Královačka snáší, ale nesedí. Poradíte?

Papoušek královský
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.5.2018 00:11
martin77

XXX.XXX.96.128

Dobrý den. Nevím jestli je vada ve mě(to bych se nedivil) nebo v samici. Mám pětiletý pár Králováků (samička trochu ochočená, ale chytit se nedá). Samec jí krmí, páří se, v budce 11 vajec a nezasedne, snáší dál. Je to už třetí rok stejné, s tím, že loni seděla, ale když se líhli mladý, tak z vajec utekla. Mám je ve voliéře společně s párem Rosel pestrých, snášejí se bez větších problémů. Samozřejmě že je do budoucna rozdělím, snad do příští sezony dostavím výlety k novému zimovišti.
Krmím běžnou směsí plus jablko, mrkev, paprika, rajče, víno, kdejaká tráva, pampelišky atd, co dům a zahrada dá. Máte někdo stejný problém u Králováků nebo jsem vyjímka? Poradíte mi? Děkuji. Martin.

Neregistrovaný uživatel

27.5.2018 06:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

No pricin muze byt samozrejme vic, mozna prkotina ze jsou z rozelama, mozna a to neuvadite kde jste samici koupil, muze pochazet z dokrmeneho umele, nebo podsazena jako mlade u jineho druhu, takove samice nekdy strati rodicovsky pud.Nechte je v klidu a ja bych poridil jeste jeden par od rocicu co vychovavaji sami.

27.5.2018 13:07
arčí88

XXX.XXX.158.34

Taky bych to viděl že nemají klid na to zasednout například rosely je mohou rušit na hnízdě, ono taky může být problém v hnízdní budce. Co mám kolegy mají klasické hranatý budky maximálně 60 vysoký. Já mám vysokou a šikmou budku kde vajíčka klade je asi 20 cm nad zemí. Teď se mě vylíhlo 5 mladých. Je to sedmiletý chovný pár. Který už odchoval 8 mladých. Letos si chci nechat svoji samici na sestavení dalšího páru.

27.5.2018 22:50
martin77

XXX.XXX.96.128

arčí88 napsal(a):
Taky bych to viděl že nemají klid na to zasednout například rosely je mohou rušit na hnízdě, ono taky může být problém v hnízdní budce. Co mám kolegy mají klasické hranatý budky maximálně 60 vysoký. Já mám vysokou a šikmou budku kde vajíčka klade je asi 20 cm nad zemí. Teď se mě vylíhlo 5 mladých. Je to sedmiletý chovný pár. Který už odchoval 8 mladých. Letos si chci nechat svoji samici na sestavení dalšího páru.

zadavatel :
Děkuji za kloudné názory, zvláště jízlivým. Jak se tu dočítám tak jsem hlavně udělal chybu já, blbec atd. Měl jsem dva nezávisle sestavené páry a jelikož byly všichni společně a kuli místu a přeplácanosti jsem to zredukoval, dal jsem blbec stejně starý pár který hnízdil o něco lépe pryč a z radosti že mám trochu ochočenou samici, která zobe z ruky, si nechal právě ji. Naivně jsem počítal, že letos už zmoudřela a odchová už normálně. Měla na výběr ze dvou prkených pověšených, ale vybrala si kmenovou 60 na výšku na zemi. Zkusím ji ty vejce sebrat....a navíc jsem dnes vyděl, že se nechá pářit i od roseláka. Musím si šáhnout na ruce a dodělat nové voliéry a rozhodit je.

28.5.2018 21:30
arčí88

XXX.XXX.158.34

martin77 napsal(a):
zadavatel :
Děkuji za kloudné názory, zvláště jízlivým. Jak se tu dočítám tak jsem hlavně udělal chybu já, blbec atd. Měl jsem dva nezávisle sestavené páry a jelikož byly všichni společně a kuli místu a přeplácanosti jsem to zredukoval, dal jsem blbec stejně starý pár který hnízdil o něco lépe pryč a z radosti že mám trochu ochočenou samici, která zobe z ruky, si nechal právě ji. Naivně jsem počítal, že letos už zmoudřela a odchová už normálně. Měla na výběr ze dvou prkených pověšených, ale vybrala si kmenovou 60 na výšku na zemi. Zkusím ji ty vejce sebrat....a navíc jsem dnes vyděl, že se nechá pářit i od roseláka. Musím si šáhnout na ruce a dodělat nové voliéry a rozhodit je.

Radši mít plachý pár než mít ochočený jeden kus z párů. Jsem kupoval už 3 letý pár, od kolegy redukoval chovy tak mě ho nechal tak samice je plachá a samec je odrzlý ale je plachý. Ale mladý odchovávají bez problému.

Přidejte reakci

Přidat smajlík