Kdy si mohu králíčka vzít do ruky a "ňuňat ho" (mazlit)

Německý obrovitý strakáč (NoS)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2021 15:02
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.173.117

Zdravím,
už je to dnes 20 dní co moje samice Nos porodila 8 krásných zdravých králíčků. Je to prvnička, tak jsem na ní pyšný.

Mláďata už běhají v dvoj kotci, daří se jim už zkoušejí jíst atd. Chci se zeptat, už si je mohu hladit a brát do ruky? Případně se s nima nějak mazlit... Víte co , je to roztomilý a ubránit se tomu nedá.
Díky.

A doufám že se také líbí.

23.5.2021 16:36
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Určitě se brát do rukou dají, otázkou je, co si od toho slibujete. Ta mláďata to moc neocení, otázkou je, jak bude reagovat králice (některá si mladé brání) - spíše je to pro ně zbytečný stres. Pokud chcete navázat nějaký užší kontakt, podávejte pamlsky z ruky. Jako děcka a i teď jsme dávali listy nebo květy pampelišek. Králící je berou rádi a z dietetického hlediska neublíží - obsahují hořčiny a spíše trávení prospívají. A když budou zvyklé, můžete je přitom pohladit.

Návyk na manipulaci (případně nějaká drezůra) má snad smysl u králiků před výstavou, ale to není moje parketa.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.5.2021 16:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Králíčata beru do ruky hned po narození,pak 3.-4.den,po té je prohlížím okolo 10. dne,od tří týdnů už celkem běžně.Potřebují si zvyknout na manipulaci,přenášení,stavění na výstavy.Pokud nejsou zvyklí od mala,před výstavou už si nezvyknou.Berou je do ruky i vnoučata,vyndají na stůl,hladí.

23.5.2021 19:31
Sněžný_Evžen

XXX.XXX.173.117

perfektní díky moc

27.5.2021 22:12
nihilo

XXX.XXX.32.221

Zdravím já se zásadně s králíky pomazlím na pekáči. Až je na měko pak si na něm poňuňám.

Miriam33

28.5.2021 00:23
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Hladili jsme je až po vylezení z hnizda, předtím jen kontrola, kolik jich je a jestli tam nejsou nějací mrtví a tak. Později jsme je mohli hladit i nosit, ale vzhledem k tomu, že při neopatrné manipulaci můžou poškrábat do krve, dostávali jsme králíčky většinou do košíku se senem a pod dozorem dospělého si ho hladili a krmili pampeliškami...treba i na klíně. Pak zase šup do košíku a k mamince. Z koše do kralikarny to zase bylo bezpečnější, aby nás zmitajici se králíček nepoškrábal. Samozřejmě vsechno to probíhalo vždycky i s krmením samice vločkami i pampeliškami, aby se odvedla její pozornost a taky aby z toho něco měla.

Akali

9.4.2023 20:24
Akali

XXX.XXX.12.18

Prosím, mám kralicici s jedním králíčkem, králíček má dnes týden a já ho jen hladím, kdy ho mohu brát do ruky a hlaďkat ho?

georgi

9.4.2023 20:49
georgi

XXX.XXX.118.61

Když několikadenního králíčka budete mít pořád v ruce může se stát že samice králíče nechá . Králík není hračka , potřebuje také svůj klid .Dělám první den po okocení kontrolu hnízda pohmatem , pak vykydám po čtrnácti dnech . Když je potřeba vyndám hnízdo , vyčistím a dám je zpátky . Samici pochopitelně také vyndám .Po třech týdnech už je děti pod dozorem berou na chvíli do ruky .

16.5.2023 17:44
Snehy

XXX.XXX.247.44

Všetko je o samici ale kontrola musí byť.

Gwaat-Hei

16.5.2023 18:40
Gwaat-Hei

XXX.XXX.13.74

Snehy napsal(a):
Všetko je o samici ale kontrola musí byť.

Zajímavá informace.

16.5.2023 21:09
Snehy

XXX.XXX.247.44

Gwaat-Hei napsal(a):
Zajímavá informace.

Čo ti nepasuje, mám tu písať román? Nie každá samica znáša ruku v koterci a to už nie v hniezde. Je to o vzťahu chovateľa a zvieraťa.

Prvý krát kontrolujem cca po dvoch dňoch a potom každé krmenie a to hlavne hniezdne búdky. Zvyknú samice zahrabať zajačata čo nestíhali do hniezda. Hlavne tie čo napchávaju veľa slamy. Voľné hniezda takmer nekontrolujem. Ak vykonávam kontrolu tak z dôvodu či tam nie je niečo uhynuté. Hmatom viem odhadnúť približný počet a veľkosť králičat.

Páči sa taká odpoveď?

Přidejte reakci

Přidat smajlík