Dobrý den,
chtěl bych se zeptat chovatelů kakadu jestli tuhle mutaci má někdo u nás nebo na Slovensku. Jaká je cena takového páru a je to vůbec k sehnání?
Děkuji za slušné odpovědi.
lojzikzhor

XXX.XXX.195.189
Luciest
napsal(a):
Dobrý den jedná se o mutaci Lutino..Cena se pohybuje od 2000 €samice 3000€ samec a stepak 1000€.
Jen doplním, že občas se objeví v inzerci v nabídce od chovatelů jak z ČR tak z SK.
Luciest
napsal(a):
Dobrý den jedná se o mutaci Lutino..Cena se pohybuje od 2000 €samice 3000€ samec a stepak 1000€.
Dobrý den,
Tohle právě mutace lutino není jedná se o černookou bílou nebo také recesivní bíla... Vypadá to docela podobně jen má trosku jiné zbarvení peří do stříbrné barvy na ocase a za krkem. Oči má černé a lutino má červené a taky nohy a drápy má lutino bíle kdyžto tenhle pták je má černé jako obyčejný růžák.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Martin1986
napsal(a):
Dobrý den,
Tohle právě mutace lutino není jedná se o černookou bílou nebo také recesivní bíla... Vypadá to docela podobně jen má trosku jiné zbarvení peří do stříbrné barvy na ocase a za krkem. Oči má černé a lutino má červené a taky nohy a drápy má lutino bíle kdyžto tenhle pták je má černé jako obyčejný růžák.
Dobrý den,
myslím si, že jsem Váš dotaz viděl i na vogelareně. Jestli se Vám povedl odchov těchto ptáků případně jste tuto mutaci získal, gratuluji Vám.
milouš15
napsal(a):
Dobrý den,
myslím si, že jsem Váš dotaz viděl i na vogelareně. Jestli se Vám povedl odchov těchto ptáků případně jste tuto mutaci získal, gratuluji Vám.
Dobrý den,
bohužel zatím ho nemám ale páru mám zamluvenou od jednoho chovatele z Belgie, chtěl jsem právě vědět jestli je někdo nemam třeba u nás nebo na Slovenku ale zatím se nikdo neozval takže je to asi tajné
papousekk

XXX.XXX.57.80
Nie je to tajne, ale tu sotva najdete chovatelov, ktori chovaju taketo papagaje. Tu sa zdrzuju spravidla chovatelia beznych a menej vzacnych druhov - az na par vynimiek. Lovite v nespravnych vodach.
rrrrr

XXX.XXX.13.89
Martin1986
napsal(a):
Dobrý den,
bohužel zatím ho nemám ale páru mám zamluvenou od jednoho chovatele z Belgie, chtěl jsem právě vědět jestli je někdo nemam třeba u nás nebo na Slovenku ale zatím se nikdo neozval takže je to asi tajné
Už máte zamluvený pár a tady se ptáte na cenu?
rrrrr
napsal(a):
Už máte zamluvený pár a tady se ptáte na cenu?
Ano ptám se na cenu za jakou se to dá sehnat u nás abych to mohl porovnat z cenou za kterou jsem to sehnal já v zahraničí protože třeba u lutino růžáku je cena v zahraničí diametrálně odlišná od té naší tak by mě zajímalo jestli je to i u téhle mutace.
Ferrugineifrons

XXX.XXX.57.80
Je pochopiteľné, že sa pýtate na miestnu cenu. Tá nebude odlišná od zahraničia, alebo bude vyššia. Pokiaľ máte o dané papagáje záujem, tak ich kúpte a pokojne aj preplaťte. Aspoň budete mať cudziu krv a budete si ich viac vážiť. Potom ich odchov nebudete predávať pod cenu a sťažovať sa na nízke ceny odchovov papagájov.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
jakubbenc
napsal(a):
Bílá mutace (kombinace modré a žluté) to být nemůže. Modrá mutace způsobuje 100%ní ztrátu psittacinu, která u kakadu růžového způsobuje změnu barvy. A proto by v tomto případě místo růžové byla bílá.
A kdože chová ty modré růžáky?

Hnědý a černý melanin potlačuje mutace ino. Tomu odpovídá i červené oko a světlé nohy (ino). Modrá mutace potlačuje růžovou barvu. Při spojení těchto dvou mutací (modré + ino) je růžák čistě bílé barvy s názvem albín. Odstranit černý melanin a zachovat černé oko se daří například u rozel, kdy se jedná o selektivní výběr jedinců s potlačenou černou kresbou na určité části těla. Jedná se o jakousi recesivní mutaci vytvořenou selekcí světlejších jedinců. U růžáků nevím o tom, že by někdo tohle dělal. Dle dostupných informací je u růžáků mutace lutino, modrá, albino a oranž.

Nenecháváte přirozený výběr s více jedinců při vytváření chovné páry? Jestli dovezete jen páru, jak budete odchov prodávat pokud se jedná o bílé nikoliv lutino.? Jak zajistíte složení nepříbuzné páry pro případné zájemce? To bude zase pěknej guláš :-)
napsal(a):
Nenecháváte přirozený výběr s více jedinců při vytváření chovné páry? Jestli dovezete jen páru, jak budete odchov prodávat pokud se jedná o bílé nikoliv lutino.? Jak zajistíte složení nepříbuzné páry pro případné zájemce? To bude zase pěknej guláš :-)
jenom by mě zajímalo ,proč reagujete na cca 5 let starý příspěvek