Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2017 23:08
PruďasBoindil

XXX.XXX.115.2

Dobrý den,
chtěl bych chovat havrana nebo krkavce (jakéhokoliv),
ale nemůžu sehnat žádného chovatele ani prodejce na internetu.
Prosím, jak ho sehnat ? Děkuji.

4.10.2017 23:19
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

PruďasBoindil napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych chovat havrana nebo krkavce (jakéhokoliv),
ale nemůžu sehnat žádného chovatele ani prodejce na internetu.
Prosím, jak ho sehnat ? Děkuji.

Čekat

5.10.2017 09:31
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.128.242

Vítejte v přiblblé EU:) na všechno papír jinak pokuta ale myslivec to zastřelit může :).

5.10.2017 09:36
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Přiblblý je tady asi někdo jiný, krkavcovití jsou hájení, jen v bažantnicích je povolený odstřel a tam se jich v tu dobu moc nezdržuje.

5.10.2017 09:54
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.128.242

corvuscorax napsal(a):
Přiblblý je tady asi někdo jiný, krkavcovití jsou hájení, jen v bažantnicích je povolený odstřel a tam se jich v tu dobu moc nezdržuje.

Myslím ale že odstřel jak jste napsal povolený je, je jedno kde.. tak teď nevím kdo je přiblblý..., každopádně EU je nejen pro chovatele přítěž, zakazují nebo ztěžují chov určitých zvířat..
na havranovité ptactvo budete muset čekat, občas se v inzerci objeví i když zrovna vámi uvedené druhy patří mezi ty dražší, nebo se zaměřit na exotické druhy, ale situace podobná, cena vyšší, dostupnost špatná, ale výhoda je že k nim nejsou potřeba papíry.

5.10.2017 10:30
PruďasBoindil

XXX.XXX.57.157

Děkuji za veškeré informace, dělám občas brigádu v lesích a poletuji tam hodně Havrani, strašně se mi zalíbili, tak jsem začal sledovat různá videa s havrany a krkavci, jsou to krásní a inteligentní ptáci, ale nenašel jsem jediný inzerát o prodeji nebo zmínku o tom že by byl poblíž jediný chovatel. Jediné co jsem se dočetl a dozvěděl od hajných je to, že se na ně vztahuje CITES 1 a že bych si je mohl obstarat na jaře v záchranných stanicích, ale ať jsem psal do jakékoliv z. stanice, neodpověděly my.

5.10.2017 10:43
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.128.242

PruďasBoindil napsal(a):
Děkuji za veškeré informace, dělám občas brigádu v lesích a poletuji tam hodně Havrani, strašně se mi zalíbili, tak jsem začal sledovat různá videa s havrany a krkavci, jsou to krásní a inteligentní ptáci, ale nenašel jsem jediný inzerát o prodeji nebo zmínku o tom že by byl poblíž jediný chovatel. Jediné co jsem se dočetl a dozvěděl od hajných je to, že se na ně vztahuje CITES 1 a že bych si je mohl obstarat na jaře v záchranných stanicích, ale ať jsem psal do jakékoliv z. stanice, neodpověděly my.

To jsem kdysi také zkoušel kontaktovat záchrannou stanici a požádat o vyjímku k povolení, nikdy se nikdo neobtěžoval ani odepsat, asi jak nejde o peněžní dar tak neslyší.

5.10.2017 14:43
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Tady na ifauně se objevují inzeráty na prodej krkavců, ale na jaře kde se ptáci líhnou. Budete muset vydržet do jara, nejlépe si koupit mládě a sám si ho dokrmit bude pak super kamarád.

5.10.2017 20:39
Kalous

XXX.XXX.96.171

Jen se chci zeptat jak tak ctu ty prispevky. Nemate na mysli vrany a pisete o havranech?

7.10.2017 20:28
aymy

XXX.XXX.32.162

Luboš Jedlinský napsal(a):
To jsem kdysi také zkoušel kontaktovat záchrannou stanici a požádat o vyjímku k povolení, nikdy se nikdo neobtěžoval ani odepsat, asi jak nejde o peněžní dar tak neslyší.

Ani se nedivte. Spousta krkavcovitych ptáků končí v záchranných stanicích od lidí z domácích chovů, kde byli zprvu chováni jako d.mazlíčci. Právě proto, že si je lidi pořídí bez jakékoliv znalosti o jejich etologii. Jejich inteligence a zvídavost začne být lidem na obtíž, a dopadne to tak, že je zavřou do malého prostoru a chodí je pouze nakrmit. V málem prostoru dochází ke stereotypnímu chování a končí to zničeným peřím i psychikou ptáka. Majitelé je pak sami vozí do stanic, aby se jich zbavili.
Chování krkavce a havrana nelze snad ani srovnávat. Mají odlišný způsob života. Nad lesem vám častěji prosviští krkavčí pár nebo malá skupinka vran. Havraní žijí v koloniích.
Krkavcovité považuji za nejinteligentnejší ptáky, tedy jsou chytřejší než dravci, papoušci. Rovněž se dožívají vysokého věku. Dokáží si uvědomit osobnost, což neumí ani pes. Takže je třeba zvážit, zali jim oplatíte jejich inteligenci stejnou měrou péče i prostoru. Pokud ne, ani o tom neuvažujte. Pokud by prostor i podmínky byly, ale ne čas na jejich inteligenci, tak raději chov v páru. Bylo by dobré si jejich chování v zajetí nejdřív napozorovat (u chovatele, nebo třeba brigádou ve stanici).

7.10.2017 21:02
PruďasBoindil

XXX.XXX.115.2

Děkuji za velmi cenné informace.
Havrana nebo krkavce chci velmi dlouho, jsou strašně nádherní a ta jejich inteligence je někdy až děsivě popisována, ale to je jedna z mnoha věcí kvůli které je chci. A tu záchrannou stanici, to mě taky napadlo, ale neodepisují jestli je tam vůbec mají, jestli má cennu tam vůbec jezdit, ale asi to risknu a ano pečlivě jsem si rozmyslel jejich chov, čas bych měl a prostoru bude mít až moc.

9.10.2017 23:41
Mirkama

XXX.XXX.24.148

PruďasBoindil napsal(a):
Děkuji za velmi cenné informace.
Havrana nebo krkavce chci velmi dlouho, jsou strašně nádherní a ta jejich inteligence je někdy až děsivě popisována, ale to je jedna z mnoha věcí kvůli které je chci. A tu záchrannou stanici, to mě taky napadlo, ale neodepisují jestli je tam vůbec mají, jestli má cennu tam vůbec jezdit, ale asi to risknu a ano pečlivě jsem si rozmyslel jejich chov, čas bych měl a prostoru bude mít až moc.

To, co napsal "aymy" mi do puntíku potvrdil sokolník, který měl s krkavcem zkušenost. Bohužel blbou. Krkavec, pokud ztratí plachost, a začne brát člověka jako sobě rovného se stane útočným. Ten sokolník mně velmi varoval - protože i já se totálně zblbla a krkavce jsem chtěla ale po několika sdělených zkušenostech chovatelů, kdy jejich krkavci ve věku 3 let - to je doba kdy dospějí, šli všichni do voliéry, protože začali útočit, jsem si ho nepořídíla, i když jsem měla mládě zamluvené v Zoo parku Chomutov, kde prodávali za 2 000, -. Zrušila jsem to.

31.1.2019 21:06
Pucikk3575

XXX.XXX.212.199

Sokolník vás varoval před krkavci, myslíte že stejný problém bude u havranů?

Neregistrovaný uživatel

1.2.2019 15:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Havrani v lese moc nepoletují ti milují otevřenou krajinu-ještě je stále dost lidí co si pletou havrana a vránu?!

1.2.2019 20:43
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Havrani v lese moc nepoletují ti milují otevřenou krajinu-ještě je stále dost lidí co si pletou havrana a vránu?!

Také mě to napadlo Lidé si to fakt pletou. U vrány černé a havrana pokud je mladý a nemá lysinu to chápu.
Havrana jsem měl ve voliéře od mláděte 13 roků, pak omylem ulétl. Celé léto žil na sídlišti a nocoval na parapetu okna paneláku. Lidé ho krmili, držel se s kavkami. U nás havrani nejsou. Na zimu zmizel.
Vránu šedou jsem měl, málem jsem řekl, že mám od mláděte 17 roků. Kdo ji ve voliéře viděl, říkal, že je to krkavec, divili se jak je veliká, vůbec jim nevadila šedá barva. Krmení od masa, zrní, ovoce, pečivo, hodně vápníku a základ psí granule. Naprosto zdravá. Ulétla dírou v pletivu jako ten havran, ale po 14. dnech jsem ji objevil nedaleko asi
700 m v zahradách u rybníka. Přiběhla na zavolání, nechala se chytit, byla celá vyhublá. Bylo to v časném jaru.
Dotaz je z roku 2017, myslím si že i dnes pro někoho zajímavý.

5.2.2019 13:47
Martin77777

XXX.XXX.101.22

Dobrý den,
jen malinký postřeh k diskuzi o havranech.Před lety jsem našel poraněného mladého havrana.Měl něco s křídlem,nemohl letět,tak jsem ho vzal domů a krmil,dokud se mu křídlo nezahojilo.
Když jsem byl v práci,velmi se nudil a dokázal během té doby udělat z papíru,kterým byla klec vystlaná,kuličky stejného průměru a těmi olepil zeď za klecí. Toto dělal každý den,dokud jsem ho už zdravého nepustil zpět do přírody. Myslím,že těmto ptákům se člověk musí opravdu hodně věnovat.Jinak si najdou "zábavu" sami. :-)

Valdore

19.1.2020 11:37
Valdore

XXX.XXX.116.189

Kdysi jsem měla havrana od chovatele papoušků, který našel holátko vypadlé z hnízda. Bohužel havran se v dětství učí mimo jiné i to co je dobré k jídlu. Jinak si neumím vysvětlit proč mi nejedl nic masového. Stálo mě to hodně doplňků. Je hodně hlučný, není rád sám. Krásné peří má jen když ho máte ve veliké voliéře. Jinak si peří odře a poláme. Mít doma ho nejde už vůbec, kálí kudy chodí, třeba za plnou knihovnu. A je všežravý, takže to pěkně zapáchá... Je chytrý, dělá šprýmy, rád se nechá drbat a rád drbe. Někdy ale klovne do ruky, cizinci by mohl napadnout obličej. Krkavce si vyžeňte z hlavy, ten jde rovnou po očích. Celkově chov jakéhokoliv divokého zvířete, pouze pro potěšení, nedoporučuji, ani když je od chovatelů. Vidí ho u vás jiní a také ho chtějí. Ptáky kteří přestali majitele bavit pak pustí, ale ti mají špatné návyky. Často je někdo umlátí lopatou, protože se nebojí lidí a obtěžují. Věřte mi, pozorovat je na volném poli je lepší a najdete tam víc dokonalého peří. Na sněhu jsou nádherní. Obléknout se a vyrazit ven vás bude stát méně energie než přeskládání celé knihovny...

Akiaki

6.4.2021 18:02
Akiaki

XXX.XXX.42.72

Valdore napsal(a):
Kdysi jsem měla havrana od chovatele papoušků, který našel holátko vypadlé z hnízda. Bohužel havran se v dětství učí mimo jiné i to co je dobré k jídlu. Jinak si neumím vysvětlit proč mi nejedl nic masového. Stálo mě to hodně doplňků. Je hodně hlučný, není rád sám. Krásné peří má jen když ho máte ve veliké voliéře. Jinak si peří odře a poláme. Mít doma ho nejde už vůbec, kálí kudy chodí, třeba za plnou knihovnu. A je všežravý, takže to pěkně zapáchá... Je chytrý, dělá šprýmy, rád se nechá drbat a rád drbe. Někdy ale klovne do ruky, cizinci by mohl napadnout obličej. Krkavce si vyžeňte z hlavy, ten jde rovnou po očích. Celkově chov jakéhokoliv divokého zvířete, pouze pro potěšení, nedoporučuji, ani když je od chovatelů. Vidí ho u vás jiní a také ho chtějí. Ptáky kteří přestali majitele bavit pak pustí, ale ti mají špatné návyky. Často je někdo umlátí lopatou, protože se nebojí lidí a obtěžují. Věřte mi, pozorovat je na volném poli je lepší a najdete tam víc dokonalého peří. Na sněhu jsou nádherní. Obléknout se a vyrazit ven vás bude stát méně energie než přeskládání celé knihovny...

Dobrý den, čtu Váš příspěvek, v diskusi a zaujala mě zmínka o tom, že na poli se dá najít krásné peří. Bohužel bydlím ve velkém městě. Pole v nedohlednu. Znám dvě místa, kdy na stromech hnízdí kolonie havranů. Chodívám se tam okouzleně na ně dívat, a toužebně vyhlížím popadaná pírka, která bych ráda využila na nějaké tvoření s dětmi. Ale jakživo jsem nenašla ani peříčko. Tak si říkám, že snad ani nepelichají Nebo tam chodím ve špatné roční období? Nějaký tip, kde, nebo v jakou roční dobu by se dalo havraní peří nalézt? Díky :)

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

30.4.2023 21:07
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Kolonie Havranů, Ostrava Mariánské hory ,u Kauflandu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2023 07:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Horák lutino napsal(a):
Kolonie Havranů, Ostrava Mariánské hory ,u Kauflandu.

Tohle že je kolonie?

Zajeďte se podívat do ČB. Kde by se ze sídliště někteří lidi nejradši odstěhovali, protože při tom rámusu nemůžou spát.

A kolegyně nám pouštěla záznam kalouse, který zahnízdil vedle okna její tchyně. Taky nic moc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík