qarrotter

sashule
napsal(a):
Prosím pište sem, zda byste toto krmivo doporučovali a jaké máte s ní zkušenosti atd.
Ouplně na prt můj miláček kvůli tomu chcípnul
kamzik
napsal(a):
Kamoska mi ho ted doporucovala - mame psa, co moc nepřibírá. Ona s nim občas krmí a je to prý vpoho... Ono asi taky záleží na navykání a na krmné dávce (zátěž, věk, kondice...)
Já jsem Acanu Connymu dávala od mala, te'd v 8 měsících ji přestal jíst, tak jsem vyzkoušela něco jiného. Ale měl po ní nádhernou srst... Neměli jsme s tím žádné problémy...
conny
napsal(a):
Já jsem Acanu Connymu dávala od mala, te'd v 8 měsících ji přestal jíst, tak jsem vyzkoušela něco jiného. Ale měl po ní nádhernou srst... Neměli jsme s tím žádné problémy...
krmím acanou od malička a psům jsou tři roky a rokapůl, zatím jsem spokojený občas to prostřídám s K-9 ale problém není ani u jednoho.
usajka
napsal(a):
slysela jsem ze po acane hrozi torze zaludku, co je na tom pravdy?
take krmim acanou, konkretne acanou sport ME a jsem s ni spokojena..co se tyce slozeni tak mi acana prijde v podilu masa jako nejlepsi..ostatni "drahá a tolik propagovaná" krmiva obsahuji pouze masokostni moučku nebo málo procent masoveho podílu a zbytek samé obiloviny takze u me jednoznačne ACANA
sashule
napsal(a):
Prosím pište sem, zda byste toto krmivo doporučovali a jaké máte s ní zkušenosti atd.
Tak to u nás Acana ani K9 úspěch neměly ,ale je fakt že my máme psíky docela náročné na stravu.Po Acaně i K9 jsme měly pejsky hubené,hrozně línaly,měly matnou srst..takže já ji nedoporučuji..ale asi jde o konkrétního psa.Jediné co nám vyhovovalo od distributora Acany byl Orijen.Ted krmíme krmivy z Německa a jsme spokojení.
usajka
napsal(a):
slysela jsem ze po acane hrozi torze zaludku, co je na tom pravdy?
Jedině to, že je to úplná hloupost. Žádné granule neovlivňují torzi žaludku. Některá plemena jsou na torzi náchylnější tzn. většinou střední a velká plemena a proto se má dodržovat klidový režim před a po žrádle. Takže tak hoďku před a hoďku a déle po žrádle. To že by nějaká značka granulí způsobovala torzi je naprostý nesmysl. Jak by to ty granule asi tak ovlivnili, nevíte?
andyvandy
napsal(a):
Tak to u nás Acana ani K9 úspěch neměly ,ale je fakt že my máme psíky docela náročné na stravu.Po Acaně i K9 jsme měly pejsky hubené,hrozně línaly,měly matnou srst..takže já ji nedoporučuji..ale asi jde o konkrétního psa.Jediné co nám vyhovovalo od distributora Acany byl Orijen.Ted krmíme krmivy z Německa a jsme spokojení.
když se zamyslíme tak pes je především masožravec ,co je pro něj idealní zakousnout se do svaloviny což bohužel není až tak možné,takže hledám variantu s největším podílem masa a tu má právě jako jediná Acana tuším okolo 60%,ostatní značky tak okolo 30%,o těch nejlevnějších variantách ani nepíšu tam je pouze 4%.Takže já se též přikláním k Acaně.
jurasek
napsal(a):
když se zamyslíme tak pes je především masožravec ,co je pro něj idealní zakousnout se do svaloviny což bohužel není až tak možné,takže hledám variantu s největším podílem masa a tu má právě jako jediná Acana tuším okolo 60%,ostatní značky tak okolo 30%,o těch nejlevnějších variantách ani nepíšu tam je pouze 4%.Takže já se též přikláním k Acaně.
proč by to nebylo možné krmit masem? ja mám dve argentinské dogy a převázne žerou maso, kupuju mesíčne přes 70kg a vyjde mi to levneji než kdybych jím davala kvalitní granule
Po Acaně mi psi dělali bobky jako pivovarští valaši - co do nich vešlo, to ze sebe zase vydali. Je pravda, že oba zhubli, což potřebovali jako sůl, ale že bych tím chtěla krmit dlouhodobě, to říct nemůžu. S Ankou to bylo podobné. K9 se u jednoho osvědčila, u druhého ne...krmím SportMix a nemám s tím problém.
pajda1
napsal(a):
Po Acaně mi psi dělali bobky jako pivovarští valaši - co do nich vešlo, to ze sebe zase vydali. Je pravda, že oba zhubli, což potřebovali jako sůl, ale že bych tím chtěla krmit dlouhodobě, to říct nemůžu. S Ankou to bylo podobné. K9 se u jednoho osvědčila, u druhého ne...krmím SportMix a nemám s tím problém.
Nám Acana vyhovuje. Dřív jsme krmili i jiné značky (Eukanuba naší lejdy přestala chutnat, po Royalkách měly hlad a přitom přibíraly, po FirstMate super bobky a energie, ale mizerná srst..) nakonec jsme zakotvili na Acaně, která jim chutná a čuby mají po ní nádhernou srst, hovínka pěkná, celkem malá (menší než po Euk. a RC). Vzhledem k tomu, že po jiných značkách mi moje přecitlivělá krasavice buď blije, průjmuje nebo k nim ani nečuchne, tak spokojenost.
Já Acanou krmím cca půl roku, protože fence nic jiného nechutnalo. Zkoušela jsem granule i namočit, abych věděla, co se s nima děje v žaludku, jestli moc nenabobtnají. A například oproti Proplanu, Eukanubě a Royalu nabobtnali méně... Z toho vyplyne, že by s torzí žaludku neměl být problém... Protože v žaludku tolik nenabobtnají. Já osobně krmím fenku 2krát denně(i když má 3roky), abych rozložila krmnou dávku a tím předešla torzi...
Já krmím skoro dvouletou pitbullku Acanou grasslads a teda super...feňule je pro mě na krmení docela náročná-alergie na kuře a i po jiných hypoalergeních granclích měla srajdu, a taky je to sportovec(dělám s ní bull sporty), takže výběr granulí byl pro mě boj..a myslím,že jsem ten boj vyhrála Feně chutnají(i mému přítelovi,který vždy nové granule ochutná
),alergie nehrozí, fena vypadá dobře, má pevný bobky a je spokojená..
chovatel
napsal(a):
Když tvrdíte, že Acana obsahuje 60% masa. Tak víte kolik stojí 1 kg masa?????Je potřeba důkladně číst složení a cenu granulí. To dá jednoznačnou odpověď.
Já si důkladně studuji kdejakou příručku a leták ke granulím, takže vám mohu odcitovat , že dotyčná má naprostou pravdu a Acana ( třebas verze Prairie Harvest ) obsahuje 60% masových surovin ( DEHYDROVANÉ kuřecí maso 40% a pak tam jsou ryby , vykostěné kuř. maso čerstvé ) a 40% ovoce a zeleniny včetně spousty bylinek. Ona taky stojí cca 1500 za 15 kg pytel ! Takže když na prvním místě je napsáno, že je tam 40% sušeného masa, tak to je výborná položka na první místo !
Já si tuhle třebas finančně nemohu dovolit. Výborná je kupříkladu pacifica Acana !
Finančně je v mých možnostech klasická " modrá " Acana.
qarrotter
napsal(a):
Ouplně na prt můj miláček kvůli tomu chcípnul
Nezlobte se na mě, a je mi moc líto Vašeho pejska, ale Acana určitě nemůže za smrt psa. To je nesmysl. Možná kdybyste krmil tak Aport, Tesco granule, něco blivajsového ze supermarketu, to bych ještě věřila, že chudák dostal zánět slinivky ( ale ani ten nebývá většinou smrtelný )...
Podívejte se...nám umřela tří a půl letá německá doga na torzi žaludku ( žrala Hill's ) a rozhodně za to nemohly granule ! Je to holt asi osud ...
Obrečeli jsme to měsíc a po dvou dogách už jsme velkého psa nikdy nechtěli... tak máme tyhle dvě " kočky "
Krmíte stále modrou Acanou? Nám náš prodejce Acany tvrdí, že jim vyhořela fabrika a proto je problém ji dostat (měl ji za nejlepší cenu, co jsem vůbec na netu našla - tuším 1075,- / 18 kg), brala jsem ji pravidelně, jako jedny z mála granulí psovi chutnaly a vyhovovaly mu. Objednávat z netu za běžnou cenu + dopravu se mi to o několik set prodraží, navíc nemám 100% záruku, že ji dostanu, když potřebuji zatím nahrazuji značkami v podobné cenové relaci podle toho, co mají, a čekám a doufám, jestli bude u mého prodejce opět k dostání..
To určitě nemůže , já Acanou krmím 6 psů a všichni jsou v super stavu ,už podle složení jde vidět že je to opravdu kvalitní... jenom když už zmiňujete ten hill´s tak nechápu jak ho můžou veti doporučovat a všichni chválit když to složení je příšerné
př. Jehněčí s rýží pro velká plemena: (minimum jehně 26 %; minimum rýže 4 %): kukuřice, jehněčí moučka, sójová mouka, kukuřičná glutenová moučka, živočišný tuk, rýže, ochucovadlo, rostlinný olej, lněné semeno, minerály, L-karnitin, vitamíny a stopové prvky, hydrolyzát z chrupavky (zdroj chondroitin sulfátu), hydrolyzát z krunýřů korýšů (zdroj glukosaminu). S přírodními konzervanty a přírodními antioxidanty.
masa je tam jen tak aby se něřeklo a kukuřice na prvním místě, soja kterou psi vůbec nemůžou ,samá moučka a živočišný tuk z kafilérky ??? nechtěla bych to ani kdyby mi za to platili
Jinak naprosto nejlepší je podle mě Orijen ,ale pro mě už finančně neúnosný, krmím Acanu puppy,senior, adult dog a nebo bezobilnou řadu a se všemi jsem spokojená na 10000%
sashule
napsal(a):
Je jedno co donich dáte je to chemie ........................ je to dobré pro psse do bytů 3-6 let dožití max. jen na granulách značka od nejdražších po nejlevnější ........ jsou tam pomleté mrtvé zvířata, co vypadne z bubnu i myši a potkan občas semele se to a udělají se granule kukuřice je s polska, psi mají sráju pokud je to vyloženě šrot hned , nebo jim pak vypadává srst , tvoří se jim tukové bulky nejasného původu i u starších i mladších psů ,slinivka a žláze ................... nevím když mám psa kopím maso nebo když su sakra na vesnici kopím kouty a krmím maasem. mlékem krvaským kozím s rohlíky když v chcete at se občas vyprázdní ......................... Acana a Eukanoba K-9 vše je dobré asi ????????????? i Lupínky Fitnes a Kuličky Neskvik a soja a ne maso jen zelenina ?????????
Dobrý den,
nakonec stejně záleží na psovi, co mu sedne. Co se ale týká Acany, jsou to dobré granule - vyšší kvality. Ze zkušenosti ve srovnání s TOTW i "vítězí". Složením jsou stejné, ale Acana má lepší poměr živin ve prospěch bílkovin. Acana Pacifica chutnají a prospívají, ale i jiné.