Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.11.2015 20:03

Dobrý den, zde v inzerci nabízí jedna slovenská firma granulované krmivo roudybush, vzorek zdarma, je tam i složení a vychvalují ho tam pěkně. Co si o krmení granulemi myslíte Vy?

9.11.2015 20:49
arara1981

XXX.XXX.232.162

Mam to doma.Zatial som to neskusal.A zadarmo to nieje.Postovne, firma to aj uvadza ze to posle za cenu postovneho bola za 1.5kg balik 8.7e.cena krmivaa na ich stranke je asi 12e.Takze ziadna super akcia to nieje.

9.11.2015 20:58

Já ho právě také dnes obdržel, cena poštovného do CR 100 Kč, mě jde spíš o výživovou stránku než o cenu, zda si myslíte, že je to lepší než zrní.

9.11.2015 21:22
cone

XXX.XXX.160.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já ho právě také dnes obdržel, cena poštovného do CR 100 Kč, mě jde spíš o výživovou stránku než o cenu, zda si myslíte, že je to lepší než zrní.

Už mám doma týden, platil jsem za balení 1,25kg 109 kč poštovné, což by nebylo tak špatné, ale ptáci se toho ani nedotknou, a to moji papoušci všichni berou granule nutribird, takže jsou na něco jiného než jen zrní zvyklí.

9.11.2015 23:00
alex66

XXX.XXX.204.8

cone napsal(a):
Už mám doma týden, platil jsem za balení 1,25kg 109 kč poštovné, což by nebylo tak špatné, ale ptáci se toho ani nedotknou, a to moji papoušci všichni berou granule nutribird, takže jsou na něco jiného než jen zrní zvyklí.

Také jsem si objednal a protože jsem už kdysi zkoušel nějaké granule tak jsem spíše pesimista. A v emailu který po objednání došel je výslovně doporučeno nepodávat nic jiného než granule. Nejsem si jistý jestli by někteří ptáci radši neuhynuli než aby vzali něco co neznají. Tento způsob se mi zdá dost drastický a zajímalo by mě jestli jste to tímto způsobem někdo zkoušel.
Taky nevím jestli by mě to bavilo nasypat ptákům trochu granulí a hotovo. Podle mě je tento koníček taky o tom pořád něco vymýšlet co ptákům nabídnout za krmení aby se tím jednak zabavili a taky aby to bylo prospěšné pro jejich zdraví.
Mě to tak připadá, že výrobci granulí nás mají všechny za lenochy kteří by nejraději měli nakrmené za pět minut. Podle mě je to ale přesně naopak.

10.11.2015 07:49
istambul2005

XXX.XXX.70.146

papousci.net napsal(a):
Velice pěkně napsáno podle mě..
http://ptaciraj.cz/promo-akce-na-americke-peletovane-krmivo-roudybush/?preview=true&preview_id=197&preview_nonce=f20a5a7ce4.

Dobrý deň
Tiež som si objednal toto krmivo, prišlo mi v piatok. Keďže kŕmim v popoludňajších hodinách, tak som to hneď dal trom párom amazoňanov.
Pri kŕmení v sobotu, to mali nedotknuté, tak som im vymenil iba vodu. V nedeľu to mali dva páry "vymetené" a tretí pár mal odžrané tak zhruba polovicu.Rozhodol som sa, že u tohoto páru s granulami nebudem pokračovať, tak som im dal zrniny. Na moje prekvapenie, pri včerajom kŕmení boli vyžraté i granule i zrno.
Proste tí vtáci sa musia na to naučiť.

10.11.2015 08:00
Karlosara

XXX.XXX.45.15

Dobrý den, včera jsem obdržel vzorek tohoto krmiva, dal jsem ho araraunám a zelenokřídlým do samostatné misky. Ptáci začali krmení konzumovat jako by ho znali odjakživa, uvidím co bude dál. Granulema nekrmím a dále budou dostávat možnost výběru svého krmiva. Složením jsou to granule jak každé jiné, co je dobré že nejsou přibarvované.

10.11.2015 09:11
arara1981

XXX.XXX.159.11

Zlozenim su rovnake ale cena je znacne niekde inde ako ich konkurencia, a ak tu bude niekto obhajovat to neprifarbovanie tak clovek kolko eciek zkonzumuje denne?

10.11.2015 15:08
SvetPapagájov.eu

XXX.XXX.60.231

Keďže nepredpokladáme, že stránka ptaciraj.cz povolí náš komentár k ich článku o nás, prinášame vám ho tu. Aspoň v krátkosti sa chceme vyjadriť k nepodloženým obvineniam:

Milý pán *,
v prvom rade sa Vás chceme spýtať, na základe čoho hodnotíte niečo, čo ste nikdy nevyskúšali. To len na zamyslenie.
A ďalej sa budeme snažiť stručne zareagovať na Vaše dotazy:

Výrobca nedoporučuje podávať s krmivom nič iné a to nie z dôvodu, aby ste kupovali iba Roudybush, ale preto, lebo krmivo a jeho daná dávka je dostačujúca čo sa denného energetického príjmu vtákov týka. Ak im budete dávať aj krmivo iné, budete ho prekrmovať. Čiže naše odporúčanie Vám má pomôcť, nie obmedzovať.

Cena - ak si prepočítate svoje terajšie náklady na kŕmenie jedného vtáka a prepočítate si koľko miniete za krmivo Roudybush, ktorá cena je vyššia? Pripomíname, že s Roudybush nepotrebujete odčervovať, sépiovú kosť, ani doplnkové minerály či vitamíny. A zdá sa nám, že je tam isté protirečenie si z Vašej strany - milujem svoje vtáky, ale v žiadnom prípade na ne nebudem míňať peniaze (to je len náš osobný názor, ak to tak nie je, ospravedlňte nás). Ešte podotýkame, že napr. pre žaka potrebujete na rok niečo menej ako 7kg krmiva za cenu okolo 43€. Či je to veľa nech posúdi každý sám.

Ten sarkazmus a iróniu so zlatými vajcami a super krmivom o niečom svedčí. Nás v takomto prípade vzpružujú tri fakty:
Prvým sú zahraniční chovatelia, ktorí kŕmia týmto krmivom a ničím iným.
Druhým sú naši zákazníci, ktorí okamžite po vyskúšaní kupovali veľké balenia.
Tretím je percento čistých vajec (u nás najnižšie v histórii).

A na záver by sme radi teda zareagovali aj na Vaše marketingové znalosti a schopnosť hodnotenia toho, že dávame vzorky zdarma. Nebolo to zo zúfalstva, čo Vám v podstate vysvetlovať nemusíme, ale bolo to pre chovateľov, ktorí neboli rozhodnutí.

Pán *, my sme sa Vám nedoprosovali, aby ste si objednali naše krmivo zdarma. Vy ste bol ten, kto sa ozval. A teraz vidíme, že to bolo naozaj len preto, lebo to bolo zdarma.

Preto je zarážajúce, že na základe nulovej skúsenosti vytvárate anti-kampaň. Ale to už je o každého osobnom svedomí.

My Vám aj napriek všetkému prajeme veľa chovateľských úspechov!

A pre všetkých ako dôkaz, že kŕmime týmto krmivom a ničím iným, sme natočili video:
https://youtu.be/bv1v_pwMzGg.

10.11.2015 15:10
SvetPapagájov.eu

XXX.XXX.60.231

arara1981 napsal(a):
Mam to doma.Zatial som to neskusal.A zadarmo to nieje.Postovne, firma to aj uvadza ze to posle za cenu postovneho bola za 1.5kg balik 8.7e.cena krmivaa na ich stranke je asi 12e.Takze ziadna super akcia to nieje.

Pán Vojtech, ako sme Vám objasnili v telefonickom rozhovore, my cenu kuriéra neovplyvňujeme. Jedná sa skôr o jeho nekalé praktiky a už sme podnikli aj náležité kroky. My Vám ďakujeme za upozornenie a ďalšiu objednávku u nás Vám doručíme samozrejme GRÁTIS!

10.11.2015 15:35
aymara55

XXX.XXX.70.146

SvetPapagájov.eu napsal(a):
Pán Vojtech, ako sme Vám objasnili v telefonickom rozhovore, my cenu kuriéra neovplyvňujeme. Jedná sa skôr o jeho nekalé praktiky a už sme podnikli aj náležité kroky. My Vám ďakujeme za upozornenie a ďalšiu objednávku u nás Vám doručíme samozrejme GRÁTIS!

Ste vedľa, Vojtech som ja.

10.11.2015 15:38
SvetPapagájov.eu

XXX.XXX.60.231

aymara55 napsal(a):
Ste vedľa, Vojtech som ja.

V tom prípade je to u všetkých slovenských zákazníkov rovnako. Opakujeme, mrzí náš to, no za praktiky spoločnosti InTime nemôžeme. Samozrejme tá ponuka k ďalšej objednávke platí.

10.11.2015 16:39
arara1981

XXX.XXX.232.162

Dobry den.nie som pan Vojtech.Ale este k tej doprave.Do Cr za cca 4e a na SR za 8.7 je viac ako usmevme.Krmivo samozrejme vyskusam.S mojej strany nejde o ziadnu anti kampan.

10.11.2015 16:41
SvetPapagájov.eu

XXX.XXX.60.231

arara1981 napsal(a):
Dobry den.nie som pan Vojtech.Ale este k tej doprave.Do Cr za cca 4e a na SR za 8.7 je viac ako usmevme.Krmivo samozrejme vyskusam.S mojej strany nejde o ziadnu anti kampan.

My Vás samozrejme chápeme, všetkých slovenských zákazníkov. O praktikách tejto spoločnosti sme netušili. Mrzí nás to, a ponuka, ktorú sme dali pánu Vojtechovi samozrejme platí aj pre Vás :).

11.11.2015 15:56
milanplšek

XXX.XXX.144.38

Keďže nepredpokladáme, že stránka ptaciraj.cz povolí náš komentár k ich článku o nás, prinášame vám ho tu. Aspoň v krátkosti sa chceme vyjadriť k nepodloženým obvineniam:

Milý pán *,
v prvom rade sa Vás chceme spýtať, na základe čoho hodnotíte niečo, čo ste nikdy nevyskúšali. To len na zamyslenie.
A ďalej sa budeme snažiť stručne zareagovať na Vaše dotazy:

Výrobca nedoporučuje podávať s krmivom nič iné a to nie z dôvodu, aby ste kupovali iba Roudybush, ale preto, lebo krmivo a jeho daná dávka je dostačujúca čo sa denného energetického príjmu vtákov týka. Ak im budete dávať aj krmivo iné, budete ho prekrmovať. Čiže naše odporúčanie Vám má pomôcť, nie obmedzovať.

Cena - ak si prepočítate svoje terajšie náklady na kŕmenie jedného vtáka a prepočítate si koľko miniete za krmivo Roudybush, ktorá cena je vyššia? Pripomíname, že s Roudybush nepotrebujete odčervovať, sépiovú kosť, ani doplnkové minerály či vitamíny. A zdá sa nám, že je tam isté protirečenie si z Vašej strany - milujem svoje vtáky, ale v žiadnom prípade na ne nebudem míňať peniaze (to je len náš osobný názor, ak to tak nie je, ospravedlňte nás). Ešte podotýkame, že napr. pre žaka potrebujete na rok niečo menej ako 7kg krmiva za cenu okolo 43€. Či je to veľa nech posúdi každý sám.

Ten sarkazmus a iróniu so zlatými vajcami a super krmivom o niečom svedčí. Nás v takomto prípade vzpružujú tri fakty:
Prvým sú zahraniční chovatelia, ktorí kŕmia týmto krmivom a ničím iným.
Druhým sú naši zákazníci, ktorí okamžite po vyskúšaní kupovali veľké balenia.
Tretím je percento čistých vajec (u nás najnižšie v histórii).

A na záver by sme radi teda zareagovali aj na Vaše marketingové znalosti a schopnosť hodnotenia toho, že dávame vzorky zdarma. Nebolo to zo zúfalstva, čo Vám v podstate vysvetlovať nemusíme, ale bolo to pre chovateľov, ktorí neboli rozhodnutí.

Pán *, my sme sa Vám nedoprosovali, aby ste si objednali naše krmivo zdarma. Vy ste bol ten, kto sa ozval. A teraz vidíme, že to bolo naozaj len preto, lebo to bolo zdarma.

Preto je zarážajúce, že na základe nulovej skúsenosti vytvárate anti-kampaň. Ale to už je o každého osobnom svedomí.

My Vám aj napriek všetkému prajeme veľa chovateľských úspechov!

A pre všetkých ako dôkaz, že kŕmime týmto krmivom a ničím iným, sme natočili video:
https://youtu.be/bv1v_pwMzGg.

Dobry den. Po zhlidnuti videa musim reagovat. Ja sem z toho pochopil ze vlastne od ted jsou moje zhruba 40 lete zkusenosti chovu papousku uplne k nicemu. Staci si koupit zazracne krmivo nasypat ptakum kazdy den odmerku peletek a vsichni budou zdravi v kondici, plni vitaminu odcerveni a plodni. a jeste nemusime ani uklizet voliery. A budem jen vybirat vajicka nebo mlady a prodavat. Tak to nevim naco ty papousky budeme chovat to si muzeme koupit slepice. Rikate jak jsou vyrobeny na zaklade zkusenosti z prirody takze papousek v prirode neokusuje vetve, nezbira ruzne traviny, ovoce a plody keru, hmyz ani kvety. on jen vyhledava cely den jeden druh krmiva a nic jineho. Video jak vasi papousci prijimaji peletky me vubec nepresvetcilo delam ptaky uz dost dlouho abych poznal ze sou hladni. Takze kdyby jste jim tam v ten okamzik nasypali zrni, granule nebo cokoli jineho tak budou hltat uplne stejne. Chapu ze chcete toto krmivo prodavat a nic proti nemu nemam a muze to byt dobre doplnkove krmeni ale prosim vas nevyplachujte mladym chovatelum takovimto zpusobem mozky jak je to chovatelstvi hrozne jednoduchy. S pozdravem a chovu zdar Plšek.

11.11.2015 16:18
arara1981

XXX.XXX.232.162

Presne tie vtaky su hladne.nervozne cakaju na zradlo a to nejako nepresvedcilo ani mna.

11.11.2015 16:27

Ano, ptáci co se vrhají po peletách mě také nepřesvědčili, mimo jiné všem mým ptákům jsem šokově, jak doporučujete vyměnil pelety za zrní, nic jiného, dva dny se toho ani nedotkli. Třetí den jsem to nevydržel a do pelet nasypal osvědčené zrní a vrhli se na to jako ti Vaši na ty pelety. Jen ovšem vyžrali zrní a pelet se ani nedotkli. Tak bohužel u mě zůstane při zrní. Mimochodem, ve videu pán říká, že narychlo pro info točí instruktážní video a pak se zmiňuje, že se ve voliérách čtvrt roku neuklízelo, bylo by to také moc hezké uklízet jednou za půl roku ale nevěřím tomu.

11.11.2015 16:37
Karlosara

XXX.XXX.45.15

Dobrý den, já myslím že marketing má firma zmáknutý, ale směřovat kampaň měli mezi "mazlíčkáře". Chovná zvířata se chovají trochu jinak a pořád je tady ještě faktor "selského rozumu", který nedovoluje riskovat s chovnými ptáky,.

11.11.2015 18:39
arara1981

XXX.XXX.232.162

3mesiace necistili ale bordel po ovoci a zelenine tam
nieje.Priatelia vsetci vieme aky bordel zostava po takomto krmeni.Tak tieto vtaky asi ovocie nedostavaju.Skusim to krmivo dat Zakom Lyberijskym cez vikend ked budem doma nech vidim cely den ako sa chovaju.

11.11.2015 18:58
Karlosara

XXX.XXX.45.15

Zkuste si název krmiva vložit do Google vyhledávače a ani nemusíte umět anglicky, z videa pochopíte komu je krmivo primárně určeno - ochočení ptáci v klecovém chovu. Neměli bychom ale podlehnout dojmu, že jde o něco revolučního, vyjímečného. Jsou to dobré granule, srovnávané s nejdražšími granulemi značky Harrison. Toť vše, kdo na ně má ať kupuje, přeji mu hodně zdaru a nechť platí vše co dodavatel slibuje.

11.11.2015 19:36
SvetPapagájov.eu

XXX.XXX.60.231

Milí chovatelia, rešpektujeme slobodu názoru aj všetko to, čo tu prezentujete bez toho, aby ste mali nejakú skúsenosť s týmto krmivom.
Z našej strany táto diskusia netvorí žiadnu formu obhajoby, ani potrebu dokazovania niečoho chovateľom, ktorí si zaumienili, že krmivo neskúsia a že to potrebujú vykričať do sveta.
K rýchlosti, akou naše papagáje pristupujú ku krmivu - video je 2x (miestami 4x) zrýchlené v časti, kde je im podávané žrádlo.
Ak by boli hladné, strácali by na hmotnosti.
Ak by boli hladné, neboli by zdravé.
Ak by neboli zdravé, nedochovávali by mladé.
Ak by bolo toto krmivo len pre vymyté mozgy mladých chovateľov, ako tu niekto poznamenal, tak by ním nekŕmili chovatelia v západných krajinách.
Ak by bolo toto krmivo pridrahé, ako sa tu spomína, myslíte, že by ho nemci a rakúšania kupovali?
Filmovaná bola vnútorná časť klietok, aby sme demonštrovali, koľko odpadu sa vyprodukuje počas krmenia týmto krmivom. Ovocie vtáky dostávajú vo vonkajších častiach voliér.

A na zamyslenie, pre tých skúsených (ale aj menej skúsených) chovateľov:
Nie je tomu tak dávno, čo sme našim psom a mačkám dávali výhradne jedlo, ktoré sme im pripravili doma. Poväčšine dostávali zbytky z nášich stolov.
V dnešnej dobe však takmer všetci kŕmia psy a mačky granulovaným krmivom.
Myslíte si, že všetci títo nemajú radi svoje zvieratá?
Myslíte si, že všetci títo nechávajú svoje zviera hladovať?
Myslíte si, že všetci títo majú vymyté mozgy (nám sa tento výraz hnusí, ale keď si to teda myslíte vy, skúsení chovatelia)?

A ešte k hladovaniu - svojim psom dávate 10kg krmiva naraz? Nie. Dávate im cca 10% ich hmotnosti. Prečo by teda 10% hmotnosti vtáka mala byť nedostatočná dávka? Opakujeme - vtáky nechudnú, rozmnožujú sa, sú zdravé, vitálne...

Mimochodom, ďakujeme za každý jeden príspevok, aj ten negatívny.

Veľa úspechov vo vašich chovoch vám želá tím Svet Papagájov (podľa niektorých tím vymytých mozgov ).

11.11.2015 19:49
Karlosara

XXX.XXX.45.15

Slibuji, že naposled reaguji na toto téma : papoušek není na rozdíl od psa a kočky zvíře domestikované (zdomácnělé), z toho pramení i jeho zachované potravní nároky. Není od prodejce dvakrát rozumné reagovat tímto způsobem na této diskusi. Jsme chovatelsky jednou z nejvyspělejších zemí v chovu exotického ptactva, určitě v přepočtu na 1 obyvatele.Jen počet inzerátů na ifauně v rubrice ex.ptactvo převyšuje součet ostatních rubrik.

11.11.2015 20:03
SvetPapagájov.eu

XXX.XXX.60.231

My nie sme firma, ktorá realizuje nekalé praktiky, nemáme sa prečo skrývať a do diskusie sa radi zapojíme, veď prečo neukázať, že sme reálni a že si za svojimi produktmi stojíme?
Takisto nikoho nenútime, aby kŕmil našim krmivom.
Každý má možnosť slobodného výberu :).

pepo38

11.11.2015 20:13
pepo38

XXX.XXX.238.245

Správna reakcia od sveta papagájov na neprajníkov na krmivo Roudybush a chabá reakcia neprajníka peletovaného krmiva, pravdepodopne predajcu klasických krmív.

Aymarové

11.11.2015 21:26
Aymarové

XXX.XXX.169.210

My nie sme firma, ktorá realizuje nekalé praktiky, nemáme sa prečo skrývať a do diskusie sa radi zapojíme, veď prečo neukázať, že sme reálni a že si za svojimi produktmi stojíme?
Takisto nikoho nenútime, aby kŕmil našim krmivom.
Každý má možnosť slobodného výberu :).

Mate pravdu. Musím vzpomenout velkou moudrost své kolegyně z práce: ZADARMO I ŽLOUTENKU! Většina lidi si krmivo objednala jen proto, ze byl vzorek zdarma.

11.11.2015 23:41

Dobrý večer, jsem zadavatel tématu, nejsem kritik krmiva a opravdu chci zkusit granulované krmivo. Jen mám voliéry a nemohu dávat po celých voliérách papír abych sledoval zda žerou granule nebo nikoli. Na stránkách máte nějaké možnosti míchání určitých poměrů se zrním když nežerou hned granule-zkouším a uvidím. Jinak vlastním i loveckého psa s veškerými zkouškami co existují-čím myslíte, že ho krmím, je to můj miláček a krmím ho masem a přílohami, žádné granule, kde jak jsem se dočetl z různých zdrojů jsou rozemlety veškeré sračky a zbytky z odpadu a je to prodáváno za tisíce. Tím nechci říct to, že toto krmivo pro papoušky je to samé, naopak složení se mě zamlouvá a byl bych moc rád kdyby mě to papoušci brali s chutí.

12.11.2015 03:59
milanplšek

XXX.XXX.144.38

Milí chovatelia, rešpektujeme slobodu názoru aj všetko to, čo tu prezentujete bez toho, aby ste mali nejakú skúsenosť s týmto krmivom.
Z našej strany táto diskusia netvorí žiadnu formu obhajoby, ani potrebu dokazovania niečoho chovateľom, ktorí si zaumienili, že krmivo neskúsia a že to potrebujú vykričať do sveta.
K rýchlosti, akou naše papagáje pristupujú ku krmivu - video je 2x (miestami 4x) zrýchlené v časti, kde je im podávané žrádlo.
Ak by boli hladné, strácali by na hmotnosti.
Ak by boli hladné, neboli by zdravé.
Ak by neboli zdravé, nedochovávali by mladé.
Ak by bolo toto krmivo len pre vymyté mozgy mladých chovateľov, ako tu niekto poznamenal, tak by ním nekŕmili chovatelia v západných krajinách.
Ak by bolo toto krmivo pridrahé, ako sa tu spomína, myslíte, že by ho nemci a rakúšania kupovali?
Filmovaná bola vnútorná časť klietok, aby sme demonštrovali, koľko odpadu sa vyprodukuje počas krmenia týmto krmivom. Ovocie vtáky dostávajú vo vonkajších častiach voliér.

A na zamyslenie, pre tých skúsených (ale aj menej skúsených) chovateľov:
Nie je tomu tak dávno, čo sme našim psom a mačkám dávali výhradne jedlo, ktoré sme im pripravili doma. Poväčšine dostávali zbytky z nášich stolov.
V dnešnej dobe však takmer všetci kŕmia psy a mačky granulovaným krmivom.
Myslíte si, že všetci títo nemajú radi svoje zvieratá?
Myslíte si, že všetci títo nechávajú svoje zviera hladovať?
Myslíte si, že všetci títo majú vymyté mozgy (nám sa tento výraz hnusí, ale keď si to teda myslíte vy, skúsení chovatelia)?

A ešte k hladovaniu - svojim psom dávate 10kg krmiva naraz? Nie. Dávate im cca 10% ich hmotnosti. Prečo by teda 10% hmotnosti vtáka mala byť nedostatočná dávka? Opakujeme - vtáky nechudnú, rozmnožujú sa, sú zdravé, vitálne...

Mimochodom, ďakujeme za každý jeden príspevok, aj ten negatívny.

Veľa úspechov vo vašich chovoch vám želá tím Svet Papagájov (podľa niektorých tím vymytých mozgov ).

Napsal jsem jen svuj nazor a nerekl ze je krmivo spatne. Jako doplnkove krmivo proc ne. A ty psi a kocky to zrovna neni moc dobrej priklad. Protoze pokud krmite psa jen granulama tak z neho nikdy poradnej pes nebude. Mozna nejakeho ktery nesleze doma z postele tak to jo. Ale pracovni a chovni psy musi met kvalitni maso a k tomu jako doplnek granule. Chovu zdar Plšek.

12.11.2015 08:47
atobajus

XXX.XXX.195.189

Na krmení opravdu kvalitními granulemi nevidím nic špatného, můžou být jenom přínosem pro chov. Já jdu určitě do toho.
Já jen nějak nechápu jak může někdo vznášet kritiku když s nimi poctivě nekrmil alespoň jednu sezonu.

Ono, pokud by se cena za kilogram granulí dostala pod cenu černé slunečnice to by pak byla jiná poptávka a odezva.

15.11.2015 11:31

Tak jsem to zkoušel ještě jednou jít do granulí ale bohužel to ptáci pořád neberou, tři dny to tam mají a nic. Máte někdo nějaké jiné postřehy, mám ještě vydržet a nebo to vzdát.

15.11.2015 11:59
aymara55

XXX.XXX.70.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak jsem to zkoušel ještě jednou jít do granulí ale bohužel to ptáci pořád neberou, tři dny to tam mají a nic. Máte někdo nějaké jiné postřehy, mám ještě vydržet a nebo to vzdát.

A akým vtákom to dávate ? Nechce sa mi totižto veriť, že by tri dni nič nežrali.

15.11.2015 12:03
arara1981

XXX.XXX.232.162

Ja som to skusil takto.Stvrtok dostali liberijske polovicnu davku tradicneho krmenia.Piatok dostali toto super krmivo.Zozrali asi tretinu toho co dostali.Podla mna je vzorka krmiva co som dostal strukturov prene drobna.V sobotu uz vzali viac.Ale dost to drobia.Skusaju to luskat.No uvidime

15.11.2015 12:04
arara1981

XXX.XXX.232.162

Este dostavaju kusok jablka.

15.11.2015 16:59

Dávám to červenokřídlým, čapkáčům, královákům a kakadu růžový, nikdo to zatím nebere.

15.11.2015 17:54
arara1981

XXX.XXX.232.162

Dnes maju vyzrane vsetko.

16.11.2015 21:14
atobajus

XXX.XXX.195.189

Já jsem dal dnes v poledne poprvé, samec senegalec se do toho pustil hned a pyrurám taky zvědavost nedovolila neochutnat. Do večera sežral každý asi půl dávky. Ale je fakt, že ráno, než krmivo přišlo, jsem jim dal zrno, které jsem odstranil až když kurýrem přišel Roudybush.
Od zítřka už pojedou jen Roudybush, tak uvidíme.

17.11.2015 15:19
mirda80

XXX.XXX.254.240

Dobrý den, včera jsem dal také poprvé toto krmivo, am. modročelý se do toho pustil také ihned, ráno jsem již nedával zrní a v poledne jsem dal pelety, dneska již čekali a ihned se do toho pustili uvidíme jak ptáci budou prosperovat zatím hodnotím kladně...

20.11.2015 00:55
alex66

XXX.XXX.204.8

Dost mě zaráží, že při krmení těmito granulemi se nemá dávat sepiovka a ani se nemusí odčervovat. To je tam snad přidaný nějaký lék jako to je v granulích pro králíky ? To by ale byl protimluv že granule jsou čistě přírodní.
Rozhodl jsem se zkusit toto krmivo na jednom páru alexandrů a uvidím jaký bude výsledek.

20.11.2015 08:45
siposi

XXX.XXX.213.94

Dobrý den.Moji papoušci jsou už taky asi 14 dni na granulích.Ze začátku se toho taky ani nechytli ale už to berou všichni.Jen je mi jich líto jak se na nás koukají a nic nedostanou.Zdá se mi že mají stále hlad.Vždyť tak se nikdy nedomáhali žrádla jak po granulích.

20.11.2015 09:28
Karlosara

XXX.XXX.45.15

siposi napsal(a):
Dobrý den.Moji papoušci jsou už taky asi 14 dni na granulích.Ze začátku se toho taky ani nechytli ale už to berou všichni.Jen je mi jich líto jak se na nás koukají a nic nedostanou.Zdá se mi že mají stále hlad.Vždyť tak se nikdy nedomáhali žrádla jak po granulích.

Dobrý den, dávám ptákům cca třetinovou dávku původního krmení - nikdy neměli tak vyžráno.
S granulemi jsem spokojen, nekrmím dávku podle doporučení, ale mají granule k dispozici celý den. Myslím si, že se časem upraví spotřeba sama. Jeden den vemou granulí víc a druhý den méně. Taky jsem je nemohl vidět jak pořád něco hledají, ale hlavně moji ptáci umí velmi hlasitě
dát najevo svoji nespokojenost.

20.11.2015 10:08
arara1981

XXX.XXX.159.11

Ja mam pocit ze tiez su vtaky hladne, davam to tyzden.

20.11.2015 10:45
siposi

XXX.XXX.213.94

Dobrý den.Moji papoušci se normálně cpou u otvoru pro krmení a vylézají ven což nikdy nedělali.Ale jinak jsem s krmením zatím spokojen.

20.11.2015 10:55
atobajus

XXX.XXX.195.189

Já dávám Roudybush od pondělka, podle návodu. Berou ho výborně od prvního dne, krmím ráno a během dopoledne je všechno pryč. Odpoledne dám papouškům jen trochu ovoce, ale míň než při krmení zrním. Vypadají v pohodě, chovají se čile a trus mají taky normální. Nezdá se mi, že trpí hlady.

20.11.2015 12:04
istambul2005

XXX.XXX.58.171

atobajus napsal(a):
Já dávám Roudybush od pondělka, podle návodu. Berou ho výborně od prvního dne, krmím ráno a během dopoledne je všechno pryč. Odpoledne dám papouškům jen trochu ovoce, ale míň než při krmení zrním. Vypadají v pohodě, chovají se čile a trus mají taky normální. Nezdá se mi, že trpí hlady.

Píšete, že vaši vtáci majú po tomto krmive trus normálny. Ja to bohužiaľ napísať nemôžem. U mňa mali trus riedky, bez viditeľnej bielej močovej zložky farby týchto granulí, po podaní normálneho krmiva sa to okamžite upravilo. Mám chorých vtákov ? Podával som ho viacerým párom Amazoňanov, ktorí normálne odchovávajú, preto som dočasne prešiel na klasiku. Po nejakom čase sa chcem k tomu vrátiť, vyskúšam to na jednom páre a potom uvidím.

20.11.2015 12:42
arara1981

XXX.XXX.159.11

Moje Liberijske maju tiez farbu trusu ako granule.Davam jednu odmerku a nejake ovocie, granule su prec tak za 3hodiny.

20.11.2015 15:20
milanplšek

XXX.XXX.144.38

siposi napsal(a):
Dobrý den.Moji papoušci se normálně cpou u otvoru pro krmení a vylézají ven což nikdy nedělali.Ale jinak jsem s krmením zatím spokojen.

Tak to jste me bobavil ptaci se cpou ven jak jsou hladni ale hlavne ze jste spokojen.

20.11.2015 22:32
siposi

XXX.XXX.213.94

To jsem nenapsal proto že granule tak vychvaluji ale proto že se mi zdá že papoušci se tak tlačí ke žrádlu z hladu.

25.11.2015 01:28
alex66

XXX.XXX.204.8

Jak už jsem psal dávám granule jednomu páru alex. vousatých. První den bylo krmení netknuté ale potom už se chytli a teď už granule berou dobře. Dávám jednu odměrku a za 24 hodin je většina granulí zkonzumovaná. Jen tvrzení, že po tomto krmení není žádný odpad u mě neplatí, na dně misky vždycky trochu "šrotu " zůstává. Odhaduji to tak na 5 % krmné dávky. Teď trochu váhám jestli si přikoupit větší balení a zkusit to u tohoto páru celou sezónu abych měl nějaké srovnání protože za pár dní krmení stejně člověk nezjistí jestli se něco zlepší. A ta cena za 4,5 kg je taky pěkná pálka, to je pro mě třetina až čtvrtina toho co dám za krmení na celý rok. I když se to asi nedá srovnávat tak si představuji, že bych měl jíst celý rok to samé. Hrozná představa.
A taky zkusím napsat prodejci jak je to s tím odčervováním, pořád mi to vrtá hlavou.

25.11.2015 06:12
arara1981

XXX.XXX.232.162

Alex66 skuste dat menej krmiva.Mne to zaky vyzeru uplne.Misku maju uplne prazdnu.

25.11.2015 18:05
calvusca

XXX.XXX.208.12

Som zacinajuci chovatel, aj ked zebry uz davnejsie chovam. Takze o granulach neviem nic. Nehovorim ze su zle ani dobre. Avsak mam nazor ze ty nase krasavice to zrno potrebuju. Tie granule mozu bit maximalne vyzivne, zdrave, maximalne prirodne zlozenie ale nedaju sa naluskat, nemozu si vyberat, ako vyberaju z mixu zrn. Ved krajsi zvuk ani neegzistuje, ako praskanie naluskaneho zrna, slnecnice. Vtaky budu jest to co im date. Ale ked budu mat papanicu na vyber vtedy zistite comu daju prednost. A myslim si ze granule tam zostanu. Skuste zavesit klasove proso a vedla dajte granule smajlík ja rad upracem bordel co narobia, ved som vedel ze bude odpad. A upratovat sa musi hoci cim krmim, lebo vsak trus treba spratat, ci budu zrat granule alebo zrno atd. Teda moj nazor, ze granule su na dokrmovanie klietkovych vtakov. Nie krmenie ale dokrmovanie. Aj nasim psom davame granule ale len na dokrmovanie a samozrejme treba im aj kosti velke, aj ked v granulach su pomlete a este vela veci ale to semnepatri. Granula nenahradi zrno, aj ked vyzivna hodnota tam bude taka ista.zrno je proste zrno pre vtakov prirodzene. Nezabudajte na piesok, neviem ci v tych granulach je smajlík nechcem bit mudry, ved sem chodim pre rady aj ja. Len som napisal svoj nazor.

25.11.2015 18:12
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

calvusca napsal(a):
Som zacinajuci chovatel, aj ked zebry uz davnejsie chovam. Takze o granulach neviem nic. Nehovorim ze su zle ani dobre. Avsak mam nazor ze ty nase krasavice to zrno potrebuju. Tie granule mozu bit maximalne vyzivne, zdrave, maximalne prirodne zlozenie ale nedaju sa naluskat, nemozu si vyberat, ako vyberaju z mixu zrn. Ved krajsi zvuk ani neegzistuje, ako praskanie naluskaneho zrna, slnecnice. Vtaky budu jest to co im date. Ale ked budu mat papanicu na vyber vtedy zistite comu daju prednost. A myslim si ze granule tam zostanu. Skuste zavesit klasove proso a vedla dajte granule smajlík ja rad upracem bordel co narobia, ved som vedel ze bude odpad. A upratovat sa musi hoci cim krmim, lebo vsak trus treba spratat, ci budu zrat granule alebo zrno atd. Teda moj nazor, ze granule su na dokrmovanie klietkovych vtakov. Nie krmenie ale dokrmovanie. Aj nasim psom davame granule ale len na dokrmovanie a samozrejme treba im aj kosti velke, aj ked v granulach su pomlete a este vela veci ale to semnepatri. Granula nenahradi zrno, aj ked vyzivna hodnota tam bude taka ista.zrno je proste zrno pre vtakov prirodzene. Nezabudajte na piesok, neviem ci v tych granulach je smajlík nechcem bit mudry, ved sem chodim pre rady aj ja. Len som napisal svoj nazor.

25.11.2015 22:45
sunflowersman

XXX.XXX.254.207

Dobrý večer.

Dlouho jsem nechtěl reagovat na tohle téma. Zaprvé jsem nechtěl kazit obchod pánů a nechtěl jsem klouzat do prvotních hádek. Pokud mohu, rád bych se zeptal, jak je v krmivu řešena otázka enzymů, které jsou nejdůležitěští pro trávení ptáků pocházejících z divoké přírody vůbec, tato otázka je naprosto stěžejní. Je krmivo mrtvé či živé?. Pokud mohu doporučit, jednostranné krmivo je největší zlo, jaké můžete doporučit. Žádný pták v přírodě se neživí jednostraně po celý rok. Jako trochu vzdělaný v chemii mě příjde, že pokud bych si obstaral šrot z kukuřice, sóji a pšenice, obohatil bych o nutrimix, jsem na tom v podstatně stejně, jen si to peletovat. Odčervovací schopnosti krmiva, to mě příjde naprosto mimo. Určitě bych nechtěl vyvolávat nějakou proti kampaň a škodit, to v žádném případě, bohudík je to můj názor a děkuji za respektování.

M. Štěpán.

25.11.2015 23:53
jako001

XXX.XXX.109.93

No neviem aky je toto zàzrak ale ja som granule skusal i ked iny vyrobca tiez renomovanà znacka.dodnes granule pouzivam ale nie ako nàhradu za zmes semien len ako jeden z doplkov stravy vcase odchovou.dovolim si tu vyslovit moj nàzor a 30 rocnu chovatelsku prax pestre zlozenie prirodnèho krmiva nic nenahradi.dovolim si dokonca tvrdit ze granule su krmivom lenivych.Tu vsak poprosim predajcu teda zadàvatela tèmy aby mi vyvràtil moju otàzku aky vplyv maju granule po 15 rokoch pouzivania na chovnych pàroch. J e vseobecne znàme ze hydina krmenà vylucne granulami je kràtkovekà jej doba zivota sa skracuje.tpi roznymi neduhmi nastàva otàzka preco je tomu tak.JA to beriem jednoducho takto nase trhy co sa tyka krmiv a doplnkov su preplnenè predajca si len zvolil ucinnu formu marketingu.keby islo o taky zàzrak tak institucie ako zoo san diego, loroparktenerife, walsrode a mnoho dalsich by nicim inym nekrmily tu poprosim dalej predajcu nech mi uvedie jednu uznàvanu instituciu ktorà krmi vylucne tymto krmivom.S priatalskym pozdravom Jakab.

26.11.2015 07:21
arara1981

XXX.XXX.159.11

Ja som sa rozhodol ze skrmim to 1,4kg.Beriem to ako ocistnu kuru a vraciam sa k pôvodnému krmeniu.Miesam si sam a nikdy nieje miesanka rovnaka v pomere zrnin.

26.11.2015 08:00
Karlosara

XXX.XXX.45.15

Dobrý den, krmím Roudybush přesně 14 dní a jak jsem uvedl v příspěvcích ptáci krmivo přijali dobře - k tomu není co dodat. Krmím stále omezenou dávkou směsi zrnin a dá se říct, že můj původní předpoklad o doplňkovém krmivu se potvrzuje. Svůj účel splní granule zejména v zimním období. Zabývám se jinou otázkou - jak je možné, že výrobce splnil jednou recepturou nároky na výživu všech ptáků - od andulky po aru. Co se týká odčervování, tak výrobce předpokládá že ptáci krmeni čistě granulemi budou mít v zažívacím traktu prostředí parazitům nevyhovující ( můžeme si pod tím představit cokoliv).

26.11.2015 23:55
alex66

XXX.XXX.204.8

Karlosara napsal(a):
Dobrý den, krmím Roudybush přesně 14 dní a jak jsem uvedl v příspěvcích ptáci krmivo přijali dobře - k tomu není co dodat. Krmím stále omezenou dávkou směsi zrnin a dá se říct, že můj původní předpoklad o doplňkovém krmivu se potvrzuje. Svůj účel splní granule zejména v zimním období. Zabývám se jinou otázkou - jak je možné, že výrobce splnil jednou recepturou nároky na výživu všech ptáků - od andulky po aru. Co se týká odčervování, tak výrobce předpokládá že ptáci krmeni čistě granulemi budou mít v zažívacím traktu prostředí parazitům nevyhovující ( můžeme si pod tím představit cokoliv).

Podívejte se na stránky prodejce, je tam možnost objednání i podle druhu papouška. Takže předpokládám, že složení granulí je trochu jiné pro agapornisy a jiné pro ary.

27.11.2015 06:50
Karlosara

XXX.XXX.45.15

alex66 napsal(a):
Podívejte se na stránky prodejce, je tam možnost objednání i podle druhu papouška. Takže předpokládám, že složení granulí je trochu jiné pro agapornisy a jiné pro ary.

Dovolím si oponovat, právě že objednání podle papouška se týká pouze velikosti granulí. Složení je rozlišeno pouze podle toho jestli ptáci hnízdí, mimo sezonu, dieta pro tlusté a dieta pro staré ptáky. Toť vše co jsem zjistil u výrobce www.roudybush.com (ne u dodavatele) ohledně krmení podle druhu a velikosti papouška.

27.11.2015 11:04
lacike1908

XXX.XXX.165.165

Dobry den,
o tomto krmive som sa dozvedel len nedavno nemam snim ziadne skusenosti, akurat viem ze takymito granulami krmi aj moj znami z nemecka od ktoreho som si doniesol paru iniek, ten krmi iba tym kedze odchovava inky uplne v pohode asi to mat zly vplyv nebude, ale mne ako normalnemu cloveku so zdravym rozumom nepride normalne vtaky krmit iba tymto krmivom...
Nikdy nikomu v zivote neuverim ze v nejakej granuli dokaze byt vsetko co vtak potrebuje. Pre mna je to nezmysel. Vtak musi mat podla mna pestru stravu presne ako v prirode. Bolo by mi luto krmit moje vtaky tak isto ako aj psy iba granulami.. Chcem ich skusit ale iba ako doplnok v krmeni, napriklad jeden den im dam granule druhy den zrno dotoho ovocie zeleninu a takto to striedat pride mi to rozumnejsie... V dnesnej dobe je kopec umelych nahrad jedla konzerv a kravin aj pre cloveka, no skuste sa tym mily chovatelia teda myslim iba tym a dlhodobo stravovat vy :) či budete spokojny... na videu vidiet ako sa vtaky na to vrhnu, mne skor pride ze sa na to vrhnu preto ze su hladne jak prasa :D ale to je len moj nazor... keby ten vtak vedel rozpravat nemyslim si ze by si vybral zrat cely zivot len granule :)
Preto chovatelia trošku zdraveho rozumu by neuskodilo v ziadnom pripade nekrmte LEN granulami

27.11.2015 17:22
siposi

XXX.XXX.213.94

Moje řeč.

28.11.2015 06:41
milanplšek

XXX.XXX.144.38

sunflowersman napsal(a):
Dobrý večer.

Dlouho jsem nechtěl reagovat na tohle téma. Zaprvé jsem nechtěl kazit obchod pánů a nechtěl jsem klouzat do prvotních hádek. Pokud mohu, rád bych se zeptal, jak je v krmivu řešena otázka enzymů, které jsou nejdůležitěští pro trávení ptáků pocházejících z divoké přírody vůbec, tato otázka je naprosto stěžejní. Je krmivo mrtvé či živé?. Pokud mohu doporučit, jednostranné krmivo je největší zlo, jaké můžete doporučit. Žádný pták v přírodě se neživí jednostraně po celý rok. Jako trochu vzdělaný v chemii mě příjde, že pokud bych si obstaral šrot z kukuřice, sóji a pšenice, obohatil bych o nutrimix, jsem na tom v podstatně stejně, jen si to peletovat. Odčervovací schopnosti krmiva, to mě příjde naprosto mimo. Určitě bych nechtěl vyvolávat nějakou proti kampaň a škodit, to v žádném případě, bohudík je to můj názor a děkuji za respektování.

M. Štěpán.

Dobry den. Myslim ze to neni o tom kazit nekomu obchod ale o zdravem rozumu a vlastnich zkusenostech. Krmit takovimto zpusobem jak tam ti panove predvadi to hranici s tyranim zvirat. Trvdi ze tak krmi zahranicni chovatele ale zajima me kteri. Proc teda maji ruzna ZOO, Loropark atd. tolik zamestnancu kteri pripravuji pestra krmiva kdyz staci nasypat odmerku granulek a je vystarano. Proc svetova odornice na papousky Rosemary Low napsala perfektni knihu o vyzive papousku, kdyz stacilo napsat dejte jim odmerku granuly. Proc se poradaji ruzne svetove seminare o vyzive papousku a tak bych mohl pokracovat. A proto pokladam za nutne se tady k tomu vyjadrit ze to je absolutni nesmysl takto krmit. Samozdrejme jako doplnkove krmivo to muze byt dobre proti tomu nic nemam. Chovu zdar Plšek.

28.11.2015 08:44
molousek

XXX.XXX.103.252

Dobrý den
Konečně rozumná odpověd.
Chovu zdar

28.11.2015 14:36
kkki

XXX.XXX.254.207

lacike1908 napsal(a):
Dobry den,
o tomto krmive som sa dozvedel len nedavno nemam snim ziadne skusenosti, akurat viem ze takymito granulami krmi aj moj znami z nemecka od ktoreho som si doniesol paru iniek, ten krmi iba tym kedze odchovava inky uplne v pohode asi to mat zly vplyv nebude, ale mne ako normalnemu cloveku so zdravym rozumom nepride normalne vtaky krmit iba tymto krmivom...
Nikdy nikomu v zivote neuverim ze v nejakej granuli dokaze byt vsetko co vtak potrebuje. Pre mna je to nezmysel. Vtak musi mat podla mna pestru stravu presne ako v prirode. Bolo by mi luto krmit moje vtaky tak isto ako aj psy iba granulami.. Chcem ich skusit ale iba ako doplnok v krmeni, napriklad jeden den im dam granule druhy den zrno dotoho ovocie zeleninu a takto to striedat pride mi to rozumnejsie... V dnesnej dobe je kopec umelych nahrad jedla konzerv a kravin aj pre cloveka, no skuste sa tym mily chovatelia teda myslim iba tym a dlhodobo stravovat vy :) či budete spokojny... na videu vidiet ako sa vtaky na to vrhnu, mne skor pride ze sa na to vrhnu preto ze su hladne jak prasa :D ale to je len moj nazor... keby ten vtak vedel rozpravat nemyslim si ze by si vybral zrat cely zivot len granule :)
Preto chovatelia trošku zdraveho rozumu by neuskodilo v ziadnom pripade nekrmte LEN granulami

Zdravý rozum nás jistě nepřinutí krmit jen granulema, všichni přece znáte reklamní tahy nebo ne?k.

28.11.2015 14:37
ivik3

XXX.XXX.141.28

molousek napsal(a):
Dobrý den
Konečně rozumná odpověd.
Chovu zdar

Také přeji dobrý den.
Ano souhlas rozumná odpověď, jen slůvko konečně vyměnim za další, rozumná odpověď.
Není to tak dávno, kdy si chovatelé lámali hlavy jak zajistit PESTROU STRAVU.Teď, když mám krmení na jaké si vzpomenu si ani neumím představit, že poklízení odbydu granulemi a vodou.Moji ptáci jsou totiž docela krotcí a při poklidu se mi dívají do očí.A vysvětlení, že nebudu muset zametat? Slabá odpověď na jejich otázky.
Odpovědí proč věnovat krmení péči je zde mnoho nebudu opakovat.
Kolegům přeji selský rozum a osazenstvu voliér PESTROU STRAVU.

28.11.2015 15:17
Karlosara

XXX.XXX.45.15

Vážení kolegové, za poslední dobu pouze diskuse "jak na kunu" měla více příspěvků a reakcí než tato o granulích Roudybush. Říkám si, že asi to byl dobrý tah ze strany dodavatele protože si nepamatuji kdy se tady a jestli vůbec o nějakých granulích tolik diskutovalo. A je to dobře, protože ti co chovají ptáky "průmyslově" se tady nevyjadřují ( těm tento způsob krmení vyhovuje) a nám "srdcařům" to nedá ošidit sebe a naše opeřené kamarády o možnost pestrého složení krmné dávky. Ze své podstaty fyziologie a dlouhověkosti papoušků je nemožné dlouhodobě krmit monodietou - vždyť i ti pejskaři řeší neustále na svých fórech střídání zkrmovaných druhů granulí od různých výrobců.
A nezapomínejte, že i negativní reklama je reklama ! A o to šlo - to je tzv. "direct marketing".

zako7

6.12.2015 13:35
zako7

XXX.XXX.238.245

Pozdravujem chovatelov, NEDA MI ABY SOM NEREAGOVAL na vase pripomienky k peletam od firmy Roudybush. Vsetci sa odvolavate aky ste odbornici a pisete, ze krmivo je pre vtakov nezaujimave a stale rovnake, ako keby krmiva dodavane inymi dodavatelmi nie peletovane, boli pre vtakov zaujimave, vzdy ine a vzdy obsahovali niieco nove, ked dodavatel krmiva Roudybush opisuje na svojich stránkach, ze pelety obsahuju vsetky tieto semena, ktore su osupane zlisovanee a tepelne upravovane pri 40 stupnoch, to znamena ze obsahuju vsetku nutricnu vyzivu. na rozdiel od semien su zabezpecene proti pliesnam, bakteriam a sú lahko uskladnitelne. zo stranky dodavatela Svetpapagajov sa dozviete aj to ze to nie je nahrada zeleniny ovocia a okusu konarov, sipky, bazy a pod. Zostavaju rovnake krmiace navyky chovatela akurat namiesto semien sa podavaju pelety.

vela zdaru a chovatelskych uspechov.

milda 33

6.12.2015 17:48
milda 33

XXX.XXX.142.32

No stejnou debatu dřiv vedly chovatelé psu když přišly na trh granule pro psy dnes krmí granulemi skoro všichni je to o uspoře času u papoušku to bude asi jinak tam budou granule jen doplněk stravy.

8.12.2015 12:37
SvetPapagájov.eu

XXX.XXX.122.249

Dobrý deň,

do debaty sa tentokrát radšej, ako svojimi názormi, zapojíme názormi odborníka, ktorý je pravidelným odberateľom krmiva Roudybush, a v samotnom emaile sa dozviete, že je aj odborníkom v tejto oblasti. Za nás hovoria naši spokojní zákazníci, my predsa nikoho do ničoho nenútime, len sme Vám ponúkli výborný spôsob, ako sa starať o svojich operených miláčikov.

Ale poďme už k samotným emailom:

Jsem rád, že Vaše firma dováží tyto granule na náš společný trh. Dříve jsem o nich jen slyšel jako o zázraku kterým krmí chovatelé na západ od našich hranic. Moje papoušky(arové a žakové)jsem nemusel "nutit" do změny krmení - sami si vybrali. Oni prostě poznají co je dobré !

A ďalší:

Zdravím, já jsem vystudovaný Ing.- výživa a krmení zvířat, včetně MBA. Dovedu tedy ocenit složení Vašeho krmiva a jsem skutečně velmi rád, že tak konzervativní papoušci jakými jsou žakové začali intuitivně přijímat tyto granule. Moje zvyšující objednávky jsou toho jasným důkazem. Přeji Vám více takto spokojených chovatelů.
S úctou XXX

A ďalší:

Dobrý den,
moje, myslím si objektivní vyjádření ke granulím Roudybush znáte. Vyhledal jsem příspěvek MVDr.Viktora Tukače(bohužel už zesnulého), který přednesl v roce 2012 na konferenci "řešení nejčastějších problémů u exotických ptáků". Mimo jiné uvedl toto :

"Téměř všechna potrava nabízená u nás papouškům je totiž náhradní a pouze se více či méně přibližuje ideálu. Paradoxně nejvážnější karenční stavy vyvolává tzv. „klasická semenná dieta“, kde dochází k absenci některých aminokyselin, mastných kyselin, minerálních látek, vitamínů a specificky účinných látek jako jsou flavonoidy, antokyany, taniny apod. Velmi kvalitního složení jsou na druhé straně některé granule vyšší cenové hladiny."

Dr.Tukač byl největší uznávaná kapacita v oboru exotického ptactva nejen u nás, ale i ve světě. Vaše snažení má jistě význam a já sám doporučuji granule Roudybush všem kdo stojí o moji radu.
S pozdravem XXX

Prajeme Vám príjemný deň a veľa chovateľských úspechov

S pozdravom,

SvetPapagájov.eu

Upraveno Adminem 9.12.2015 v 18:55, osobní údaje

8.12.2015 15:01
mspacil

XXX.XXX.242.195

Nezkusil to někdo dávat Neofémám modrohlavým?
jestli že ano s jakým výsledkem?
Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

8.12.2015 22:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Lidičky a co si myslíte o granulích ZuPreem? doporučil nám je jeden pán co jak chová papoušky tak má eshop www.cechpapousek.cz nebo tak nějak, my teda dáváme jak granule tak zrní na loupačku ať se zabaví tak i ovoce atd... snad nemůže uškodit že má od každého něco. nebo jooo?

8.12.2015 23:51
jako001

XXX.XXX.109.93

Dobrý deň,

do debaty sa tentokrát radšej, ako svojimi názormi, zapojíme názormi odborníka, ktorý je pravidelným odberateľom krmiva Roudybush, a v samotnom emaile sa dozviete, že je aj odborníkom v tejto oblasti. Za nás hovoria naši spokojní zákazníci, my predsa nikoho do ničoho nenútime, len sme Vám ponúkli výborný spôsob, ako sa starať o svojich operených miláčikov.

Ale poďme už k samotným emailom:

Jsem rád, že Vaše firma dováží tyto granule na náš společný trh. Dříve jsem o nich jen slyšel jako o zázraku kterým krmí chovatelé na západ od našich hranic. Moje papoušky(arové a žakové)jsem nemusel "nutit" do změny krmení - sami si vybrali. Oni prostě poznají co je dobré !

A ďalší:

Zdravím, já jsem vystudovaný Ing.- výživa a krmení zvířat, včetně MBA. Dovedu tedy ocenit složení Vašeho krmiva a jsem skutečně velmi rád, že tak konzervativní papoušci jakými jsou žakové začali intuitivně přijímat tyto granule. Moje zvyšující objednávky jsou toho jasným důkazem. Přeji Vám více takto spokojených chovatelů.
S úctou XXX

A ďalší:

Dobrý den,
moje, myslím si objektivní vyjádření ke granulím Roudybush znáte. Vyhledal jsem příspěvek MVDr.Viktora Tukače(bohužel už zesnulého), který přednesl v roce 2012 na konferenci "řešení nejčastějších problémů u exotických ptáků". Mimo jiné uvedl toto :

"Téměř všechna potrava nabízená u nás papouškům je totiž náhradní a pouze se více či méně přibližuje ideálu. Paradoxně nejvážnější karenční stavy vyvolává tzv. „klasická semenná dieta“, kde dochází k absenci některých aminokyselin, mastných kyselin, minerálních látek, vitamínů a specificky účinných látek jako jsou flavonoidy, antokyany, taniny apod. Velmi kvalitního složení jsou na druhé straně některé granule vyšší cenové hladiny."

Dr.Tukač byl největší uznávaná kapacita v oboru exotického ptactva nejen u nás, ale i ve světě. Vaše snažení má jistě význam a já sám doporučuji granule Roudybush všem kdo stojí o moji radu.
S pozdravem XXX

