Neoféma tyrkysová

Prodám Neofému tyrkysovou - 09/2024, sameček, cena za kus 300 kč..............
300 Kč
parrotsfan@seznam.cz
napsal(a):
Zdravím, potřeboval bych poradit, přišel jsem ráno k voliéře a pár neofém modrohlavých a pár kanárků ležel na zemi s ukousnutými hlavami. Co to mohlo udělat? Mám voliéru na zimu v garáži a vůbec nevím, kudy se tam mohl onen škůdce dostat.
Děkuji za případné odpovědi a rady.
Potkan.
Přikláním se k lasičce, pokud tam máte potkany, měl by jste to poznat podle bobků a samozřejmě dělají škodu i na všem co se dá sežrat, lasička si zrní a ostatního krmení nevšímá. Dostane se i velmi malou škvírou, na poli prolézají hrabošům jejich chodbičky. Velmi nepříjemný predátor ve voliérách který udělá spoustu škody.
Dobrý den, pokud najdete někde díru v zemi, tak by to mohl být i potkan. Pokud ale nemůžete žádnou díru či skulinu najít, tak bych to odhadoval na lasici kolčavu. Dokáže se protáhnout i velmi malým otvorem a když se dostane dovnitř, tak vraždí jak zběsilá. Já měl tohle "štěstí" 2x za svou praxi. A bohužel se může v dalších dnech vrátit. Podruhé jsem dal zabité ptáky do sklopce, lasici se mi podařilo za 2 dnyy odchytit, ale protože mi jí bylo líto, tak jsem ji odvezl do lesa a vypustil.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
parrotsfan@seznam.cz
napsal(a):
Zdravím, potřeboval bych poradit, přišel jsem ráno k voliéře a pár neofém modrohlavých a pár kanárků ležel na zemi s ukousnutými hlavami. Co to mohlo udělat? Mám voliéru na zimu v garáži a vůbec nevím, kudy se tam mohl onen škůdce dostat.
Kdysi jsem mel podobne problemy, neptal jsem se a poridil za par kacek kameru s nocnim vydenim a bylo jasno. Fotopast je dobra vec a jiste ji vyuzijete i jinde.
Kdysi jsem našel ve voliéře křepelky harlekýny bez hlav. Další den jsem našel v pastičce na myši lasičku.
Ahoj, děkuji všem za názory a rady, mezitím predátor opět zaútočil, zlikvidoval pár neofém ozdobných, je to hrůza, páry připravené na sezónu v plné kondici a za 2 noci jsou pryč. Přitom jsem si myslel, že mám voliérky dobře zabezpečené, nikde žádná díra ani netěsnost, potažené jsou svařovanou sítí 10MM/0.8MM/ a navíc jsou v garáži. Dnes jsem nad tím přemýšlel a myslím, že jsem přišel na to, kudy tam predátor(lasička nebo potkan) vlezl. Mám napaječky zvenku, tudíž v tom místě, odkud pijí je větší otvor. Když jsem tam ráno přišel, napaječky byly shozené, takže předpokládám, že se tam dostal/a tím rozšířeným otvorem pro napaječku. Jestli to bylo takto, je neuvěřitelné, jak je chytrý/á. Těm, co mi zbyli jsem dal napaječky prozatím dovnitř a rozšířené otvory zadělal.
Líbil se mi ten nápad s fotopastí a s nalíčením pasti s návnadou z uhynulých ptáků. Myslíte, že na ně půjde i když už jsou po smrti? Jaká je případně vhodná jiná návnada?
Ještě jednou děkuji.
Dobrý večer, bohužel mám stejnou zkušenost. První noc zmizely křepelky, druhou zmizela samice alexandra rudohlavého a šest samic andulek leželo na zemi s uhryzanými hlavami. Zimovačkou byla část garáže, kde byl strop z panelů, v nich zapuštěné železo, a kolem něj vykousaná malá dírka. Neriskovala jsem a ptáky dala po zbytek zimy do malých klecí jinam, odlovit do pastí se mi nic nepodařilo, tak jsem po několika dnech díru zadělala. Bylo to velmi nečekané, považovala jsem místnost za nedobytnou.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
parrotsfan@seznam.cz
napsal(a):
Ahoj, děkuji všem za názory a rady, mezitím predátor opět zaútočil, zlikvidoval pár neofém ozdobných, je to hrůza, páry připravené na sezónu v plné kondici a za 2 noci jsou pryč. Přitom jsem si myslel, že mám voliérky dobře zabezpečené, nikde žádná díra ani netěsnost, potažené jsou svařovanou sítí 10MM/0.8MM/ a navíc jsou v garáži. Dnes jsem nad tím přemýšlel a myslím, že jsem přišel na to, kudy tam predátor(lasička nebo potkan) vlezl. Mám napaječky zvenku, tudíž v tom místě, odkud pijí je větší otvor. Když jsem tam ráno přišel, napaječky byly shozené, takže předpokládám, že se tam dostal/a tím rozšířeným otvorem pro napaječku. Jestli to bylo takto, je neuvěřitelné, jak je chytrý/á. Těm, co mi zbyli jsem dal napaječky prozatím dovnitř a rozšířené otvory zadělal.
Líbil se mi ten nápad s fotopastí a s nalíčením pasti s návnadou z uhynulých ptáků. Myslíte, že na ně půjde i když už jsou po smrti? Jaká je případně vhodná jiná návnada?
Ještě jednou děkuji.
Jestli mohu doporucit u me velmi osvedceno jako navnada hlava z ryby (napr.z makrely).
Dobrý den, mně na ty mrtvé ptáky šla. Variantou je dát do meziprostoru, pokud tedy máte k disposici trojkomorový sklopec, třeba křepelku nebo zebřičku, ta živá návnada by asi mohla být pro lasici atraktivnější. Ale je potřeba nastavit sklopec velmi jemně, lasička je velmi drobná, tak aby spustil.
Dobrý den, dobře, zkusím do jedné pasti dát hlavu makrely a do druhé mrtvého kanárka. Uvidím, jestli se něco chytí. Mám zatím k dispozici jeden klasický sklopec na potkany a jednu past klecovou (viz foto). Když to nezabere, zkusím sehnat ten trojkomorový sklopec. Mohl bych tam dát místo zebřičky třeba živou myš, myslíte, že by na ni šla?
parrotsfan@seznam.cz
napsal(a):
Dobrý den, dobře, zkusím do jedné pasti dát hlavu makrely a do druhé mrtvého kanárka. Uvidím, jestli se něco chytí. Mám zatím k dispozici jeden klasický sklopec na potkany a jednu past klecovou (viz foto). Když to nezabere, zkusím sehnat ten trojkomorový sklopec. Mohl bych tam dát místo zebřičky třeba živou myš, myslíte, že by na ni šla?
Určitě, myš je dobrá návnada.
parrotsfan@seznam.cz
napsal(a):
Lasice hranostaj nebo kolčava.Jaké tam máte pletivo?Doporučuji odchytit nebo se bude vracet.
saluki
napsal(a):
Dobrý večer, bohužel mám stejnou zkušenost. První noc zmizely křepelky, druhou zmizela samice alexandra rudohlavého a šest samic andulek leželo na zemi s uhryzanými hlavami. Zimovačkou byla část garáže, kde byl strop z panelů, v nich zapuštěné železo, a kolem něj vykousaná malá dírka. Neriskovala jsem a ptáky dala po zbytek zimy do malých klecí jinam, odlovit do pastí se mi nic nepodařilo, tak jsem po několika dnech díru zadělala. Bylo to velmi nečekané, považovala jsem místnost za nedobytnou.
Dobrý večer, tak v tomto případě to potkan bude. Neboť se snadno prohryže přes beton, což lasice nedokáže.
besa
napsal(a):
Třeba se to takhle píše v literatuře, ale skutečnost je jiná. Nejdřív mi ukousal hlavy asi u 3 mnichů, když už jsem myslel, že bude klid, tak udal další. Vím to na 1oo%, protože jsem ho v té voliéře chytil a domlatil.
Pane Radku svoj názor som nepísala z literatury ale z vlastnej skúsenosti, mala som párku hrdličiek aj z jedným mladým keď som jedno ráno prišla ku klietke a všetci boli zadrhnutý, mŕtvolky som nechala na mieste v mienke že sa tam potkan vráti a nastavila som tam veľkú sklopec čo mám na škodnú vo veľkosti mačky, mŕtvoli som dala do sklopca a jemno som ho nastavila 1,2,3 deň nič a na 4-tí deň tam bola chytená spomínaná lasička na ktorú som mala takú zlosť že ju zlikvidujem a nakoniec som ju zobrala aj zo sklopcom asi 15 km od domu a tam so ju napokon vypustila, tak to je moja skúsenosť, do klietky sa dostala tak že si odtlačila kúsok šuplík na spodku klietky.
Může to být potkan, u mě taky řádil a odneslo to
z pěti mladých mnichů co akorát vyletělo z boudy čtyři, jeden už naštěstí létal na bidlo.
Karel666
napsal(a):
Může to být potkan, u mě taky řádil a odneslo to
z pěti mladých mnichů co akorát vyletělo z boudy čtyři, jeden už naštěstí létal na bidlo.
Pořád se to tu omílá dokola. Potkan jde na zrno. Je to jasný ůtok lasice. Je jak kuna, řádí dokud se něco hýbe. Mám s tímto dobrou zkušenost. Již jsem takto dvě zlikvidoval za bílého dne po stejném napadení s ukousnutou hlavou. Jedna byla ještě v hnízdní budce kakariků a druhá v malém dutém kmeni pod miskou s vodou, kde si chtěla vtáhnout již mrtvého alexandra. Jak budka tak kmen šli do bečky s vodou.
Takže mi ta lasice prokousala díru do podlahy velikosti jak vletový otvor do boudy pro většího papouška?Nebo asi tu noc vykousal potkan díru a lasice tam tu samou noc šla vraždit?A za pár dní jsem odchytil do sklopce potkana který šel náhodou kolem? Moc náhod, ne? :D
Ze čtyř zabitých mláďat jsem v záletu našel jenom jedno, to už bohužel pro lasici/potkana nestihl odnést.
Dobrý deň. Každý máte svoje skúsenosti a svoju pravdu. Navzájom sa nevylučujú. u niekoho
zabíja lasica, vtedy väčšinou zostáva oddelená hlava od tela a u potkana je to asi podobné, len si asi častejšie odvlečie svoju korisť.
Nemá zmysel presviedčať niekoho, kto tam chytil potkana, že tam bola lasica a opačne.
Obidvaja sú nebezpečie pre obyvateľov voliéry. Výsledok ich návštevy je pre našich zverencov rovnaký.
Dobrý den, chtěl bych poděkovat všem chovatelům za reakce, určitě každý má svoje zkušenosti a obě dvě možnosti (potkan. lasička) jsou možné a nepříjemné. Jak už jsem psal, do klecové pasti jsem dal hlavu makrely a do sklapovací pasti jsem dal mrtvého kanára. Včera jsem našel v té sklapovací lasičku, takže bych chtěl poděkovat chovateli, který mi poradil jako návnadu použít zahynulého kanárka. Jsem rád, že se mi ji povedlo chytit.