Kacii21

XXX.XXX.40.22
Dobrý den, potřebovala bych radu... (jsme začátečníci je to náš první papoušek).
s přítelem jsme si pořídili aru Karlíka před 2 dny.
Je to sameček, necelý rok starý, dříve prý trávil nějaký čas ve velký kleci s velkýma arama.
Náš problém je v tom, že byl na paní zvyklí sedat i na hlavu nechala se i okusovat co sem zpozorovala a velmi mě překvapilo, že druhý den jsme mu otevřeli vrátka a rovnou jak vyletěl z klece mi vletěl do vlasu a byl přátelský chodil po mě i přítelovi bral si broskvičky a buráčky. No a zničeho nic začal štípat ale jde vidět, že je to úmyslný žádná nehoda nebo aby se zachytil a držel rovnováhu. a chvilkami to vážně bolí.
A taky jsme zpozorovali, že se neustále drbe a myslíme si, že ho tam něco svědí
a projíždí si furt peří možná i okusuje.. trhá nám to srdce.
Poraďte nám prosím.
Kacii21
napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych radu... (jsme začátečníci je to náš první papoušek).
Je to sameček, necelý rok starý, dříve prý trávil nějaký čas ve velký kleci s velkýma arama.
Náš problém je v tom, že byl na paní zvyklí sedat i na hlavu nechala se i okusovat co sem zpozorovala a velmi mě překvapilo, že druhý den jsme mu otevřeli vrátka a rovnou jak vyletěl z klece mi vletěl do vlasu a byl přátelský chodil po mě i přítelovi bral si broskvičky a buráčky. No a zničeho nic začal štípat ale jde vidět, že je to úmyslný žádná nehoda nebo aby se zachytil a držel rovnováhu. a chvilkami to vážně bolí.
Poraďte nám prosím.
Dobry den, rada neexistuje skusenosti ano ale ve vasem pripade scela zbytecne, ano chápu dnes si mlady clovek muze koupit cokoliv ale zkušenost zadna, je to druch který není vhodny pro začínající chovatele, zacina se bohužel zmensimi korela rozela mnichove a pod.az po nejakem roce zjistite spusob chovu a vse co jedinec ci par potřebuje, u vetsich druhu je ovšem problemu vic. Arove ac i ti nejobycenejsi nemaji rady zmeny většinou si zvyknou na urcite věci a je konec, muze se vam stati i daleko horsi věci ze se oškube jak slepice a nic nezmůžete, dle mého dlouholetého chovu vam rikam ze jste udelali největší pitomost jelikož budete potrebovat silne nervy a dostatek casu.
Kacii21
napsal(a):
Poraďte nám prosím.
Nic nového. Vše již napsáno minule viz: https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3342942/papousek-kouse-a-odrbava-si-peri#a3343437.