Krmení z přírody inspirace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2015 14:47
helena.

XXX.XXX.66.189

Dobrý den zajímalo by mě co všechno z přírody nebo zahrádky dáváte svým opeřencům v jakém množství a sušíte nebo jinak uchováváte i něco na zimu?
Hlavně mě zajímá zimní období nasušila jsem traviny spoustu travin ale ptákům to nějak moc nejelo.
Nejčastěji dávám části rostlin i s plody nebo květy maliníky, ostružiny, jahody, planá jablka, hloh, salát mrkev.jitrocel, štovík, řebříček, hluchavky, pampelišky, sedmikrásky, vrbu, smrk, borovici, lípu, lísku,
břízu a to je asi tak vše.

22.6.2015 23:08
alex66

XXX.XXX.204.8

Akátový květ, černý bez, jeřabiny červené i černé, černý rybíz, třešně, meruňky, švestky, hrozny, zelený hrášek, , mléčné klasy prosa i obilí, nedozrálou slunečnici a kukuřici.

23.6.2015 12:30
daktari

XXX.XXX.197.196

helena. napsal(a):
Dobrý den zajímalo by mě co všechno z přírody nebo zahrádky dáváte svým opeřencům v jakém množství a sušíte nebo jinak uchováváte i něco na zimu?
Hlavně mě zajímá zimní období nasušila jsem traviny spoustu travin ale ptákům to nějak moc nejelo.
Nejčastěji dávám části rostlin i s plody nebo květy maliníky, ostružiny, jahody, planá jablka, hloh, salát mrkev.jitrocel, štovík, řebříček, hluchavky, pampelišky, sedmikrásky, vrbu, smrk, borovici, lípu, lísku,
břízu a to je asi tak vše.

Zdravím. Sice jste nenapsala o jaké opeřence se jedná, což je ve finále trochu rozdíl. Ale obecně je velmi vhodné asi vše co jste napsala, tedy podle druhů.
Ještě bych doplnil rmen, lebedu, černobýl, vratič a kopřivu. Ta je vhodná i nasušit na zimu a přidávat do míchanice. Z plodů jeřabinu červenou i černou, černý rybíz - ty je vhodné i zamrazit.

23.6.2015 12:38
helena.

XXX.XXX.66.189

Mám penanty, koreláka kterému za pár dní přivezu samici, křepelky čínské a dva holuby a ochočenýho anduláka ale ten pokud nevidí že to jim i já nedotkne se toho jinak na kopřivy jsem zapomněla ty mi rostou ve voliéře tak rychle že je nestačím trhat.ten vratič určitě zkusím roste ho tady celkem dost.

23.6.2015 13:22
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

helena. napsal(a):
Mám penanty, koreláka kterému za pár dní přivezu samici, křepelky čínské a dva holuby a ochočenýho anduláka ale ten pokud nevidí že to jim i já nedotkne se toho jinak na kopřivy jsem zapomněla ty mi rostou ve voliéře tak rychle že je nestačím trhat.ten vratič určitě zkusím roste ho tady celkem dost.

Vážená,
všichni Vám dobře poradili. Kopřivu bych preferoval nadrobno nasekanou i sušenou. Vratič jako doplněk jen v malé míře, mírně toxický, ale vytváří nepříznivé prostředí střevním parazitům, ale to vše jistě víte.
Snad se neurazíte, ale tomu, co chováte by stačila pampeliška, ptačinec a nějaká tráva. Nastrouhaná mrkev a ovoce ze zbytků v kuchyni se Vám též hodí. Křepelkám přilepšíte v době odchovu hmyzem. Někdy méně je více. Možná byste se divila, jak penanti labužnicky vykusují moučné červy. Chovám i hmyzožravce a tak i těm "obyčejnějším ptákům" dopřeji přilepšení.
Možná si vysloužím kritiku za svůj názor, ale třeba penanti měli početné odchovy pouze na namočeném rohlíku a výše uvedeném. Platí i pro pár, který mám 15 let.Ve své domovině jsou půl roku na suchém zrní a u nás to můžete udělat také. Samozřejmě občas AD 3 na piškotu, hlavně pokud není slunce. Vápník z gritu pro holuby. Drcené vaječné skořápky považuji za nejlepší a nelevnější zdroj nejen vápníku, ale i ostatních minerálů v optimálním poměru, ale to by prodejci drahých minerálních preparátů zkrachovali. Máte- li několik opeřenců, kupujte cokoli, mám- li větší zájmový chov, musím počítat.
Jen dodám, že amazoňanům, amazonkům a dalším přípravuji tak širokou nabídku ovoce, zeleniny, klíčeného a vařeného, že by to zabralo další stránku.
Přeji mnoho ptěšení z chovu.

2.4.2019 15:16
honza13

XXX.XXX.127.241

Dobrý den,
zajímalo by mě, jesti můžou papoušci pruty z okrasné japonské vrby? Máte někdo zkušenosti? Jedná se o běžnou austrálii - rozela, zpěváci, andulky. Děkuji za odpovědi

Přidejte reakci

Přidat smajlík