Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2017 19:43
michal1962

XXX.XXX.20.3

Dobry vecer mozem krmit amazonanov aj slnecnikom pokial su mladata aby boli mocnejsi zavalitejsi potom v 2 az 3 roku prejst na dietu pre amazonany dakujem za radu.

4.2.2017 19:53
barp58

XXX.XXX.20.37

V omezeném množství, ale klíčenou, raději kardi, dietou krmím stále, ve 2-3 roku se slunečnicí budou již obézní. Zkuste mraženou kukuřici, hrášek, šípky, jeřabiny a uvidíte sám.

Alba

4.2.2017 20:53
Alba

XXX.XXX.98.154

michal1962 napsal(a):
Dobry vecer mozem krmit amazonanov aj slnecnikom pokial su mladata aby boli mocnejsi zavalitejsi potom v 2 az 3 roku prejst na dietu pre amazonany dakujem za radu.

Dobrý večer! Takto to nefunguje, resp. naoko možno áno, ale riskujete, že sa im odmalička nebude dobre vyvíjať pečeň. Amazoňany majú sklony k obezite a ak nemáte ozaj dlhé voliéry - najmenej 6 m výlet, tak im treba podávať skôr diétnu stravu - s minimom slnečnice. Radšej im poskytnite veľa diétnej zmesi ako málo tučnej. Poznám chovateľov, ktorí chovajú takmer všetky druhy (resp. rody) papagájov na rovnakej zmesi, ale pokiaľ im uhynie chovný jedinec - mávnu rukou a kúpia ďalšieho. Vaše amazoňany na fotke sú absolútne v poriadku, skôr ich treba naučiť na čo najpestrejšiu stravu, aby v budúcnosti neodmietali dôležité zložky - mrkvu, jablko, červenú repu, papriku, šípky, varené vajíčko, varené kosti a pod. A pokiaľ by sa vám zdali vaše amazoňany zo začiatku drobné, je to len vekom. Veľké papagáje rokmi rastú, v útlej mladosti môžu byť aj o 1/4 menšie.

Alba

4.2.2017 20:56
Alba

XXX.XXX.98.154

PS: Foto je staršie ilustračné z www.vogelarena.nl, nie sú to moje papagáje.

4.2.2017 22:19
michal1962

XXX.XXX.20.3

Mrkvu, jablko, kapustu cinsku, karelab, celer vlasske orechy jarabi u mrazenu kukuricu hrasek sipky vsetko beru a naklicujem im paskovy slnecnik ale asi prejdem na kardy dlzka volier je 4m dakujem za kazdu radu.

Alba

4.2.2017 23:02
Alba

XXX.XXX.98.154

Kŕmite dobre, aj voliéra 4 m relatívne postačuje. Ak sa vám zdajú drobní (čo mne nie), tak môžete podávať v dobe odchovu varené kuracie mäso aj s kosťami, veľa naklíčeného krmiva a varené vajíčko, piškóty, oriešky. Keď som kupoval oratrixy, tiež som bol mierne sklamaný z ich veľkosti, ale časom vyrástli a robia mi radosť. Keď samec priletí na plativo a roztiahne chvost, našuchorí perie na hlave, tak je veľký pomaly ako menší kakadu. No musím uznať, že už som u chovateľov videl aj väčšie oratrixy ako tie moje, ale taká je genetika. To nie je ako pri drobnom vtáctve - že si kúpite 50 amazoňanov a z nich budete 15 rokov selektovať tie najväčšie. Potom zase zistíte, že tie najväčšie nemajú najlepšiu farbu.

5.2.2017 08:36
michal1962

XXX.XXX.20.3

To je pravda ked som kupil samicku pripadala mi dost velka ale potom samceka to je magna a ten je este vetsi kus ako samicka su to mladata maju pol roka snad sa krasne vyfarbia aj samicka je z paru kde je jej mamka magna tak som zvedavi aki budu v dospelosti.

zako7

5.2.2017 11:16
zako7

XXX.XXX.238.245

Všetky diskusie o chove amazoňanov v zajatí sú zbytočné, pretože v prírode, kde žijú, slnečnica nerastie. Skúste kŕmiť s overeným vyváženým krmivom Roudybusch. Zapadná Európa kŕmi krmivom Roudybuch a Harison, ktoré je vedecky vyskumané a je to vyvážená strava pre papagájov chovaných v zajatí.
S pozdravom.

5.2.2017 12:18
petajz

XXX.XXX.144.34

zako7 napsal(a):
Všetky diskusie o chove amazoňanov v zajatí sú zbytočné, pretože v prírode, kde žijú, slnečnica nerastie. Skúste kŕmiť s overeným vyváženým krmivom Roudybusch. Zapadná Európa kŕmi krmivom Roudybuch a Harison, ktoré je vedecky vyskumané a je to vyvážená strava pre papagájov chovaných v zajatí.
S pozdravom.

Všetky diskusie o chove amazoňanov v zajatí sú zbytočné, pretože v prírode, kde žijú, slnečnica nerastie...Zato vámi propagovaný Roudybusch roste na každěm rohu.Vy jste zřejmě prodejce a děláte si pěknou reklamu.A s těmi vědeckými výzkumy běžte do háje, ty má každý předražený výrobek v různých reklamách a nakonec z toho vyjde normální brak.Nemám nic proti doplňkovým krmivům, ale vždy bychom se měli snažit krmit co nejvíc krmením podobným tomu co mají ptáci v přírodě.

5.2.2017 16:16
kkki

XXX.XXX.54.213

petajz napsal(a):
Všetky diskusie o chove amazoňanov v zajatí sú zbytočné, pretože v prírode, kde žijú, slnečnica nerastie...Zato vámi propagovaný Roudybusch roste na každěm rohu.Vy jste zřejmě prodejce a děláte si pěknou reklamu.A s těmi vědeckými výzkumy běžte do háje, ty má každý předražený výrobek v různých reklamách a nakonec z toho vyjde normální brak.Nemám nic proti doplňkovým krmivům, ale vždy bychom se měli snažit krmit co nejvíc krmením podobným tomu co mají ptáci v přírodě.

Být adminem, zakázal bych tyto příspěvky, kde se jedná jen o reklamu..K.

Alba

5.2.2017 19:36
Alba

XXX.XXX.98.154

zako7 napsal(a):
S pozdravom.

Tak teraz ste ma dostali. Okrem toho čo dobré zo Západu prišlo? Skrytá reklama? Skôr by ma zaujímala odpoveď na príspevok

"Čtu si složení a nevím nevím. Myslíte, že krmit směs mleté kukuřice a pšenice se sojou je dostačující?"

z tejto diskusie:

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3007648/roudybush-krmivo

Pre papagáje je jedlo zábavou, takto z nich robíte úžitkovú hydinu. Netvrdím, že nejakú tú výhodu pelety nemôžu mať, ale zatiaľ som na ňu neprišiel. Nie je nad plody, ovocie, zeleninu, orechy a naklíčené zrniny. P.s.: Kde v prírode natrafia amazoňany na Roudybusch pelety?

Přidejte reakci

Přidat smajlík