Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.175
Zdravím......
Mám jeden dotaz....u paneláku nám ječí nějaký ptáček.....nemohu přijít, co by to mohlo být, vím jen, že začne cca 22.30 a končí ráno, ale je to vytrvalec a má silné hlasivky
žádný papoušek to není, je to nějaký divoký pták, ale co je to?? Víte o tom něco?? Pták, co křičí přes noc a končí ráno??
Přeji všem, mnoho úspěchů a odchovů..
Díky za rady
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.175
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím......
Mám jeden dotaz....u paneláku nám ječí nějaký ptáček.....nemohu přijít, co by to mohlo být, vím jen, že začne cca 22.30 a končí ráno, ale je to vytrvalec a má silné hlasivky
žádný papoušek to není, je to nějaký divoký pták, ale co je to?? Víte o tom něco?? Pták, co křičí přes noc a končí ráno??
Díky za rady
Ještě mě napadlo, že by žluna????
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.247.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V noci žluna asi těžko že? je to síček
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V noci žluna asi těžko že? je to síček
Nemohl by to být slavík????? Ten tluče v noci.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím......
Díky za rady
Zkuste popsat charakter hlasu, takhle to může být cokoliv.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.46
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím......
Díky za rady
Nám takhle jeden rok ječeli u domu mladí Kalousové a bylo to docela peklo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.98
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím......
Díky za rady
Řekl bych že na 99% to bude kos, ti zpívají i v noci a je to docela síla u nás jich takhle zpívá několik a neřekl bych že je to nepříjemný zpěv
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.81
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Řekl bych že na 99% to bude kos, ti zpívají i v noci a je to docela síla u nás jich takhle zpívá několik a neřekl bych že je to nepříjemný zpěv
Můžete mít pravdu s tím kosem, u nás rovněž krásně zpívají v podvečer, ale asi dva jedinci pějí zhruba od půlnoci až do rána. A je to mnohem lepší, než poslouchat řev opilců, vracejících se z putyky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Žluna určitě ne. V noci se ozývají sovy, touhle dobou slavíci, taky rákosníci. Tam kde svítí veřejné osvětlení celou noc, můžou to být kosi nebo rehci, ale ti si spíš "uspíší ráno", začnou se ozývat dřív než v přírodě, třeba ve 2, ve 22 by podle mě bylo na ně brzo. Nic nevíme o charakteru zpěvu, přesněji se tento dotaz nedá zodpovědět.
Jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.98
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můžete mít pravdu s tím kosem, u nás rovněž krásně zpívají v podvečer, ale asi dva jedinci pějí zhruba od půlnoci až do rána. A je to mnohem lepší, než poslouchat řev opilců, vracejících se z putyky.
tak to u nás jich je takových 5-6 100% zpívají jich tu hodně jeden má stanoviště dokonce na střeše, zpívají intenzivně většinou celou noc
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak to u nás jich je takových 5-6 100% zpívají jich tu hodně jeden má stanoviště dokonce na střeše, zpívají intenzivně většinou celou noc
Prvně jsem psal že by to mohl být ten slavík. Ale tsd' se přikláním k tomu , že by to mohl být ten kos. Těch tu u nás je taky dost......těžko posoudit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.80
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prvně jsem psal že by to mohl být ten slavík. Ale tsd' se přikláním k tomu , že by to mohl být ten kos. Těch tu u nás je taky dost......těžko posoudit.
Rákosník zpěvný. MB.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.175
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím......
Díky za rady
Tak Vám nevím, kos zpívá jinak, ale je mu to podobné bavou hlasu, ale ten zpěv je něco jako -.... no nevím, jak to popst, ale stídá se to tam hodně...Sýček to podle mne také není a na opilce to zpívá krásně
Je v tom zpěvu chvilku něco jako .....týtýtýtýtý a pak dididididididi....títítítí,......opravdu to neumím vysvětlit, hodně se to střídá a piští tady opravdu od nějakých 22:30 do rána, je to výrazné.....něco jako kos, ale kos to není
L.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.175
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak Vám nevím, kos zpívá jinak, ale je mu to podobné bavou hlasu, ale ten zpěv je něco jako -.... no nevím, jak to popst, ale stídá se to tam hodně...Sýček to podle mne také není a na opilce to zpívá krásně
Je v tom zpěvu chvilku něco jako .....týtýtýtýtý a pak dididididididi....títítítí,......opravdu to neumím vysvětlit, hodně se to střídá a piští tady opravdu od nějakých 22:30 do rána, je to výrazné.....něco jako kos, ale kos to není
L.
Nevíte, kde se dá sehnat zvuk ptáků. ale ve formátu např. Mp3?? z toho by se to dalo poznat lépe.....
L.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.44
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevíte, kde se dá sehnat zvuk ptáků. ale ve formátu např. Mp3?? z toho by se to dalo poznat lépe.....
L.
Samozřejmě na webu je toho hodně. Koukněte se třeba na naše stránky http://www.rozhlas.cz/hlas kde je archiv hlasů většiny našich druhů ptáků včetně komentářů odborníků. Snad tam pochodíte. Pokud budete chtít nějakou další doplňující informaci, ozvěte se mi na forpus@volny.cz. Zdraví Martin Smrček
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.175
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samozřejmě na webu je toho hodně. Koukněte se třeba na naše stránky http://www.rozhlas.cz/hlas kde je archiv hlasů většiny našich druhů ptáků včetně komentářů odborníků. Snad tam pochodíte. Pokud budete chtít nějakou další doplňující informaci, ozvěte se mi na forpus@volny.cz. Zdraví Martin Smrček
