Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.2.2023 22:04
Leni86

XXX.XXX.168.128

Ahoj, chci se zeptat, jak to mají králíci s důvěrou k lidem? Mám samičku 4 měsíční, je od chovatelky a je u me už měsíc a hned byla taková ze se nechala hladit a olizovala me… ale hrozne se porad boji… spí v sedě s otevřenýma očima a když si sednu ke kleci tak se nejdřív tak přikrčí a až za dlouho jde ke mně… chci se zeptat jestli to mám zkoušet s ni být více a jestli třeba někdy bude spát na boku a se zavřenými očima? Teď je proste plachá a lekavá…

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2023 08:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

Leni86 napsal(a):
Ahoj, chci se zeptat, jak to mají králíci s důvěrou k lidem? Mám samičku 4 měsíční, je od chovatelky a je u me už měsíc a hned byla taková ze se nechala hladit a olizovala me… ale hrozne se porad boji… spí v sedě s otevřenýma očima a když si sednu ke kleci tak se nejdřív tak přikrčí a až za dlouho jde ke mně… chci se zeptat jestli to mám zkoušet s ni být více a jestli třeba někdy bude spát na boku a se zavřenými očima? Teď je proste plachá a lekavá…

S otevřenýma očíma fakt nespí. Proto nám příroda dala víčka. Prostě sedí, ani nedutá, aby na sebe neupozornila. Králíci (i zajíci) to takhle dělají i v přírodě. Vyběhnou, až když je opravdu nejhůř.

Je prostě plachá a lekavá. Trpělivost.

2.5.2023 10:53
jkx

XXX.XXX.135.123

pres mrize se pratelstvi navazovat neda. musi si sama prijit, treba pro kousek zeleniny, nebo ovoce. misto klece vohradit prostor v mistnosti - asi 2-3m², tam s ni sedet. muzes si treba cist a kdyz bude zvedava, dat ji malej kousek k zakousnuti. nesnazit se ji chytat, ani zvedat. trpelivost je zasadni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík