Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2018 19:10
Marie A

XXX.XXX.245.63

Dobrý den, ráda bych poprosila o upřesnění mutace u mých prvních narozených mláďat andulek. První vylétl z hnízda včera. Světlemodrá prsa, bílé bříško. Křídla má bílá, konce jsou světle modré. Bílá hlavička. Druhý je fialový. Taktéž konce křídel fialková, hlavička bílá. Třetí je focen v budce. Žlutá hlava a křídla, záda a bříško celé zelené. Otec je duhový a samička je Lutino. Mám pocit, že u toho posledního, žlutého, se jedná o perlovou. Je tomu tak? Děkuji za odpovědi.

9.5.2018 19:21
lupus4

XXX.XXX.89.19

bez fotek to asi nepůjde

9.5.2018 19:24
Marie A

XXX.XXX.245.63

Omlouvám se, trošku s tím bojuji.

9.5.2018 19:56
lupus4

XXX.XXX.89.19

na 1. nic nevidím, na 2. a 3. jsou perlové

dejte i fota rodičů

9.5.2018 20:21
lupus4

XXX.XXX.89.19

tak i ta straka je perlová, protože 1,0 perlový není (ale není ani duhový)
jaké má 0,1 oči, letky ? nejspíš je 2F perla
a nebo perlové lutino.

9.5.2018 20:53
Marie A

XXX.XXX.245.63

To je docela překvapení. Takže samec 1,0 není duhový? Co se týče samice 0,1 je to lutino, červené oči, bílé letky. Mohu poslat další obrázky ostatních budek? Pouze duhových - doufám.

9.5.2018 20:59
Marie A

XXX.XXX.245.63

posílám další přírůstky a děkuji za názor.

9.5.2018 21:44
lupus4

XXX.XXX.89.19

asi vás zklamu, ale duhovou nevidím ani jednu
duhové jsou v modré řadě (čím tmavší, tím hezčí, včetně fialové) žlutohlavé (opalinové), bělokřídlé s norm. kresbou (tudíž neperlové)

chováte-li v hejnu... rodiče nejistí

má-li vaše "žlutá 0,1" opravdu červené oči a znaky lutina, a pokud všichni její potomci s neperlovým samcem, jsou 1F perloví, musí být lutino 2F perla.

9.5.2018 22:04
hersyko

XXX.XXX.144.116

lupus4 napsal(a):
asi vás zklamu, ale duhovou nevidím ani jednu
duhové jsou v modré řadě (čím tmavší, tím hezčí, včetně fialové) žlutohlavé (opalinové), bělokřídlé s norm. kresbou (tudíž neperlové)

chováte-li v hejnu... rodiče nejistí

má-li vaše "žlutá 0,1" opravdu červené oči a znaky lutina, a pokud všichni její potomci s neperlovým samcem, jsou 1F perloví, musí být lutino 2F perla.

Proč by musela být lutino 2Fperla? podle mě nemusí a stačilo by kdyby to byla i 1F.(perlové lutino).

9.5.2018 22:22
Marie A

XXX.XXX.245.63

nechci být nezdvořilá, ale všechny (kromě lutina 0,1 a jednoho duhového 1,0 -dle mého názoru) jsou v jiné voliéře. Nebudu se zmiňovat o tom, od koho jsem "Pravé duhové andulky" kupovala, ale mohu dát ruku do ohně za to, že Vám nelžu. Ráda poskytnu i foto rodičů, Chovám tři páry duhových a jak jsem již psala, lutino 0,1 a jeden duhový 1,0 jsou zvlášť. Jsem si vědoma toho, že Lutino rozhodně není dobrý do duhových, proto je v jiné voliéře.Je to ale moje srdeční záležitost a rozhodně se ho nechci a nebudu zbavovat. Přesto Vám moc děkuji za názor.

9.5.2018 22:45
lupus4

XXX.XXX.89.19

hersyko napsal(a):
Proč by musela být lutino 2Fperla? podle mě nemusí a stačilo by kdyby to byla i 1F.(perlové lutino).

Tak jasně, že může být perlové lutino (1F), že vzorek 3 mladých je málo a taky jsem psal

pokud všichni její potomci s neperlovým samcem, jsou 1F perloví,

neb já ani vy nevíme, kolik už potomků měla a jací byli

pro Marii

opravdu nevidím modré žlutohlavé bělokřídlé, vy jo ?

nic ve zlém

PS. jedu dle Vegera, vy asi dle Záruby

9.5.2018 23:03
hersyko

XXX.XXX.144.116

lupus4 napsal(a):
Tak jasně, že může být perlové lutino (1F), že vzorek 3 mladých je málo a taky jsem psal

pro Marii

nic ve zlém

Mě jen zarazilo, že jste psal, že - musí být lutino 2F perla.Jinak souhlasím málo infa. At se daří v chovu.

