Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.9.2006 11:35

Dobry den,
dle mého názoru je vykrmování prasat na venkově většinou domácími zbytky. Sama prasata pro vlastní spotřebu chovám. Nedaleko nás ale chová chlap prasata na prodej bez veterinárního dohledu. Problém ale spatřuji v tom, že zkrmuje zbytky z nemocnic a podobných , myslím vysoce infekčních, zařízení. Nic mi do toho není, já jeho prasata nejím, ale neporušují tím obě strany (chovatel i zařízení) nějaký veterinární zákon?

29.10.2006 11:27

lunik napsal(a):
Dobry den,
dle mého názoru je vykrmování prasat na venkově většinou domácími zbytky. Sama prasata pro vlastní spotřebu chovám. Nedaleko nás ale chová chlap prasata na prodej bez veterinárního dohledu. Problém ale spatřuji v tom, že zkrmuje zbytky z nemocnic a podobných , myslím vysoce infekčních, zařízení. Nic mi do toho není, já jeho prasata nejím, ale neporušují tím obě strany (chovatel i zařízení) nějaký veterinární zákon?

Dříve jsme také zkrmovali zbytky z podniku,které museli být převařeny.Od letošního roku nebo dokonce od konce (října) loňského roku,vyšla v platnost nová vyhláška(zákon),kde bylo dost přísné zacházení s takovými zbytky.Už ten podnik musel mít komu ty zbytky dává a jak s tím kdo zachází.Zvlášní místnost na uskladnění většího množství,chlaďák , várnice atd.Nakonec bylo jednodušší pro obě stany to dávat do spalovny(kafilerky).

Přidejte reakci

Přidat smajlík