Děkuji, na Vaše stránky jsem již koukala, ovšem tento formát mi bohužl WMP ani Winamp nepřehraje :(
Děkuji za poomoc..
L.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.35
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji, na Vaše stránky jsem již koukala, ovšem tento formát mi bohužl WMP ani Winamp nepřehraje :(
Děkuji za poomoc..
L.
Mě to přehrává v pohodě ještě zkusta stáhnout real player. Tak hodně štěstí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě to přehrává v pohodě ještě zkusta stáhnout real player. Tak hodně štěstí
Nechci to tvrdit , ale myslím si že je to asi fakt ten "slavík"......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.80
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechci to tvrdit , ale myslím si že je to asi fakt ten "slavík"......
Je třeba také vycházet z toho, kteří ptáci opravdu v noci zpívají, u salvíka je to známé ale myslím si, že jeho zpěv je dost známý i z filmů a je natolik příjemný , že většina lidí, i když jej slyší poprvé, obvykle důstojně strnou a poslouchají jaksi tu nádheru. Kos ani žluna se kvůli Vám nepředělají, kos končí za soumraku. Zbývá Vám opravdu jen ten rákosník obecný, jen to nechcete přijmout protože se Vám to jeví jako moc obyčejné řešení, navíc rákosník podle názvu patří do rákosí - ne tenhle ne. Až se dostanete někdy k nějakému CD s hlasy ptáků, najděte si jej tam a dáte mi za pravdu. Je mi líto, že řešení je asi nedostatečně atraktivní. Brázdil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.163
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím......
Díky za rady
Hodně ptačích zvuků a spousty informací taky naleznete na http://www.ptacisvet.cz/ fakt skvělí stránky
Martin
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.83
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím......
Díky za rady
Měli jsme na sídlišti v loňském roce párek asi kalousů,krákali celou noc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.80
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Měli jsme na sídlišti v loňském roce párek asi kalousů,krákali celou noc.
Kdyby Vám na tom opravdu tak extra záleželo, můžete mi zkusit zavolat a já Vám pak zavolám zpět a zpěv rákosníka obecného i slavíka jsem schopen pustit do telefonu, takže jej stoprocentně poznáte, MP bohužel z toho na poslání nejsem schopen zřídit. MB. 607 185 296.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.153
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kdyby Vám na tom opravdu tak extra záleželo, můžete mi zkusit zavolat a já Vám pak zavolám zpět a zpěv rákosníka obecného i slavíka jsem schopen pustit do telefonu, takže jej stoprocentně poznáte, MP bohužel z toho na poslání nejsem schopen zřídit. MB. 607 185 296.
Děkuji Vám za rady, našla jsem ptáčka, co se mu hodně podobá (díky za tip pro Real Player;) ) je to tuten
http://www.rozhlas.cz/hlas/pevci-p/_zprava/26512
tomu se to docela podobá....zkusím ještě hledat...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.153
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji Vám za rady, našla jsem ptáčka, co se mu hodně podobá (díky za tip pro Real Player;) ) je to tuten
http://www.rozhlas.cz/hlas/pevci-p/_zprava/26512
tomu se to docela podobá....zkusím ještě hledat...
Tenhle ptáček má velice podobný začátek !!! Takový pronikavý zpěv, jde slyšet po celé ulici.... žluva hajní..
taky tomuto je to podobné : vlha pestrá
Ale nejvíce se to podobá Žluvě hajní.....
Až bud zase doma a bud mít příležitost, nahraju toho blázna ukřičenýho na Mp3 přehrávač....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím......
Díky za rady
Určitě to je slavík,já jsem na tom podobně můj začíná v 00.20 a končí 5-6.00 takže se moc nevyspím.Také jsem nevěděl kdo to je , ale zapojil jsem se do akcí Vítání ptačího zpěvu což vřele doporučuji, tam jsem se hodně dozvěděl,bylo to hodně pěkných zážitků
.Na podzim bude zase ptačí festival na což se už těším
.Také jsem si zakoupil knížku ptáci-3 znaky a jsem s ní velmi spokojen.Ale mám ted problém s rákosníkem potřeboval bych ho určit podle zvuku ale našel jsem jen proužkovaného na www.ptacisvet.cz je to moc pěkné,ale potřeboval bych to porovnat s jinými rákosníky.Na Českém rozhlase zvuky mají ale mě se neotevřou.Asi chtějí abych si zvuky koupil ale na to zatím nemám.Jinak ten můj slavík už přestal.Někde jsem se dočetl že jakmile naláká samičku, tak přestává zpívat,tak asi ano.Přeji hodně pěkných zážitků z přírody zdravím Mirek.#08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
L.
Podle toho co popisujete - opakování různých zvuků - to je kosův příbuzný drozd zpěvný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Určitě to je slavík,já jsem na tom podobně můj začíná v 00.20 a končí 5-6.00 takže se moc nevyspím.Také jsem nevěděl kdo to je , ale zapojil jsem se do akcí Vítání ptačího zpěvu což vřele doporučuji, tam jsem se hodně dozvěděl,bylo to hodně pěkných zážitků
.Na podzim bude zase ptačí festival na což se už těším
.Také jsem si zakoupil knížku ptáci-3 znaky a jsem s ní velmi spokojen.Ale mám ted problém s rákosníkem potřeboval bych ho určit podle zvuku ale našel jsem jen proužkovaného na www.ptacisvet.cz je to moc pěkné,ale potřeboval bych to porovnat s jinými rákosníky.Na Českém rozhlase zvuky mají ale mě se neotevřou.Asi chtějí abych si zvuky koupil ale na to zatím nemám.Jinak ten můj slavík už přestal.Někde jsem se dočetl že jakmile naláká samičku, tak přestává zpívat,tak asi ano.Přeji hodně pěkných zážitků z přírody zdravím Mirek.#08
Podle toho co zadavetl popisuje - opakování různých zvuků - to je kosův příbuzný drozd zpěvný.
Paia

XXX.XXX.163.101
Je to sice stará diskuse, ale přidám se...
začalo to loni na sídlišti tak nějak v týhle době, trvalo to asi týden až dva a ozýval se jen jeden parchant, dneska je to třetí noc a parchantů řve víc, minimálně 4 (různě daleko a pohybujou se)
začnou mezi 21.-22. hodinou a řvou ještě ve 3
je to takový 1/2 až 3/4 sekundový "píííííísk" každý 3 - 4 sekundy, podobný zvuku jako se dá vyloudit foukáním hubou na list trávy napnutý mezi palci sepnutých rukou (gesto "prosim, prosim")
žije tu sice hodně strak a nějaká ta sojka, kosáci, sýkory, hrdličky, holubi, rorejsové, v noci občas prolítne nějaká sova, v nočních fóglech se jinak nevyznám, nevím, jak kterej vyzpěvuje, ale tohle zpěv rozhodně není a hlavně mě to přivádí k šílenství, protože se nedá usnout (a okno zavřít nemůžu, potřebuju čerstvej vzduch, větrám i v zimě).
Paia

XXX.XXX.163.101
Našel jsem zvuk - je to přesně tohle
https://www.youtube.com/watch?v=Cwo15osxTSY.
lumpicek

XXX.XXX.198.131
Paia
napsal(a):
Našel jsem zvuk - je to přesně tohle
https://www.youtube.com/watch?v=Cwo15osxTSY.
Dobrý den,
jedná se o mláďata kalouse ušatého.
Zkuste vyrazit kolem desáté, jedenácté někam k rybníku, kde se dá projít, může to být i okraj louky a pod. To co tam uslyšíte bude nádhera. Mám za domem les, kousek dál rybník. Spívají kosy, cvrčilky, rákosníci. Stojí to zato, hlavně když trochu svítí měsíc a není uplná tma. Všem vřele doporučuji, budete nadšeni
Zaxa83

