Amazoňan modročelý ve špatné kondici, nemoc?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.9.2015 18:48
loky

XXX.XXX.59.18

Vážení, moc bych potřeboval pomoci, poradit,.
Mám Amazonana modroceleho, který bohužel začal haprovat,
Jedna se o to, že je v současné době naprosto bez Kondice,
jen sedí a neléta je nacepejreny a totálne má propadlou prsní kost.
Neustále spí a má zadek celý podélany trusem. Trus vsak vypada jako pevny. Normálnė však potravu bere.
je to samicka, ktera má 10 let a prav. Odchovy. Moc prosim zkuste poradit čím mam
začít, nevím si rady, ale je opravdu ve špatném stavu. Moc děkuji.

23.9.2015 19:50
loky

XXX.XXX.59.18

Tak a konec má i trus řídký

23.9.2015 20:10
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

loky napsal(a):
Vážení, moc bych potřeboval pomoci, poradit,.
Mám Amazonana modroceleho, který bohužel začal haprovat,
Jedna se o to, že je v současné době naprosto bez Kondice,
jen sedí a neléta je nacepejreny a totálne má propadlou prsní kost.
Neustále spí a má zadek celý podélany trusem. Trus vsak vypada jako pevny. Normálnė však potravu bere.
je to samicka, ktera má 10 let a prav. Odchovy. Moc prosim zkuste poradit čím mam
začít, nevím si rady, ale je opravdu ve špatném stavu. Moc děkuji.

Vážený, nechci se Vás negativně dotknout, ale musím.
Pravidelné odchovy, tak o tom asi něco víte. Vyhublý pták je poslední stádium. Proč jste to neřešil dřív? Bez rady veterináře zkouším odčervit, dietu, sleduji trus, energetická podpora- hroznový cukr, není-li výsledek-ptačí odborník. Ale nesmí být pozdě.
A jen Vy víte, co se v krmení změnilo. Mnohý veterinář bez zkušeností s papoušky Vám neporadí.
Jistě jste zkušený chovatel a stačí Vám podívat se na papouška a vidíte, že jeho oko je takové mdlé a to je pro mě signál být na pozoru. Často mně uhynula mláďata austalských papoušků v dobrém výživném stavu a když jsem rozřízl střeva, byla plná škrkavek. Ostatní mladé jsem odčervil, rodiče ne a ani to v dalších letech nepotřebovali.
Velkochovatelé se mnou nebudou souhlasit, ale nejsem příznivcem preventivního odčervování dvakrát ročně. U odchovů, pokud se vyskytne problém to provedu a kupce odchovů s touto situací vždy seznámím.

23.9.2015 20:22
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry vecer,
dostal jste naprosto spravnou a poctivou odpoved. Osobne bych nevahal a jel i v noci na pohotovost, na ptaci kliniku.
Pokud jste na ptakovi doposud nepozoroval zadne znamky, muj soukromy "typ"! jsou megabakterie. Pokud bych to uhadl, bez laboratorniho vysetreni kde zjisti citlivost na konkretni antibiotikum se nehente z mista. Proto neprodlene vysetreni a podpora ptaka je nanejvys prioritni (laborator trva docela dlouho)
Preju at to ptak zvladne a Vy jste priste vice obezretny.
S pozdravem Smidla.

23.9.2015 20:23
loky

XXX.XXX.59.18

Moc děkuji za radu, zkusím co půjde, Osvětlim vám situaci, amazonan je z pozustalosti po dědovi, pokouším se tedy ja o pomoc. Hned zítra nasadíme hrozno, a uvidíme jaka bude dalsi reakce. Přesto jsem vám velice vděčný za radu.

23.9.2015 20:34
loky

XXX.XXX.59.18

Zeptám se ještě kde se nachází ptačí klinika? Já jsem z Hradce kr. a myslím, že tady nic není,.

23.9.2015 20:40
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry vecer,
ja jezdim do Brna na veterinarni fakultu. V okoli hradce kralove to neznam, asi bych se obratil s prosbou o radu na tamni ZOO, verim ze budou vedet.
Pripadne pokud zde nekdo poradi.
S pozdravem Smidla.

23.9.2015 20:55
aymy

XXX.XXX.32.13

Rrochu blíž než Brno, je Vet.Mada - Kralupy nad Vltavou (MVDr.Helena Vaidlová)

sisco

24.9.2015 00:11
sisco

XXX.XXX.48.251

Myslím, že exoty v HK dělá klinika HKVet. Mrkněte a zavolejte tam.
http://www.hkvet.cz/kontakt/
Ať to dobře dopadne!

Hašoun

24.9.2015 22:28
Hašoun

XXX.XXX.233.153

Klinika je v Pardubicích, nedaleko Globusu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík