Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2018 09:35
Bobbery

XXX.XXX.119.43

Zdravim vsechny, muzete poradit co delat, kdyz se z vaje (4) nic nelihne (4tydny) a samicka dnes snesla nove vejce? Mam stare odstranit? A jeste dotaz jestli je normalni, ze se samec strida v sezeni, obcas sedi oba? Jj a mohou se stara vejce pouzit jako nahrazka? Moc otazek, vim smajlík Ale je to poprve a Sem z toho vyplasena, no
Dekuji moc vsem smajlík

28.4.2018 12:55
petajz

XXX.XXX.145.8

Bobbery napsal(a):
Zdravim vsechny, muzete poradit co delat, kdyz se z vaje (4) nic nelihne (4tydny) a samicka dnes snesla nove vejce? Mam stare odstranit? A jeste dotaz jestli je normalni, ze se samec strida v sezeni, obcas sedi oba? Jj a mohou se stara vejce pouzit jako nahrazka? Moc otazek, vim smajlík Ale je to poprve a Sem z toho vyplasena, no
Dekuji moc vsem smajlík

Co tak napsat o jaké ptáky se jedná.Podle toho že samec střídá samici se asi jedná o korely a tam je to normální.Délka sezení je u různých druhů jiná.Přesto pokud samice začala s novou snůškou, nemá cenu stará vajíčka nechávat v hnízdě.

28.4.2018 13:28
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Ano chtělo by to vědět o jaké ptáky se jedná. Stará vejce odstraňte a přemýšlejte jestli nemáte dvě samice.
Stará vejce jako náhražka čeho?
Jestli myslíte podkladek jako u slepic, tak pokud samice najde budku tak není k ničemu.
Vždyť již do budky snášela, možná i snášely.
Sama ví kam má snášet, jestli se jí tedy místo líbí.
Vyplašená být nemusíte, pokud máte dvě samice budou opět vejce čistá.
Nic horšího se stát nemůže.
Pak bych doporučoval jednu vyměnit za samce.

30.4.2018 16:52
Bobbery

XXX.XXX.136.53

Moc se omlouvam, sla jsem do sekce kanarci, predpokladala jsem, ze je to jasne. Jeste se tady nevyznam, no smajlík Jsou to tedy kanarci smajlík Mia ma cca rok a neco a Pepino 3 roky. Od patku snesla dalsi 3 vejce a predpokladam, ze bude zitra jeste jedno. Stara vejce jsem oznacila, ale na dvou se tecka smazala, tudis jsem odstranila nyni dve, ktera jeste oznacena byla. Zajima me tedy momentalne doba od sneseni po vyklubani. Mockrat vsem dekuji za info smajlík

30.4.2018 16:53
Bobbery

XXX.XXX.136.53

Dve samice to byt nemohou, nebyla by vejce a samice tak krasne jako Pepajs nezaspiva :-D.

30.4.2018 22:15
bb-k

XXX.XXX.13.145

není špatné prosvěcovat mobilem, při troše šera vidět vše, nejen oplozenost, ale i život.

1.5.2018 08:06
Bobbery

XXX.XXX.171.33

Je diky, pokusim se to prosvitit a uvidim, jestli neco uvidim :-D.

1.5.2018 08:08
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Bobbery napsal(a):
Dve samice to byt nemohou, nebyla by vejce a samice tak krasne jako Pepajs nezaspiva :-D.

Jak to myslíte, ze dvě samice nemohou snášet vejce?
Načtěte si něco o chovu, čehokoliv.
Byla by pouze neoplozená, což může být váš případ.
Může to být i špatný samec, který nedokáže oplodnit samici.
Nebo samice nevhodná do chovu, pak by stačilo přidat druhou.
Aby se vidělo jestli je to samcem a je třeba vyměnit samec.
Těch možností je mnoho, takto je to jen hádání.

1.5.2018 09:28
Bobbery

XXX.XXX.171.33

Ok. to jsem nevedela a velkoodchov neplanuji. Chci Jim jen doprat jeden odchov a dost. Dalsi samicku kupovat nebudu. Nemam misto ani podminky a mam proste jen samce a samicku, no smajlík Pokud se napodari, pro me zadna katastrofa. Jen me je jich lito, kdyz vidim jak se oba snazi, no smajlík Kdyz to tady procitam, jste vetsinou odbornici na velkochov, ja je mam jen pro radost. Nekdo tady psal, ze mam za sera prosvitit mobilem a uvidim, zda jsou vejce prazdna... Je to dost vse slozite a kdyz ctu, mozna ani tyto dva druhy spolu nemohou, tak nevim, no smajlík Pridam foto :.

1.5.2018 09:44
Bobbery

XXX.XXX.171.33

Dalsi fotky, vse jen mobilem, kvalita nic moc...

1.5.2018 10:53
lupus4

XXX.XXX.71.130

mozna ani tyto dva druhy spolu nemohou, tak nevim, no smajlík Pridam foto :

máte jen jeden druh
vaše nepolíbenost jakoukoli vědomostí jim asi neubližuje a mají se snad dobře

zkuste si přečíst třeba
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kan%C3%A1r_divok%C3%BD

a

http://www.kanar-chov.estranky.cz/clanky/hnizdeni.html.

1.5.2018 11:15
Bobbery

XXX.XXX.171.33

Moje "nepolibenost" jim zcela urcite neublizuje, tomu verte! Bohuzel jsem se odpovedi nedockala a doufam, ze se ozve nekdo jiny... Jinak neverim, ze mam jeden druh, kdyz Pepa je krizeny s divokym ptakem, ale diky, do hloubky se zajimat nebudu, hledala jsem jen odpoved na otazky ohledne sebrani vejce, zadrzeneho vejce, dobu od sneseni vejce po vylihnuti... jsou to proste jen domaci mazlicci... a verte, ze jsou v poradku, jdou na ruku, berou si jidlo z ruky, Pepa spiva o stosest, urcite tedy nestradaji!

1.5.2018 11:53
Bobbery

XXX.XXX.171.33

Tyhle odkazy uz jsem cetla, pro mne je dobry ten druhy, nezajimam se o zvlastni slechteni apod. Spis me zajimaji vseobecne rady. Kanarkum kupuji jen to nejlepsi, vcetne vitaminu a ruznych doplnku... Prvni Kanarek se dozil 15-ti let a nechal se nosit a brat do ruky, dokonce to vyzadoval zobanim do ruky pri krmeni. smajlík
Dekuji za odkazy smajlík

1.5.2018 12:59
Bobbery

XXX.XXX.171.33

Vsem diky za prispevky, odpovedi Sem se kloudne nedockala, jdu hledat jinde.
Hezky svatecni den vsem smajlík

1.5.2018 13:35
lupus4

XXX.XXX.86.96

mno kdybyste napsala hned, že Pepa je kříženec F1, tak ste se dozvěděla, že je s největší pravděpodobností neplodný...
ale klidně nám vynadejte za svou nevědomost (slušně řečeno).

1.5.2018 13:38
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Myslím, že odpovězeno Vám bylo na Všechny Vaše dotazy a doporučeno rovněž dostatek odkazů, kde najít informace.lups4 Vám napsal, že máte jeden druh, nevím proč mu nevěříte.
Máte pouze různé mutace jednoho druhu. Pokud odchov vlastně nechcete, nedělejte si z toho hlavu. Vejce můžete prosvítit i za dne, stačí položit na baterku a vidíte jestli se zárodek vyvíjí.
Stará vejce bych vyhodil a nová nechte. I když z nich nic nebude, ptáci se přirozeně zabaví.
Jinak se u Vás asi špatně nemají a to je rozhodující.
Hlavně že dělají radost.

1.5.2018 13:46
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Aha, to jsem přehlédl, že je křížený s divokým ptákem a ani není napsáno s jakým.
Pak je záhada vyřešena.

1.5.2018 14:14
Bobbery

XXX.XXX.171.33

Nikomu Sem nenadavala a urazliva je spise veta "za svou nevedomost, slusne receno" tzn. blbost, hlavne ze ostatni vedi uplne vse, ze?!?!
Diky a s pozdravem smajlík

1.5.2018 14:22
Bobbery

XXX.XXX.171.33

Dekuji mnohokrat a prosvitim, je dobre, ze se o ne nemusim bat smajlík Tohle je pro me rozhodujici smajlík A jeste se Vas zeptam, zda po naslednem nezajmu mam hnizdo odstranit? Oni si totiz stale chteji delat hnizdo v pokolove kytce :-D a trhaji si na to extra kobercove strapce :-D i kdyz maji dostatek materialu, no. Pokud tedy hnizdo odstranim, nebudou chtit znovu stavet? S pozdrave a pranim hezkeho dne smajlík

1.5.2018 16:49
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Pokud o ně přestanou mít zájem, dejte pryč, jinak nechte, nebo budou hnízdit jinde, jak jste sama zjistila. Místo a materiál si najdou, jsou to přirozené pudy.

1.5.2018 18:17
Bobbery

XXX.XXX.171.33

Dobre odstranim, pokud prestanou mit zajem. Diky a hezky svatecni den smajlík

2.5.2018 10:25
Bobbery

XXX.XXX.117.93

Zdravim pterodactyll, psala jsem Vam zpravu a k ni se jeste ptam, proc je krizeny kanarek neplodny? Dekuji za odpoved smajlík

2.5.2018 10:58
kareta

XXX.XXX.84.6

Bobbery napsal(a):
Zdravim pterodactyll, psala jsem Vam zpravu a k ni se jeste ptam, proc je krizeny kanarek neplodny? Dekuji za odpoved smajlík

Prostě to tak příroda zařídila. Aby lidi nemnožili bastardy.

2.5.2018 12:02
Bobbery

XXX.XXX.117.93

No tak uz tech urazek na techto strankach mam opravdu plne zuby! Jsem tady sotva par dnu a uz jsem se dozvedela jak jsem blba :-D Pokud jsou tyto strany urceny jen pro odborne pestitele a ne pro lidi, kteri chovaji ptacky pro radost, bylo by dobre to napsat v popisu skupiny. Nyni lituji toho, ze jsem Sem vubec lezla. "Lidi jaka vy" Diky za lidi jako ja, kteri nemnozi ptaky jen pro prachy. Otazka nebyla smerovana lidem jako vy, kteri pestuji ptactvo jen pro prachy a prodej! Psala jsem Pterodactyll a ne Vam! Tak nekomentujte. Diky a s pozdrave smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.5.2018 19:17

Bobbery napsal(a):
No tak uz tech urazek na techto strankach mam opravdu plne zuby! Jsem tady sotva par dnu a uz jsem se dozvedela jak jsem blba :-D Pokud jsou tyto strany urceny jen pro odborne pestitele a ne pro lidi, kteri chovaji ptacky pro radost, bylo by dobre to napsat v popisu skupiny. Nyni lituji toho, ze jsem Sem vubec lezla. "Lidi jaka vy" Diky za lidi jako ja, kteri nemnozi ptaky jen pro prachy. Otazka nebyla smerovana lidem jako vy, kteri pestuji ptactvo jen pro prachy a prodej! Psala jsem Pterodactyll a ne Vam! Tak nekomentujte. Diky a s pozdrave smajlík

Milá paní ( slečno) ó prachy se tady vůbec nejedná jelikož investice do chovu vždy převládají nad příjmy... U Vás byl od začátku problém v tom že jste zaprvé zadala dotaz který se vašeho problémů vůbec netýká...za druhé doplňující informace z vás lezli jak s chlupaté deky.samci mezidruhového křížení jsou většinou neplodní... Uživatel hnbg nebo jak to je uráží většinou všechny tak si to tak neberte :).

2.5.2018 19:34
barabán

XXX.XXX.144.116

Bobbery napsal(a):

I dítě školou povinné ví, že ptactvo se nepěstuje.

2.5.2018 19:48

barabán napsal(a):
I dítě školou povinné ví, že ptactvo se nepěstuje.

Trochu se mylite, v češtině se používá i tento výraz pro chov...tet už možná ne ale ve starých časopisech nebo literaturách se to hojně pouzivalo

2.5.2018 21:09
Bobbery

XXX.XXX.117.93

Vazeny "baraban", az budete znat dobre cestinu, mozna muzete komunikovat :-D a to i na dotaz, ktery neni smerovan Vam!

2.5.2018 21:25
Bobbery

XXX.XXX.117.93

bflmpz, diky, nevim ktery dotaz se me netyka?! Pokud to berete tak, ze samecek je neplodny, natyka se me tedy nic smajlík Co ze mne lezlo jako z chlupate deky, to nevim, snad jen upozorneni, ze jsem neuvedla o jake ptacky se jedna. V tomhle mate pravdu. Bala jsem se hlavne o samicku a nejde o mnozeni. Dotaz byl z nadpisem zadrzene vejce, protoze se zdalo, ze se trapi, no.
Uz se ptat nebudu, nasla jsem jinou skupinu smajlík Jsem za ni velice Rada, protoze lide tam jsou normalni a respektuji ostatni jako vy. Jeste jednou diky a hezky vecer smajlík

2.5.2018 21:26
barabán

XXX.XXX.144.116

Bobbery napsal(a):
Vazeny "baraban", az budete znat dobre cestinu, mozna muzete komunikovat :-D a to i na dotaz, ktery neni smerovan Vam!

Vážená, Váš souhlas jistě nepotřebuji k diskuzi, po více jak 56.letech aktivního chovu, možná jste lepší v českém jazyce, ale v chovatelství jste pro mě chovatelské embrio.Jestli-že, nechcete slyšet názory ostatních, můžete využít interních zpráv.

2.5.2018 21:53

barabán napsal(a):
Vážená, Váš souhlas jistě nepotřebuji k diskuzi, po více jak 56.letech aktivního chovu, možná jste lepší v českém jazyce, ale v chovatelství jste pro mě chovatelské embrio.Jestli-že, nechcete slyšet názory ostatních, můžete využít interních zpráv.

Příteli proč to zbytečné napadání?

Přidejte reakci

Přidat smajlík