Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2018 11:32
dellyK

XXX.XXX.241.243

Dobrý den. Mám velký problém u andulek a nevím co s tím. U opeřených andulek, které jsou a nebo už opustila budku mi vypadají dlouhá péra jak na ocase tak na křídlech a už jim nedorostou. Takže vypadají jako kuřata. A když je náznak, že jim dorostou, tak opět vypadnou. A není to jen když se přepeřují, ale je to po celý rok. Nevím čím to je. Poradíte? Jedí všichni to samý jak stáří tak mladí. Mám je celoročně venku ve 1.6 Vx2Sx1H m velké voliéře.
Jsou tam s nima japonské křepelky, ale peří jim vypadávalo, ikdyž tam křepelky ještě nebyly. Dávám jim mix zrní, čistou vodu, občas senegalské proso, občas namočené pečivo, mlíčí nebo hlávkový salát, sépiovou kost, jodové srdíčko a písek. Plus ještě občas lesknici a oves nahý. Občas taky dostanou vytaminy (barevné kuličky, které se přidávají do krmení), ale dost to tam zbývá, tak kdoví jestli to jedí. Moc prosím o radu.

6.6.2018 11:37
AmazoniaPrib

XXX.XXX.181.79

Je to tzv. francouzské pelichání, je to nevyléčitelné, koukněte někam na web na tuto nemoc.

6.6.2018 13:56
dellyK

XXX.XXX.241.243

Děkuju. Moc jste mě nepotěšili , takže budky dám pryč a nechám je dožít. Na to abych je zabila nemám toto onemocnění mají všichni ptáci nebo jen andulky?

Neregistrovaný uživatel

6.6.2018 14:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Zabijet je nemusite, existuje zvireci krematorium a muzete i nechat pohrbit, jak velky udelate obrad zalezi na vasem rozhodnuti. Toto onemocneni maji predevsim andulky ale je prenosne i na ostatni ptactvo vcetne krepelek, ktere je budou sirit dale.

9.6.2018 00:21
barp58

XXX.XXX.90.150

dellyK napsal(a):
Děkuju. Moc jste mě nepotěšili , takže budky dám pryč a nechám je dožít. Na to abych je zabila nemám toto onemocnění mají všichni ptáci nebo jen andulky?

Ptáky okamžitě vyřadit z chovu, dát z domu pryč, vše ve volieře vydesinfikovat, bidla a budky raději spálit. Vyčkat nějakou dobu a začít s chovem později znovu. To se u andulek stává.

9.6.2018 00:23
barp58

XXX.XXX.90.150

barp58 napsal(a):
Ptáky okamžitě vyřadit z chovu, dát z domu pryč, vše ve volieře vydesinfikovat, bidla a budky raději spálit. Vyčkat nějakou dobu a začít s chovem později znovu. To se u andulek stává.

a samozřejmě raději bez křepelek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík