Prosím pomoc! Co je toto za vajíčka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

No name

8.6.2017 17:05
No name

XXX.XXX.36.133

Zdravím, živé než začněte psát odpovědi typu ty je chceš snad vykrást Víš ono se to nedělá... Ano Možná jsem blbá ale zas tak ne takže si prosím tyto komentáře odpusťte.. děkuji na okně jsem našla tyto vajíčka nemám ani ponětí co je to za druh Vypadá to jako kdybyste na Velikonoce si vzali prst a na ťukali to hnědou barvou prosím jen ty co opravdu Vědí co je to za druh ptáka děkuji..

8.6.2017 19:42
Pepe8

XXX.XXX.182.252

Nejspíš to bude Šmolka Norská, ale pokud říkáte, že je máte za oknem, tak bude asi jistější vyfotit přímo toho ptáka..

ne

8.6.2017 21:29
ne

XXX.XXX.195.189

geldek napsal(a):
Https://cs.wikipedia.org/wiki/S%C3%BDkora_ko%C5%88adra.

To nebude ono, vajíčka jsou podobná, ale stavba hnízda tomu neodpovídá. Takto podobně zbarvených vajec má více druhů. Nejlíp vyfotit přímo ptáky.

8.6.2017 22:16
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Také by mě to zajímalo, jen dodám, že na okně je trochu málo informací. Je tam hnízdo, kde na okně je, rozměry, velikost vajíček v mm. Na tomto počtu vajíček by měl pták sedět. Jsou teplá nebo studená ? V případě, že jsou teplá není problém uvidět hnízdícího jedince a popsat ho. Po upřesnění jistě přijdou typy. Nebo v čem je problém?

8.6.2017 22:18
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

ne napsal(a):
To nebude ono, vajíčka jsou podobná, ale stavba hnízda tomu neodpovídá. Takto podobně zbarvených vajec má více druhů. Nejlíp vyfotit přímo ptáky.

Ano, souhlasím. Sýkora hnízdí v dutině a má naprosto jiné hnízdo, i kdyby bylo v poštovní schránce, což se stává.

9.6.2017 10:21
pecko

XXX.XXX.81.4

No name napsal(a):
Zdravím, živé než začněte psát odpovědi typu ty je chceš snad vykrást Víš ono se to nedělá... Ano Možná jsem blbá ale zas tak ne takže si prosím tyto komentáře odpusťte.. děkuji na okně jsem našla tyto vajíčka nemám ani ponětí co je to za druh Vypadá to jako kdybyste na Velikonoce si vzali prst a na ťukali to hnědou barvou prosím jen ty co opravdu Vědí co je to za druh ptáka děkuji..

Vajíčka by mohla patřit lejsku šedému. Pokud to jde, tak toho ptáčka nerušte při hnízdění. Může se stát, že by opustil hnízdo i se snůškou...

9.6.2017 21:29
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

No name napsal(a):

Dejte ty informace o které jsem v odpovědi žádal.

No name

9.6.2017 22:35
No name

XXX.XXX.36.133

Moudivláček napsal(a):
Dejte ty informace o které jsem v odpovědi žádal.

Prosím vás, laskavě si uvědomte že tu nejsem non stop ano? Nyní jste úplně mimo.. ano pán má pravdu. Je to lejsek šedý...

No name

9.6.2017 22:36
No name

XXX.XXX.36.133

A ptáka těžko vyfotím když je na chalupě:).

9.6.2017 23:22
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

No name napsal(a):
Prosím vás, laskavě si uvědomte že tu nejsem non stop ano? Nyní jste úplně mimo.. ano pán má pravdu. Je to lejsek šedý...

Jak víte, že má pán parvdu?
Paní, mimo jste pouze Vy.5 vajíček musí pták ať je to lejsek nebo XY zahřívat a jestli přijedete na chalupu a pták uletí, tak na ně sáhněte a musí být teplá. když ne, pták uhynul. Vůbec tam nemusíte jak říkáte nonstop sedět. Vaše argumentace je laická. Nepopsala jste umístění hnízda, asi Vám moje otázka unikla, bohužel převážily city nad zničením hnízda.

Pbfaktor

10.6.2017 08:02
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103

Moudivláček napsal(a):
Paní, mimo jste pouze Vy.5 vajíček musí pták ať je to lejsek nebo XY zahřívat a jestli přijedete na chalupu a pták uletí, tak na ně sáhněte a musí být teplá. když ne, pták uhynul. Vůbec tam nemusíte jak říkáte nonstop sedět. Vaše argumentace je laická. Nepopsala jste umístění hnízda, asi Vám moje otázka unikla, bohužel převážily city nad zničením hnízda.

Mě udivují rady prezentované k vašemu věku a to sáhněte jestli jsou teplá.Mohl by jste ve vašem věku vědět že některé druhy v přírodě když jim sáhnete na vajíčka je automaticky opustí.

10.6.2017 08:20
kareta

XXX.XXX.84.6

Bába najde na okně vejce a Vy si tady s tím lámete hlavy. Běžte vyčistit klece a nakrmit ptáky.

10.6.2017 20:21
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Pbfaktor napsal(a):
Mě udivují rady prezentované k vašemu věku a to sáhněte jestli jsou teplá.Mohl by jste ve vašem věku vědět že některé druhy v přírodě když jim sáhnete na vajíčka je automaticky opustí.

Buďte tak laskav, napište který druh ptáka takto opustí vajíčka a pak kritizujte. Možná si pletete smysly ptáků a savců.
Píšete něco, co uvádí v omyl neznalé, aby nesahali na vajíčka v hnízdě.Neuvedl jste nic pro podporu toho, co tvrdíte. Stačilo ty vámi uvedené druhy uvést a ne psát někde přečtené obecné fráze. Naštval jste mě.
V daném případě se velice mýlíte. Očekávám argumentaci.
Jen připomenu, že se zde snad jedná asi o toho lejska, nejsem si jistý, to hnízdo mě mate. Lejsci šedí mně hnízdili v polobudce roky, už je to už dávno a zapomněl jsem, jak hnízdo vypadalo.
Čekám Vaše vyjádření vyjádření nebo toho, který Vám dal za kvalitu příspěvku hlas.

10.6.2017 22:19
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Moudivláček napsal(a):
Buďte tak laskav, napište který druh ptáka takto opustí vajíčka a pak kritizujte. Možná si pletete smysly ptáků a savců.
Píšete něco, co uvádí v omyl neznalé, aby nesahali na vajíčka v hnízdě.Neuvedl jste nic pro podporu toho, co tvrdíte. Stačilo ty vámi uvedené druhy uvést a ne psát někde přečtené obecné fráze. Naštval jste mě.
Jen připomenu, že se zde snad jedná asi o toho lejska, nejsem si jistý, to hnízdo mě mate. Lejsci šedí mně hnízdili v polobudce roky, už je to už dávno a zapomněl jsem, jak hnízdo vypadalo.
Čekám Vaše vyjádření vyjádření nebo toho, který Vám dal za kvalitu příspěvku hlas.

Jen dodám, že nejvýstižněji tuto diskuzi uzavřel nhgg dnes v 8 20. Dostává můj hlas za kvalitní příspěvek.

11.6.2017 07:07
valu

XXX.XXX.44.103

Moudivláček napsal(a):

Ten hlas jsem mu dal já a má naprostou pravdu.Sáhněte v přírodě do hnízda stehlíka a já vám garantuji že to hnízdo opustí.

11.6.2017 08:10
kareta

XXX.XXX.84.6

Když jsme byli kluci ještě školou povinní a chtěli jsme si obstarat stehlíky tak jsme si udělali s králíkářského pletiva malý klobouček ten se přidělal na hnízdo stehlíku a stehlíci nám je vykrmili. Pak se dali mezi mladé kanáry kde se naučili samostatnosti. To stejné jsme dělali u čížku hýlu atd. Nikdy staří mláďata neopustili.Vajíčka jsme si také odebíraly a dávaly pod kanáry ale ne všechny z hnízda vždy jsme tam alespoň tři nechali.A co si pamatuju tak ptáci nikdy hnízdo neopustili i když bylo manipulováno s jejich vejci.

No name

11.6.2017 08:13
No name

XXX.XXX.36.133

Moudivláček napsal(a):

Vím že má pravdu.. podívej na Wikipedii lejsek šedý;) a jeho vajíčka.

No name

11.6.2017 08:15
No name

XXX.XXX.36.133

Moudivláček napsal(a):
Jen dodám, že nejvýstižněji tuto diskuzi uzavřel nhgg dnes v 8 20. Dostává můj hlas za kvalitní příspěvek.

Bába? Je mi 20-22 kamarádi... to spíš moudivláček ne? Víte stačí se podívat do nového téma co jsem psala..? Sám/a přiznala že je dědek/bábasmajlík

11.6.2017 08:21
valu

XXX.XXX.44.103

kareta napsal(a):
Když jsme byli kluci ještě školou povinní a chtěli jsme si obstarat stehlíky tak jsme si udělali s králíkářského pletiva malý klobouček ten se přidělal na hnízdo stehlíku a stehlíci nám je vykrmili. Pak se dali mezi mladé kanáry kde se naučili samostatnosti. To stejné jsme dělali u čížku hýlu atd. Nikdy staří mláďata neopustili.Vajíčka jsme si také odebíraly a dávaly pod kanáry ale ne všechny z hnízda vždy jsme tam alespoň tři nechali.A co si pamatuju tak ptáci nikdy hnízdo neopustili i když bylo manipulováno s jejich vejci.

Ano uděláte si klobouček a oni vám je dokrmí nebo již opeřené před vylítnutím přemístíte do klícky kterou dáte vedle hnízda a taktéž vám je dokrmí.Nebo je i s hnízdem přemístíte do klícky a taktéž vám je dokrmí.Stejně tak vajíčka odeberete a doma podsadíte a náhradní chůva vám je vysedí a dokrmí ale musíte je vzít všechna protože ostatní by v přírodě stehlíci opustili.A o tom byla řeč.

No name

11.6.2017 08:44
No name

XXX.XXX.36.133

Moudivláček napsal(a):

No nevím například Wikipedie? Omyl mimo jste vy ale úplně... říkal/a jste Prosím dejte mi ty informace o které jsem vás žádal... a nemyslela jsem sedět nonstop u vajíček ale myslela jsem nonstop u ifauny a obvzlášť tu nejsem nonstop na vaše budiž k ničemu argumentace. Vím, že jste důchodce ale také by jste mohla vědět že vejce se neochmatávají i z důvodu krkavcovitých a jejich zvědavosti ale také že ptáci nemají moc dobrý smysl čich. Záleží na druhu ptáka. Ne všichni po cizím pachu hned zanechají vejce vejci. Jste slepá řekla jsem jasně že je na osamocené chalupě v rohu okna v druhém patře.. stačí? Unikají mi pouze nedůležité otázky.. Bohužel se převážily city nad zničením hnízda? Těžko.. jak jsem říkala.. vejce jsou má chalupě nikoli doma. Kdyby byly doma, uvažovala bych nad postaráním o vajíčka a zničením hnízda. Jenže je to na OSAMOCENÉ chalupě tedy nebydlím tam. Takže mi bylo i jedno jsou vajíčka na každém okně.. ať si staví. Je to Koloběh Života tedy lidé by na něj neměli zasahovat.

11.6.2017 19:39
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

valu napsal(a):
Ten hlas jsem mu dal já a má naprostou pravdu.Sáhněte v přírodě do hnízda stehlíka a já vám garantuji že to hnízdo opustí.

Nemám tu zkušenost, spíš naopak.Sebraná vajíčka vylíhla kanářice a kanáry odchovali stehlíci.
Vybrané nesamostatné stehlíky umístěné do klícky na jabloni staří vykrmili. Dnes tam už stehlíci nehnízdí. Proč asi? Dnes jsme v zajetí mnoha informací, které nikdo neví jak jsou věrohodné.

11.6.2017 19:41
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

No name napsal(a):
Vím že má pravdu.. podívej na Wikipedii lejsek šedý;) a jeho vajíčka.

Dítě, ve věku mého vnuka, netykejte mně. To Vás slušnému chování nenaučili?
Je úsměvné, že mě oslovujete v předcházejícím příspěvku jako ženu, ačkoli jsem chlap a mám to v profilu. Asi píšete rychleji než myslíte.

11.6.2017 20:02
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

No name napsal(a):
Bába? Je mi 20-22 kamarádi... to spíš moudivláček ne? Víte stačí se podívat do nového téma co jsem psala..? Sám/a přiznala že je dědek/bábasmajlík

Je neděle, tak ať se pobavíme.
Když někdo napíše: "Je mi 20 - 22 kamarádi...", tak musí normálním čtenářům být jasno.

Pbfaktor

12.6.2017 06:42
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103

Moudivláček napsal(a):
Nemám tu zkušenost, spíš naopak.Sebraná vajíčka vylíhla kanářice a kanáry odchovali stehlíci.
Vybrané nesamostatné stehlíky umístěné do klícky na jabloni staří vykrmili. Dnes tam už stehlíci nehnízdí. Proč asi? Dnes jsme v zajetí mnoha informací, které nikdo neví jak jsou věrohodné.

Jediný který pochopil o co jde byl Valu.Napsal to tak jak to přináší život.Chtěl jste pojmenovat kdo to tak dělá a pojmenoval vám ho a vaše reakce je že jsme v zajetí informací, které nikdo neví jak jsou věrohodné.Selský rozum a životní zkušenosti které tu někdo napíše jsou vám málo?

12.6.2017 18:36
valu

XXX.XXX.44.103

Pbfaktor napsal(a):
Jediný který pochopil o co jde byl Valu.Napsal to tak jak to přináší život.Chtěl jste pojmenovat kdo to tak dělá a pojmenoval vám ho a vaše reakce je že jsme v zajetí informací, které nikdo neví jak jsou věrohodné.Selský rozum a životní zkušenosti které tu někdo napíše jsou vám málo?

I když jsem o nějaký pátek mladší než Moudíváček a není to zase tak moc je mi 66 tak se podivuji nad výroky které zde ctihodný kmet pronáší.Já mám stehlíky na zahradě každým rokem a nepřišlo mi že když jim odeberu vajíčka pod náhradní rodiče že by se to projevilo jak píšete že už na zahradě nejsou.Omyl jsou tam každým rokem a někdy i ve třech párech.Záleží co jim tam nabídnete.Když tam najdou co potřebují každým rokem zahnízdí.Když tam má někdo pět stromků a záhony se zeleninou potom se nemůže divit že tam jak píšete už nejsou.Já tam mám šedesát stromů a mnoho krmítek kterými je přez zimu zásobuji.To jen k tomu výroku že stehlíci nejsou proč asi.

LadyGray

23.5.2023 11:38
LadyGray

XXX.XXX.143.183

Nevěděl by někdo prosím co to muže být za druh? Dekuji

23.5.2023 12:05
jarat

XXX.XXX.192.54

LadyGray napsal(a):

Počkejte si, až co na hnízdo přiletí. Tak se to dá nejlíp zjistit.

23.5.2023 14:19
jarri14

XXX.XXX.162.214

Hned na úvod musím uvést, že netuším, čí je to hnízdo s vejci na konci, jehož fotka byla vložena dnes, takže se omlouvám, že nepíšu k věci.

Ale přečetl jsem celé vlákno. A všiml jsem si hned, že je z roku 2017.

No, takhle to teď asi chodí........

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.5.2023 18:31

LadyGray napsal(a):

Dvě bílá vejce... Napadá mě holub. Ale netrvám na tom.

23.5.2023 18:32

jarri14 napsal(a):
Hned na úvod musím uvést, že netuším, čí je to hnízdo s vejci na konci, jehož fotka byla vložena dnes, takže se omlouvám, že nepíšu k věci.

Ale přečetl jsem celé vlákno. A všiml jsem si hned, že je z roku 2017.

No, takhle to teď asi chodí........

Nová reakce je dnes 11 38. To není nic proti ničemu.

23.5.2023 20:13
JoPe

XXX.XXX.82.8

LadyGray napsal(a):

Tipuji podle hnízda a barvy vajec Rehka.

24.5.2023 06:40

Co je Šmolka norská? Nemohu vyhledat.

Neregistrovaný uživatel

24.5.2023 21:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dvě bílá vejce... Napadá mě holub. Ale netrvám na tom.

A co materiál a stavba hnízda?

Neregistrovaný uživatel

25.5.2023 15:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.2

Co je Šmolka norská? Nemohu vyhledat.

Bude to asi "Žmolka horská".

25.5.2023 16:51

JoPe napsal(a):
Tipuji podle hnízda a barvy vajec Rehka.

Rehek nemá bílá vejce.

25.5.2023 21:35
JoPe

XXX.XXX.82.8

Rehek nemá bílá vejce.

Má, každý rok mi hnízdí na zahradě pod střechou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík