Andulka

Prodám Andulku vlnkovanou - Dobrý den nabízím zde odchov výstavních andulek...
500 Kč
Dobrý den, dnes jsme přestěhovali naše 4 andulky do letní voliéry a jedna z nich začala pospávat a je taková apatická a načepýřená... Ostatní jsou v pohodě, štěbetají, žerou, jen ona se drží zpátky a spí.
Bojím se, že jsem jí nějak ublížila při přendavání z klece, ale když jsme je měli ještě v kleci, chovala se tato samička naprosto normálně, a byla nejčilejší andulkou z hejna.
Mohlo by to být nějaké zranění či nemoc? Nabídla jsem jí proso, žrala, ale po chvíli zase usnula, i přesto, že se ostatní andulky ládovaly prosem. Tato andulka je také poněkud ztichlá.
Prosím o odpověď, nechci, aby mi umřela, když je tak dobře ochočená
Irbis191
napsal(a):
Dobrý den, dnes jsme přestěhovali naše 4 andulky do letní voliéry a jedna z nich začala pospávat a je taková apatická a načepýřená... Ostatní jsou v pohodě, štěbetají, žerou, jen ona se drží zpátky a spí.
Bojím se, že jsem jí nějak ublížila při přendavání z klece, ale když jsme je měli ještě v kleci, chovala se tato samička naprosto normálně, a byla nejčilejší andulkou z hejna.
Mohlo by to být nějaké zranění či nemoc? Nabídla jsem jí proso, žrala, ale po chvíli zase usnula, i přesto, že se ostatní andulky ládovaly prosem. Tato andulka je také poněkud ztichlá.
Prosím o odpověď, nechci, aby mi umřela, když je tak dobře ochočená
Dejte ji zpět a nenapsala jste rozdíl teploty v nové a staré ubikaci.Třeba nebyla už doma akorát a změna teploty, záleží o kolik to ukázala. Vy táké můžete být infekční, doma to nevadí, trochu prochladnete a pak se také divte,.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Irbis191
napsal(a):
No, vevnitř je okolo 20-22 stupňů celsia, venku tak okolo 15-20. Andulky jsem ale před vložením do voliéry otužovala, dávala jsem je ven i s klecí.
Říkáte, že ji mám vrátit zpět domů, myslíte že to není nic vážného, jen nachlazení?
může to být cokoliv. ovšem základ zacházení s ptákem, který vykazuje známky nemoci, je umístit ho do tepla a izolace.
Ne, nepřepeřuje. Pera má všechna, v dobrém stavu, Ale myslím, že byla jen nachlazená. Dala jsem jí do tepla a místo, kde seděla jsem nasvítila lampou, jak jsem se to dočetla na internetu. Myslím, že se zlepšuje, létala a vzala si ode mne trochu prosa. Myslím, že až se znovu oteplí, bude moct jít zase ven?
Irbis191
napsal(a):
Ne, nepřepeřuje. Pera má všechna, v dobrém stavu, Ale myslím, že byla jen nachlazená. Dala jsem jí do tepla a místo, kde seděla jsem nasvítila lampou, jak jsem se to dočetla na internetu. Myslím, že se zlepšuje, létala a vzala si ode mne trochu prosa. Myslím, že až se znovu oteplí, bude moct jít zase ven?
Stabilní teplejší počasí je v nedohlednu a pokud jsou zvyklé na vytápěný byt, je to pro ně teplotní šok a bude ještě hůř (mám na mysli počasí).Myslím, že jste to přemístění ven uspěchala. Vyčkejte, až se alespoň denní teploty budou vyrovnávat s těmi, ve kterých je chováte v zimě.
Děkuji, asi jsem to vážně uspěchala , ale andulky bych nerada zase přesouvala zpět, myslím, že i ten první přesun pro ně byl dost velkým šokem? Nezhoršilo by se to? Jo a k té nachlazené andulce: už nesedí načepýřená, je trochu aktivnější, ale má bílý průjem. Souvisí to s tím nachlazením a má se to nějak léčit?
Nevím, jestli by byli na veterině když jsou prázdniny... Jinak žere a já jí podávám jen suché krmení a větve na okus
Nevadilo by andulkám ve voliéře, kdybych je nedala zpět? Voliéra je zateplená, ale... nechci zase aby mi nastydly všechny. Jsou už trochu otužilé, dávala jsem je i do mírného letního deštíku.
Irbis191
napsal(a):
Děkuji, asi jsem to vážně uspěchala , ale andulky bych nerada zase přesouvala zpět, myslím, že i ten první přesun pro ně byl dost velkým šokem? Nezhoršilo by se to? Jo a k té nachlazené andulce: už nesedí načepýřená, je trochu aktivnější, ale má bílý průjem. Souvisí to s tím nachlazením a má se to nějak léčit?
Nevím, jestli by byli na veterině když jsou prázdniny... Jinak žere a já jí podávám jen suché krmení a větve na okus
Nevadilo by andulkám ve voliéře, kdybych je nedala zpět? Voliéra je zateplená, ale... nechci zase aby mi nastydly všechny. Jsou už trochu otužilé, dávala jsem je i do mírného letního deštíku.
Těžko říct, jestli bílý průjem souvisí, nebo ne, s prochlazením.Každopádně podávejte jen suché krmivo a sledujte další vývoj. A nějak jsem nepochopil, proč by měly utrpět andulky nějakou újmu při odchytu...? Vy nemáte chytací síťku, do které je bez problémů "ulovíte" a snadno přemístíte? Lepší by bylo dát je zpět, než čekat, která další podlehne. Předpovídají další celodenní mrazy.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Andulku jsem vždy nosila ven s klecí, něco jsem tam dělala a pak vzala domů. Zimu ráda neměla, spíš až když se dalo vydržet venku jenom v tričku. Rovněž nesnášela přímé slunce a velké horko. Takže je dobré nemít andulku v místě, kde to hodně praží. A když byla v létě ta obrovská vedra, vůbec jsem ji ven nedávala, taky se jí to nelíbilo. A pozor na potkany a dravé ptáky.
No, voliéra je v zákrytu, takže když svítí slunce, nikdy nesvítí do celé voliéry a aspoň ve třetině je stín. Potkani u nás moc nejsou, spíš myši, ale na to máme kočku
Jinak děkuji moc za příspěvek, já naše andulky dávala ven s klecí taky když bylo teplo, třeba i do letní ho svěžího deštíku, ale vždy jen na chviličku, aby se trošku smočily a pak domů.
Teď, až se oteplí, budou venku neustále.
Niki81
napsal(a):
Dobrý den, mám 5 měsíční andulku a občas sedí načepýřená a pospava můžu se zeptat jestli není nemocná.
A přejete si to určit z karet, kávové sedliny či křišťálové koule ?
Co takhle popsat podmínky chovu, stravu, dát foto ptáka i klece...
Jestli ji máte někde u televize co běží od rána do noci, tak klidně může být i jen nevyspalá
lupus4
napsal(a):
A přejete si to určit z karet, kávové sedliny či křišťálové koule ?
Co takhle popsat podmínky chovu, stravu, dát foto ptáka i klece...
Jestli ji máte někde u televize co běží od rána do noci, tak klidně může být i jen nevyspalá
Dobrý večer odeberte trus a zaneste na Státní veterinární ustav nechte udělat parazitologický a bakterologicky rozbor a dle vysledku Vám lékař napíše léky. Chovu zdar V.N.