Andulky 11/24 - 2/25

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám andulky 11/24 - 2/25. Výběr z více kus...
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3195439/daruji-andulky/
Pořád dokola se omílá nebezpečí nákazy PBFD, ale někteří jedinci"chovatelé"si nedají říct a toto závažné infekční onemocnění roznášejí stále dál!
No nevím jestli tohoto inzerenta nazvat chovatelem. Poněkud zaněřáděné cosi co by se mohlo nazvat voliéra, větví také pomálu. Není na to třeba nějaký paragraf? Už jen v čem žijí, natož že vědomě mají putovat k někomu dalšímu. Možná je i malá osvěta pro kupující, v žádném případě nebrat ani za darmo. Vůbec mě nedojímají řeči že takový pták může v klidu někde dožít, (a to jsem velký citlivka) jakkoliv kruté, chov by měl být euthanásován. Pták se zlomeným křídlem či nohou, jako mazlík či vzácný jedinec, beze všeho, dostane maximální péči, ale toto ne, NIKDY se toho v chovech nezbavíme.
mojipsi
napsal(a):
Já si je vždy vezmu no a zkrmím hadům, což samozřejmě neříkám, ale dělám to proto, aby se onemocnění nešířilo, hadům to nevadí a já mám aspoň pocit, že jsem zabránila šíření.
Pokud ale máte i chov papoušků tak si zaděláváte na pěkný problém.Toto virové onemocnění se může přenést vzduchem, krmením, na oblečení atd.