Vylíhnutí andulek v zimě, lze je přesunout?

Andulka vlnkovaná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2018 16:31
martin386

XXX.XXX.80.212

Zdravím, byl jsem na měsíční dovolené, kdy se mi o ptáky ve venkovní voliéře starali známí.
Mysleli si, že jedna z andulek uhynula, ovšem v jednom trámu si vydlabala hnízdo a nanesla tam vejce, to jsem zjistil po příjezdu, když jsem tam byl dnes, o dva dny později jsem už zjistil, že tam má dvě mláďata, které ještě žijí. Jsou vylíhnuté dnes, nebo včera.
Pochybuji, že to dokáží týden v těch mrazech přežít, od pondělí by se mělo oteplit, ale to je dlouhá doba.
Vzhledem k tomu, že je v trámu, nemám ji jak v budce přemístit. Je možné ji se samečkem přemístit do klece a mladé jí dát do budky a zavřít je tam...? Těžko říct, jestli se o ně bude i nadále starat.
Díky za rady..

27.2.2018 16:33
martin386

XXX.XXX.80.212

Je to v trámu který není nějak příliš kryt, vlastně dá se říct vůbec.

27.2.2018 17:55
simacek123

XXX.XXX.142.1

martin386 napsal(a):
Je to v trámu který není nějak příliš kryt, vlastně dá se říct vůbec.

Jestli je to venku je to trochu problem, i kdyz na druhou stranu jsou pripady nechtene kde i pres velke mrazi byli odchovani. Nevim jak mate volieru, ja bych pod tram nainstaloval zarovku staci 60 ktera mraz strha mel jsem to tak nejak podobne, zarovku jsem natrel tmavou barvou a zamezil styk papousku s kabelem a svetlem samotnem.O tom prenaseni je to 50na50%.

27.2.2018 18:05
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

Nech to tak 50 na50.

27.2.2018 18:39
palinos

XXX.XXX.192.151

Nechej je tak pokud je predelas je sance temer nulová.oni jsou ještě malé a pokud je samice dobrá tak je obsedne.na vikend se ma už pomalu, oteplovat".

27.2.2018 18:46
Pat01

XXX.XXX.166.66

Nechat v klidu.

27.2.2018 19:35
anuš

XXX.XXX.31.2

Nechej je tak jak jsou, max obal voliéru folií.

27.2.2018 19:36
martin386

XXX.XXX.80.212

Díky za rady, voliéra je celkem vzdálená od domu a je zhruba 10 metrů na 5 metrů.. Střecha je alespon krytá, no uvidíme, bud a nebo:).

28.2.2018 13:15
jardybe

XXX.XXX.56.97

Zdravim, ja osobne bych se nebal je presunout. tedy za predpokladu, ze samicka uz drive vyvedla mlade a je zname, jak se o ne stara.
dal bych je do budky.. do klece.. na chvilku ji do budky zavrit..aby si to nasla.
samozrejme se to podarit nemusi...ale to ani kdyz zustanou venku. a osobne si myslim, ze takto
to vyvedou bez problemu a pak je prendat na jaro zpet.
nebo alespon tu zarovku.. nebo neco podobneho, at jim je tepleji.

1.3.2018 13:40
york

XXX.XXX.89.198

Jak to vypadá s andulkama? Mrazy mají konečně polevit, ale pořád bude pod nulou, jarní počasí snad až od neděle. Krytá jen střecha je přeci jen málo. Pokud samice mladé zahřívá tak šance je. Hlavně ať mají dostatek pestrého krmení, zrní nezmrzne, horší je to s ovocem a vaječkou, o klíčeném ani nemluvě a nerušit, dokud jsou holá tak je to na hraně. Držím pěsti.

1.3.2018 17:14
smidla

XXX.XXX.152.183

Dobry den,

priklanim se k nazoru samici a mladata nechat tak jak jsou. Ovsem po nejakych 10 - 12 dnech, kdy uz samice nezahriva cele dny a noci, bych je tam nenechal.

S pozdravem smidla.eu.

2.3.2018 18:08
palinos

XXX.XXX.192.151

tak co jak to dopadlo?jsou jeste na zivu?

9.3.2018 12:50
majna

XXX.XXX.133.170

jardybe napsal(a):
Zdravim, ja osobne bych se nebal je presunout. tedy za predpokladu, ze samicka uz drive vyvedla mlade a je zname, jak se o ne stara.
dal bych je do budky.. do klece.. na chvilku ji do budky zavrit..aby si to nasla.
samozrejme se to podarit nemusi...ale to ani kdyz zustanou venku. a osobne si myslim, ze takto
to vyvedou bez problemu a pak je prendat na jaro zpet.
nebo alespon tu zarovku.. nebo neco podobneho, at jim je tepleji.

Při přenášení je obrovská šance, že se na ně bodne. Pár podobných nechtěných odchovů jsem již zažil i ve velkých mrazech. Když jsem budku přestěhoval i se samicí tak to vždy dopadlo špatně. Když jsem ptáky nechal tak, tak je většinou dovedli až na bidlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík