zmeteček

XXX.XXX.39.3
zmeteček
napsal(a):
Dobrý den myslíte si, že se v této bednové kleci bude kanárkům líbit.
Já říkám ano. Připomínka druhé bidlo ano, je nutné. To šikmé pryč. Třetí dát nad dno doprostřed.
V takovýchto klecích byly odchovány stovky kvalitních mláďat kanárů. A ti kanáři na výstavách získávali spoustu ohodnocení.
Mláďata se po odstavu dala do větších proletovaček, aby do přepeření zesílila. Kanár není papoušek, který by se měl proletovat po bytě. Jestli mu to někdo umožní, je to k prospěchu kanára. Když na léto půjdou mladí do venkovní voliérky, porospěje jim to ještě víc.
Jen dodám pro upřesnění rozumů, které se zde dávají, že barevné kanáry jsem choval 30 roků. Dnes je nechovám, pouze jednoho pro radost.
Ten materiál na stavbu hnízda je příliš hrubý a dlouhý. Z toho kdysi dovedli kanářice postavit v keři vlastní hnízdo, ale dnes je třeba dát kratší materiál 2 cm bavlnu, sisalová vlákna trochu delší, nebo různou srst, jak nabízí firmy.
Moudivláček
napsal(a):
Já říkám ano. Připomínka druhé bidlo ano, je nutné. To šikmé pryč. Třetí dát nad dno doprostřed.
V takovýchto klecích byly odchovány stovky kvalitních mláďat kanárů. A ti kanáři na výstavách získávali spoustu ohodnocení.
Mláďata se po odstavu dala do větších proletovaček, aby do přepeření zesílila. Kanár není papoušek, který by se měl proletovat po bytě. Jestli mu to někdo umožní, je to k prospěchu kanára. Když na léto půjdou mladí do venkovní voliérky, porospěje jim to ještě víc.
Jen dodám pro upřesnění rozumů, které se zde dávají, že barevné kanáry jsem choval 30 roků. Dnes je nechovám, pouze jednoho pro radost.
Ten materiál na stavbu hnízda je příliš hrubý a dlouhý. Z toho kdysi dovedli kanářice postavit v keři vlastní hnízdo, ale dnes je třeba dát kratší materiál 2 cm bavlnu, sisalová vlákna trochu delší, nebo různou srst, jak nabízí firmy.
Zdravím, otázka zněla jestli se tam bude Kanárům líbit, a né jestli tam odchovají!Kanáří pohlavní pud je tak silný, že odchovají mladé i v přepravce(s nadsázkou), to by jste jako chovatel Kanárů, dle svého tvrzení, měl dozajista vědět!Chovám Kanáry již mnoho let a říkám na takovéto pidiklece velké NE!Je to pěnkavovitý pták, a tedy velmi pohyblivý, ve voliéře chvíli neposedí, celý den je v pohybu, vlastně přesněji v letu!Na odchov v krajním případě klec min.metr, a po odchovu hned do voliéry!Vaše argumentace, nic proti Vám, zní poněkud zkostnatěle, v duchu již dávno překonaných chovatelských dogmat!K.
kubrt11
napsal(a):
Zdravím, otázka zněla jestli se tam bude Kanárům líbit, a né jestli tam odchovají!Kanáří pohlavní pud je tak silný, že odchovají mladé i v přepravce(s nadsázkou), to by jste jako chovatel Kanárů, dle svého tvrzení, měl dozajista vědět!Chovám Kanáry již mnoho let a říkám na takovéto pidiklece velké NE!Je to pěnkavovitý pták, a tedy velmi pohyblivý, ve voliéře chvíli neposedí, celý den je v pohybu, vlastně přesněji v letu!Na odchov v krajním případě klec min.metr, a po odchovu hned do voliéry!Vaše argumentace, nic proti Vám, zní poněkud zkostnatěle, v duchu již dávno překonaných chovatelských dogmat!K.
ta pidi klec je tak maximálně na odchov, tím myslím POUHÉ vysezení mladých samicí. A to ještě bez samce...
Pak ihned do většího, jak výše uvedeno
kubrt11
napsal(a):
Pane,
asi jste si špatně přečetl mou odpověď, na rozdíl od lupus 4. Nemáte pravdu.
A jestli kladete důraz na formulaci otázky, jestli se tam bude kanárům líbit, tak pochybuji, že jste chovatel. Ptáci nejsou lidé, nemají lidské myšlení a jestli se jim tam bude líbit, by Vám sdělili, pokud byste byl kanár. Nemyslíte, že to tak je? Antropomorfizace pohnutek chování zvířat je bohužel stále rozšířený omyl, který zvířatům škodí.
A k těm mojim zkostnatělým dogmatům. Citujte nějakého úspěšného chovatele kanárů, který moje názory vyvrací. Já se omluvím za neznalost a pak bude tato diskuze přínosem.
To Moudivláček : tak to tedy jsme se teda NEshodli.
.
A k těm mojim zkostnatělým dogmatům. Citujte nějakého úspěšného chovatele kanárů, který moje názory vyvrací. Já se omluvím za neznalost a pak bude tato diskuze
viz
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/nemodforum/r/detail/1523298/kanari.
Moudivláček
napsal(a):
Pane,
asi jste si špatně přečetl mou odpověď, na rozdíl od lupus 4. Nemáte pravdu.
A jestli kladete důraz na formulaci otázky, jestli se tam bude kanárům líbit, tak pochybuji, že jste chovatel. Ptáci nejsou lidé, nemají lidské myšlení a jestli se jim tam bude líbit, by Vám sdělili, pokud byste byl kanár. Nemyslíte, že to tak je? Antropomorfizace pohnutek chování zvířat je bohužel stále rozšířený omyl, který zvířatům škodí.
A k těm mojim zkostnatělým dogmatům. Citujte nějakého úspěšného chovatele kanárů, který moje názory vyvrací. Já se omluvím za neznalost a pak bude tato diskuze přínosem.
Pane,
s Vámi je dost těžké o čemkoli diskutovat, máte totiž vždy"svojí"pravdu, jak je zřejmé s Vašich jiných příspěvků zde na Fauně, chytáte diskutující za slovo, a Vaše pravda, a promiňte mi tu troufalost, je pro Vás ta jediná správná!Komentujete většinu zdejších příspěvků, jak to tak sleduji, a né vždy dostatěčně fundovaně, ono totiž někdy méně znamená více(staré české příslový, pro Vaši informaci)Pletete "hrušky s jabkama", pokud pominu Vaší tzv.Antropomorfizaci, která mě byla, je, a bude vždy cizí, tak i kdybych byl Vámi zmiňovaný Kanár, stejně bych svým soukmenovcům Kanárům těžko rozuměl, myslím si totiž, že diskuze o velikosti, či vhodnosti prostředí ve kterém jsou ubytováni nepatří mezi jejich oblíbené téma, jako jistě i pro většinu ostatních zvířat, ptáky nevyjímaje.jinak by lidé-chovatelé těchto často dostali pořádně po ústech, slušně řečeno!Pokud je pro Vás můj příspěvek složitější k pochopení, omlouvám se Vám, každému totiž není s hůry dáno!Chovu Kanárů ZDAR! P.S Neobtěžujte se s reakcí, nehodlám dále diskutovat na Vámi dané téma"Antropomorfizace"! K.
zmeteček
napsal(a):
Dobrý den myslíte si, že se v této bednové kleci bude kanárkům líbit.
Zdravím Vás,
pro odchov dostatečná. Doporučuji ale přidat pár bidel, například jako na obrázku. Košíček pověsit k horizontálně otočným dvířkům pro lepší budoucí kontrolu. Seno není dobrý stavební materiál. Lepší krátce střižený sisal, juta, mech, nebo bavlněné vlákno. Obvykle to lze za pár korun koupit již namíchané dohromady na burze. Kanár preferuje světlou barvu materiálu.
Chov lze praktikovat v páru. Mladé ptáky odstavovat alespoň do metrových klecí, později dělit podle pohlaví. Ideální je pak sestava kterou přepážkami rozdělíte nebo naopak odebráním vznikne proletovačka.
VJ.
Ještě doplnění. Vodu dejte do napáječky a ne do krmítka. Napáječka stojí cca 10 Kč a stačí vám na 100 ml vody - pro denní výměnu. Koupelničku můžete taky ale tu musíte pověsit na vertikálně posuvné dveře. Krmení pokud vidím dobře tak obsahuje proso. (specialita českých směsí pro kanáry)To je špatně. Kanár ho téměř nežere. Sám si míchám, ale pro jeden pár bych to nedělal. Měla by obsahovat hlavně lesknici, niger, řepku, a trochu ovsa, lnu a semence. Kupte směs pro kanáry od Versele laga, Deli Nature nebo White Mollen klidně nějakou standardní (je jich hromada)
VJ.
Nejsem chovatel kanárů, mám doma jen jednoho na zpěv a jednoho křížence kanár x stehlík. jsou v malých klecích 60x30x40 a "říkají" že je jim to málo, když jim dávám vodu nebo krmení jsou pořád neklidní. Když jim dopřávám letecký den po místnosti, ( skoro denně) tak si klidně sednou kousek ode mne a koukají co právě dělám. Na noc chodí každý sám do své klece spát.
Co se týká hnízdního materiálu tak jsem před lety dával dlouhá vlákna a samička je schopna si uždibnout potřebnou délku sama. Mají rádi bílé peří na výstelku nebo psí chlupy. A k tomu krmení prosem, když byli ve voliéře s ostatními ptáky tak brali proso sami od sebe a ne z donucení, měli tam různé směsi pro kanáry a divoké ptactvo. Zvláště senegal v klasech je lákal docela dost.