10.5.2018 16:16
pisectipapoušci

XXX.XXX.82.217

lupus4 napsal(a):

pro Marii

nic ve zlém

Hezký den přeji,
chtěl jsem Vás poprosit zda vložíte foto duhových andulek dle Vás, vlastně tedy dle Vegera.
I já jedu dle pana Záruby nebo také (Simony Kaiser) a jeho andulky se mi líbí.
https://www.facebook.com/Kaiserwelli/

10.5.2018 22:03
genex

XXX.XXX.105.219

vážení, zkuste nazvat uvedené andulky výčtem primárních mutací a nemusíte se dohadovat, zda do "rainbow" neboli duhových - což je pouze obchodní název aby se lépe prodávaly - patří i skořicoví či perloví jedinci a někdy i s rovnou kresbou...

Lupus má pravdu - žádný bělokřídlý jedinec v tomto vláknu se nevyskytuje.

Za bělokřídlého je považován modrý jedinec se sytě zbarveným tělem v základní barvě a co možná nejsvětlejšími křídly - což lze docílit u šedkřídlých a světlekřídlých, kteří mají recesívní dědičnost. Když si pozorně prohlédnete fotky výše zmíněných zjistíte v tom asi "guláš".

Ale každý nechť si chová co se mu líbí - není však potřeba ohlupovat nezkušené chovatele...
A teť klidně do mne...

10.5.2018 22:40
Marie A

XXX.XXX.245.63

Dobrý večer všem, přidávám další foto svého hejna.

11.5.2018 10:16
zosrnia

XXX.XXX.65.45

pisectipapoušci napsal(a):
Hezký den přeji,
chtěl jsem Vás poprosit zda vložíte foto duhových andulek dle Vás, vlastně tedy dle Vegera.
I já jedu dle pana Záruby nebo také (Simony Kaiser) a jeho andulky se mi líbí.
https://www.facebook.com/Kaiserwelli/

Tak to by zaujímalo mnohých z nás aj mňa, nakoľko vo vložených fotkách Marie A sa dúhové andulky nachádzajú.

11.5.2018 10:18
zosrnia

XXX.XXX.65.45

Tak to by zaujímalo mnohých z nás aj mňa, nakoľko vo vložených fotkách Marie A sa dúhové andulky nachádzajú, a niektorý tvrdia opak.

11.5.2018 13:08
lupus4

XXX.XXX.71.72

zosrnia napsal(a):
Tak to by zaujímalo mnohých z nás aj mňa, nakoľko vo vložených fotkách Marie A sa dúhové andulky nachádzajú.

Mno, po konzultaci s Ing.V.B. ( kterého považuji u nás za absolutní 1 v genetice andul), tam "rainbow" opravdu nejsou.
Vzhledem i k 0,0,1 strace je tam "mišunk", že určit to přesně z fotky nelze
A vypadá to, že 1,0 je ADS, modrá žlutohlavá šedokřídlá/ skořici
Paní/slečně Martě to vysvětlil v SZ a uzná-li sama za vhodné, může nás s tím seznámit.
Co se týká zde propagovaného S.Kaiser, tak vzhledem k tomu, že je profi fotograf, tak za použití filtrů dosáhne "barvy" jaké si zamane, tudíž pták ve skutečnosti může vypadat úplně jinak, má tam mj. mišunk perel, šedokřídlých i rovných
vše v zájmu "atraktivity pro prodej"...takže pro mne to opravdu není žádný "vzorník".

11.5.2018 16:59
lupus4

XXX.XXX.9.40

A Classic Rainbow budgie is one that shows a combination of mutations.
It is defined specifically as a yellow faced blue series opaline clearwing (whitewing).

že je v názvosloví u andul bordel (bohužel celosvětově) vyplývá z názvů jako :

např. Classic Rainbow,

z toho lze usoudit, že jsou i "neklasické" na mnoha stránkách najdete označení

jako Rainbow Spangle

nebo Cinnamon Rainbow atd...atd...

tož by se dali "zárubovky" klidně pojmenovat jako Greywing Rainbow

takže klííííd,

12.5.2018 08:05
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Vždy, když si myslím, že to již chápu, přes mnoho informací-protichůdných, které dnes člověk na netu najde, se vždy nakonec utvrdím v tom, že nechápu vůbec nic. Přes to že i Vegera znám již skoro nazpaměť, zase se najde někdo, kdo bude tvrdit pravý opak.
Koupil jsem v Č.B. duhové andulky, které jsou sice krásné, ale duhové nebudou.
Sázet bych se ale nemohl. Ono je to nakonec jedno, Andulka má již tolik forem a mutací, že každá má něco do sebe.
Tyto duhové? co jsem dovezl jako pár, mají většinu mladých perlových, to poznám i já, ale jedno je bílé žlutohlavé černooké. Docela by mne zajímalo, jak je to u tohoto mláděte z dědičností a nebo jestli mu to při přepeření nezmizí.

12.5.2018 08:22
lupus4

XXX.XXX.19.118

Tyto duhové? co jsem dovezl jako pár, mají většinu mladých perlových, to poznám i já, ale jedno je bílé žlutohlavé černooké. Docela by mne zajímalo, jak je to u tohoto mláděte z dědičností a nebo jestli mu to při přepeření nezmizí.

dejte fotky rodičů i mladých, chováte-li v hejnu, tak fota všeho

bude alespoň zajímavé téma

12.5.2018 15:56
lupus4

XXX.XXX.91.55

nějak přestávám chápat, na co je takovejhle pták

Best Opposite Sex Any Age – Frank, Carol & Joe McGovern
Copyright Mick Freakley.

12.5.2018 16:02
lupus4

XXX.XXX.91.55

rozdílnost už jen v postoji (posezu ) i proporcích (hlava/tělo)
Best In Show – Ady Lovack
Copyright Mick Freakley.
tenhle mi alespoň přijde jako andula, ale ten první je jako mrzák.

12.5.2018 17:32
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Mám pohromadě tři páry. Bílý- měli 4 mladé všechny bílé, zelený- čtyři mladé všechny zelené jak přes kopírák. Pak ty jako duhové, chovatel se dušoval že je to nepříbuzný pár duhových.
Podle všeho to duhové asi nejsou. Ti měli šest mladých, každé jiné některé jsou ještě na hnízdě.
Většinou perlové a ta bílá se žlutou.
Nějaké fotky přidávám, ale samice již zase sedí.

12.5.2018 17:39
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Zde je lépe vidět ta se žlutou.

12.5.2018 18:33
lupus4

XXX.XXX.91.55

Zdravím, tak tipuju (bez pohlaví)

na 1,2 (7)zelený opalin

na 3 vzadu šedozelená rovná

na 4,6,8,10 perlové přímo ukázkové

na 5 a fota z následujícího přispěvku se mi to jeví jako žlutolící albino typu II

když tak mě vabl opravte, díky

u toho bílého páru nevím oči, tak netipuju.

12.5.2018 18:46
hersyko

XXX.XXX.144.116

lupus4 napsal(a):
Zdravím, tak tipuju (bez pohlaví)

na 1,2 (7)zelený opalin

na 3 vzadu šedozelená rovná

na 4,6,8,10 perlové přímo ukázkové

na 5 a fota z následujícího přispěvku se mi to jeví jako žlutolící albino typu II

když tak mě vabl opravte, díky

u toho bílého páru nevím oči, tak netipuju.

Podle mě je samec na prvním fotu žlutohlavý, šedokřídlí opalin.
.

12.5.2018 18:56
lupus4

XXX.XXX.91.55

hersyko napsal(a):
.

asi jo, to šedokřídlí jsem přehlédl (žlutohlavý rovná se opalin )
a co to mládě ?

12.5.2018 18:57
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Oči všichni Černé.

12.5.2018 19:03
lupus4

XXX.XXX.91.55

hersyko napsal(a):
.

I v zelené řadě používáte "žlutohlavý" místo opalin ?

12.5.2018 19:20
hersyko

XXX.XXX.144.116

lupus4 napsal(a):

Tak opalín (kresba) a žlutohlavý je snad rozdíl.A i v zelené řadě jsou přece žlutohlavý-lící ptáci.

12.5.2018 19:24
hersyko

XXX.XXX.144.116

lupus4 napsal(a):

Když nazveme žlutohlavý je jasné že se jedná o opalína, kdyby ne nazveme žlutolící.

12.5.2018 19:37
hersyko

XXX.XXX.144.116

lupus4 napsal(a):

Asi jsem měl napsat pouze žlutohlavý, šedokřídlí.

12.5.2018 19:38
lupus4

XXX.XXX.91.55

hersyko napsal(a):
Tak opalín (kresba) a žlutohlavý je snad rozdíl.A i v zelené řadě jsou přece žlutohlavý-lící ptáci.

To je jasné (opalin je zředění melaninu).
A sme u "nepořádku" v názvech.
Ale "zelené žlutolící/hlavé" z fotky nepoznám. Domnívám se, že bez výsledků z kontrolního páření je nepozná nikdo,
Rád se dozvím něco nového.
A co to mládě?

12.5.2018 19:41
hersyko

XXX.XXX.144.116

lupus4 napsal(a):
Ale "zelené žlutolící/hlavé" z fotky nepoznám. Domnívám se, že bez výsledků z kontrolního páření je nepozná nikdo,
A co to mládě?

Tak podle mě ten pták není zelený, ale modrý To že v zelené řadě nepoznáme je jasné.

12.5.2018 19:44
hersyko

XXX.XXX.144.116

lupus4 napsal(a):
A co to mládě?

Ale je to pouze muj názor, jako laika. Co se týče mladěte, vzhledem k barvě oka (černá) se tudíž jedná o modrou 2Fperlu a zda zlutolící-hlavou nepoznáme.

12.5.2018 20:28
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Když jste se tak pěkně rozjeli, co je na druhém snímku.
První a třetí jsou jeho rodiče.

12.5.2018 20:57
barabán

XXX.XXX.144.116

pterodactyll napsal(a):

Šedá dvojfaktorka.

12.5.2018 23:07
lupus4

XXX.XXX.87.23

hersyko napsal(a):
Ale je to pouze muj názor, jako laika. Co se týče mladěte, vzhledem k barvě oka (černá) se tudíž jedná o modrou 2Fperlu a zda zlutolící-hlavou nepoznáme.

tak díky žlutému nádechu a tmavému oku se to nabízí čili krkolomě
modrá 2F perla žlutolící II typu

13.5.2018 09:14
zosrnia

XXX.XXX.2.19

pterodactyll napsal(a):

Mne sa nezdá, že by na prvéj a tretéj fotke boli rodičia, tretia fotka sivá škoricová by mohla byť jeden z rodičov ale na prvéj fotke tmavozelené je mláďa a sv. modrá perla pravdepodobne tiež a vyzerá že to je alebo bude samička, tak pravdepodobne ste sa pomýlil.

13.5.2018 17:11
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

zosrnia napsal(a):
Mne sa nezdá, že by na prvéj a tretéj fotke boli rodičia, tretia fotka sivá škoricová by mohla byť jeden z rodičov ale na prvéj fotke tmavozelené je mláďa a sv. modrá perla pravdepodobne tiež a vyzerá že to je alebo bude samička, tak pravdepodobne ste sa pomýlil.

Máte pravdu, teď prohlížím fotky a tohle bude jedno z mladých.
Samec by měl být tento, tady jsou spolu.

1.6.2018 21:06
zosrnia

XXX.XXX.25.146

pterodactyll napsal(a):
Mám pohromadě tři páry. Bílý- měli 4 mladé všechny bílé, zelený- čtyři mladé všechny zelené jak přes kopírák. Pak ty jako duhové, chovatel se dušoval že je to nepříbuzný pár duhových.
Podle všeho to duhové asi nejsou. Ti měli šest mladých, každé jiné některé jsou ještě na hnízdě.
Většinou perlové a ta bílá se žlutou.
Nějaké fotky přidávám, ale samice již zase sedí.

Dobrý večer, tú sľúbenú samičku sa ešte nepodarila odfotiť, stále my chýba samička od dúhového samčeka na fote, na koľko ak k nemu bola správna samička ako má ísť na dúhový protejšek tak tam nemohlo vypadnúť to čo tam vypadlo z mláďat ako tvrdíte vy.

3.6.2018 17:29
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

zosrnia napsal(a):
Dobrý večer, tú sľúbenú samičku sa ešte nepodarila odfotiť, stále my chýba samička od dúhového samčeka na fote, na koľko ak k nemu bola správna samička ako má ísť na dúhový protejšek tak tam nemohlo vypadnúť to čo tam vypadlo z mláďat ako tvrdíte vy.

Zdravím
Stále zapomínám fotit. Teď se mi povedl párek vedle sebe. Na dalším fotu jsou ty mladé, ne všechny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík