Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.5.2018 19:36
Jirka 001

XXX.XXX.133.249

Dobrý den chtěl jsem se optat zkušených chovatelů. Mám pár papoušků nádherných, oba cca červen 2016. Samice poctivě sedí na vajíčkách má jich tam 6 a je to už cca 21 dní. Dnes se mě konečně podařilo dostat do budky a po posvícení jsem zjistil, že vajíčka jsou neoplozená. Přestane ji za chvíli bavit na nich sedět, nebo ji je mám teď odebrat? Už je to totiž doba co se měli líhnout mladé. Děkuji za radu jsem začínající chovatel. Jsou ve velké voliéře 6x3 m společně s dvěma páry korel a jeden pár má 14 dní 4 mladé a druhá samice co se taky asi ještě nepářila tam má taky 5 neoplozených vajec ale má je tam teprve 10 dní. Děkuji za rady.

1.6.2018 13:50
Jirka 001

XXX.XXX.182.27

Opravdu se nenajde nikdo, kdo by poradil?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2018 14:38

Zalezi jestli jsou opravdu neoplozene.pak je lepsi budku i s vejici odebrat ptacek se akorat vycerpava...

1.6.2018 15:25
Jirka 001

XXX.XXX.182.27

Ano jsou čistá průsvitná. A to mám odebrat i budku? Co když se budou chtít pářit?

1.6.2018 18:04
petajz

XXX.XXX.145.8

Jirka 001 napsal(a):
Ano jsou čistá průsvitná. A to mám odebrat i budku? Co když se budou chtít pářit?

Na předchozí příspěvek KariMe nedejte, tato paní dává rady jako odborník a přitom se ptá na úplné hlouposti.Vajíčka klidně vyhoďte:S velkou pravděpodobností znovu zasednou a hnízdění může být úspěšné.I v přírodě pokud pár z jakéhokoliv důvodu přijde o snůšku většinou zahnízdí znovu.

1.6.2018 18:13
Zbišek

XXX.XXX.57.167

Jak povidal kolega nade mnou.Vajca vyhoďte.Ptáky nakrmte pestře a pořádně zeleným aby se znovu dostali do toku a nedivil bych se kdyby sedli nanovo.

1.6.2018 19:56

Zajimalo by me na jake hlouposti se ptam? a tvarim se jako odbornik?To by me zajimalo vazeny pane...hlouposti tu rikate akorat vy ptacek si potrebuje odpocinout nez opet vyvede mlade...ale je na vas zda tam budku ponechate a date na rady pánů...ono se to povede ale nemuselo by to byt dobre vystavujete tak papousky velkemu stresu a strate vitaminu muze dojit az k uhynu ale ne vzdy...

Neregistrovaný uživatel

1.6.2018 20:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Jestli se jedna o par papousku nadhernych, a to jak pisete rok 2016 je to mlady.ze sve skusenosti u me nasedaly az tretim rokem. takze mate ani ne dvoulety par a uz chcete mit mlade, neblbnete a pockejte az jsou ptaci uplne pohlavne dospeli, nic nestratite spise naopak. A u korel kdyz se neparila tak asi tezko bude mit oplozenou snuzku,.

2.6.2018 00:07
barp58

XXX.XXX.90.150

Jak je psáno, nejsou vyspělí. Vejce vyhodit, budku odebrat a nechat rok dospět.

Přidejte reakci

Přidat smajlík