Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2018 12:28
MystiQ

XXX.XXX.73.34

Dobry den, bohuzel mi behem kontroly proklouznul samec a ulitnul . Pokub by se nenasel, mohu k samicce, co sedi na vejcich pridat jineho samce?

Dekuji.

24.5.2018 12:42
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

a že by zastoupil toho ulétlého tak to nefunguje.

24.5.2018 13:13
MystiQ

XXX.XXX.84.81

Tak on ho nepotřebuje v ničem zastupovat.
Spíš, aby to nenadělalo spíše paseku, než užitek.
Jestli raději počkat, až samička vyvede mladé.

24.5.2018 14:24
Rapino

XXX.XXX.249.242

Souhlasím s kolegy výše. Určitě bych tam nového samce nyní nepouštěl. Samice by měla být schopná mladé vyvézt sama. No, nebude to mít jednoduché, možná bych nějaké mladé podložil úplným párům, pokud se jich vylíhne hodně. Až budou mladé venku, samostatné a odstavené, poté bych přidal nového samce. Nyní máte příležitost pouvažovat o zabezpečení voliér proti takovým případům. Myslím tím zabezpečenou krmnou chodbu nebo "předsín" než otevřete vlastní voliéru. V kleci, která je umístěná venku je to problém.

24.5.2018 17:37
MystiQ

XXX.XXX.220.242

Dobre, radeji pockam. Mlade bude mit zri, tak to snad zvladne. Reseni mam, stavim barak, kde budu mit zazemi pro papousky :-D Dam tam aspon retizky. Dole mam krepelky, tak budu vybirat, kdyz je v budce.

24.5.2018 23:34
Pendarric

XXX.XXX.143.62

Dobrý den, podobnou situaci jsem řešil, jen samec neuletl ale zemřel, ještě ten den jsem do voliery umístil jiného samce, kterého jsem měl navíc, byl cca roční (samice 4 letá), během několika málo dní bylo vše v naprostém pořádku a oba se na vyvedení mladých podíleli. Možná šlo jen o štěstí nebo náhodu, nevím, ale samice se nechala krmit opravdu skoro hned.Hodně štěstí.

25.5.2018 07:48
MystiQ

XXX.XXX.84.81

Těžko říct no. Tohle není nějak agresívní druh. Samička už tam má vylíhnuté 3 mladé. Letos seděla poprvé.

25.5.2018 09:18
Cartmen

XXX.XXX.168.50

Dobrý den. Mám obrovskou prosbou. Před týdnem jsem si koupil 2 páry neofem a nechal jsem je spolu v kleci. Dnes ráno jsem přišel ke kleci a dva samci byli mrtví. Prosím o radu zda je to virová nemoc a zda 2 samice přežijí.;-( a chtěl jsem se zeptat pokud je to virová nemoc jestli se přenáší na ostatní druhy ptactva, protože je máme v bytě na chodbě a pod neofemama máme dvě velké voliéry, kde máme korely a vedle je Žako. Mám je ihned dát pryč, aby nenarazily korely a zakouše? Děkuji moc za odpověď.

25.5.2018 09:53
MystiQ

XXX.XXX.73.34

Rozhodne bych byl radeji, kdyby ste si otevrel vlastni tema diskuzi a nedaval prispevek k necemu uplne jinemu..dekuji.

6.6.2018 10:42
MystiQ

XXX.XXX.84.81

Pro info a uzavření diskuze. Samec je zpět a pomáhá odchovávat mladé, slyším tam minimálně tři.

Díky.

6.6.2018 11:40
AmazoniaPrib

XXX.XXX.181.79

MystiQ napsal(a):
Pro info a uzavření diskuze. Samec je zpět a pomáhá odchovávat mladé, slyším tam minimálně tři.

Díky.

Dobrý den, přesto, že jste diskuzi uzavřel, zajímalo by mě, zda se samec sám vrátil. Děkuji Přib.

6.6.2018 12:40
MystiQ

XXX.XXX.84.81

AmazoniaPrib napsal(a):
Dobrý den, přesto, že jste diskuzi uzavřel, zajímalo by mě, zda se samec sám vrátil. Děkuji Přib.

Nevrátil, naháněl jsem ho, až se utahal a přes FB se ozval pán, že ho chytili utavenýho. Tak dostal spršku a vrátil jsem do zpět. Do druhého dne byl v pořádku.
Vracel sem správným směrem, ale pochybuji, že by to zvládnul. Okolí nezná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík