Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

isabell21

9.4.2016 22:34
isabell21

XXX.XXX.145.2

Ahoj, máme osmiměsíční andulku, zřejmě samici (ozobí modré nemá, jen tak lehce nahnědlé). Ze začátku jsem z ní byla nadšená, byla od chovatele a hned po prvním vypuštění z klece (asi po týdnu) přiletěla na ruku. Ale asi po měsíci a půl začala klovat. Nevypadá to, že by se nás bála, vždy přiletí a sedne si na rameno nebo na hlavu, ale jakmile má možnost, tak dost bolestivě klovne. Stejně když se pokusím dát ruku do klece, tak okamžitě útočí. Prosím o radu, čím by to mohlo být a jestli je možné ji to odnaučit. Díky.

12.4.2016 08:12
geldek

XXX.XXX.237.194

Žel samice andulek jsou v klování, štípání a útočení mnohem aktivnější než samečkové. Jiná cesta nevede, jen ji vždy důsledně dávat najevo, že s tím nesouhlasíte a zkusit vymyslet nějaký menší trest, třeba foukněte ji na hlavičku směrem k zobáku, zvýšeným hlasem vždy zopakujte stejný povel, třeba "nesmíš", v případě vážnější situace, jestli to půjde, tak jemně cvrkněte ukazovákem do zobáčku. Ji to sice na okamžik asi naštve, ale časem se naučí, že ji kousanec jen tak neprojde. S krotkými samičkami zkušenosti moc nemám, s tou, co jsem měla v dětství, s tou jsem měla jen ty nejlepší zkušenosti, byla úžasná a neskutečně chytrá. Kousavé samečky se mi ale vždy podařilo časem přesvědčit (nebo je to časem přešlo). Andulka je dost chytrá na to, aby z Vašeho chování pochopila, že se kvůli něčemu na ni zlobíte. Samozřejmě reakce musí následovat hned po prohřešku, aby si ten důsledek spojila s klovnutím.

14.4.2016 11:51
helena.

XXX.XXX.66.189

Nám to dělal sameček andulky povel na něj moc nezabral tak jsem ho vždy jemně zatahala za ocasní pera a po pár dnech dal pokoj.

KateřinaBeči

3.9.2021 18:30
KateřinaBeči

XXX.XXX.28.166

Dobrý den,
prosím o radu. Už měsíc máme doma náš poklad, albínka jménem Peregrin. Je ručně dokrmovaný a od začátku neskutečný mazel, závislý na lidech. Byl schopen usnout v dlani, nebál se ničeho, pusinkoval,... Poslední týden však nepříjemně klove. Jednoho dne to začalo a stále se to stupňuje. Vypadá to asi tak, že z příjemného ožužlávání, kdy si u toho i povídá a vypadá jako nejspokojenější tvor na planetě z ničeho nic začne nadávat a bolestivě klovat. Snažím se mu naznačit, že takhle ne, kamaráde, ale vůbec nereaguje. Ničím ho nebiju, jen zvýším hlas, ukážu prst, nebo ho jemně odeženu. Pak je uražený, po chvilce přiletí a situace se opakuje. Pokaždé když jsme doma (každý den, sám je maximálně 6 hodin, kdy jsme v práci) se mu věnujeme, mluvíme na něj a pokud má náladu, tak se s ním mazlíme, pouštíme ho, nebo si s ním hrajeme.
Prosím o radu co mám změnit, nebo jak ho to odnaučit.
PS: Mluvím o ní jako o klukovi, ale je to na 99,99% holka :-)

3.9.2021 20:13
eli22

XXX.XXX.181.79

KateřinaBeči napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu. Už měsíc máme doma náš poklad, albínka jménem Peregrin. Je ručně dokrmovaný a od začátku neskutečný mazel, závislý na lidech. Byl schopen usnout v dlani, nebál se ničeho, pusinkoval,... Poslední týden však nepříjemně klove. Jednoho dne to začalo a stále se to stupňuje. Vypadá to asi tak, že z příjemného ožužlávání, kdy si u toho i povídá a vypadá jako nejspokojenější tvor na planetě z ničeho nic začne nadávat a bolestivě klovat. Snažím se mu naznačit, že takhle ne, kamaráde, ale vůbec nereaguje. Ničím ho nebiju, jen zvýším hlas, ukážu prst, nebo ho jemně odeženu. Pak je uražený, po chvilce přiletí a situace se opakuje. Pokaždé když jsme doma (každý den, sám je maximálně 6 hodin, kdy jsme v práci) se mu věnujeme, mluvíme na něj a pokud má náladu, tak se s ním mazlíme, pouštíme ho, nebo si s ním hrajeme.

....... ale protějšek jí prostě nenahradíte, chce k sobě partnera.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.9.2021 20:19

KateřinaBeči napsal(a):
Dobrý den,

Pokud je to samice, tak jste si tím odpověděla. Prostě už na ji jdou hormony. Proto jsou ideální na mazlíčka samečci.

Já osobně bych k ní pořídila mladého samečka. Nemusí být vůbec ručně dokrmený, stačí aby byl 8-12 týdnů starý. A krásně se ochočí.

3.9.2021 21:18
jf97

XXX.XXX.62.118

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud je to samice, tak jste si tím odpověděla. Prostě už na ji jdou hormony. Proto jsou ideální na mazlíčka samečci.

Já osobně bych k ní pořídila mladého samečka. Nemusí být vůbec ručně dokrmený, stačí aby byl 8-12 týdnů starý. A krásně se ochočí.

Možná, asi ,snad, kdyby. Celý je to dikobraz,trnky hrnky, pro zkrácení dlouhé chvíle, no prostě zábava. Spousta slov o ničem. Lenoši se jen ptají místo, aby studovali nebo vyhledávali starší diskuse.

3.9.2021 21:20
jf97

XXX.XXX.62.118

isabell21 napsal(a):
Ahoj, máme osmiměsíční andulku, zřejmě samici (ozobí modré nemá, jen tak lehce nahnědlé). Ze začátku jsem z ní byla nadšená, byla od chovatele a hned po prvním vypuštění z klece (asi po týdnu) přiletěla na ruku. Ale asi po měsíci a půl začala klovat. Nevypadá to, že by se nás bála, vždy přiletí a sedne si na rameno nebo na hlavu, ale jakmile má možnost, tak dost bolestivě klovne. Stejně když se pokusím dát ruku do klece, tak okamžitě útočí. Prosím o radu, čím by to mohlo být a jestli je možné ji to odnaučit. Díky.

Začni od sebe, hvězdo.

3.9.2021 22:41
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

jf97 napsal(a):
Začni od sebe, hvězdo.

Koukám že jsou zase vycházky 😁

4.9.2021 05:49
exotchov

XXX.XXX.168.151

Odnaucit andulku klovat,je vec nadlidska. Prirovnal bych to jak odnaucit lidi ptat se na nesmyslne otazky.

30.10.2022 14:42
bystronovaclaudia@gmail.com

XXX.XXX.96.103

Dobrý den, máme 2 roční samičku Andulky včera jsem jí poprvé pustila z klece a hrála jsem si s ní dneska jsem jí pustila zase a začala šíleně klovat když jí chci chytit a přesunout jí na jiné místo začne utíkat a furt chce být jenom v kleci co s tím mám dělat mám jí nechat v kleci a nepouštět jí? Fakt už nevím poraďte prosím

30.10.2022 15:18

bystronovaclaudia@gmail.com napsal(a):
Dobrý den, máme 2 roční samičku Andulky včera jsem jí poprvé pustila z klece a hrála jsem si s ní dneska jsem jí pustila zase a začala šíleně klovat když jí chci chytit a přesunout jí na jiné místo začne utíkat a furt chce být jenom v kleci co s tím mám dělat mám jí nechat v kleci a nepouštět jí? Fakt už nevím poraďte prosím

Jak dlouho ji máte?

Andulku nechytat do ruky. Tím ji ukazujete, že se vás na bát. . Ideálně nechat, aby si do klece zalezla sama nebo zkuste dát k ní větvičku/vařečku, ať si na ni vleze sama a s tou ji dát do klece.

Přidejte reakci

Přidat smajlík