Prajeme Vám príjemný deň a veľa chovateľských úspechov

S pozdravom,

SvetPapagájov.eu

Upraveno Adminem 9.12.2015 v 18:55, osobní údaje

Vela vàzeny pane.nemozem s vami suhlasit, vàs odberatel uviedol citàt ktory mal uviest cely.problematikou krmenia suchèho krmiva sa zaoberà naozaj velmi vela studii, a celà rada publikàcii.Ja osobne som vase granule neskusal nehovorim ze nie su dobrè ale nikde som som nenasiel kde sa tom zaludku vtàkov pri pouzivani extrudovanèho krmiva v dlhorocnom vami ponukanè granule testovali, popripade ktorè svetovè institucie krmia vylucne tymto krmivom ? ja osobne skrmujem cez 25 druhov roznych semien v suchej ci namocenej predvarenej alebo naklicenej forme.Kazdu zmes prisposobujem aktualnym potrebàm svojich chovancov + denne pestrà zmes zelennèho krmiva a ovocia.Màm 30 rocnè skusenosti s roznymi druhmi krmiva.Je len samozrejmè ze som dovolim si tvrdit vyvàzenèmu a plnohodnotnèmu zlozeniu nedosiel naraz ale postupne.
Preto vàs vyzyvam odpovedajte mi na moje tri otàzky:
1.aky vplyv mà dlhodobè pozivanie extrudovanej potravy na organizmus a psychyku u papagàjov.ako priklad uvediem zaludok vtàkov vynimku tvoria ovocnozravè a hmyzozravè, nedochàdza k zmenàm na svalnatom zaludku vplivom vylucenia kusov semien po dlhodobom pouzivani na ktory je svalnaty zaludok stavany.
2.Kde sa vami ponukanè krmivo skrmuje ako hlavnà krmna dàvka uvedte prosim institucie.
3.ako je moznè ze vyrobca jednym druhom krmiva odbil priblizne 200 druhov papagàjov s vynimkou potravnych specialistov.Ked ako dobre vieme potravnà nàroky dajme tomu ary araraunny su niekde uplne inde ako kakadu ruzovy. A to nie objemovo ale obsahovo vàs vyrobca to riesi len zmenou frakcie.ako jednoduchy priklad uvediem dokrmovacie zmesi s roznym obsahom tuku.podalsie ako majitel peletovacieho stroja je teplota pri extrudovani vysia ako 40 stupnou.odporucam vsetkym precitat problematiku peletovania.
Toto boli moje otàzky ako spràvny redajca a obhajca vami ponukanèho krmiva byste natoto mali odpovedat.a nakoniec som sa rozhodol objednàm si tiez vzorku vàsho krmiva som zvedavy mozno ja sa budem mylit a vymi mnou pytanè otàzky zodpoviete a este nieco aby sme mali jasno vami ponukanè krmivo by ma vyslo lacnejsie.lenze vy mi musite vyvràtit 30 rokov praxe.a este jedna vec ktorà ma prekvapila nie len na videu na you tube ale aj od odpovedi tu, nepoznàm ziadne krmivo ani nikto v mojom okoli komu sa vtàci vrhaju na krmne misky ani pri nàvstevàch institucii som sa s tymto nestretol.Mne osobne to pripadalo ako utok drogovo zàvislych, popripade velmi vyhladovelych.Dakujem za vasu odpoved.

9.12.2015 05:58
arara1981

XXX.XXX.232.162

Podla mna to krmivo je navrhnute pre vtaky v klietke aby majitel mal co najmenej roboty.

9.12.2015 21:06
jako001

XXX.XXX.109.93

Màm zato ze predajca ozivuje pravidelne diskusiu ked upadà do zabudnutia, je to bud moj pocit alebo len zanepràzdnenost?

10.12.2015 00:10
alex66

XXX.XXX.204.8

jako001 napsal(a):
Màm zato ze predajca ozivuje pravidelne diskusiu ked upadà do zabudnutia, je to bud moj pocit alebo len zanepràzdnenost?

A navíc když tady někdo položí prodejci nějaké odbornější dotazy tak mlčí jako hrob. To o něčem svědčí.

10.12.2015 09:32
cone

XXX.XXX.160.35

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Lidičky a co si myslíte o granulích ZuPreem? doporučil nám je jeden pán co jak chová papoušky tak má eshop www.cechpapousek.cz nebo tak nějak, my teda dáváme jak granule tak zrní na loupačku ať se zabaví tak i ovoce atd... snad nemůže uškodit že má od každého něco. nebo jooo?

Barvené granule ( a vámi uváděné granule barvené jsou) nějak nepropaguje T.Silva ve své knize, která vyšla u nás. Tím vám granule ZuPreem nevyvracím, moji agap. cany braly jako doplňkové krmivo jen tyto malé barvené granulky ZP, jiných značek si nevšímaly.

10.12.2015 10:42
jarri14

XXX.XXX.32.70

cone napsal(a):
Barvené granule ( a vámi uváděné granule barvené jsou) nějak nepropaguje T.Silva ve své knize, která vyšla u nás. Tím vám granule ZuPreem nevyvracím, moji agap. cany braly jako doplňkové krmivo jen tyto malé barvené granulky ZP, jiných značek si nevšímaly.

Dobrý den.

Používám ZP natural - jsou bez přidaných barviv. Tvoří jen cca 1/3 krmné dávky společně s ovocem a směsí semen. Jsem s nimi spokojen a ptáci vypadají, že také. JN.

10.12.2015 13:06
KaVe

XXX.XXX.45.15

cone napsal(a):

Když se tady cituje, tak taky přidám jednu :

"Ano, opravdu si myslím, že obarvenou masokostní moučku voňavou po banánu by papoušci žrát nemuseli. A tu vůni nezpůsobí banán, ale dobrý chemik. Takže prostě ne."

Je to názor předního chovatele papoušků v této zemi. Publikoval tento svůj postoj v článku na známém "papouščím" webu.

Podobnou diskusi najdete i u psů a koček.

10.12.2015 23:10
jako001

XXX.XXX.109.93

KaVe napsal(a):
Když se tady cituje, tak taky přidám jednu :

"Ano, opravdu si myslím, že obarvenou masokostní moučku voňavou po banánu by papoušci žrát nemuseli. A tu vůni nezpůsobí banán, ale dobrý chemik. Takže prostě ne."

Je to názor předního chovatele papoušků v této zemi. Publikoval tento svůj postoj v článku na známém "papouščím" webu.

Podobnou diskusi najdete i u psů a koček.

Krmenie granulami zavrhuje aj R.LOW a aj byvaly kurator loroparku preco asi?

ara24

21.12.2015 06:50
ara24

XXX.XXX.104.192

To keca te loroparkuvkrmi granulami.

27.12.2015 00:04
alex66

XXX.XXX.204.8

Tak já můžu zrekapitulovat moji zkušenost s tímto krmivem ale hlavně co se týká ceny. Balení (1,25 kg) co mě přišlo jsem použil na krmení jednoho páru alexandrů vousatých. Začal jsem 20. listopadu
a včera mě balení došlo, takže to vychází na měsíc a pár dní. Cena tohoto balení na eshopu je 14,20 x 27 = 383 kč. Když to spočítám na rok tak to vychází na 4600 kč. Takže tohle prokrmit za rok u jednoho páru středních papoušků nevím kolik z nás by si to mohlo dovolit. A to jsem dával skoro každý den ovoce a ne jen občas jak doporučuje prodejce. Tím pádem byla spotřeba menší než kdybych nedával nic jiného.
Takže jsem si udělal závěr takový, že i kdyby tohle krmivo bylo zázračné tak budu krmit klasicky jako doposud.

28.12.2015 16:11
KaVe

XXX.XXX.45.15

Mám před sebou fakturu za balení 11,3kg na 84, - Euro s dopravou, dopravci jsem platil 2270, - Kč včetně dobírky. Cena za 1kg je tedy 200, -Kč u tohoto největšího balení High Energy Breeder.

28.12.2015 23:48
alex66

XXX.XXX.204.8

Samo že čím je větší balení tak je cena za kilo menší, neuvědomil jsem si to. Ale to nic nemění na faktu že je to hodně drahé. To bych mohl taky operovat s faktem, že když toho koupím tunu tak to bude ještě levnější.

ara24

29.12.2015 07:01
ara24

XXX.XXX.8.31

alex66 napsal(a):
Tak já můžu zrekapitulovat moji zkušenost s tímto krmivem ale hlavně co se týká ceny. Balení (1,25 kg) co mě přišlo jsem použil na krmení jednoho páru alexandrů vousatých. Začal jsem 20. listopadu
a včera mě balení došlo, takže to vychází na měsíc a pár dní. Cena tohoto balení na eshopu je 14,20 x 27 = 383 kč. Když to spočítám na rok tak to vychází na 4600 kč. Takže tohle prokrmit za rok u jednoho páru středních papoušků nevím kolik z nás by si to mohlo dovolit. A to jsem dával skoro každý den ovoce a ne jen občas jak doporučuje prodejce. Tím pádem byla spotřeba menší než kdybych nedával nic jiného.
Takže jsem si udělal závěr takový, že i kdyby tohle krmivo bylo zázračné tak budu krmit klasicky jako doposud.

Zadara to bylo fai krmivo a tet naklads prodajcu.

29.12.2015 07:13
KaVe

XXX.XXX.45.15

alex66 napsal(a):
Samo že čím je větší balení tak je cena za kilo menší, neuvědomil jsem si to. Ale to nic nemění na faktu že je to hodně drahé. To bych mohl taky operovat s faktem, že když toho koupím tunu tak to bude ještě levnější.

Proč se tady hned cítíte být skoro všichni napadeni když někdo uvede jiný údaj, než který vyhovuje Vašim potřebám. Pokud cítíte potřebu světu sdělit, že tím krmit nechcete, tak proč tolik řečí okolo. Do prodejny Mercedesu taky píšete, že to mají drahé a ať si to strčí někam?

29.12.2015 08:29
atobajus

XXX.XXX.195.189

KaVe napsal(a):
Proč se tady hned cítíte být skoro všichni napadeni když někdo uvede jiný údaj, než který vyhovuje Vašim potřebám. Pokud cítíte potřebu světu sdělit, že tím krmit nechcete, tak proč tolik řečí okolo. Do prodejny Mercedesu taky píšete, že to mají drahé a ať si to strčí někam?

29.12.2015 08:42
sunflowersman

XXX.XXX.72.173

KaVe napsal(a):

Dobrý den.

Vaše přirovnání není asi úplně nejlepší, tady totiž není prodejna krmiva Roudybush, ale veřejná diskuze a pán reaguje pouze na založené téma. Mě zase přijde, že kdo má dnes ještě trochu zdravého rozumu a nenechá se převálcovat reklamou, je hned blbeček co prudí.

M. Štěpán.

29.12.2015 09:10
KaVe

XXX.XXX.45.15

sunflowersman napsal(a):
Dobrý den.

Vaše přirovnání není asi úplně nejlepší, tady totiž není prodejna krmiva Roudybush, ale veřejná diskuze a pán reaguje pouze na založené téma. Mě zase přijde, že kdo má dnes ještě trochu zdravého rozumu a nenechá se převálcovat reklamou, je hned blbeček co prudí.

M. Štěpán.

Nechápu Vaši reakci, já jsem se zde dopustil pouze toho, že cena není 383, -Kč/kg ale 200, -Kč/kg u chovatelského balení.Nic ve zlém, ale krmte si čím chcete pánové.

29.12.2015 18:51
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

ROUDYBUSH

Takové množství příspěvků na otevřené téma zde dlouho nebylo.
Nemám s uvedeným přípravkem zkušenost. Proč se tedy zapojuji ?
Odpovím trochu obecně.
Oceňuji odkaz na text MVDr. Tukače. Pro mě jsou jeho veškeré publikované příspěvky obrovským přínosem.
Jen můj pohled: Co chov, to jiné podmínky a jim odpovídající výživa. Nesmírně záleží na druhu. Je chován více generací v zajetí nebo jen krátkou dobu? To je velice důležitá podmínka složení krmení.
Věřil by někdo před 100 lety, že slepice budou snášet vejce v podmínkách dnešních klecových boxů? Nikdo ani ve snu. Obecné zákonitosti ptačího trávení, respektive úlohy svalnatého a žlaznatého žaludku u papoušků začínají doznávat nových poznatků, odlišných od dosavaních vžitých pravd. Toto je diskuze vyžadující vysokou odbornou nejen znalost, ale i praxi. Nemohu se do ní pouštět.
Závěrem napíšu mů laický názoz.
Výživa musí odpovídat požadavku druhu a podmínkám chovu ( teplota, světelný režim, pohyb)
Domnívám se, že je jedno, z čeho je potrava složena, pokud odpovídá fiziologii trávení.

Blíží se konec roku a tak to trochu závěrem zlehčím.
Kdo je denně venku, může ještě dnes chodit k voliérám v košili a je mu skvěle. Může jíst špek, pít pivo, neztloustne, je v pohybu.
Ten, co většinu dne leží u televize, by při takovém způsobu skončil minimálně s nachlazením nebo infarktem. Nejen s papoušky je to podobné.
Jak napsal jeden učenec: "Není jednoduchých řešení".

24.2.2016 08:15
rudo aris

XXX.XXX.171.209

Dávam to 10 párom amazoňanov.8 párov druhý deň začali jesť bez problémov.2 pári som naspäť začal kŕmiť zrnom po týždni som prešiel na pelety a vtáky ich začali žrať. Dokonca som na nich naučil aj 20 ročný odchytový pár žakov. S krmivom som zatiaľ veľmi spokojný. S pozdravom R.

zako750

31.8.2016 09:42
zako750

XXX.XXX.199.251

Tak jaké jsou poznatky s krmením po delší době?

zako 750

31.8.2016 20:00
zako 750

XXX.XXX.22.230

Nikdo nemá žádné postřehy?

rostahlinka

31.8.2016 20:41
rostahlinka

XXX.XXX.195.189

zako 750 napsal(a):
Nikdo nemá žádné postřehy?

Postřehy jsou, ale ti kteří tím to krmivem krmí jsou trochu jiná liga a ne ifauna diskutéři.

31.8.2016 21:09
kare

XXX.XXX.135.135

Dobrý den, myslím, že když budete mít ptáky zvyklé na granulované krmivo a pak jim předložíte směs klasických tradičních zrnin a oni budou stále upřednostňovat toto granulované krmivo, tak je to v pořádku. V opačném případě to asi tak dobré nebude. Zkuste si někdo k obědu naservírovat misku plnohodnotných granulí a jinak nic. Jak Vás to bude dlouho bavit. Ale kdyby to šlo jako doplněk stravy tak proč ne. Kare.

rostahlinka

1.9.2016 07:42
rostahlinka

XXX.XXX.195.189

kare napsal(a):
Dobrý den, myslím, že když budete mít ptáky zvyklé na granulované krmivo a pak jim předložíte směs klasických tradičních zrnin a oni budou stále upřednostňovat toto granulované krmivo, tak je to v pořádku. V opačném případě to asi tak dobré nebude. Zkuste si někdo k obědu naservírovat misku plnohodnotných granulí a jinak nic. Jak Vás to bude dlouho bavit. Ale kdyby to šlo jako doplněk stravy tak proč ne. Kare.

Dobrý den, když papouškům naservírujete vhodně namíchanou směs zrnin a vedle budete dávat plnou misku samotné slunečnice tak budete doplňovat většinou jen tu slunečnici.
No a jinak porovnávat lidský oběd s krmením ptáků je úplně mimo mísu.

1.9.2016 10:35
rudoaris

XXX.XXX.171.209

Zatiaľ som s krmivom veľmi spokojný. Vtáci sú vo výbornej kondícii. Keďže mám ešte mladých vtákov, dúfam, že budúci rok budú aj nejaké odchovy.

1.9.2016 10:42
kare

XXX.XXX.135.183

Nejsem zastáncem takových monodiet at je to u jakéhokoliv živočicha. Ten kdo chová papoušky jako zálibu a pro radost tak mu nečiní problém jim sestavit pestrý, vyvážený a taky chutný jídelníček a tím jim i trochu zpestřit už tak asi nudný život v klecích a voliérách.

1.9.2016 11:08
atobajus

XXX.XXX.195.189

kare napsal(a):
Nejsem zastáncem takových monodiet at je to u jakéhokoliv živočicha. Ten kdo chová papoušky jako zálibu a pro radost tak mu nečiní problém jim sestavit pestrý, vyvážený a taky chutný jídelníček a tím jim i trochu zpestřit už tak asi nudný život v klecích a voliérách.

Určitě se nejedná o žádnou monodietu, ke granulím se denně přidává ovoce, zelenina, tráva, větve na okus i s listím a případně bobulemi. Ptáci takto krmeni určitě nijak netrpí. Jen prostě nedostanou směs zrnin, což je stejně taky jenom náhrada krmení a určitě to nijak nezpestřuje život v zajetí. Důležité pro kvalitní život jsou z velké části i prostorné voliéry s přístupem k větru a dešti a v zimě temperovaný zálet.
Já jsem granule u papoušků vyzkoušel taky a byl jsem spokojený.

1.9.2016 13:00
atobajus

XXX.XXX.195.189

atobajus napsal(a):
Určitě se nejedná o žádnou monodietu, ke granulím se denně přidává ovoce, zelenina, tráva, větve na okus i s listím a případně bobulemi. Ptáci takto krmeni určitě nijak netrpí. Jen prostě nedostanou směs zrnin, což je stejně taky jenom náhrada krmení a určitě to nijak nezpestřuje život v zajetí. Důležité pro kvalitní život jsou z velké části i prostorné voliéry s přístupem k větru a dešti a v zimě temperovaný zálet.
Já jsem granule u papoušků vyzkoušel taky a byl jsem spokojený.

Mělo být voliéry s přístupem k slunci a dešti a ne k větru a dešti

1.9.2016 19:25
KaVe

XXX.XXX.45.15

Zdravím, jsou to vůbec první granule které moji papoušci přijímají beze zbytku. Podávám je jako jednu ze složek krmné dávky. Ptáci si sami rozhodnou co budou přijímat a já pouze upravuji množství jednotlivých složek krmné dávky. V žádném případě nikdy nebudu krmit pouze granulemi tak jak je doporučováno. Ptáci jsou ve výborné kondici, zdraví a já jsem spokojený

orangeparrot

6.9.2016 17:31
orangeparrot

XXX.XXX.195.189

Mě na tom jdou chovný páry senegalců a meyeráků výborně už rok. Letos jsem koupil i konžáky a berou je bez problémů hned druhý den.Tady máte už i českýho prodejce, je možno na burze ho kontaktovat a vyzkoušet.

Granule ROUDYBUSH-revoluční krmení.
Absolutní světová špička. Prodej na burze v Přerově v hale vedle Podstůfky.
Tel.777320367, zubekp@seznam.cz.

zako 750

7.9.2016 08:12
zako 750

XXX.XXX.22.230

orangeparrot napsal(a):
Mě na tom jdou chovný páry senegalců a meyeráků výborně už rok. Letos jsem koupil i konžáky a berou je bez problémů hned druhý den.Tady máte už i českýho prodejce, je možno na burze ho kontaktovat a vyzkoušet.

Granule ROUDYBUSH-revoluční krmení.
Absolutní světová špička. Prodej na burze v Přerově v hale vedle Podstůfky.
Tel.777320367, zubekp@seznam.cz.

Má jej od 185 kč za 1 kg.

zako 750

8.11.2016 15:21
zako 750

XXX.XXX.22.230

Po váhání jsem s nimi začal taky sám krmit a mohu jen chválit. Uvidíme jaký bude výsledek po chovné sezoně. A co vy, jaké máte zkušenosti a poznatky?

patos

9.11.2016 11:57
patos

XXX.XXX.195.189

Čtu si složení a nevím nevím. Myslíte, že krmit směs mleté kukuřice a pšenice se sojou je dostačující?

20.11.2017 00:21
alex66

XXX.XXX.200.71

zako 750 napsal(a):
Po váhání jsem s nimi začal taky sám krmit a mohu jen chválit. Uvidíme jaký bude výsledek po chovné sezoně. A co vy, jaké máte zkušenosti a poznatky?

Pochlubte se jaký tedy byl výsledek po chovné sezóně. Díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík