Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

peťa90

8.5.2012 14:33
peťa90

XXX.XXX.56.225

Dobrý den,
mám takový dotaz na Váš názor. Začla jsem krmit svého jorka RC a chtěla bych tím krmit i štěně berňáka, které si budu pořizovat.. Máte s ním nějaké zkušenosti a ještě nevím, zda kupovat maxi nebo giant (máma má pod 45 a táta víc).
Myslíte, že je to i dobré krmení pro kočku? Vím, že každý je jiný, ale jen by mě zajímali Vaše zkušenosti se značkou (zatim krmíme PurinaOne). Děkuju za přečtení a názory:-)

22.5.2012 07:25
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Asi neporadím , tady na diskuzích píšou , že RC nic moc .
Kočky krmím pestře , všechna dostupná masa (z masny) i zvěřinu - jednou za cca 3 roky , když náhodou
dostanu . . . .
Granule mají v misce stále - taky střídáme .

RC jim chutnají nejvíc ze všech .
Zkoušeli jsme RC všechny - nejraději mají Pro perské kočky a Pro kot'ata .
Ted' momentálně nemám , čekám až pojede syn do Německa .

peťa90

22.5.2012 18:55
peťa90

XXX.XXX.161.8

Děkuju za odpověď. Musim říct, že sem zatim s RC spokojená. Psíkovi moc chutná a jak jsem někde četla, že je vše o hovně:) tak to je dobrý:-), ale tak to může být jen naše zkušenost.
Ohledně toho kočičího právě nevim, protože mám normální venkovskou mícu:), která je půl času doma a půl venku, tak bych nevěděla, co vybrat...

3.5.2013 15:57
lucielhotáková

XXX.XXX.224.53

Kupuju RC pro kočičky už od malička. Střídáme sice příchutě ale jsem spokojená. Kočičkám moc chutnají...když jsme se pokoušeli o změnu tak jsme neuspěli smajlík...mají po nich hezkou srst. Jsem vážně spokojená a s čistým svědomím mohu doporučit

8.5.2013 11:34
momi

XXX.XXX.92.42

Já bych si na něj spíše dávala bacha, protože obsahuje rakovinotvorné látky BHT a BHA. Mnoho koček a psů už na to umřelo. Takže tohle bych kočce a psovi nekoupila ani za nic. A taky tam toho masa moc není, musím říct...smajlík

24.6.2013 23:31
frokofro

XXX.XXX.141.105

lucielhotáková napsal(a):
Kupuju RC pro kočičky už od malička. Střídáme sice příchutě ale jsem spokojená. Kočičkám moc chutnají...když jsme se pokoušeli o změnu tak jsme neuspěli smajlík...mají po nich hezkou srst. Jsem vážně spokojená a s čistým svědomím mohu doporučit

.....ani nemáte tušení jak hluboce se mýlíte Vážená lucielhotáková....smajlík

Nenechte si hlavně radit od lidí, kteří posuzují krmivo podle srsti koček ( stačí do krmiva přidat rozemletou slupku z ryb, např. a je hezká srst...) nebo podle toho, že rozmlsaná kočka, která byla nucena vyzkoušet bůhví kolik značek nakonec žere prostě jenom tu značku, která se jí trefila do vkusu přidávaným zchutňovadlem.
Pokud chcete krmit RC, kupte si ho v Německu. Prodávám krmiva již několik let a vím, že na náš trh se dostává v drtivé většině RC míchaná v Polsku ( poznáte podle země výroby u čísla šarže ) se kterou mají některá zvířata, která vyrostla na RC z Německa jisté trávicí problémy. Je to stejné jako s potravinami. Nemám proti polákům vůbec nic, ale fakt je ten, že všechny světové firmy, které tam vystavěli továrny na krmiva určená na dovoz do střední a východní Evropy, mají nyní z kvalitou jisté problémy...smajlík

Nebo si opravdu myslíte, že v době, kdy se veškeré vstupní suroviny jako je maso, obiloviny nebo rýže zdražují, tak "špičková kmiva" jako je např. Purina Proplan, Royal Canin nebo Eukanuba si mohou dovolit zlevnění 15kg balení krmiva za poslední 2-3 roky z průměrné ceny 1500,- na 1000,- a udržet stejnou kvalitu? To jenom ČEŠI si myslí, že na internetu je všechno levnější...smajlík

věděli jste, že: Royal Canin= Mars, Purina Proplan=Nestle, Eukanuba= procter & gamble, .....

