Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Carolinelousek

20.5.2016 22:09
Carolinelousek

XXX.XXX.34.59

Naše andulka má nějaké mírně popraskané ozobí. Když hledám na googlu, nachází mi to jen vápenku, kterou už jsme ale nenávratně vyléčili před půl rokem, navíc tyto prasklinky vypadají úplně jinak, jsou to spíš takové čárečky, právě jako by to bylo opravdu popraskané. Neví, prosím, někdo náhodou, o co jde a co s tím? Andulka má sotva rok, takže stářím to nebude.

20.5.2016 22:13
Sivok

XXX.XXX.159.15

Fotka by napověděla více.

Carolinelousek

20.5.2016 22:14
Carolinelousek

XXX.XXX.34.59

Bohužel, sameček je trochu třeštidlo a neposeda, zkoušela jsem vyfotit, ale nenechal se :(.

Carolinelousek

21.5.2016 09:09
Carolinelousek

XXX.XXX.34.59

Sivok napsal(a):
Fotka by napověděla více.

Necha se vyfotit jen takto..

21.5.2016 21:43
Sivok

XXX.XXX.159.15

Carolinelousek napsal(a):
Necha se vyfotit jen takto..

Bohužel tam není nic vydět.

22.5.2016 07:49
machlena

XXX.XXX.96.13

Naše andulka má nějaké mírně popraskané ozobí. Když hledám na googlu, nachází mi to jen vápenku, kterou už jsme ale nenávratně vyléčili před půl rokem, navíc tyto prasklinky vypadají úplně jinak, jsou to spíš takové čárečky, právě jako by to bylo opravdu popraskané. Neví, prosím, někdo náhodou, o co jde a co s tím? Andulka má sotva rok, takže stářím to nebude.

Dobrý den přeji, musím vás vyvést z omylu, že jste vápenku vyléčili nenávratně. Vápenka je totiž strašná potvora a může se klidně vracet...je důležité při léčbě vápenky velmi důkladně vydesinfikovat klec, krmítka, hračky a vyměnit bidýlka. Netvrdím, že teď má andulka vápenku znovu, z těch fotek to opravdu nejde poznat, ale vyloučené to není.Asi by to chtělo pro jistotu přeléčit a pořádně vydesinfikovat klec. Přeji ať se vaše andulka uzdraví a dělá vám radost .

Carolinelousek

22.5.2016 10:57
Carolinelousek

XXX.XXX.34.59

machlena napsal(a):
Dobrý den přeji, musím vás vyvést z omylu, že jste vápenku vyléčili nenávratně. Vápenka je totiž strašná potvora a může se klidně vracet...je důležité při léčbě vápenky velmi důkladně vydesinfikovat klec, krmítka, hračky a vyměnit bidýlka. Netvrdím, že teď má andulka vápenku znovu, z těch fotek to opravdu nejde poznat, ale vyloučené to není.Asi by to chtělo pro jistotu přeléčit a pořádně vydesinfikovat klec. Přeji ať se vaše andulka uzdraví a dělá vám radost .

Dobrý den, samozřejmě jsme vše vydesinfikovali, s tím se počítá :) jinak jsme zjistili, že to zřejmě nic nebude, to, co je vidět na fotce (resp. není vidět) je totiž vlastně vše, co na ozobí má.

Carolinelousek

22.5.2016 11:25
Carolinelousek

XXX.XXX.34.59

machlena napsal(a):

A jinak děkujeme za přání :) Na této fotce jde po přiblížení vidět to, co jsem měla na mysli. Nejspíš to nic nebude, alespoň doufáme.

22.5.2016 11:37
eli22

XXX.XXX.181.33

A jinak děkujeme za přání :) Na této fotce jde po přiblížení vidět to, co jsem měla na mysli. Nejspíš to nic nebude, alespoň doufáme.

Mně se to nezdá úplně ok. Nemůže to být nějaká plíseň?

Carolinelousek

22.5.2016 14:42
Carolinelousek

XXX.XXX.34.59

eli22 napsal(a):
Mně se to nezdá úplně ok. Nemůže to být nějaká plíseň?

Myslíte? Já právě vůbec netuším, z blízka to vypadá prostě jako malinké prasklinky. Pod nimi je ozobí takové tmavší, ale myslela jsem, že taková barva je normální. Měli bychom zajít k veterináři?

Carolinelousek

22.5.2016 14:47
Carolinelousek

XXX.XXX.34.59

Právě jsem zapátrala na googlu a našla fotku, kde je dobře vidět ozobí andulky, které vypadá úplně přesně, jako to naše. Je toto v pořádku? Napsala jsem tam totiž "ozobí zdravé andulky" a vyjelo mi to. Děkuji :).

22.5.2016 15:06
eli22

XXX.XXX.181.33

Právě jsem zapátrala na googlu a našla fotku, kde je dobře vidět ozobí andulky, které vypadá úplně přesně, jako to naše. Je toto v pořádku? Napsala jsem tam totiž "ozobí zdravé andulky" a vyjelo mi to. Děkuji :).

Ono totiž z fotky vaší andulky není moc vidět, ale pokud je to stejné jako tahle fotka, tak to asi bude vpořádku, já to viděla trochu jinak. Tady je to celkem dobře popsáno (zdravé ozobí versus vápenka): http://vero-bardo-budgie.webnode.cz/nemoci/ptaci-svrab-vapenka/.

Carolinelousek

23.5.2016 07:21
Carolinelousek

XXX.XXX.34.59

eli22 napsal(a):
Ono totiž z fotky vaší andulky není moc vidět, ale pokud je to stejné jako tahle fotka, tak to asi bude vpořádku, já to viděla trochu jinak. Tady je to celkem dobře popsáno (zdravé ozobí versus vápenka): http://vero-bardo-budgie.webnode.cz/nemoci/ptaci-svrab-vapenka/.

Souhlasím, že to není moc vidět, ono se to těžko fotí, proto jsem přidala tu fotku z googlu. Jinak děkuji moc za informace, myslím, že vápenka to nejspíš nebude, po minulé zkušenosti bych ji poznala :).

23.5.2016 08:04
Honza12

XXX.XXX.45.30

Tak normálně chyťte andulku do ruky a vyfoťte ji.

13.2.2021 10:00
papousek24

XXX.XXX.47.189

Mám taky takovy problém s popraskanim. Ve většině je to popraskané u žlutých. Možná se obávám i o vapenku.

13.2.2021 10:12
atobajus

XXX.XXX.195.189

papousek24 napsal(a):
Mám taky takovy problém s popraskanim. Ve většině je to popraskané u žlutých. Možná se obávám i o vapenku.

Tak u těchto ptáků se obáváte opravdu správně. Je to dost pokročilá vápenka, je vidět útvary od roztočů i v okolí zobáku.

25.2.2021 21:21
Gloria

XXX.XXX.75.64

Krasna ukazka vapenky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík