Vážení, moc bych potřeboval pomoci, poradit,.
Mám Amazonana modroceleho, který bohužel začal haprovat,
Jedna se o to, že je v současné době naprosto bez Kondice,
jen sedí a neléta je nacepejreny a totálne má propadlou prsní kost.
Neustále spí a má zadek celý podélany trusem. Trus vsak vypada jako pevny. Normálnė však potravu bere.
je to samicka, ktera má 10 let a prav. Odchovy. Moc prosim zkuste poradit čím mam
začít, nevím si rady, ale je opravdu ve špatném stavu. Moc děkuji.
loky
napsal(a):
Vážení, moc bych potřeboval pomoci, poradit,.
Mám Amazonana modroceleho, který bohužel začal haprovat,
Jedna se o to, že je v současné době naprosto bez Kondice,
jen sedí a neléta je nacepejreny a totálne má propadlou prsní kost.
Neustále spí a má zadek celý podélany trusem. Trus vsak vypada jako pevny. Normálnė však potravu bere.
je to samicka, ktera má 10 let a prav. Odchovy. Moc prosim zkuste poradit čím mam
začít, nevím si rady, ale je opravdu ve špatném stavu. Moc děkuji.
Vážený, nechci se Vás negativně dotknout, ale musím.
Pravidelné odchovy, tak o tom asi něco víte. Vyhublý pták je poslední stádium. Proč jste to neřešil dřív? Bez rady veterináře zkouším odčervit, dietu, sleduji trus, energetická podpora- hroznový cukr, není-li výsledek-ptačí odborník. Ale nesmí být pozdě.
A jen Vy víte, co se v krmení změnilo. Mnohý veterinář bez zkušeností s papoušky Vám neporadí.
Jistě jste zkušený chovatel a stačí Vám podívat se na papouška a vidíte, že jeho oko je takové mdlé a to je pro mě signál být na pozoru. Často mně uhynula mláďata austalských papoušků v dobrém výživném stavu a když jsem rozřízl střeva, byla plná škrkavek. Ostatní mladé jsem odčervil, rodiče ne a ani to v dalších letech nepotřebovali.
Velkochovatelé se mnou nebudou souhlasit, ale nejsem příznivcem preventivního odčervování dvakrát ročně. U odchovů, pokud se vyskytne problém to provedu a kupce odchovů s touto situací vždy seznámím.
Dobry vecer,
dostal jste naprosto spravnou a poctivou odpoved. Osobne bych nevahal a jel i v noci na pohotovost, na ptaci kliniku.
Pokud jste na ptakovi doposud nepozoroval zadne znamky, muj soukromy "typ"! jsou megabakterie. Pokud bych to uhadl, bez laboratorniho vysetreni kde zjisti citlivost na konkretni antibiotikum se nehente z mista. Proto neprodlene vysetreni a podpora ptaka je nanejvys prioritni (laborator trva docela dlouho)
Preju at to ptak zvladne a Vy jste priste vice obezretny.
S pozdravem Smidla.
sisco

XXX.XXX.48.251
Myslím, že exoty v HK dělá klinika HKVet. Mrkněte a zavolejte tam.
http://www.hkvet.cz/kontakt/
Ať to dobře dopadne!
Hašoun

XXX.XXX.233.153
Klinika je v Pardubicích, nedaleko Globusu.