som, že taký plynový.
Vyčistil a vydezinfikoval (vápnom) som vedľajší a preložil som ich. Po dvoch dňoch bol zápach späť.
Okrem toho, že žerú len asi 30% než obvykle nebadám na nich žiadne zmeny ani ochorenie.
Trvá to už asi sedem dní. Nevie niekto z čoho môže pochádzať ten zápach?

To je dobre že ste si to všimli. Môže to byť nejaká choroba. Aj ja som si všimol že z králikárni v jednom boxe kde je sama samica vychádza nejaký pach ktorý by som prirovnal tleniu trávy. Vedel som že to ide zo sena ktoré sa jej tam nakopilo ako podstielka. Sena som jej veľa nedal ale nezožrala si a potom sa to tam trochu nakopilo a musel som to vyhodiť. Takéto pachy neveštia nič dobré.

22.6.2020 20:55
bonaventur

XXX.XXX.54.22

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kocidióza,entero.Nemají průjem,nežbluňkají,nejsou přifouklí?

S kocd. mám skusenosti. A ten zápach poznám, keby tam boli priznaky ako popisujete tak sa nepýtam.

22.6.2020 21:01
bonaventur

XXX.XXX.54.22

Valentko napsal(a):
To je dobre že ste si to všimli. Môže to byť nejaká choroba. Aj ja som si všimol že z králikárni v jednom boxe kde je sama samica vychádza nejaký pach ktorý by som prirovnal tleniu trávy. Vedel som že to ide zo sena ktoré sa jej tam nakopilo ako podstielka. Sena som jej veľa nedal ale nezožrala si a potom sa to tam trochu nakopilo a musel som to vyhodiť. Takéto pachy neveštia nič dobré.

Je pravda, že seno skrmujem ešte vlanajšie, pretože u nás už tri týždne v kuse prší a nedá sa sušiť, ale to by ten zápach šiel aj z ostatných 11 tých kotercov.

22.6.2020 21:03

bonaventur napsal(a):
S kocd. mám skusenosti. A ten zápach poznám, keby tam boli priznaky ako popisujete tak sa nepýtam.

Už to,že málo žerou je známkou problému s trávením.Zkoušel jste jim prohmatat břicho,zatřepat s nimi.Nejčastěji to je důsledek nedostatku vlákniny,kdy králíci nejdříve méně pijí,pak méně žerou až přestanou žrát úplně.

22.6.2020 21:26
bonaventur

XXX.XXX.54.22

Už to,že málo žerou je známkou problému s trávením.Zkoušel jste jim prohmatat břicho,zatřepat s nimi.Nejčastěji to je důsledek nedostatku vlákniny,kdy králíci nejdříve méně pijí,pak méně žerou až přestanou žrát úplně.

Jedine čo ako tak žeru je seno a posledné dva dni som skúsil pridať ovsené vločky. Tie im ako tak idú. Vodu pijú v pohode. Sedem dni, to už by boli zosrane, ale konečniky čisté a na chrbate žiadná pílka.

22.6.2020 21:31
bonaventur

XXX.XXX.54.22

bonaventur napsal(a):
Jedine čo ako tak žeru je seno a posledné dva dni som skúsil pridať ovsené vločky. Tie im ako tak idú. Vodu pijú v pohode. Sedem dni, to už by boli zosrane, ale konečniky čisté a na chrbate žiadná pílka.

Ešte dodám, že zelené vôbec nekrmím. Seno , voda a mix granule, jačmeň a ovos. Ešte som dával krmnú repu ale tá mi už viac ako pred mesiacom došla.

23.6.2020 08:09

Podľa mňa majú skôr zápchu, problem je práve v tom krmení, píšete že repa došla ? Ak boli nastavený na ňu tak im to chýba ... Raz som , niečo také riešil , ak sa nebojíte experimentu , skúste espumisan kvapky. Každemu králikovi podať striekačkou, prípadne olivový olej 1/1 s espumisanom ... Tie plyny sú stoho. Odstavil by som samicu a skusil to na nej ...

23.6.2020 09:12
bonaventur

XXX.XXX.171.211

Podľa mňa majú skôr zápchu, problem je práve v tom krmení, píšete že repa došla ? Ak boli nastavený na ňu tak im to chýba ... Raz som , niečo také riešil , ak sa nebojíte experimentu , skúste espumisan kvapky. Každemu králikovi podať striekačkou, prípadne olivový olej 1/1 s espumisanom ... Tie plyny sú stoho. Odstavil by som samicu a skusil to na nej ...

Vďaka za radu. Pozeral som , že je aj v granulovanej forme. Nebude lepšie im to rozpustiť vo vode?

23.6.2020 09:45

Istota je podať jednotlivo do papule...Ráno a večer,pár dní.Uvidite to na bobkoch.

Přidejte reakci

Přidat smajlík