sofi1
XXX.XXX.157.124
Jde o mladé? Vložte lepší foto ozobí.
kako
XXX.XXX.237.120
Viděl bych to na dvě samičky, ale fotky můžou být zavádějící.
Effi
XXX.XXX.157.124
Ak ide teda o ročné andulky mali by to byť obe samičky, ale podla tej fotky mi to pripadá ako by boli ešte mladé, značia tomu oči a ozobí. Ale fotka može aj zkreslovať...
Effi
XXX.XXX.157.124
Tak to budú obe samičky.
dudi
XXX.XXX.120.43
Obe samicky.zelena urcite.
birdman
XXX.XXX.195.189
rudolfo
napsal(a):
[prvni fotka] podle noh par.
rudolfo
napsal(a):
[prvni fotka] podle noh par.
A tady to vidíte na co ?
boban111144
XXX.XXX.74.216
Samice obě.
Dobrý den, taky bych chtěl požádat chovatele o to, aby mi pomohli rozeznat pohlaví naší andulky. Přikládám foto :.
Té
XXX.XXX.147.148
Také myslím, že obě samičky. A nebo jim není tolik, je to ještě mladé a bude se to měnit. Samička může býti v mládí i modrá, ale není ozobí celé jednobarevné. Jsou na něm fleky a nebo je světlá až bílá od nosních dírek... Sameček by se měl vybarvovat do jednotné modré barvy od nosních dírek...
Můj názor...
Té
XXX.XXX.147.148
To se na 100% u tak mladých andulek poznat nedá... Je jedna pomůcka - co hodně kouše, až do krve a i u mladých to občas funguje - je samice. Samečci jsou klidnější a nějaké kousání moc neřeší... Nejdou do toho s takovým stiskem a vervou...
Nicméně to vždy pravidlo není...
Té
XXX.XXX.147.148
Jo a ještě takový poznatek - holky strašně řvou, samečci jsou tiší. Jako u lidí, holka se bude hádat za hrob, ale samec ne - tomu je to putna...
Máme to jen krátce pár dní, jelikož jsme ji našli u garáže(nemá pořádné letky a tak daleko nedoletěla) a vzali jsme si ji domů a nyní ji máme v prostorné kleci na balkóně. Nejspíš byla zvyklá na "hejno" mám v plánu ji pořídit protějšek, je to dobrý nápad ?(a vůbec se nepokouší o štípání nebo kousání a vydrží i na prstě, moc neřve jen občas když vedle ní zahoukaj holubi diamantoví ) A co se týče té vápenky stačí jen ten olej nebo něco jiného ? a samosřejmě děkuji za názory
Samozřejmě protějšek pořídit můžete. Je to na Vás. Samička je starší už podle fotky. Z toho důvodu volte raději taktéž staršího samce. Mladého, nevyspělého by v případě zájmu o páření mohla v kleci zabít. Chce to nějakou dobu pozorovat. Na tu vápenku cokoli mastného. Olej, sádlo, máslo...
Já sobně bych s koupí počkal až se vápenka zcela zlikviduje a pak bude vidět na 100% co je to zač. Od doby co jsme ji našli nelítá, aspoň tak jak by měla, ale vzlétne cca 15-20 cm a zas je dole(má trochu vychýlené pravé křídlo).V kleci jí to tak nevadí má tam dost větví, takže se dostane kam potřebuje. Vydíte to tak, že by nemusela mít mladé ?
Letky jsou více méně v pořádky(asi jsem to napsal špatně), připadají mi jen že nejsou dostanečně velké, ale asi jen můj pohled.Když jsem ten den co jsem ji našel otevřel okno ona letěla kolem a vše bylo v pořádku, tak možná spadla nebo do ničeho narazila. Pravé křídlo má opravdu vychýlené nahoru, ikdyž je v normální poloze. Zítra ji nafotím, dneska za ni už nepolezu.
Tak tady je. Je to smutné se na ni koukat . Na letky jsem koukal a žádná pírka by neměla chybět.
pepa1991
napsal(a):
Tak tady je. Je to smutné se na ni koukat . Na letky jsem koukal a žádná pírka by neměla chybět.
Tak francouzské pelichání můžete zcela vyloučit.To křídlo je nesené nahoru opravdu následkem úrazu. Asi vykloubené v rameni. Každopádně teď ji nechte v menším prostoru bez možnosti létání. Navštivte veterináře, jistě vám řekne co a jak dál.