Výsledky z histológie mojej andulky

Andulka vlnkovaná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

25.5.2018 12:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.222.253

Včera som dostal výsledky z histológie mojej milovanej andulky Blue... AKo primárna príčina zdravotných problémov bol určený cholangiokarcinóm pečene. Dovtedy som o tom nepočul. V jednej štúdii písali, že môže byť spôsobený aflatoxínmi, či poruchami štítnej žľazy. Keby bol toxínmi spôsobený, prečo jedna andulka z toho dostane túto nemoc, a iná nie?
Veterinárni lekári ( moja veterinárna lekárka ) a lekár vyšetrujúci histologicky moju andulku tvrdia, že takmer vylučujú, že by možná zväčšená štítna žľaza spôsobila toto, hoci v štúdii som o tom čítal.
Chcem sa opýtať, prečo by to popierali, keby to bola pravda?

25.5.2018 12:26
barabán

XXX.XXX.144.116

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Včera som dostal výsledky z histológie mojej milovanej andulky Blue... AKo primárna príčina zdravotných problémov bol určený cholangiokarcinóm pečene. Dovtedy som o tom nepočul. V jednej štúdii písali, že môže byť spôsobený aflatoxínmi, či poruchami štítnej žľazy. Keby bol toxínmi spôsobený, prečo jedna andulka z toho dostane túto nemoc, a iná nie?
Veterinárni lekári ( moja veterinárna lekárka ) a lekár vyšetrujúci histologicky moju andulku tvrdia, že takmer vylučujú, že by možná zväčšená štítna žľaza spôsobila toto, hoci v štúdii som o tom čítal.
Chcem sa opýtať, prečo by to popierali, keby to bola pravda?

Kolik vláken, ještě založíte ? Andulku vám nikdo neoživí a už vubec vám nikdo neřekne více nežli lékař co měl andulku na pitvě.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2018 12:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.222.253

prvej vete nerozumiem, ani vy sam nerozumiete, zrejme. PRelozte to.A je to uplneod veci, vasa reakcia ma nezaujima. Andulka sa ozivit da, len tupec to nevidi. NEreagujte na mna.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2018 12:35

nádory se prostě tvoří a tvořit budou. až bude lidstvo vědět proč přesně který nádor vznikl, tak bude na světě asi veseleji, protože takové znalosti by umožnily praktickou prevenci či časnou a účinnou léčbu.

zatím je to ale tak, že nikdo pořádně neví. ví se o vlivech, které zvyšují riziko, jako třeba ty toxiny. ale proč nějaké zvíře nebo člověk onemocní a jiný ne, to se neví. takže prostě pohřběte blue, dejte si panáka a nedumejte nad tím. na rakovinu umírá spoustu lidí.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2018 12:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.222.253

Prepacte, moja Blue je davno pochovana, hoci zostava s nami. Panaka si nedava a dumat nad tym budem.
V studii jednej sa hovori, ze stitna zlaza s chronickym deficitim jodu to sposobuje, ale veterinari dvaja mi v tomto pripade tu moznost zamietli.
Samozrejme, pokial niekto chce ist proti tvrdeniu veterinarov, nech mi nepise, nechcem citat konspiracie.
Ale co sa tyka rakoviny, neriesim inych, preco zomieraju, riesim moju andulku a nebudem to uzatvarat, takze vasu radu neberiem, sorry.

25.5.2018 14:07
barabán

XXX.XXX.144.116

prvej vete nerozumiem, ani vy sam nerozumiete, zrejme. PRelozte to.A je to uplneod veci, vasa reakcia ma nezaujima. Andulka sa ozivit da, len tupec to nevidi. NEreagujte na mna.

¨Jestliže si myslíte, že se dá oživit mrtvá andulka tak je to na úplně jiného lékaře a né veterináře.Mimo jiné příčinu umrtí víte z pitvy, ale příčinu vzniku příčiny, už prostě nelze zjistit, jelikož andulka nežije, takže nemůžete dělat opakované odebírání vzorku, atd. Ale podle všeho co píšete si myslím, že jsem léčil, ošetřoval a odpitval za svoji praxi více zvířat, nežli jste Vy sama vůbec viděla.

25.5.2018 14:14

No jo, Ivane. Tak poslední rada. Řešit mrtvou a pohřbenou andulku a odmítnou to uzavřít není vůbec zdravý přístup k životu. Nic nevydumáte a akorát se tím budete užírat.

I kdyby nakrásně studie měla pravdu a nedostatek jodu způsobil nádor na játrech - není mi ale vůbec jasná patofyziologie takového působení - tak na tom, že vaše andulka je mrtvá a pohřbená to vůbec, ale vůbec nic nezmění. A hlavně i kdyby ta studie měla pravdu, tak to vůbec neznamená, že to vyvolalo nádor na játrech zrovna u té vaší andulky, protože rakovinotvorných vlivů a rizik je prostě vícero a působí tak nějak různě spolu v kombinaci plus vrozená citlivost a já nevím co.

Prostě dejte si toho panáka, pobřečte si, ale neřešte coby kdyby.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2018 15:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.222.253

Pane, ja sa nebudem s vami bavit o tom, co sa da a co nie. Ze sa fyzicky stane nieco andulke, neznamena, ze ako taka zomrie, a nebudem s vami viest o tom polemiku. KTo tvrdi, ze keby sa vysetrila stitna zlaza, viac by sa vedelo, vie velke gulove, lebo stitna zlaza akonahle je trosku zvacsena uu andulky, tak ju je vyrazne citit rukou aj vidiet okom. NEreagujte uz na mna.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2018 15:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.222.253

PAni, to, ze vy si casto davate panaka, je mi jasne, vidiet to na vas, ale mna na to nenahovorite, ok?
Verim, ze moja andulka ma dalsi zivot lepsi, ale riesit to budem, ked to tak citim. Vy nerozhodujte sa necitte za mna.
KEby som vedel, ze som dlhodobo zanedbal jod a to sposobilo vsetko mozne, nemal by som inu moznost, jak vyvodit zodpovednost tym, ze si, proste... zastavim zivot. Tak sa tomu snazim prist na koren. A vy to nerieste za mna, lebo ide o moju andulku, a nie o vasu...
Takisto,13 rocny samcek mi zomrel na zlyhanie ladvin. KEby som vedel, ze ja som mu ublizil nechtiac podavanim tvrdej vody, a to to sposobilo, nemam inu moznost, nez si zastavit zivot.

25.5.2018 15:22
AmazoniaPrib

XXX.XXX.181.79

PAni, to, ze vy si casto davate panaka, je mi jasne, vidiet to na vas, ale mna na to nenahovorite, ok?
Verim, ze moja andulka ma dalsi zivot lepsi, ale riesit to budem, ked to tak citim. Vy nerozhodujte sa necitte za mna.
KEby som vedel, ze som dlhodobo zanedbal jod a to sposobilo vsetko mozne, nemal by som inu moznost, jak vyvodit zodpovednost tym, ze si, proste... zastavim zivot. Tak sa tomu snazim prist na koren. A vy to nerieste za mna, lebo ide o moju andulku, a nie o vasu...
Takisto,13 rocny samcek mi zomrel na zlyhanie ladvin. KEby som vedel, ze ja som mu ublizil nechtiac podavanim tvrdej vody, a to to sposobilo, nemam inu moznost, nez si zastavit zivot.

Pane nezlobte se, ale zřejmě byste potřeboval navštívit psychiatra. Skutečně, nemyslím to ve zlém, pouze v dobrém. Přib.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2018 15:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.222.253

Prib - Přiblb, aky je zmysel tvojho shittingu okrem toho, ze tu ukazujes svoje skrachovane detstvo?

25.5.2018 15:36
AmazoniaPrib

XXX.XXX.181.79

Prib - Přiblb, aky je zmysel tvojho shittingu okrem toho, ze tu ukazujes svoje skrachovane detstvo?

Tak to mi fakt stačí

Neregistrovaný uživatel

25.5.2018 15:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.222.253

Aj mne. Tema je o mojej andulke, nie o tvojej obmedzenosti, tak chod vykonavat velku potrebu niekde inde.

25.5.2018 16:00
lupus4

XXX.XXX.26.170

pani má ale dlooooouhou vycházku

25.5.2018 16:04
Varaxi

XXX.XXX.1.226

A když si zastavíte život, to Vás nebude čekat další? Když má další život andulka... Protože pak by to zastavení života nemělo smysl.

Jinak abych Vám odpověděla na úvodní dotaz, totiž proč se lékaři neshodují s tou studií:
Ověřte si tu studii. Ještě jednou si ji přečtěte, zvláště byla-li psána v jiném jazyce než Vaší mateřštině; nemusel jste ji plně pochopit, může tam být drobná nuance, která vylučuje nebo znesnadňuje aplikování výsledku té studie na Vaši andulku. Také může případně nějaká nejednoznačnost vzniknout překladem. Jaké metody a způsoby vyhodnocení studie využívá?
Totéž proveďte u veterinářů - jsou to skutečně odborníci na drobné ptactvo? Je jejich názor relevantní? Potvrdil tento názor další nezávislý veterinář? Případně to s nimi přímo konzultujte - poskytněte jim studii a zeptejte se jich na názor. Zeptejte se jich, proč si to myslí, v čem se Vaše andulka odlišovala od těch, které zkoumala ta studie.
Vzhledem k tomu, že se dva Vaši veterináři se v tomto konkrétním případě shodli a daná studie se na tento případ konkrétně vztahovat nemůže (jednak byla pravděpodobně obecná, jednak vyšla dřív, než Vaše andulka uhynula), osobně jsem na straně veterinářů. Ale prověřte si to.
Jinak proč je některá andulka nemocná a jiná zdravá, když jsou obě vystaveny podobným podmínkám... To kdybychom věděli... Někteří jedinci jsou zkrátka odolnější, souvisí to s genetikou a péčí v současnosti i minulosti. Souvisí to s celkovými podmínkami, které Vás třeba ani nenapadne zvažovat, protože jejich případné negativní či pozitivní účinky nejsou známy. Třeba by ta zdravá andulka taky onemocněla, ale uhynula dřív na něco jiného. Nemyslím si, že je v lidských silách toto zjistit. Někdy se prostě musíme smířit s tím, že některé věci jsou náhodné a neovlivnitelné.
Lidský život je příliš dlouhý na chov většiny zvířat. Kdybych já v podstatě přirozenou ztrátu nesla tak těžce, zřejmě bych neměla domácí mazlíčky.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2018 16:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.222.253

Nezvyknem reagovat na prispevky, ktore zvyknut zhovadovat veterinarnych lekarov. Pokial ste Vy osobne nerobili vyskum, tak preco operujete tou studiou? Mne ju na inom portali podsunuli. ISlo o nejaky vyskum bazanta ci bazantov...
Ja Vam znovu ozrejmim, o co islo. Opytal som sa mojej veterinarnej lekarky + histologa, ktory mi vysetroval andulku moju, ze ci mohol byt potencialny deficit jodu a porucha stitnej zlazy spustacom tumoru pecene... KEdze som dostal negativne stanovisko od oboch, tak mi je jasne, ze danu studiu nemozem aplikovat na moju andulku. Keby mala moja andulka geneticky dane, ze na chronicky nedostatok jodu, povedzte mi, ako by som to mohol ovplyvnit podavanim jodu, kedze to ma geneticky dane? A vsetky mojej andulky maju rovnaku stravu.

Neregistrovaný uživatel

25.5.2018 16:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.222.253

Varaxi, este pripomeniem, ze aj lekar robiaci histologiu mi povedal, ze ked skumal vzorky, nenasiel nic, co by napovedalo o nutricnej poruche, alebo ze prevazne strava na semenach sposobila u mojej andulky tumor, specialne som sa ho na to pytal.

25.5.2018 16:39
barabán

XXX.XXX.144.116

lupus4 napsal(a):
pani má ale dlooooouhou vycházku

Naprosto souhlasím, tady je něco špatně.

25.5.2018 16:45
barabán

XXX.XXX.144.116

Stačí si vybrat - http://www.pnkosmonosy.cz/#utm_source=firmy.cz&utm_medium=ppd&utm_campaign=firmy.cz-473168. Určitě vám pomůžou, porozumí, postarají se o vše potřebné,...

25.5.2018 17:47
Froli-1

XXX.XXX.72.123

barabán napsal(a):
Stačí si vybrat - http://www.pnkosmonosy.cz/#utm_source=firmy.cz&utm_medium=ppd&utm_campaign=firmy.cz-473168. Určitě vám pomůžou, porozumí, postarají se o vše potřebné,...

Neregistrovaný uživatel

25.5.2018 19:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.222.253

Froli, a tebe je co smiesne? Ze si splodena retardom a jeho sestrou?

25.5.2018 20:10

Froli, a tebe je co smiesne? Ze si splodena retardom a jeho sestrou?

Je dost diskutabilní kdo je tady retard...

25.5.2018 20:18
AmazoniaPrib

XXX.XXX.181.79

Možná by mel zasáhnout admin, tohle není normální.

Téma je uzamčeno, není možné vkládat odpovědi.