Prodám

Prodám Papouška královského žlutého - Chovná Samice papoušek královský žlut...
27000 Kč
martin1147
napsal(a):
Dobrý den. Samice královská rok 014 snesla už 12cté vajíčko a nesedí. Stále se páří. V čem je chyba? Má někdo s tím zkušenost nebo věděl by někdo proč to tak je. Děkuji.
No tak teď nevím, co si mám o dotazu myslet. Jak to tedy bylo /dopadlo/ minule? Viz dotaz zde 16.4.2016:
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3076149/papousek-kralovsky.
eli22
napsal(a):
No tak teď nevím, co si mám o dotazu myslet. Jak to tedy bylo /dopadlo/ minule? Viz dotaz zde 16.4.2016:
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3076149/papousek-kralovsky.
Ne, nezahnízdily.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
nic stoho nebude, zacit znovu.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
Na co vam bude fotka jsem hodne zvedav.
eli22
napsal(a):
12 vajec za měsíc je ale fakt divné.Mně se to stalo jednou, a to když jsme měla dvě samičky /ne u králováků/. Předpokládám ale, že máte pár, u nich se snad seknout nedá co se rozlišení pohlaví týče.Tak zkuste dát fotku páru i voliéry.
Zdravím, mně se to divné nezdá, pamětníci počátků chovu králováků u nás mi určitě dají za pravdu, kdy budu tvrdit, že to byla celkem běžná záležitost. Je potřeba si uvědomit, že cena jednoho kusu byla na úrovni ročního platu, proto chovatelé, kteří měli ve svém chovu takovou samici, drželi ve voliérách týmy chův (horáků, barabandů, penantů, rozel, dokonce i zpěváci v počátků vývoje mláďat úspěšně vypomáhali.) Někteří měli svědomité a šikovné manželky, které dokrmily spoustu mláďat. Genetika je neúprosná a i negativní vlohy se na potomstvo prostě přenáší.Jen výrazný pokles ceny tomu zamezil a dnes se to už nevyplatí. Takže se postupně rozšiřuje populace, která hnízdí sama, ale hříchy minulosti lze odstranit jen vyloženě časem.
Pro zadavatelku: Možná se to spraví, spíš ne.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
AmazoniaPrib
napsal(a):
No myslím, že fotka by byla dobrá, to můžete být nebo nebýt zvědav jak chcete. A to proto, že někdy záleží na prostředí, velikosti, umístění i orientaci budky apod. Takže fotka by od věci vůbec nebyla. Přib.
Mate pravdu ale pochybuji ze to vyfoti jak ma byt, a malokdo se prizna kde to koupil.Otazka muze byt take co je to za samici puvod a pod, ale to je zde bezpredmetne rozebirat.
AmazoniaPrib
napsal(a):
No myslím, že fotka by byla dobrá, to můžete být nebo nebýt zvědav jak chcete. A to proto, že někdy záleží na prostředí, velikosti, umístění i orientaci budky apod. Takže fotka by od věci vůbec nebyla. Přib.
Voliéru mají d4m š90cm v2m. Fotku sem dávat nebudu protože si dovedu představit tady tu kritiku na kde co. Obzvlášt´od vás, jak tady čtu.
martin1147
napsal(a):
Voliéru mají d4m š90cm v2m. Fotku sem dávat nebudu protože si dovedu představit tady tu kritiku na kde co. Obzvlášt´od vás, jak tady čtu.
Zdravím, fotky jsou zbytečné. Zvláště s ohledem na rozpoznání pohlaví. To je podobné jako kdyby vás podezřívali, že nerozpoznáte krávu od mravence.
První pozitivum je, že snáší do budky, ne všechny královačky toho jsou schopny. Ponechte asi šest vajec posledně snešených(snad si je značíte), pokud dotýdne od posledního snešeného nezasedne, odtraňte celou snůšku. Snad by stálo za úvahu, vzhledem k perspektivě budoucího chovu, otestovat oplozenost v líhni nebo pod jinou sedící samicí.
Je čas na to, aby zasedla podruhé. Snad se srovná.
Dobrý den, mám ten samí problém u Kouřáků.
Už druhým rokem to samé nanese 8-10 vajec zasedne. Za týden se zvedne začne se pojimat a snášet další vajíčka a už nezasedne letos měla 15 vajec. Dávám jí stále šanci protože jednou měla 8 vajec a 8 mladých vyvedla krásně na bidlo. Tak doufám že se jí to vrátí.