Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.7.2017 07:43
venda

XXX.XXX.84.9

Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli by šlo dát dohromady neoféma tyrkysová Neoféma bourek Neofému ozdobnou do jedné společné pětimetrové voliéry.Děkuji za odpověď.

20.7.2017 11:28
eli22

XXX.XXX.181.33

venda napsal(a):
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli by šlo dát dohromady neoféma tyrkysová Neoféma bourek Neofému ozdobnou do jedné společné pětimetrové voliéry.Děkuji za odpověď.

Jako po páru?

20.7.2017 11:49
venda

XXX.XXX.84.9

eli22 napsal(a):
Jako po páru?

Ano.

20.7.2017 12:09
eli22

XXX.XXX.181.33

venda napsal(a):
Ano.

Podle mého názoru ano. Jediné nebezpečí, co bych viděla, aby se tyrkysáci s ozdobnými náhodou nepřepárovali, u bourků to nehrozí a potom bourci nemají rádi vlhko, oproti tomu ozdobné mají raději vlhčí prostředí, ale jinak nevidím problém, pokud budky umístíte co nejdál od sebe.

20.7.2017 12:26
venda

XXX.XXX.84.9

Moc děkuji za odpověď vyzkouším to a budu je pozorovat.

20.7.2017 20:02
Miroslav Bláha

XXX.XXX.222.21

venda napsal(a):

V žádném případě bych Vám to nedoporučoval.V době hnízdění se budou samci napadat a navzájem rušit samičky. Neofémy vypadají jako klidní ptáci, ale zdání klame. Jsou mezi sebou v době hnízdění velmi agresivní. Pokud je chcete mít spolu, tak maximálně mimo dobu hnízdění. A nenechte si radit od chovatelky, která chová dva páry bourků dva roky a nemá se společným chovem žádné zkušenosti. Počkejte si raději na více příspěvků od více zkušených chovatelů a pak se teprve rozhodněte. Popřípadě oslovte zde na diskusi pana Šarouna, to je dlouholetý zkušený chovatel neofém a třeba se s Vámi podělí o svoje postřehy týkajících se společného chovu.

20.7.2017 20:16
venda

XXX.XXX.60.121

Dobrý den moc děkuji za odpověď ještě stim počkám na další odpovědi.

21.7.2017 07:46
abogado

XXX.XXX.2.164

Miroslav Bláha napsal(a):
V žádném případě bych Vám to nedoporučoval.V době hnízdění se budou samci napadat a navzájem rušit samičky. Neofémy vypadají jako klidní ptáci, ale zdání klame. Jsou mezi sebou v době hnízdění velmi agresivní. Pokud je chcete mít spolu, tak maximálně mimo dobu hnízdění. A nenechte si radit od chovatelky, která chová dva páry bourků dva roky a nemá se společným chovem žádné zkušenosti. Počkejte si raději na více příspěvků od více zkušených chovatelů a pak se teprve rozhodněte. Popřípadě oslovte zde na diskusi pana Šarouna, to je dlouholetý zkušený chovatel neofém a třeba se s Vámi podělí o svoje postřehy týkajících se společného chovu.

Ja chovam vo voliere 2*2*2m tri pary modrohlavych a vsetke pary mi v pohode odhovavaju. Mal som ich najprv solo po pare ale nechveli hniezdit tak som ich hodil do voiery a teraz hniezdia vsetke a zdarne odchovavaju mlade. Kazdy vtak je individualny a preto treba skusit. Jednemu sa to dary, druhemu zasa nie.

21.7.2017 09:12
eli22

XXX.XXX.181.33

Miroslav Bláha napsal(a):

Opírám se o zkušenosti kolegy, který takto chová roky. Nikdy se mu nenapadali samečci různého druhu, naopak vždy se mu napadali samečci stejného druhu. Před pár lety mi tuto informaci dal i zkušený chovatel z Veselí nad Lužnicí (teď si nedokážu vybavit jeho jméno), kdy jsme nad neofémama strávili hodně času. Proto jsem to takto prezentovala zadavateli a přidala jsem "podle mého názoru", takže jsem předpokládala, že někdo může mít názor jiný.

23.7.2017 07:02
venda

XXX.XXX.0.0

Děkuji všem za odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík