Andulka - prý sameček(!?)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2015 07:50
geldek

XXX.XXX.237.194

Dobrý den, obrátil se na mne s prosbou o radu pán žijící v Německu, který za neuvěřitelných 50 eur od chovatele, či spíše "chovatele" koupil mladého "samečka", jenž špatně létá. Tak jsem ho požádala, aby poslal fotky. Je to ubožátko se špatným opeřením, i když na typického skokana nevypadá. Nicméně píši kvůli tomu, že podle ne zrovna kvalitních fotek z mobilu se mi "sameček" jeví spíše jako samička. Ráda bych, aby pán měl k dispozici více názorů, tak přikládám nejlepší detaily prodraženého prý-samečka, jaké se mi z fotek podařilo vytáhnout. Děkuji za názory.

22.8.2015 08:22
popo3

XXX.XXX.210.132

No foto ozaj nekvalitné ale tiež by som sa priklonil k samičke je mladučká a pokial nemá iné vady pravdepodobne bola atakovaná a šklbaná samicou (rodičmi), no je toho viac čo sa mohlo prihodit to by mohol ozrejmit pôvodný, chovatel " (predajca).

22.8.2015 08:27
jaajina

XXX.XXX.72.59

geldek napsal(a):
Dobrý den, obrátil se na mne s prosbou o radu pán žijící v Německu, který za neuvěřitelných 50 eur od chovatele, či spíše "chovatele" koupil mladého "samečka", jenž špatně létá. Tak jsem ho požádala, aby poslal fotky. Je to ubožátko se špatným opeřením, i když na typického skokana nevypadá. Nicméně píši kvůli tomu, že podle ne zrovna kvalitních fotek z mobilu se mi "sameček" jeví spíše jako samička. Ráda bych, aby pán měl k dispozici více názorů, tak přikládám nejlepší detaily prodraženého prý-samečka, jaké se mi z fotek podařilo vytáhnout. Děkuji za názory.

Ano máte pravdu je to samička, pan chovatel asi není moc zkušený chovatel, protože by to musel poznat.Podle fotek bych řekla tak roční samička.

andule

22.8.2015 08:31
andule

XXX.XXX.195.189

jaajina napsal(a):
Ano máte pravdu je to samička, pan chovatel asi není moc zkušený chovatel, protože by to musel poznat.Podle fotek bych řekla tak roční samička.

Na fotce je jasně vidět samice ve věku cca 3 měsíce, pravděpodobně znovu obrůstá po oškubání rodiči.
Pro někoho "neuvěřitelná" cena 50 euro může mít své opodstatnění...může třeba štěpit na nějakou vzácnější, novější mutaci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2015 08:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je samec kde máte samičku!Má modré ozobí.

22.8.2015 08:40
eli22

XXX.XXX.181.33

Jenom k té ceně, ono to je relativní. Snad jenom u nás jsou tak nízké ceny. Například já jsem prodávala do zahraničí pyrurku, a to do země, kde je tento druh ještě celkem ne tak rozšířený. Kupující říkal, že tam sice objevili jednoho chovatele, ale prý mladé zatím nemá a kdyžtak prodává minimálně za 220Eur. Takže i při té vzdálenosti se mu pořád vyplatilo si pro ni dojet k nám. Jinak souhlasím, že skokan na obrázku není.

22.8.2015 08:53
láďa42

XXX.XXX.89.194

Pro Jaaina vy jste také nepobrala moc zkušeností když tvrdíte že to je roční samička.

22.8.2015 09:04
jaajina

XXX.XXX.72.59

láďa42 napsal(a):
Pro Jaaina vy jste také nepobrala moc zkušeností když tvrdíte že to je roční samička.

Nevím proč hned urážíte, prostě jsem napsala svůj názor.

22.8.2015 09:08
geldek

XXX.XXX.237.194

Ještě doplním, že pán v Německu andulku koupil před měsícem (25. července) již osamostatněnou, letky zjevně vyškubané nemá a jistě to není roční samička, ale mládě před prvním přepeřením. Nelétání za těchto podmínek a v jejím věku považuji za nenormální. I opeření, které se za měsíc ani trochu neupravilo. I cenu. Prý v německých zverimexech je cena kolem 35 eur. A na jakou tak vzácnou mutaci by to mohlo štěpit, aby cena byla tak vysoká?! Nejde o andulku kupovanou cíleně do chovu, ale původně na ochočení, tam by prodej jakékoli vzácné recesivní mutace byl nesmyslný.
Již kupovaná byla hodně bázlivá, což naznačuje, že ani před měsícem to nebylo mládě těsně po vyletění, v jejím případě spíše vypadnutím z budky - sama andulky chovám, tak vím, jak se mláďata v různém věku chovají. Ta nejmladší po oddělení bývají hodně důvěřivá, není problém je do týdne-dvou ochočit - jsem v kontaktu s těmi, kteří takové ode mne mají.
Co se opeření týká, bez zvěrolékaře se z fotek nic konkrétnějšího zjistit nedá.

andule

22.8.2015 09:09
andule

XXX.XXX.195.189

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je samec kde máte samičku!Má modré ozobí.

Ještě musíte hodně andulek odchovat než si budete moct dovolit veřejně určovat jejich pohlaví a výstražně psát k tomu vykřičníky.

22.8.2015 09:10
geldek

XXX.XXX.237.194

andule napsal(a):
Ještě musíte hodně andulek odchovat než si budete moct dovolit veřejně určovat jejich pohlaví a výstražně psát k tomu vykřičníky.

Promiňte, ale andulky chovám, a také to mládě považuji za samičku.

andule

22.8.2015 09:17
andule

XXX.XXX.195.189

geldek napsal(a):
Ještě doplním, že pán v Německu andulku koupil před měsícem (25. července) již osamostatněnou, letky zjevně vyškubané nemá a jistě to není roční samička, ale mládě před prvním přepeřením. Nelétání za těchto podmínek a v jejím věku považuji za nenormální. I opeření, které se za měsíc ani trochu neupravilo. I cenu. Prý v německých zverimexech je cena kolem 35 eur. A na jakou tak vzácnou mutaci by to mohlo štěpit, aby cena byla tak vysoká?! Nejde o andulku kupovanou cíleně do chovu, ale původně na ochočení, tam by prodej jakékoli vzácné recesivní mutace byl nesmyslný.
Již kupovaná byla hodně bázlivá, což naznačuje, že ani před měsícem to nebylo mládě těsně po vyletění, v jejím případě spíše vypadnutím z budky - sama andulky chovám, tak vím, jak se mláďata v různém věku chovají. Ta nejmladší po oddělení bývají hodně důvěřivá, není problém je do týdne-dvou ochočit - jsem v kontaktu s těmi, kteří takové ode mne mají.
Co se opeření týká, bez zvěrolékaře se z fotek nic konkrétnějšího zjistit nedá.

Nevím...jen např. třeba anthracite? Neposuzujme tady zase něco o něčem nic nevím.
Jasná je jedna věc, je to mladá, právě přepeřující samice a s největší pravděpodobností oškubaná rodiči. Tomu nasvědčují místa kde má poškozené peří. Na těch ramenou se někdy stane, že při opakované poškození už některá peříčka nedorostou.
Některá mláďata jsou plašší a lekavější i čerstvě po opuštění budky a nikdo je úplně neochočí.

andule

22.8.2015 09:19
andule

XXX.XXX.195.189

geldek napsal(a):

Ale bak píše, že je to samec.

andule

22.8.2015 09:22
andule

XXX.XXX.195.189

geldek napsal(a):

Jooo, Vy jste ta odbornice co pozná polyomavirózu z fotek. Jak tady veřejně pranýřujete chovatelku z Prahy. Tak to klobouček dole.

22.8.2015 09:40
geldek

XXX.XXX.237.194

andule napsal(a):
Jooo, Vy jste ta odbornice co pozná polyomavirózu z fotek. Jak tady veřejně pranýřujete chovatelku z Prahy. Tak to klobouček dole.

Koho veřejně pranýřuji? A když něco tvrdím, tak asi mám k tomu důvod. Skokana podle fotek lze rozeznat, a PBFD je u andul nejen zřídkavé, mnohem, mnohem zřídkavější než BFD. Navíc na PBFD již budce nemocná mláďata nepřežijí ani do vyletění. PBFD má na rozdíl od BFD klinické příznaky i u dospělých andulek. Co z těchto tvrzení není pravdivé? A Vy proč útočíte? Jinak děkuji za smekání kloboučku . Jinak právě, že netvrdím, že na obrázcích je samec, ale samice... čtěte.

andule

22.8.2015 09:57
andule

XXX.XXX.195.189

geldek napsal(a):
Koho veřejně pranýřuji? A když něco tvrdím, tak asi mám k tomu důvod. Skokana podle fotek lze rozeznat, a PBFD je u andul nejen zřídkavé, mnohem, mnohem zřídkavější než BFD. Navíc na PBFD již budce nemocná mláďata nepřežijí ani do vyletění. PBFD má na rozdíl od BFD klinické příznaky i u dospělých andulek. Co z těchto tvrzení není pravdivé? A Vy proč útočíte? Jinak děkuji za smekání kloboučku . Jinak právě, že netvrdím, že na obrázcích je samec, ale samice... čtěte.

Nerozeznáte polyomavirózu od zastřiženého křídla a ještě tady tu svoji mylnou doměnku veřejně vyvěsíte a špiníte tak chovatele.
Takže předpokládám, že když tvrdíte a máte důvod, že jste chovatelce předem zavolala a ona Vám Vaši doměnku potvrdila.

22.8.2015 10:25
geldek

XXX.XXX.237.194

andule napsal(a):
Nerozeznáte polyomavirózu od zastřiženého křídla a ještě tady tu svoji mylnou doměnku veřejně vyvěsíte a špiníte tak chovatele.
Takže předpokládám, že když tvrdíte a máte důvod, že jste chovatelce předem zavolala a ona Vám Vaši doměnku potvrdila.

Ach tak... paní chovatelka přistřihuje andulčatám křídla, aby ukázala, jak jsou "krotká", a pak se cítí dotčena, když se někdo v diskuzi zeptá, jestli nejde o skokany... tož, to se pak fakt omlouvám...

22.8.2015 11:04
geldek

XXX.XXX.237.194

andule napsal(a):
Nevím...jen např. třeba anthracite? Neposuzujme tady zase něco o něčem nic nevím.
Jasná je jedna věc, je to mladá, právě přepeřující samice a s největší pravděpodobností oškubaná rodiči. Tomu nasvědčují místa kde má poškozené peří. Na těch ramenou se někdy stane, že při opakované poškození už některá peříčka nedorostou.
Některá mláďata jsou plašší a lekavější i čerstvě po opuštění budky a nikdo je úplně neochočí.

Antracitová mutace je nekompletně dominantní, není skrytá recesivní. To znamená, že i zdědění znaku po jednom z rodičů se navenek projeví, i když ne tak, jako u homozygota pro tuto mutaci.

22.8.2015 11:54
olgasvarhova

XXX.XXX.112.238

100%samička.

22.8.2015 12:48
lupus4

XXX.XXX.45.7

no vzhledem k tomu, že "chovatel" nepozná pohlaví u svého odchovu, který je mimochodem
v mizerným stavu, lze předpokládat, že žádná extra "vzácná" štěpitelnost se konat nebude, jen prostě narazil na mudlu, kterej mu tu cenu dal
je to 0,1.

Přidejte reakci

Přidat smajlík