Největší firmy vyrábějící sušenky a prášky na praní...koupili kdysi super značky a dokonale je zkazily...ale reklama a sleva a odborné rady, jako citovaná slečna ( bez urážky přikládám to něvědomosti )Vás vždycky ukecá.
Ne, nejsem vševěd, jen mě už nebaví odpovědi na obchodě, typu ona nám nic jiného nežere. ( ale 20 let to fungovalo i bez RC ) Jo a příznivci Royal Canin...kočka se dožívá i 20 let. Kolik takových jedinců vychovaných na RC a přeživších do tohoto požehnaného věku znáte...?
Jen na Českém trhu najdete několik desítek kvalitních krmiv, která jsou od menších firem držící si stálou kvalitu právě tak dlouhou dobu jako je např. Český Fitmin ( mimochodem i za podstatně nižší cenu ), nebo např. Kanadský Nutram.
koukněte na www.jakkrmit.cz možná Vám to pomůže, hodně štěstísmajlík

25.6.2013 23:53
lucielhotáková

XXX.XXX.196.162

frokofro napsal(a):
.....ani nemáte tušení jak hluboce se mýlíte Vážená lucielhotáková....smajlík

Nenechte si hlavně radit od lidí, kteří posuzují krmivo podle srsti koček ( stačí do krmiva přidat rozemletou slupku z ryb, např. a je hezká srst...) nebo podle toho, že rozmlsaná kočka, která byla nucena vyzkoušet bůhví kolik značek nakonec žere prostě jenom tu značku, která se jí trefila do vkusu přidávaným zchutňovadlem.
Pokud chcete krmit RC, kupte si ho v Německu. Prodávám krmiva již několik let a vím, že na náš trh se dostává v drtivé většině RC míchaná v Polsku ( poznáte podle země výroby u čísla šarže ) se kterou mají některá zvířata, která vyrostla na RC z Německa jisté trávicí problémy. Je to stejné jako s potravinami. Nemám proti polákům vůbec nic, ale fakt je ten, že všechny světové firmy, které tam vystavěli továrny na krmiva určená na dovoz do střední a východní Evropy, mají nyní z kvalitou jisté problémy...smajlík

Nebo si opravdu myslíte, že v době, kdy se veškeré vstupní suroviny jako je maso, obiloviny nebo rýže zdražují, tak "špičková kmiva" jako je např. Purina Proplan, Royal Canin nebo Eukanuba si mohou dovolit zlevnění 15kg balení krmiva za poslední 2-3 roky z průměrné ceny 1500,- na 1000,- a udržet stejnou kvalitu? To jenom ČEŠI si myslí, že na internetu je všechno levnější...smajlík

věděli jste, že: Royal Canin= Mars, Purina Proplan=Nestle, Eukanuba= procter & gamble, .....

Největší firmy vyrábějící sušenky a prášky na praní...koupili kdysi super značky a dokonale je zkazily...ale reklama a sleva a odborné rady, jako citovaná slečna ( bez urážky přikládám to něvědomosti )Vás vždycky ukecá.
Ne, nejsem vševěd, jen mě už nebaví odpovědi na obchodě, typu ona nám nic jiného nežere. ( ale 20 let to fungovalo i bez RC ) Jo a příznivci Royal Canin...kočka se dožívá i 20 let. Kolik takových jedinců vychovaných na RC a přeživších do tohoto požehnaného věku znáte...?
Jen na Českém trhu najdete několik desítek kvalitních krmiv, která jsou od menších firem držící si stálou kvalitu právě tak dlouhou dobu jako je např. Český Fitmin ( mimochodem i za podstatně nižší cenu ), nebo např. Kanadský Nutram.
koukněte na www.jakkrmit.cz možná Vám to pomůže, hodně štěstísmajlík

Nevím proč bych se mýlila - říkám vlastní zkušenost. A vím že i více lidí tím krmí a jsou spokojení. RC je pro mě dostupný a vyhovuje nám - naopak s Fitminem jsme neuspěli - kočička mi po něm zvracela. Na veterinu chodíme a obě jsou v pořádku.
Chápu že každá má svůj názor ale nemusíte mě kvůli tomu shazovat! Já jsem prostě spokojená a tečka. RC krmí hodně mých známých a jsou též spokojení - vím že i Chovatelské stanice tím krmí - jelikož naše kočičky jsou obě s PP a obě majitelky tímto krmivem krmila tak z něho nedělejte nějaký odpad. Kdybych krmila whiskasem nebo něčím podobným tak važe narážky chápu ale toho ne. A že nám nic jiného neřezou - to je pravda...prostě jsou na to zvyklé od malička no a?

