Existuje vůbec andulka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

18.7.2017 18:12
Té

XXX.XXX.147.148

Dobrý den všem.
Ještě před nějakou dobou jsem byla přesvědčena, že vím, jak vypadá harlekýn u andulky, ale jak jsem procházela odbornou literaturu, nikde to přesně nemohu najít. Někde se mluví o půlených andulkách, ale já myslím, že půlená není harlekýn...?

Jsem z toho blázen...

Byla jsem přesvědčená, že Harlekýn je jen v některých barvách, že má bílá křídla a záda tmsvá jednobarevná a břicho světlé jednobarevné... Je to tak?
prostě nevím...

Děkuji za názory všech...

18.7.2017 18:47
lupus4

XXX.XXX.72.255

půlená není harlekýn...?

ne to opravdu není, halfsider není mutací, ale jen modifikací (nedědičnou)

na obr. "půlák" zpěvák

"harlekýn" byl už v 50 tých letech min. století jen obchodní název pro pěkné recesivní straky

18.7.2017 20:06
chondro

XXX.XXX.18.197

Jak už je to psáno nahoře jde o recesivní straky.Říkávalo se jim také "dánské straky".

18.7.2017 20:14
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Také jsem hledal něco podobného. Dočetl jsem se, že jedinec je z dvoužloutkového vejce.
O harlekýnovi nic, tedy nevím že by se tomu tak říkalo. Dědičné to ale není.
Nemohu za to ani ručit, dnes se nechá zfalšovat, nebo tedy vylepšit všechno.
Jestli něco objevíte, přidejte sem. Rovněž by mne to zajímalo.
S pozdravem pterodactyll.

18.7.2017 20:23
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Zde je popsán vznik Dánské straky-harlekýna.Tak že existoval a jistě i existuje.
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/4688/z-historie-andulek/.

18.7.2017 21:03
lupus4

XXX.XXX.72.255

pterodactyll napsal(a):
Zde je popsán vznik Dánské straky-harlekýna.Tak že existoval a jistě i existuje.

Vždyť nikdo tady netvrdil, že neexistují
jsou to prostě "libivě zbarvené" recesivní (dánské ) straky

viz např.

http://www.cutelittlebirdiesaviary.com/recessive-pied-budgies.html.

čemu na tom furt nerozumíte?

18.7.2017 22:48
Té

XXX.XXX.147.148

Díky moc všem. Myslela jsem si to. Ještě mi prosím potvrďte, je toto harlekýn nebo ne? Vím, že mám straku, ale nevím, jestli mám harlekýnka nebo alespoň náznak. Nevím, zda je harlekýn, pokud je půlený vertikálně a ne horizontálně...

Díky, Terka.

18.7.2017 22:51
Té

XXX.XXX.147.148

Ještě k té dědičnosti... toto je otec, to světlé dcera... Opravdu je někde popsáno, že jde o nedědičnost?

18.7.2017 23:05
lupus4

XXX.XXX.72.255

Té napsal(a):
Díky moc všem. Myslela jsem si to. Ještě mi prosím potvrďte, je toto harlekýn nebo ne? Vím, že mám straku, ale nevím, jestli mám harlekýnka nebo alespoň náznak. Nevím, zda je harlekýn, pokud je půlený vertikálně a ne horizontálně...

Díky, Terka.

Vy nevnímáte čtený text ? Máte to hned v mé 1. odpovědi...
tak znova :
halfsider je půlený dle svislé osy, je to modifikace, není to dědičné
viz obr. od Elli

"harlekýn" je recesivní straka,

to co máte je sice pěkná, ale obyčejná australská dominantní straka

18.7.2017 23:13
Té

XXX.XXX.147.148

.-) díky, jsem už utahaná, mi ten příspěvek od Vás vypadl...

