Útočící sameček korely

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.9.2016 15:55
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Mám doma párek korel.Sameček je dobře socializovaný, zvyklý na ruku.Ovšem.po ránu a k večeru nesmím sáhnout do klece.Začal si to v té době nějak bránit.Roztáhne křídla, otevře zobáček a syčí a udělá výpad.Během dne je normální.Jen když si ho beru na ruku, tak trošku sekne zobáčkem, jakoby se chtěl ujistit, kam sedá.Je mu sedm měsíců.A je takové chování nomální?Co tím dokazuje?Jinak je super.

30.9.2016 18:47
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Dobrý den, toto je klasický projev ptačí puberty. Koreláček dospívá a může být proto náladový a jelikož je ochočený, má k Vám menší respekt než plaché korely a proto si dovolí víc. Do dospělosti (cca věk 1,5 roku) by se to mělo zlepšit. Hlavně ho za to nějak netrestejte, aby k Vám neztratil důvěru, ta agrese by se pak jen stupňovala. Zkuste ho nějak zaměstnat, pokud v kleci manipulujete (např. doplňujete krmení, nebo čistíte. Třeba odlákat jeho pozornost nějakým pamlskem a pokud umí z klece ven sám bez vynesení na ruce, tak ho nechte chodit ven samotného. Na ruku ho berte mimo klec. Kdyby se situace zhoršovala a ani v dospělosti by to s ním nebylo jednoduché, bylo by asi lepší mu pořídit samičku.

30.9.2016 19:51
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

anurra.rhonean23 napsal(a):
Dobrý den, toto je klasický projev ptačí puberty. Koreláček dospívá a může být proto náladový a jelikož je ochočený, má k Vám menší respekt než plaché korely a proto si dovolí víc. Do dospělosti (cca věk 1,5 roku) by se to mělo zlepšit. Hlavně ho za to nějak netrestejte, aby k Vám neztratil důvěru, ta agrese by se pak jen stupňovala. Zkuste ho nějak zaměstnat, pokud v kleci manipulujete (např. doplňujete krmení, nebo čistíte. Třeba odlákat jeho pozornost nějakým pamlskem a pokud umí z klece ven sám bez vynesení na ruce, tak ho nechte chodit ven samotného. Na ruku ho berte mimo klec. Kdyby se situace zhoršovala a ani v dospělosti by to s ním nebylo jednoduché, bylo by asi lepší mu pořídit samičku.

Paní,
podle Vašeho profilu toho o korelách víte asi hodně, s tím, co jste odpověděla souhlasím, ale proč píšete o pubertě, když tazatelka neuvedla věk korely?
Tazatelka píše že má pár. Ikdyž korela je mezi papoušky " bačkora ", tak se domnívám, že si samec chrání své teritorium a proto je důležité vědět stáří a pak od toho odlišit tak zvanou pubertu.
A znovu si neodpustím poznámku k tazatelům na tomto fóru.
Chci-li radu, musím dát podrobný popis problému, jinak je i dobře míněná rada úplně mimo.

30.9.2016 20:44
machlena

XXX.XXX.96.13

V dotazu je uveden věk 7měsíců .

30.9.2016 21:13
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

machlena napsal(a):
V dotazu je uveden věk 7měsíců .

Paní,
omlouvám se nejen Vám i tazatelce. V rychlem čtení jsem věk přehlédl. Člověk nemá být ukvapený.
Vaší odpovědi si cením.
Ať se Vám daří.

30.9.2016 21:22
machlena

XXX.XXX.96.13

Moudivláček napsal(a):
Paní,
omlouvám se nejen Vám i tazatelce. V rychlem čtení jsem věk přehlédl. Člověk nemá být ukvapený.
Vaší odpovědi si cením.
Ať se Vám daří.

Dobrá tedy...budiž Vám odpuštěno .

1.10.2016 10:11
hanka s.

XXX.XXX.72.61

On syčí na vše...smajlíkI na bidýlko, na které usedá, když je jdu uklidit do klece.Jinak létají navolno po pokoji.Pokud si mi sedne na rameno nebo na ruku sám, nesyčí.Pokud mu ruku nastavím přímo před něj, tak ano.Občas ho to chytne a likviduje krmítko i napáječku.Dokonce mi "nacupoval"plastovou obálku, která je sešívaná umělým vláknem.Měl to pak namotané na noze.Ostatně to není vyjímka.Rád cupuje a zamotává se.Je to správný divoch a velmi kreativní a hravý.A tudíž i učenlivý.Ta samička je proti němu andílek.Jen na něj nevěřícně kouká.Jako někdy já.:.-).

1.10.2016 11:45
eli22

XXX.XXX.181.33

Budku mají?

Přidejte reakci

Přidat smajlík