Australské andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Australské andulky 2:3 r. 2024 za 250kč/ks. 728...
Zdravím, byl jsem na měsíční dovolené, kdy se mi o ptáky ve venkovní voliéře starali známí.
Mysleli si, že jedna z andulek uhynula, ovšem v jednom trámu si vydlabala hnízdo a nanesla tam vejce, to jsem zjistil po příjezdu, když jsem tam byl dnes, o dva dny později jsem už zjistil, že tam má dvě mláďata, které ještě žijí. Jsou vylíhnuté dnes, nebo včera.
Pochybuji, že to dokáží týden v těch mrazech přežít, od pondělí by se mělo oteplit, ale to je dlouhá doba.
Vzhledem k tomu, že je v trámu, nemám ji jak v budce přemístit. Je možné ji se samečkem přemístit do klece a mladé jí dát do budky a zavřít je tam...? Těžko říct, jestli se o ně bude i nadále starat.
Díky za rady..
martin386
napsal(a):
Je to v trámu který není nějak příliš kryt, vlastně dá se říct vůbec.
Jestli je to venku je to trochu problem, i kdyz na druhou stranu jsou pripady nechtene kde i pres velke mrazi byli odchovani. Nevim jak mate volieru, ja bych pod tram nainstaloval zarovku staci 60 ktera mraz strha mel jsem to tak nejak podobne, zarovku jsem natrel tmavou barvou a zamezil styk papousku s kabelem a svetlem samotnem.O tom prenaseni je to 50na50%.
Zdravim, ja osobne bych se nebal je presunout. tedy za predpokladu, ze samicka uz drive vyvedla mlade a je zname, jak se o ne stara.
dal bych je do budky.. do klece.. na chvilku ji do budky zavrit..aby si to nasla.
samozrejme se to podarit nemusi...ale to ani kdyz zustanou venku. a osobne si myslim, ze takto
to vyvedou bez problemu a pak je prendat na jaro zpet.
nebo alespon tu zarovku.. nebo neco podobneho, at jim je tepleji.
Jak to vypadá s andulkama? Mrazy mají konečně polevit, ale pořád bude pod nulou, jarní počasí snad až od neděle. Krytá jen střecha je přeci jen málo. Pokud samice mladé zahřívá tak šance je. Hlavně ať mají dostatek pestrého krmení, zrní nezmrzne, horší je to s ovocem a vaječkou, o klíčeném ani nemluvě a nerušit, dokud jsou holá tak je to na hraně. Držím pěsti.
jardybe
napsal(a):
Zdravim, ja osobne bych se nebal je presunout. tedy za predpokladu, ze samicka uz drive vyvedla mlade a je zname, jak se o ne stara.
dal bych je do budky.. do klece.. na chvilku ji do budky zavrit..aby si to nasla.
samozrejme se to podarit nemusi...ale to ani kdyz zustanou venku. a osobne si myslim, ze takto
to vyvedou bez problemu a pak je prendat na jaro zpet.
nebo alespon tu zarovku.. nebo neco podobneho, at jim je tepleji.
Při přenášení je obrovská šance, že se na ně bodne. Pár podobných nechtěných odchovů jsem již zažil i ve velkých mrazech. Když jsem budku přestěhoval i se samicí tak to vždy dopadlo špatně. Když jsem ptáky nechal tak, tak je většinou dovedli až na bidlo.