Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2018 10:15
martin7575

XXX.XXX.62.245

Prosím o radu zkušenější chovatele.Poprvé se mi vylíhly mláďata, mají se k světu a vše je v pořádku ale ty nejmladší ještě nevylétly z budky a při kontrole jsem v budce našel vajíčko, takže je jasné že andulky chtějí hnízdit podruhé.Plánoval jsem je nechat po prvním hnízdění odpočinout, Je problém vajíčka a budku po opuštění posledního mláděte odebrat a nebo to mám nechat tak jak to je.Mladé jsem plánoval podruhé někdy v červnu.Prosím vás všechny o zdržení hloupých komentářů, ptám se vás jako zkušených a rád se poučím.Děkuji.

25.4.2018 13:14
eli22

XXX.XXX.58.33

martin7575 napsal(a):
Prosím o radu zkušenější chovatele.Poprvé se mi vylíhly mláďata, mají se k světu a vše je v pořádku ale ty nejmladší ještě nevylétly z budky a při kontrole jsem v budce našel vajíčko, takže je jasné že andulky chtějí hnízdit podruhé.Plánoval jsem je nechat po prvním hnízdění odpočinout, Je problém vajíčka a budku po opuštění posledního mláděte odebrat a nebo to mám nechat tak jak to je.Mladé jsem plánoval podruhé někdy v červnu.Prosím vás všechny o zdržení hloupých komentářů, ptám se vás jako zkušených a rád se poučím.Děkuji.

Nechte to na nich, že jste plánoval Vy neznamená, že to tak bude . Dvě za sebou zvládnou, pokud jsou v dobré kondici.

25.4.2018 14:04
martin7575

XXX.XXX.62.245

Dobře, nechám tak a co když se pokusejí o třetí, mohu odebrat? Nechci je nechat vyčerpat.

25.4.2018 14:08
eli22

XXX.XXX.58.33

martin7575 napsal(a):
Dobře, nechám tak a co když se pokusejí o třetí, mohu odebrat? Nechci je nechat vyčerpat.

Já tedy andulky nechovám, ale u pyrur, které jsou ale celý rok doma, beru po druhém hnízdění budku a dávám zase později, takže hnízdí tak 3x za rok a čtvrt, nebo tak nějak přibližně. Ale bourci hnízdí běžně 3 x za sezonu (jsou po celý rok venku) a nepomůže ani odebrání budky, snáší na zem. Takže je nechám i třikrát. Jsou ale mladí, myslím s věkem se to upraví na dvě snůšky za sezonu.

Neregistrovaný uživatel

25.4.2018 19:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

martin7575 napsal(a):

Andulky jsou v mem chovu uz skoro 40let, tak snad bych mohl neco o tom vedet. Planovat chov u andulek si muzete jak chcete, vzdy se prispusobi na jakekoliv rocni obdobi. Musi se ale zajistit k tomu patricne podminky. Jestli chcete ukoncit reprodukcni chov staci po vyletnuti mladych odstranit vajicka a odebrad budky.Muzete tak ucinit jak po prvnim hnizdenim tak treba i po tretim. ja musim tez po tretim hnizdeni odstranit-znicit dalsi snuzku a odstranit budky, jelikoz andulky by sedeli a odchovavali az do vycerpani., Takze rozhodnuti je vzdy na chovateli.

25.4.2018 20:11
martin7575

XXX.XXX.62.245

Moc děkuji za radu.

27.4.2018 10:19
AmazoniaPrib

XXX.XXX.181.79

martin7575 napsal(a):

Když jsem choval andulky, měli zpočátku taky tři snůšky za sebou, ale víc ne. Jak píše Eli, nemá cenu je nějak omezovat, pokud budou chtít snášet, budou snášet i na zem. Po třetí snůšce bych zkusil budku odebrat, ale uvidíte. Přib.

Přidejte reakci

Přidat smajlík