Ne vážně, díky. Jen jsem si to chtěla ověřit. Víc hlav víc ví... Nejsem žádnej trouba, uznám i názor ostatních... A raději se zeptám 3x, ať mám fakt jistotu a mohu se posunout dál.
Těch mutací je stále víc a víc... A člověk se snaží, aby nebyl za blbce...

Ten, co se bojí zeptat, ten je na tom hůř, než já...

Díky všem, Terka.

19.7.2017 04:19
chondro

XXX.XXX.18.197

Té napsal(a):
.-) díky, jsem už utahaná, mi ten příspěvek od Vás vypadl...

Ne vážně, díky. Jen jsem si to chtěla ověřit. Víc hlav víc ví... Nejsem žádnej trouba, uznám i názor ostatních... A raději se zeptám 3x, ať mám fakt jistotu a mohu se posunout dál.
Těch mutací je stále víc a víc... A člověk se snaží, aby nebyl za blbce...

Ten, co se bojí zeptat, ten je na tom hůř, než já...

Díky všem, Terka.

Zdravím,
tak prvně mne pobavil název vlákna který jste jiným vláknem vysvětlila
K tomu co píšete o existenci více a více mutací...
Mohu vás ubezpečit že u andulek již velmi dlouho nové mutace takřka nevznikají.Protože andulka má za sebou již opravdu dlouhou dobu domestikace a díky snadnému chovu a ekologii tím i velký počet generací jsou všechny základní mutace podchyceny a tzv vyšlechtěny.

19.7.2017 05:29
chondro

XXX.XXX.18.197

pterodactyll napsal(a):

Ano určitě existuje.Váš profil budiž toho důkazem.Máte ho tam na foto druhá řada odspoda první foto zleva.

19.7.2017 05:37
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

chondro napsal(a):
Ano určitě existuje.Váš profil budiž toho důkazem.Máte ho tam na foto druhá řada odspoda první foto zleva.

Já vím že existuje, jen odpovídám na název vlákna.

19.7.2017 10:30
stepka

XXX.XXX.225.10

pterodactyll napsal(a):

jen neví, že ji má doma

19.7.2017 14:52
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

stepka napsal(a):
jen neví, že ji má doma

Ha, ha, ha. To jsem se zase dostal mezi inteligenty. Vím ale vysvětlovat asi nemá cenu. Tady opravdu člověk na blbce nenarazí. Jen samý prudký inteligent.

19.7.2017 15:57
lupus4

XXX.XXX.143.13

pterodactyll napsal(a):
Ha, ha, ha. To jsem se zase dostal mezi inteligenty. Vím ale vysvětlovat asi nemá cenu. Tady opravdu člověk na blbce nenarazí. Jen samý prudký inteligent.

Koukám, že jste pěkně popudlivej... vynadejte všem za to, že ani nevíte co chováte...

a jakej jste "prudkej inteligent" - říkají vaše odpovědi :

pterodactyll 20:14 - tady si ještě pletete hrušky s jablkama

pak po poradě s vyhledávačem
v 20:23

a nakonec noční prozření v 05:37

PS.Opravdovej chlap (s koulema) přizná, když něco neví, nebo se plete. A nesvádí svoji neschopnost na jiné...

19.7.2017 17:44
chondro

XXX.XXX.18.197

Ale no tak Už ten název vlákna...no a ono je občas dobré si sám ze sebe udělat legraci obzvláště když není zbytí.Je to očistné.

19.7.2017 17:45
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Ano jistě máte ve všem pravdu.
Už chápu lidi že píší anonymně. A nebo vůbec, než se nechat urážet.

19.7.2017 17:51
lupus4

XXX.XXX.143.13

pterodactyll napsal(a):

Mno, s urážkami jste začal vy...
ale evidentně chybí sebereflexe, škoda (vaše).

19.7.2017 19:48
janos

XXX.XXX.98.202

pterodactyll napsal(a):
Také jsem hledal něco podobného. Dočetl jsem se, že jedinec je z dvoužloutkového vejce.
Nemohu za to ani ručit, dnes se nechá zfalšovat, nebo tedy vylepšit všechno.
Jestli něco objevíte, přidejte sem. Rovněž by mne to zajímalo.
S pozdravem pterodactyll.

Takuto poleného samca mám a už odchoval 3-ma samicami mládatá stále boli bielé, modré perli, a straky horlekyn totiž receptívné strak.

20.7.2017 18:36
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

janos napsal(a):
Takuto poleného samca mám a už odchoval 3-ma samicami mládatá stále boli bielé, modré perli, a straky horlekyn totiž receptívné strak.

Díky, příroda dokáže divy.
Mě zde šlo hlavně o to, že název Harlekýn jsem měl spojený s něčím jiným.
Když jsem si to dohledal, a podělil se o to co jsem našel, byl jsem okamžitě vůl, který neví co chová.
Asi jsem stará škola, ale stále chytám na první šlápnutí.
Byla to chyba.
Těmto půleným jsme vždy říkali chiméra, proto mě to zmátlo.
Pochybuji že to je, jen krajový název.
Takhle vybarvenou, co jsem našel jsem ale ještě neviděl a nebyl jsem si jist zda je to vůbec možné.
Mám foto i červené andulky a to možné není.Tak kde je pravda?
Nemohl by jste vložit foto Vašeho samce?

20.7.2017 20:13
janos

XXX.XXX.98.202

pterodactyll napsal(a):
Díky, příroda dokáže divy.
Mě zde šlo hlavně o to, že název Harlekýn jsem měl spojený s něčím jiným.
Když jsem si to dohledal, a podělil se o to co jsem našel, byl jsem okamžitě vůl, který neví co chová.
Asi jsem stará škola, ale stále chytám na první šlápnutí.
Byla to chyba.
Těmto půleným jsme vždy říkali chiméra, proto mě to zmátlo.
Pochybuji že to je, jen krajový název.
Takhle vybarvenou, co jsem našel jsem ale ještě neviděl a nebyl jsem si jist zda je to vůbec možné.
Mám foto i červené andulky a to možné není.Tak kde je pravda?
Nemohl by jste vložit foto Vašeho samce?

Fotkamy namám skusenosť ale vypadá takisto akoje tu predhádzajucá.O tie červené je tolko je pravda že západné štáti ako belgicko-holandsko má farbyvá čo sa vtáčik vykupe 2-3 razi a už je červená používaju tu bielé andulky, zebričky, pestunky kanáre.je to obchodné ťah aby sa lepšé predávalo.

Kikimora

21.7.2017 08:36
Kikimora

XXX.XXX.193.73

pterodactyll napsal(a):

Presne ste to vystihol, a lupus4 je v tom urážaní profesionál,.

Chovatel1_1

21.7.2017 10:29
Chovatel1_1

XXX.XXX.250.156

Kikimora napsal(a):
Presne ste to vystihol, a lupus4 je v tom urážaní profesionál,.

Já se musím Lupuse 4 zastat. Možná jsou jeho odpovědi někdy až příkře přísné. Na druhou stranu z odborného hlediska jsou jeho odpovědi dlouhodobě na výši. Za mě radši odpověď méně příjemná, ale věcně správná.

CLIN

21.7.2017 11:22
CLIN

XXX.XXX.193.73

Chovatel1_1 napsal(a):
Já se musím Lupuse 4 zastat. Možná jsou jeho odpovědi někdy až příkře přísné. Na druhou stranu z odborného hlediska jsou jeho odpovědi dlouhodobě na výši. Za mě radši odpověď méně příjemná, ale věcně správná.

Tak v podstate ste sa obhájil sám seba

dafi tomáš

21.7.2017 11:51
dafi tomáš

XXX.XXX.144.116

Chovatel1_1 napsal(a):

Zjednodušeně když někdo nechce znát pravdu na otázku, nebo se mu odpověd nelíbí, jelikož není podle jeho představ, tak to ani jinak dopadnout nemuže, že?

dafi tomáš

21.7.2017 11:59
dafi tomáš

XXX.XXX.144.116

CLIN napsal(a):
Tak v podstate ste sa obhájil sám seba

Těmto půleným jsme vždy říkali chiméra...To určitě ne a kdo tady obhajuje sám sebe jste podle mě pouze vy a napadat pod anonimem? Asi nebudete to co o sobě píšete v profilu.

21.7.2017 12:18
chondro

XXX.XXX.18.197

Na otázku již bylo dávno věcně odpovězeno a tet se tu řeší něčí pošramocené ego?(HA HA HA) Asi není náhoda že ego toho kdo do diskuze vnesl pouze a jen zmatek a to v každém zdejším vstupu-bohužel.
Jen dodám že halfsider není samozřejmě barevnou mutací a jev kterým vzniká nemusí vždy zapříčinit ono vertikální rozpůlení jedince na dvě barevné mutace.Pokud se totiž spojí 2 zárodky jedné barvy tak to že jde o jedince chimérismu nepoznáme.
Teoreticky může halfsider vypadat jako vertikálně rozpůlený jedinec všech mutací které je možno odchovat v jednom hnízdě.

21.7.2017 12:28
chondro

XXX.XXX.18.197

dafi tomáš napsal(a):
Těmto půleným jsme vždy říkali chiméra...To určitě ne a kdo tady obhajuje sám sebe jste podle mě pouze vy a napadat pod anonimem? Asi nebudete to co o sobě píšete v profilu.

Těm půleným se pokud vím nikdy neříkalo mezi andulkáři ani exotáři "chiméra" ale půlák nebo halfsider.
Zato se běžně používal název harlekýn a dříve i "dánská straka" a u dominantních pak "australská straka"
Někdo tu má v termínech pořádný zmatek nebo spíš neví a mlží a mlží

Accuracy

21.7.2017 13:09
Accuracy

XXX.XXX.1.187

chondro napsal(a):
Těm půleným se pokud vím nikdy neříkalo mezi andulkáři ani exotáři "chiméra" ale půlák nebo halfsider.
Zato se běžně používal název harlekýn a dříve i "dánská straka" a u dominantních pak "australská straka"

Těm vertikálně půleným se říká chiméra celosvětově bez ohledu na konkrétní zvíře. Když dáte do googlu chimera animal, vyjedou Vám půlené kočky, myši, psi, ptáci... A samozřejmě taky kříženci dvou různých druhů, jedinci trpící různými chorobami (např. částečný albinismus nebo kožní nemoc dodávající bizarní vzhled) a photoshopem upravené obrázky. Chiméru z řecké mytologie jistě všichni známe, proto není divu, že se tak říká v podstatě všem, kteří vypadají, že jsou nějak uměle poskládaní z více jedinců.
Chiméra je neodborný termín pro jedince, který je složený ze dvou sourozenců. Když se vyvíjejí v prenatálním stádiu dvojčata, je teoreticky možné, že jedno uhyne a druhé je vstřebá. U některých jedinců to není znát vůbec, u jiných zůstane část dvojčete zachována (to jsou ta třínohá kuřata apod.), u dalších dojde k úplnému sloučení, kdy máte jednu nervovou soustavu, ale půlka či část těla biologicky patří tomu odumřelému dvojčeti. Např. u lidí se na to přišlo až se vznikem DNA testů, kdy se na místě zločinu našlo DNA, které neukazovalo na pachatele, nýbrž na jeho sourozence. Chiméry totiž mají v různých částech těla různou DNA, jednu „svoji“ a jednu z toho dvojčete. Když takovému člověku odeberete DNA z úst, nemusí se shodovat s DNA např. spermatu, protože hlava patří tomu člověku, ale varlata biologicky náležejí tomu dvojčeti. Došlo ke splynutí takového charakteru, že jedno tělo je sestaveno ze dvou sourozenců ovládaných nervovou soustavou toho přeživšího z nich. U lidí to nebývá na první pohled patrné, nicméně jsou známy případy, kdy to patrné bylo - jednalo se o dvojčata míšenců, kdy jedno bylo po jednom rodiči bílé, druhé mělo pleť tmavou a tímto rozdílem v barvě pleti byla daná jasná hranice, která část těla patří kterému dvojčeti.
Je to nesmírně vzácný jev a musí dojít k mnoha podmínkám, aby mohl vůbec vzniknout, tuším že stejná krevní skupina je považována za jednu z podmínek.

dafi tomáš

21.7.2017 13:43
dafi tomáš

XXX.XXX.144.116

chondro napsal(a):

Vážený pane jste opět vedle máte v tom zmatek, což svěčí o tom, že jste se zapojil do vlákna=dotazu o kterém nic nevíte. V prvé řadě si pletete modifikace a mutace, dále vám k tomu asi nelze říci jen to at se vyvarujete veškerých komentářu.k dotazu ke kterému nemužete nic pozitivního říci pouze matete.

keke

21.7.2017 13:53
keke

XXX.XXX.193.73

dafi tomáš napsal(a):
Vážený pane jste opět vedle máte v tom zmatek, což svěčí o tom, že jste se zapojil do vlákna=dotazu o kterém nic nevíte. V prvé řadě si pletete modifikace a mutace, dále vám k tomu asi nelze říci jen to at se vyvarujete veškerých komentářu.k dotazu ke kterému nemužete nic pozitivního říci pouze matete.

Aninimný-dafi Tomaš, choď robiť niečo užitočné a nenapadaj tu sústavne diskutujúcich.

21.7.2017 17:44
lupus4

XXX.XXX.39.20

Ale, ale pánové, buďte rádi, že není diskuze třeba o gynandromorfizmu
to by s valnou většinou zde přítomných byla diskuze teprve "výživná"

21.7.2017 19:53
chondro

XXX.XXX.18.197

dafi tomáš napsal(a):

Tak to jistě ne-e.Nic si nepletu vím co píšu možná vy jste si přečetl několik odstavců článků a už víte vše zatímco v hlavě segetinský guláš máte.

21.7.2017 19:58
chondro

XXX.XXX.18.197

Pro Accuracy.Ja nepíšu o akademických debatách ani o tom co vy vygoglujete.Ja píšu o tom jakým termínem se takoví ptáci mezi chovateli nazývají a to je půlák nebo half.
To že tito ptáci vznikají jevem zvaným chimérismus je pravda což už se tu několikrát psalo.

21.7.2017 22:20
Téra18

XXX.XXX.153.53

Aha, tak toto je třeba pro mne nová a velmi důležitá informace... Děkuji... To jsem nevěděla. Terka.

21.7.2017 22:31
Téra18

XXX.XXX.153.53

Ještě k těm názvům... Chlapi prosím, já jsem tuto debatu otevřela proto, že někteří z nás nejsou profíci a potřebují poradit, aby nebyli za debily... Prosím vyvarujte se tady nějakých stupidních poznámek a pokud se Vás všech tady někdo slušně zeptá na otázku - klidně i DEBILNÍ - a Vy se CHCETE podělit o své zkušenosti - odpovězte... Jinak prosím, běžte k jiné diskuzi...

Mne chov andulek opravdu zajímá, nejsem vědec, jsem obyčejný chovatel, co se rozhodl svůj chov směřovat blíže k mutacím... Proto nechci už od počátku dělat chyby a chci se zeptat, podělit se s různými názory a i poděkovat za milé přínosné poznámky, které budu moci ve svém chovu uplatnit.

Děkuji moc a ti, kteří se chtějí hádat, opusťte prosím diskuzi. Já se chci dozvědět novinky, přínosné informace a hádek mám už dost v reálném svém životě.

Doporučuji udělat nové téma pro Vás... Hádej, hádej hádači...

21.7.2017 23:23
lupus4

XXX.XXX.39.20

Zdravím Terko, odpověď na svoji otázku jste dostala v prvních dvou příspěvcích
, že to pak ptakoještěr zamotal je věc jiná...a na fauně bohužel zcela obvyklá,
že stepka svoji vtipnou poznámkou rozbouřila poklidné hladiny a zapojila jiné s OT příspěvky taky není vaše vina, takže kliiiid a nebojte se dál zeptat na to, co vám není jasné

22.7.2017 00:41
chondro

XXX.XXX.18.197

Téra18 napsal(a):
Ještě k těm názvům... Chlapi prosím, já jsem tuto debatu otevřela proto, že někteří z nás nejsou profíci a potřebují poradit, aby nebyli za debily... Prosím vyvarujte se tady nějakých stupidních poznámek a pokud se Vás všech tady někdo slušně zeptá na otázku - klidně i DEBILNÍ - a Vy se CHCETE podělit o své zkušenosti - odpovězte... Jinak prosím, běžte k jiné diskuzi...

Mne chov andulek opravdu zajímá, nejsem vědec, jsem obyčejný chovatel, co se rozhodl svůj chov směřovat blíže k mutacím... Proto nechci už od počátku dělat chyby a chci se zeptat, podělit se s různými názory a i poděkovat za milé přínosné poznámky, které budu moci ve svém chovu uplatnit.

Děkuji moc a ti, kteří se chtějí hádat, opusťte prosím diskuzi. Já se chci dozvědět novinky, přínosné informace a hádek mám už dost v reálném svém životě.

Doporučuji udělat nové téma pro Vás... Hádej, hádej hádači...

Tak předně je fajn že vás andulky baví protože jsou to vděční ptáci a není takového druhu jako andulka u kterých lze líp rychleji a snadněji praktikovat chov na barvy.

Podle mne má budouctnost chov na barvu hlavně v případě tzv "barevných andulek"
Tím že mají standart víceméně malé původní andulky a selekce je především na barvu mají barvy oproti ostatním andulkám sytější, kresba je ostřejší ty dobré jsou prostě jako malované.

Nejsou tak drahé jako tzv anglické výstavní jsou aspon zatím zdravější (což vzhledem ke konstituci typu dle mne zůstane) a jsou v současné době populární.
Na rozdíl od původních výstavek kde trendy určoval chov německý a pak především anglický barevné andulky popularizují a šlechtí v Itálii. Samozřejmě dnes nejen v Itálii.Dnes se jim proto občas taky říká "italské andulky".

22.7.2017 11:41
Téra18

XXX.XXX.153.53

Když jsme u těch mutací u strak... Tápu...
Nejsem asi moc dobrý student... strašně se mi to motá a asi nebudu sama, protože těch názorů, když se zeptám, je hodně...

Prosím, můžete mi někdo alespoň v základu vysvětlit rozdíly? Recesívní a dominantní je jasné, ale že bych si byla na 100% jistá, že se mi od dominantní straky nemůže narodit recesívní, to už nejsem...

Australská dominantní straka
Dánská dominantní straka - rozdíl v ozobí a menší znaky?
Dominantní straka normální - jak normální?, atd... Jak se to vlastně v základu dělí a rozlišuje?

Jak správně určit, jestli se jedná o tu či onu?
Můžete mi někdo doporučit literaturu, kde se o tom píše podrobněji?

A poprosím o potvrzení, že toto je australská dominantní.

22.7.2017 12:26
lupus4

XXX.XXX.52.11

Prosím, můžete mi někdo alespoň v základu vysvětlit rozdíly?

1) chov RECESIVNÍCH strak je poměrně obtížný, díky recesivní dědičnosti (předpokládám, že základní pojmy z genetiky jsou vám známé )

RS jsou ve všech barvách zelené i modré řady (i kombinacích)
na rozdíl od DOMINANTNÍCH strak mají tmavé oči bez světlé duhovky, ozobí 1,0 je jako u lutin a albin, nohy drápky růžové
1,0 mívají tečkovanou kresbu na zádech, světlá prsa a tmavé břicho
u 0,1někdy splývají barvy na zádech a křídlech, břicho opět tmavé

2) DOMINANTNÍ (AUSTRALSKÉ) STRAKY (nebudu vám to ještě komplikovat kontinentálními DS)
"normální oči"
mají různě velkou skvrnku v týle, světlá maska až na hruď, mezi maskou a hrudí vždy tmavý pruh v zákl. barvě, světlé ohbí křídel, většina mívá světlá pera v letkách i ocase

Dánská dominantní straka - asi jste se přepsala

poprosím o potvrzení, že toto je australská dominantní.

dle výše uvedeného jistě už sama určíte, že ano - je to ADS
obyčejná se rozumí, že není přerostlá "výstavního" (anglického) typu, ale normální velikosti
asi jsem na něco zapomněl, ale odborníci jistě ještě doplní.

22.7.2017 12:47
lupus4

XXX.XXX.52.11

Ještě malé doplnění

ADS jsou s 1 či 2 faktory (hetero či homozygoti) pro daný znak
zda je ADS 1F či 2F poznáte jen z kontrolního páření s normální ančí

je-li ADS 1F x normál
vyskytnou se v mladých i normální

je-li ADS2F x normál
všichni potomci budou ADS (1F)

capišto?

22.7.2017 13:05
Téra18

XXX.XXX.153.53

Ale jo, docela chápu...

U té Dánské dominantní straky - našla jsem nějaký článek, kde se podrobně píše o strakách, které byly vyšlechtěny v Dánsku, ozobí u samců je oproti klasickým strakám růžové, a nemají tak výrazné znaky... A další a další rozdíly...

Ale asi to je jen to, co jsme se bavili už v debatě dříve - podle toho, kde další mutace vznikly... "Dánské straky", "Italské straky" atd... Nebude to oficiální název... Předpokládám...

Sama jsem název "Dánské" slyšela poprvé, proto mne to tak zmátlo... Tím pádem jsem docela v pohodě, protože co se týká australské a normální, to jsem věděla. Je to prostě jen ve velikosti... smajlík

22.7.2017 13:08
lupus4

XXX.XXX.52.11

Dánské dominantní straky to je nesmysl
když dánská tak RECESIVNÍ

pokud si stále pletete dominatní a recesivní, tak pak je to marný...je to marný...

22.7.2017 13:08
Téra18

XXX.XXX.153.53

Ještě mne pobavila ta normální ančí...
Moje švagrová je Anča, říkáme jí Ančí...

22.7.2017 13:22
Téra18

XXX.XXX.153.53

Ale není, marný není nic... smajlík
Jen mne zmátl ten článek...

A je to marný, je to marný... Taky to z toho filmu docela často používám... Jáchyme hoď ho do stroje jsem viděla asi 100x - je výbornej smajlík

22.7.2017 20:49
chondro

XXX.XXX.18.197

Tak co je hlavní to už víme-andulka existuje!. Ted ještě trochu ty mutace.
Doporučuju nezatěžovat se pojmy jako je "harlekýn", "dánská straka"...

3.10.2017 20:11
pyzma

XXX.XXX.39.191

Dobry vecer, chtel jsem se zeptat jestli je to pulak, kdyz ma na kridlech normalni kresbu i skoricovou i znaky ma tmavsi i svetlejsi ? je asi 3 a pul mesice stary. diky za odpoved.

3.10.2017 20:17
lupus4

XXX.XXX.72.105

pyzma napsal(a):
Dobry vecer, chtel jsem se zeptat jestli je to pulak, kdyz ma na kridlech normalni kresbu i skoricovou i znaky ma tmavsi i svetlejsi ? je asi 3 a pul mesice stary. diky za odpoved.

Ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík