Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jde určit pohlaví mladých samec albino samice perlová straka přírodní, na co štěpí nevím..
Mladé jsou 2 lutina, jedno bělohlavá perla, jedno albino a jedno po samici straka.
Zkoušela jsem do gencalc, ale nějak mi nešlo.
Děkuji za případnou odpověď.
Myslím si, že samice asi musí štěpit do bělohlavých a lutino? Ale nevím u samic jsem četla, že na lutino nemohou štěpit?
Marty2
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jde určit pohlaví mladých samec albino samice perlová straka přírodní, na co štěpí nevím..
Mladé jsou 2 lutina, jedno bělohlavá perla, jedno albino a jedno po samici straka.
Zkoušela jsem do gencalc, ale nějak mi nešlo.
Děkuji za případnou odpověď.
Myslím si, že samice asi musí štěpit do bělohlavých a lutino? Ale nevím u samic jsem četla, že na lutino nemohou štěpit?
Samice určitě do lutino stěpit nemůže, je to z genetického hlediska nemožné. Jinak pokud jsem zadala údaje správně do genetické kalkulačky, měl by být výsledek takovýto:
veškerá lutino a albino mláďata jsou samičky, ostatní mutace by měli být samečci. Berte to ale s rezervou, protože nevím přesně, na co Vaše korely štěpí. Beru to odhadem podle výsledku mláďat, že otec štěpí zcela jistě na perly (jinak by nevzniklo vizuál perlové mládě - samice matka na to nemá vliv), dále štěpí na straky (jinak by nevzniklo mládě straka) a matka mláďat štěpí na bělohlavé (jinak by nevzniklo ani bělohlavé mládě a tudíž ani bělohlavé lutino = albino).