Vím. že je brzo na hnízdění ptáků, ale nějak mi zahnízdily rýžovníci i když je mám v místnosti s 6-8 stupni. Mají 5 vajíček a sedí tak 10 dní.Dnes jsem vajíčka prosvitoval baterkou a všechny jsou do půlky žlutá a druhá půlka bílá(jako by tam nic nebylo).Mám je vyhodit a nebo ne. A bude ještě samice sedět, když tam nebude mít vejce?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Opravdu, tam nic nebude podle toho jak to popisujete.Pokud by byla vajíčka oplozená, byly by tam vidět červené žílky, takzvaný pavouk.Při 6-8 stupních samička nedovede vajíčka zahřívat.Píšete, že nějak zhnízdily, pokud by tam neměli budku, nebo hnízdo, těško by zahnízdily!
doda21
napsal(a):
Vím. že je brzo na hnízdění ptáků, ale nějak mi zahnízdily rýžovníci i když je mám v místnosti s 6-8 stupni. Mají 5 vajíček a sedí tak 10 dní.Dnes jsem vajíčka prosvitoval baterkou a všechny jsou do půlky žlutá a druhá půlka bílá(jako by tam nic nebylo).Mám je vyhodit a nebo ne. A bude ještě samice sedět, když tam nebude mít vejce?
Vajíčka jsou čistá. Teplota vnějška malá, ale pokud by byla oplozená, tak ten pavouček tam jde vidět.Mladí se vylíhnou. O dalším osudu odchovu v této teplotě nehovořím, je nízká.pro mláďata, která opustí budku a náhodou se do ní na noc nevrátí.