Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2018 20:57
Majda 13

XXX.XXX.214.79

Určitě nejsem sám, kdo používá k chovu exotů místnost, ať již vytápěnou, nebo bez vytápění. Zajímalo by mě, zda nekdo používá vysavač, nebo pouze zametá smetákem, nebo vytírá podlahu s nějakou desinfekcí atd. Víme, co se za den nadělá drobného peří a hlavně prachu. Můj dotaz zní, jestli nekdo používá vysavač, jaký typ a hlavně jaká spokojennost a hlavně životnost?

15.2.2018 21:09
ayman

XXX.XXX.245.214

Mám vedle klecí ruční vysavač, kterým rychle vysaju kolem klecí. Praktická věc. Na důkladnější úklid koště.

15.2.2018 22:38
java250

XXX.XXX.192.194

Používám vysavač ETA 3404 NEPTUM. Dříve jsem zametal smetákem, ale to jsem spíš prach a prachové peří rozvířil než zametl. Vysavač používám i k čištění voliér, abych nemusel s vysavačem chodit do voliéry udélal jsem si na hadici prodloužení z plastové trubky. Jenom otevřu trochu dvříka od voliéry, peří a drobné částice vezmu vysavačem, hrubé špachtlou a smetáčkem. Chovám žaky, amazonany, senegalce, korely. Uvažoval jsem o centrálním vysavači, ale pořizovací cena za trochu kvalitní byla okolo 15 000 kč. Vysavač používám zatím jeden rok a zatím spokojenost. Životnost nedovedu odhadnout, ale myslím si, že by měl vydržet xxx let.

15.2.2018 23:36
Majda 13

XXX.XXX.214.79

Díky za názory. Jelikož se zabývám chovem exotů přes 30 let, za tu dobu jsem již dva vysavače zničil. Asi to odnesly ložiska. Byly to obyčejné vysavače, které jsme používaly v domácnosti a nákupem modernějších jsem tyto používal u exotů. Nyní přemýšlím o nákupu vysavače, který se používá v dílnách a je na mokré i suché vysávání, některé i s oklepem. Nemohu se však rozhodnout, jaký typ vysavače. Proto scháním názory chovatelů, jak likvidují tak jemný prach. Jinak chovám většinou andulky, korely, zpěváky a kanáry. V místnosti mám i senegalce. Venku pak penanty.

16.2.2018 05:52
misimisi

XXX.XXX.243.14

Majda 13 napsal(a):
Díky za názory. Jelikož se zabývám chovem exotů přes 30 let, za tu dobu jsem již dva vysavače zničil. Asi to odnesly ložiska. Byly to obyčejné vysavače, které jsme používaly v domácnosti a nákupem modernějších jsem tyto používal u exotů. Nyní přemýšlím o nákupu vysavače, který se používá v dílnách a je na mokré i suché vysávání, některé i s oklepem. Nemohu se však rozhodnout, jaký typ vysavače. Proto scháním názory chovatelů, jak likvidují tak jemný prach. Jinak chovám většinou andulky, korely, zpěváky a kanáry. V místnosti mám i senegalce. Venku pak penanty.

Mám doma Karcher, myslím že V5, přímo prodejna Karcher (eshop) jej měla nejlevnější. Ale saje strašně moc silně, musíte dávat pozor na drobnější předměty, včera mi vcucl jako nic dceřin šátek! Máme psa, děti a velikou kobercovou plochu, konečně je dobře vysáto. Pytlíky jsou takové polotextilní, dá se ustřihnout dole konec, vytřepat, zasponkovat a vysávat pořád dokola

16.2.2018 08:10
otec_vojtika

XXX.XXX.53.212

Používám průmyslový vysavač z Lidlu na dva účely. K vysávání popela z krbu a podlahy kolem klecí. Poměrně rychle se zanese papírový sáček. Proto ho po trojím vysátí vždy vysypu na záhon. Na záhonu na jaře vyroste hustý prales prosa, lesknice atd. Krmím směsí pro drobné exoty Deli nature. Papírový sáček vydrží vysypání a vyprášení tak 5x. Potom se protrhne a musí se dát nový. Když jsem vyřadil papírový sáček z vysavače a ponechal pouze filtr tak ten jemný prach nezvládal zachytit a navíc se okamžitě zanesl. Papírový sáček je poměrně drahý, kupuji jej v Custoramě 5ks asi za 150 Kč.

16.2.2018 08:39
Rotvik

XXX.XXX.176.249

Dobrý den,
já používám tenhle a absolutní spokojenost.
http://www.nilfiskcentrum.cz/Nilfisk-ALTO-Aero-21-01-PC-d570.htm.

16.2.2018 09:06
Honza12

XXX.XXX.192.23

Za mě nejlepší jsou průmyslové vysavače. Nemusím nic zametat vše vysaje. Tyto vysavače nemají žádné sáčky, ale plní se přímo do takového kyblíku do kterého se vleze i 5 kg odpadu. Potom stačí normálně vyspat.

16.2.2018 11:13
vegh

XXX.XXX.41.189

Majda 13 napsal(a):

Mám vysávač wap 600.má 30 rokov kupilsom za 6600 kč.používám pri vtákoh aj pri hoblovače na stružlín.raz sa mi pokazil vlani ložisko kamarát opravil ložisko stál 1,20 eur.a funguje dalej.

Neregistrovaný uživatel

16.2.2018 12:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

No jestli je to tema k pobaveni, nebo navodu jak uklizet coz by bylo dosti smesne, predpokladam ze se mylim, ale snad kazdy dobre vi jak by mel ptaci ubykaci uklizet, ale na druhe strance proc ne?mozna ze se pta dite a nerad bych mladeho chovatele odradil od uklidu, Vysavac je dobry pomocnik, ale zalezi kolik chce dotazovany do toho investovat.Ja jsem nakoupil vysavac prumyslovi neco malo pres 7t.k tomu jeste pouzivam cisticku kvuli prasnosti a dvakrat v tydnu musim stejne vse vytrit s pomoci desinfekce, osvetcila se mi F-10, mam dlazbu.Je to smutne ale cistota se musi dodrzovat a to da dosti casove zabrat. Ale na druhe strance jsem vydel i zarizeni kde chovatel udajne cisti dvakrat v roce a problem nema tez.

16.2.2018 14:08
Majda 13

XXX.XXX.214.79

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No jestli je to tema k pobaveni, nebo navodu jak uklizet coz by bylo dosti smesne, predpokladam ze se mylim, ale snad kazdy dobre vi jak by mel ptaci ubykaci uklizet, ale na druhe strance proc ne?mozna ze se pta dite a nerad bych mladeho chovatele odradil od uklidu, Vysavac je dobry pomocnik, ale zalezi kolik chce dotazovany do toho investovat.Ja jsem nakoupil vysavac prumyslovi neco malo pres 7t.k tomu jeste pouzivam cisticku kvuli prasnosti a dvakrat v tydnu musim stejne vse vytrit s pomoci desinfekce, osvetcila se mi F-10, mam dlazbu.Je to smutne ale cistota se musi dodrzovat a to da dosti casove zabrat. Ale na druhe strance jsem vydel i zarizeni kde chovatel udajne cisti dvakrat v roce a problem nema tez.

Nevím, jestli se tímto tématem bavíte vy, ale já to pokládám za rozumný dotaz, který se týkal typu vysavače, který se nejčasteji v chovatelství používá a ne jak se často a čím uklízí. Jak jsem psal v druhém příspěvku, který jste asi nečetl, tak nejsem dítě, ale chovatelstvím se zabývám přes 30 let. S druhou částí Vašeho příspevku naprosto souhlasím.

Neregistrovaný uživatel

16.2.2018 14:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Majda 13 napsal(a):
Nevím, jestli se tímto tématem bavíte vy, ale já to pokládám za rozumný dotaz, který se týkal typu vysavače, který se nejčasteji v chovatelství používá a ne jak se často a čím uklízí. Jak jsem psal v druhém příspěvku, který jste asi nečetl, tak nejsem dítě, ale chovatelstvím se zabývám přes 30 let. S druhou částí Vašeho příspevku naprosto souhlasím.

Tak to jo opravdu jsem dalsi prispevek necetl, jiste vite ze prumyslove vysavace jsou kvalitni a vykone, v sekci vysavace pak uz vam nic nebrani k vyberu, jiste vite jaky vykon potrebujete. Chovu zdar.

16.2.2018 19:49
mikoc

XXX.XXX.59.222

Rotvik napsal(a):
Dobrý den,
já používám tenhle a absolutní spokojenost.
http://www.nilfiskcentrum.cz/Nilfisk-ALTO-Aero-21-01-PC-d570.htm.

Dobrý den, uvažuji o koupi nového vysavače a tenhle je mi velice sympatický.Jen se nemohu dopátrat v tech.datech jak má dlouhou ohebnou hadici (bez pev.nástavců), jestli mi můžete tento pro mne důležitý detail sdělit a ještě bych se Vás rád zeptal, zda používáte sáčky, nebo vysáváte bez nich a jak často je pak nutné čistit filtr? děkuji Vám za odpověď. Chovu zdar.
M.K.

16.2.2018 20:36
Rotvik

XXX.XXX.190.86

mikoc napsal(a):
Dobrý den, uvažuji o koupi nového vysavače a tenhle je mi velice sympatický.Jen se nemohu dopátrat v tech.datech jak má dlouhou ohebnou hadici (bez pev.nástavců), jestli mi můžete tento pro mne důležitý detail sdělit a ještě bych se Vás rád zeptal, zda používáte sáčky, nebo vysáváte bez nich a jak často je pak nutné čistit filtr? děkuji Vám za odpověď. Chovu zdar.
M.K.

Dobrý den,
já mám délku hadice cca 1,9 m.Ale dají se dokoupit i 2,5 a 3,5 m.
Vysávám bez sáčku do nádoby.Filtr má funkci poloautomatického oklepu, tak že jak se Vám bude zdát, že to málo saje, oklepete a jedete dál.Nádobu vyprazdňuji po každém vysávání, ať je tam co je.Filtr lehce oklepnu, občas profouknu vzduchem.Dá se i propláchnout.
Mrkněte na netu, informací o Nilfisk je celkem dost.
Ať se daří.

16.2.2018 20:53
pepekocka

XXX.XXX.228.172

Zdravím!
Ja už štvrtý rok používam hylu, vysáva cez vodu. Paráda žiadne filtre, sací výkon dostatočný, mnoho nádstavcov aj turbo klepacia kefa vhodná na koberce a matrace. Len je veľmi drahý!

Přidejte reakci

Přidat smajlík