piskyn
napsal(a):
Ahoj, chtěl bych poprosit o radu, co zvolit na zem ve vnitřní a venkovní voliéře?
Zatím se asi přikláním do vnitřního záletu štěpku nebo písek a ven zaset trávu.
Díky...
Mam v zaletech podlahu zbetonových dlaždic a davam štěpku kterou si dělam sam, trava venku ve vyletech je sice pěkná ale udržba asi veškera žadna, mně se osvědčila pořadna vrstva klasckeho písku při uklidu prohrabnu urovnám navic ptaci maji grit a pod sebou čisto
radanek
napsal(a):
Ja jsem kacirek nejprve prekatroval pres sito a potom dal do michacky vyprat. Prace na pul dne.
Takyy jsem chtěl venku kačirek ale ta prace stim čištenim je šilena, uvnitř jsem daval hobliny taky o ničem když činan přistal na zem bylo vše pryč tet davam jedine štepku ptak si zaleti nazem vybere si kousek a ma se čim bavit
piskyn
napsal(a):
Ahoj, chtěl bych poprosit o radu, co zvolit na zem ve vnitřní a venkovní voliéře?
Zatím se asi přikláním do vnitřního záletu štěpku nebo písek a ven zaset trávu.
Díky...
Za 30 let chovu jsem vystřídal spoustu podkladů.Písek, štěpky, trávu, hobliny, kačírek, zeminu.Vše mělo něco pro a proti.
Nakonec jsem skončil u podlahy z kletovaného betonu.Pouze pod bidla dávám cca 20 cm pás ostrého písku, vrstva cca 1 cm.Písek přikryji ohnutým pásem pletiva do tvaru obráceného U. Jednou za 14 dní vše vymetu a dám nový písek.Dvakrát za rok pak vystříkám vysokotlakým čističem a vydezinfikuji.
Miroslav Bláha
napsal(a):
Za 30 let chovu jsem vystřídal spoustu podkladů.Písek, štěpky, trávu, hobliny, kačírek, zeminu.Vše mělo něco pro a proti.
Nakonec jsem skončil u podlahy z kletovaného betonu.Pouze pod bidla dávám cca 20 cm pás ostrého písku, vrstva cca 1 cm.Písek přikryji ohnutým pásem pletiva do tvaru obráceného U. Jednou za 14 dní vše vymetu a dám nový písek.Dvakrát za rok pak vystříkám vysokotlakým čističem a vydezinfikuji.
Tez jsem za 30let všechno vyskousel, a dosel jsem k zaveru, ze nejlepší je pisek.Jelikoz uz nejsem tak zapaleny do uklidu to mi vyhovuje.jednou tydne prohrabu a jednou za rok vymenim.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Radim Krutiš
napsal(a):
To se dává klasický pisek nebo pisek pro papoušky?
Klasický písek. Dávat jen ten pro papoušky, tak se u více voliér nedoplatíte. :)
V záletech mám beton natřený Betosanem. Dle mně nic lepšícho do vnitřních záletů není. Nepráší a samotný beton nutí chovatele častěji voliéry čistit, což je ta nejlepší prevence...ve výletech je kombinace písku a trávníku. Který postupně nahrazuje písek samotný, jelikož z chované Austrálie trávník neničí jen králováci :-)