XXX.XXX.220.196
Ahoj, zkusím staré vlákno :) třeba mi někdo pomůže odhalit toho našeho nočního ptáka.
Už druhou noc nás otravuje kolem 3 hodiny ráno nějaký "zpěváček".
Nejprve jsme ten kravál považovali za kočky co se perou, protože přesně tak to zní. Jako mrouskající se kočky. ale po delším (nedobrovolném) poslouchání ne jasné že je to pták.
Vyzkoušela jsem něco nahrát, ale zvuk není moc dobrý. Jestliže přiletí dneska znova budu lépe připravená :)
Máte někdo tušení který pták ječí jako kočka?skoro bych to tipovala na zaběhnutého papouška :/
Dobrý den,
napadl mě rehek, který zpívá (často spíše vrže:-) u oken přes noc:
https://www.rozhlas.cz/hlas/pevci-p/_zprava/rehek-domaci-video--18659
nebo
https://www.xeno-canto.org/explore?query=Phoenicurus+ochruros
Zaxa83
napsal(a):
Ahoj, zkusím staré vlákno :) třeba mi někdo pomůže odhalit toho našeho nočního ptáka.
Už druhou noc nás otravuje kolem 3 hodiny ráno nějaký "zpěváček".
Nejprve jsme ten kravál považovali za kočky co se perou, protože přesně tak to zní. Jako mrouskající se kočky. ale po delším (nedobrovolném) poslouchání ne jasné že je to pták.
Vyzkoušela jsem něco nahrát, ale zvuk není moc dobrý. Jestliže přiletí dneska znova budu lépe připravená :)
Máte někdo tušení který pták ječí jako kočka?skoro bych to tipovala na zaběhnutého papouška :/
A neni to sousedka při nočních hrátkách?
Láďa9

XXX.XXX.208.103
U nás (Pardubice-Polabiny) takhle řve Kalous Ušatý. Je to hrozný. Začně chvíli po 22h a končí až když začne svítat.
Madula

XXX.XXX.210.236
Přidávám se po letech do diskuze o nočních pěvcích. Poslouchám je již leta. Prvně jsem je zaregistrovala cca v roce 1997. A zpívají pořád - denně. Začnou v noci a končí až ráno, kdy to převezmou denní ptačí "šichty". Bydlím v Chomutověv paneláku na druhém místě - na opačném konci města, a noční zpěváčci tu jsou také. Dodnes ale nevím co to je za ptáka. Možná je to ten slavík, nevím. Ale i bych to připsala kosákům. Rozhodně to není houkání, pískání a pod. Prostě cvrdlikání a rozhodně vytrvalé. A musí jich být víc. Necvrdliká rozhodně jen jeden. Pokud někdo něco ví a poradí, bude to fajn.
Dobrou noc, jdu si to poslechnout. M
APS

XXX.XXX.246.201
Dobrý den, tak u nás máme také nočního vytrvalce🙈 a myslím si, že je kos. Donedávna by mě nenapadlo, že by mi ptačí zpěv mohl vadit...
Video se zpracovává...
beni88
napsal(a):
Dobrý den, u nás máme také jednoho vytrvalce. Pravidelně píská od 22hod. v max 10sec intervalech. Podle zvuku to vypadá na kalouse usateho. Nějaká ráda, jak se ho legálně zbavit? Už se dívám na odstrelovaci větrovky...
Sovy jsou zákonem chráněny a tímto by jste se dopouštěl trestného činu!!! Vlastně vůbec nechápu, jak vás něco takového vůbec mohlo napadnout...
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Motorkářka

XXX.XXX.34.180
U nás asi tentýž pták ve stejném čase, ale někde jinde taky pořádně zpíval... Nejdříve to začalo jako kňučení pejska, kterému je hodně smutno a pak jsem slyšela: smrdíš smrdíš smrdíš, tfuj tfuj tfuj a ty ty ty... 😃
Tak jsem se šla raději už umýt a spát 🤣
Jak zpěvák opakuje 3x po sobě různé motivy, tak to je drozd zpěvný, např. tady: https://temata.rozhlas.cz/drozd-zpevny-7970611
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54
HHH
napsal(a):
Jak zpěvák opakuje 3x po sobě různé motivy, tak to je drozd zpěvný, např. tady: https://temata.rozhlas.cz/drozd-zpevny-7970611
Nebo pozdní návrat chasníka z hospody!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nebo pozdní návrat chasníka z hospody!
Ti nebývají tak libozvuční.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54
napsal(a):
Ti nebývají tak libozvuční.
No když slyším drozda křičet hodinu před východem slunce a neví kdy skončit, tak to není také zrovna libozvučné.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No když slyším drozda křičet hodinu před východem slunce a neví kdy skončit, tak to není také zrovna libozvučné.
No, já radši drozda než opilecké vyřvávání.