26.6.2013 20:52
lucielhotáková

XXX.XXX.196.162

A ještě jedno jak nabízíte aby se slečna podívala na jakkrmit.cz tak je to jen reklama na K.9 a nutram. A jelikož se pohybuje nejen v kočkařském světě ale i psím tak vím že spostu lidí si na kvalitu těchto dvouch značek stěžovala a přecházelo jinam. to jen tak pro úplnost informací.

28.6.2013 18:47
momi

XXX.XXX.92.42

lucielhotáková napsal(a):
A ještě jedno jak nabízíte aby se slečna podívala na jakkrmit.cz tak je to jen reklama na K.9 a nutram. A jelikož se pohybuje nejen v kočkařském světě ale i psím tak vím že spostu lidí si na kvalitu těchto dvouch značek stěžovala a přecházelo jinam. to jen tak pro úplnost informací.

Copak Royal Canin nemá reklamy? Lidé, kteří mají CHS zdřejmě nemyslí na kvalitu granulí. Krmí prostě tím, co má bezva reklamy a hlavně krásné obaly, např. je tam roztomilá kočička a nad ní napsané krásným písmem "Pro kastrované a sterilizované kočky". Hned to lidé berou a krmí s tím své kočky. Moje milá, otočte pytel a přečtěte si složení. Copak tam nevidíte to obilí? Víte vůbec kolik je tam toho masa? Nechci nic říkat, ale to je už lepší kanadské Ontario, za které zaplatíte necelých 600,-Kč za 15,-Kg, natož RC stojí 10kg za 1200,-Kč - 1500,-Kč. Každý milovník koček přece dbá o zdraví svého miláčka a nenechá krmit zvíře něčím takovým nekvalitním, a přesto člověk ví, že to zvíře může dostat za 4 roky rakovinu. A co bude ten člověk dělat potom? Utrácet tisíce za operace na veterině? smajlík

peťa90

28.6.2013 21:14
peťa90

XXX.XXX.161.8

Já s psíkama přešla na Brit Care a musim říct, že sme moc spokojený.
Změnili jsme kvůli těm konzervantům a to složení se mi taky zdá.
U tý číči jsem nechala tu Purinu, chutná jí to a nějak mi ty složení přijdou všechny stejný (ale možná jsem se dívala jen na podobný krmení, to nevím)

4.8.2013 11:19
momi

XXX.XXX.92.42

peťa90 napsal(a):
Já s psíkama přešla na Brit Care a musim říct, že sme moc spokojený.
Změnili jsme kvůli těm konzervantům a to složení se mi taky zdá.
U tý číči jsem nechala tu Purinu, chutná jí to a nějak mi ty složení přijdou všechny stejný (ale možná jsem se dívala jen na podobný krmení, to nevím)

Ano, Brit Care je v pořádku, teď dokonce vyrábí nová krmiva v podobě Grain Free (bez obilovin) Brit Carnilove... Kéž bych na to měla, hned bych to číči kupovala... smajlík

peťa90

4.8.2013 14:03
peťa90

XXX.XXX.226.93

momi napsal(a):
Ano, Brit Care je v pořádku, teď dokonce vyrábí nová krmiva v podobě Grain Free (bez obilovin) Brit Carnilove... Kéž bych na to měla, hned bych to číči kupovala... smajlík

Já teď koupila Ontario a číča se po něm může ujíst. Máme ho už týden a furt pořádně šmakuje

23.8.2013 14:16
momi

XXX.XXX.92.42

peťa90 napsal(a):
Já teď koupila Ontario a číča se po něm může ujíst. Máme ho už týden a furt pořádně šmakuje

My jsme ho taky měli, ale jakmile jsme ji koupili Ontario pro kastráty, tak nežrala už vůbec žádný druh, ať to byl už její oblíbený Indoor, prostě nežere už žádný druh. Nevím jestli v tom měly prsty ty tropická vedra. Koupila jsem ji Brit Premium Cat Adult Salmon, a kočka se může po něm užrat. Je pěkně živená (není tlustá) a přibrala nám na váze. :)

veronikabulls

6.10.2013 15:08
veronikabulls

XXX.XXX.153.1

Ahoj Rc byla dobrá, ale šíří se řeči, že od té doby co se vyrábějí v Polsku, nestojí za nic. Pro yorka, je to dobrá alternativa a to z důvodů, že jsou RC pro ně vytvořeny jak na jejich speciální srst, kterou mají odlišnou než ostatní psi, plus granulky spec. na jejich zoubky a jak je známo, RC jsou nejvíce navoněné granule, takže procentuálně je jasné že 90 % psů ze 100 % je budou baštit, bez problémů, = problém však nastane když z nějakého důvodu budete muset změnit krmivo a jelikož jsou RC velice navoněné, bude problém naučit pejska na jiné granulky. Pro tosmajlík větší plemeno, bych zvolila jinou možnost granulí. Např. brit care, neotřepanou proplanku a jiné, když se bavíme ve stejné cennové relaci ;-)

veronikabulls

6.10.2013 15:12
veronikabulls

XXX.XXX.153.1

smajlík

veronikabulls

6.10.2013 15:21
veronikabulls

XXX.XXX.153.1

Slečno, jestli mohu reagovat, je pravda, že od té doby co jsou Rc vyráběny v Polsku, nejsou tolik dobré a co se týče snížení cen, opravdu to není jen managerský trik, ale opravdová nízká prodej.
Myslím si že slečna která jen tady vypsala své znalosti a zkušenosti, se vám třeba snažila otevřít oči a je jen na Vás zda si necháte poradit a nebo reagovat takovým stylem jakým jste reagovala.
Pracuji taky v tomto oboru a se slečnou musím bohužel souhlasit. Velice hodně lidí tvrdí, že nic jiného kočky, nebo pejsci nežerou...ano pokud jsou učeny od malička je to jasné. A dochucovadla mazlíkům chutnají. I když by neměly smajlík
Chovatelé tím někteří krmí a samozřejmě je doporučují dalšímu majiteli, ale opravdu to stojí za to to trochu více sledovat. jsou cenově dostupné mazlíkům chutnají, ale vyživovací hodnoty tam nejsou takové jaké jsou nezbytně nutné pro život. neříkám, že kočky po tom umírají, ale jen se snažíme takto lidem trochu otevřít prostor jako máme my, je to naše práce, nezlobte se, tak to je!

peťa90

6.10.2013 15:53
peťa90

XXX.XXX.161.8

Dobrý den,
teď nevim, jestli je to reakce na mě nebo na komentík za mnou. Jestli na mě, tak děkuji za reakci, ale už měsíc mam psí kluky na Acana Grassland a teď jsem to objednala i pro číču. Kluci na to přešli uplně v pohodě a naštěstí bez průjmůsmajlík a jelikož to číča kradla menšímu z misky, tak asi sem taky chybku neudělalasmajlík

21.10.2013 21:05
lucielhotáková

XXX.XXX.196.162

Tak přeci jen jsem o tom všem přemýšlala a vyzkoušela jsem nové granulky Annamaet. Kocourek ho však odmítá ale kočička ho žere a vypadá to, že snad i více než Royal. Takže nyní kupujeme dva pytle a každý má svou misku.

7.2.2014 16:01
klubíčko

XXX.XXX.92.130

To my teď budeme přecházet na Brit Care. Doufám, že to kočka přijme taky dobře.

18.2.2014 12:32
123a

XXX.XXX.56.251

Moje zkušenosti jsou takové, že Purina, eukanuba, royal už jsou na chvostu v kvalitě krmiv.reklama tlačila do lidí že jsou to nej krmiva, ale to už neplatí.
U royalu začíná složení většinou položkou kukuřice což je špatně.Když koupíte royal v Rakousku tak se jedná uplně o jiné granule, které jsou myslím vyráběné ve Švýcarsku.U nás to stojí všechno za prd.
Kvalita nikde, jde pouze o byznys.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík