Dotazy a reakce spíš nereakce na odpovědi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2018 21:55
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Je zde spousta dotazů, odborných, laických i hloupých.
Mnozí znalí odpovídají, já často interně, ale když si tazatel můl text dost dlouho nebo vůbec nepřečte, tak je to trochu podivné, proč se ptal.
Kdo má problém, dá dotaz a netrpělivě čeká na odpověď a ne, že to 4 dny nečte. To mu ten pták, promiňte chcípne.
Zde mnozí chovatelé dávají zdarma rady vykoupené roky chovu, úhyny a ti tazatelé, rychlokvašky ani nepoděkují nebo to ani nečtou.
Mám dobrou zkušenost z této diskuze s velice solidními lidmi, které jsem nikdy osobně neviděl a ani nepoznám, což je mně líto.
Jaksi se nám slušnost z jednání vytrácí.

30.4.2018 08:24
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Máte částečně pravdu, jsou lidé kteří ani radu nechtějí.
Ale zase ti kteří mají opravdu zájem a řeší něco akutního, můžou hledat na více místech a třeba najdou radu jinde a rychleji.
Proto nemůžeme házet všechny do jednoho pytle. Něco jiného je, že by mohli dodatečně dát vědět.
Díky již jsem vyřešil jinde.To je již o té slušnosti jak říkáte.
Je to vše tou dnešní uspěchanou dobou.
Chovu zdar J.Gottlieb.

30.4.2018 13:14
kubanec

XXX.XXX.103.251

Tak neraďte interně a nemusite kontrolovat jestly si dotyčný zprávu přečetl a máte o starost míň...tady stejně málokdo poděkuje

Neregistrovaný uživatel

30.4.2018 16:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Presne tak, nedavejte rady a nemusite byt sklaman ze vam nikdo nedekuje. Nikdo vam za vase rady dekovat nebude a bude jeste hure.

1.5.2018 11:30
smidla

XXX.XXX.180.69

Dobry den,

treba ani nevi ze je mozno posilat interni zpravy ;)

S pozdravem smidla.eu.

1.5.2018 17:10
park

XXX.XXX.245.249

Osobně si myslím že nemá smysl odpovídat na triviální dotazy, protože je zbytečné radit někomu kdo nemá ani základní povědomí o chovu exotického ptactva, podle mě je to ztráta času, ten kdo má o chov skutečný zájem si spoustu informací vyhledá sám.

PT.

1.5.2018 17:39
lupus4

XXX.XXX.20.26

park napsal(a):
Osobně si myslím že nemá smysl odpovídat na triviální dotazy, protože je zbytečné radit někomu kdo nemá ani základní povědomí o chovu exotického ptactva, podle mě je to ztráta času, ten kdo má o chov skutečný zájem si spoustu informací vyhledá sám.

PT.

přesně tak viz madam z vlákna

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3467886/zadrzene-vejce#a3468789

neví nic, nevnímá přečtený text a ještě vám vynadá

Neregistrovaný uživatel

1.5.2018 18:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Mate chlapy pravdu nema cenu dvakrat radit, ja kdyz potrebuji poradit nebo neco vedet tak jedu za chovatelana a tam je to uplne o necem jinem.

1.5.2018 20:11
zosrnia

XXX.XXX.65.45

smidla napsal(a):
Dobry den,

treba ani nevi ze je mozno posilat interni zpravy ;)

S pozdravem smidla.eu.

Já mám zas skúsenosť že mnohý si správu aj prečítajú ale nevedia zo slušnosti ani odpovedať,.

1.5.2018 20:52
besa

XXX.XXX.32.190

Jj, bez internetu to bylo lepší, každý měl knihy, většinu si přečetl a nastudoval. Dnes je už každý líný číst a radši se pak ptaj na opravdový banality. Přitom stačí jen číst, číst a číst, na internetu toho je mraky.

1.5.2018 21:11
saola

XXX.XXX.77.54

Pánové (a dámy chovatelky samozřejmě), neztrácejte se začátečníky trpělivost prosím.

Vaše rady si přečtou také ostatní diskutující, a i když původní tazatel může reagovat ve své zaslepenosti i neuctivě, neberte si to prostě osobně, protože pro někoho dalšího vaše odpověď naopak může být v budoucnu přínosem.

Sama jsem začátečník, nikoliv chovatel, ale majitel mazlíků, a i tak sem ráda chodím, protože je zde co číst.

Ono je hezké číst knihy, ale dlouholetou chovatelskou zkušenost nenahradí ani odborná kniha, natož rychlokvašený internet.

Tak to nevzdávejte

1.5.2018 21:27
besa

XXX.XXX.32.190

Určitě, vše má svý. Ja si taky rád procitam některé diskuse a k pár článkům, např. o mutacích se vracim stále dokola . Ale na druhou stranu, jsou otázky, které se dají lehce dohledat. V dnešní době stráví většina mladých plno času na tlf, tak v tom nevidím problém si něco vygooglit .

Přidejte reakci

Přidat smajlík